Zmedena-bivša

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Kija » 28. Feb. 2011 20:07

Pozdravljeni,
pišem prvič na forum in to zaradi tega, ker me nenormalno razžira. Vsako noč se mi sanja o njegovi bivši punci. Nekako sva se spoznala in zaljubila. On je imel punco že veliko veliko let. Ampak to ni bilo več to kar bi moralo biti (potrjene informacije). Ona je uspešna na vseh področjih, gledam njene slike, in vse v zvezi z njo. Prosim ne me obsojat, resnično sem se zaljubila in nisem dala lahkega obdobja mimo. Ampak pri nama je že več mesecev vse popolno, razen v moji glavi razžira njena podoba in kaj vse je že preživel z njo. On o njej ne spregovori niti besede in vem da me ima rad. Ampak to razžiranje me uničuje in nism do njega takšna kakršna sem lahko. Prosim, če mi lahko kdo pomaga, podobne izkušnje?Samo kakšne nasvete? Ali kakšna dobra knjiga na to področje?
Hvala že v naprej.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Feb. 2011 20:10

Mislim, da je jasno, da moraš delati na sebi, oz na tem, da razčistiš, da ti bivša ni grožnja in da je preteklost z razlogom preteklost.
S tem, da se živciraš, otežuješ življenje oz vezo sebi in tvojemu.
Na žalost ne poznam nobene dobre knjige iz tega področja, bi pa rekla, tako, amatersko,da je problem v tvoji samopodobi.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Feb. 2011 20:11

Te mal slaba vest grize? :P
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 28. Feb. 2011 20:25

Vrjetno je že vsaka kdaj pogooglala bivšo od tipa, potem pa je odvisno od tebe pa tvoje samopodobe, samozavesti in seveda tipovega odnosa kok te to muči.. Ti sicer zlo pretiravaš s tem - mogoče nebi bilo slabo če bi tipu to omenla (ja vem zlooooo neprijetn pogovor) ampak ti bo vrjetno pomagalo.

Aja pa še nekaj - nobena ni uspešna na vseh področjih, nobena ni samo lepa in navsploh je vsaka globoko v sebi vsaj malo (ali pa malo bolj) fucked up.
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a najstnica » 28. Feb. 2011 20:29

Edina stvar, ki ti resnično lahko pomaga je, da svojemu fantu zaupaš svojo težavo in nehaš cele dneve bult v profile njegove bivše. Pa začni delati na svoji samozavesti. Ker bivša te nebi žrla, če bi bila ti samozavestna.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 28. Feb. 2011 20:33

Na katerih področjih je uspešna?
Uporabniški avatar
*Goflaa.*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Goflaa.* » 28. Feb. 2011 20:52

sanjaanja napisal/-a:Na katerih področjih je uspešna?

Zakaj je pa to pomembno? Sicer pa verjetno bolje za Kijo, da tega ne ve. :P
Keep smiling =D it makes people wonder what you're up to.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 28. Feb. 2011 20:55

*Goflaa.* napisal/-a:

Ne vem zakaj je pomembno, zato pa vprašam. Ona piše o tem kako je uspešna na vseh področjih ne jaz.
Kija
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kija » 28. Feb. 2011 20:56

Ja očitno je res kriva moja samopodoba, ki seveda nikoli ni bila očitno tako nizka :? Ima kdo za to priporočljivo knjigo ali karkoli? Nikakor se ne znajdem vn iz tega. In ja pretiravam , ampak enostavno ne gre iz glave.
Julia_ Vest me ne grize, sem samo človek, ki sem se zaljubila na žalost zasedenega tipa.
Drugače pa je uspešna na faksu, punčka bogatih staršev, plesnimi uspehi, veliko prijateljic, draga potovanja, itd..
Kija
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kija » 28. Feb. 2011 20:56

*Goflaa.* napisal/-a:

Ja na žalost vem. Sem napisala zgoraj v objavi..
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Feb. 2011 21:00

jullia_ napisal/-a:Te mal slaba vest grize? :P
Zato pa, punce in fantje, pustit zasedene pri miru. :schlaumeier:
:D
Kija
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kija » 28. Feb. 2011 21:01

Konkubina* napisal/-a:Kija, jaz te nekako razumem. Ko sma še z mojim fantom bila samo prijatelja, sma se kar pogovarjala o najinih bivših. Nekega dne mi je pa eno pokazal na Facebook profilu, se mi seveda ni zdelo nič takega, ker me še seveda ni nič jezilo. Sedaj kasneje, ko sma par že 1 leto, pa sem se pred par tedni spomnila na tale profil od njegove bivše, ki mi jo je pokazal. In sem jo tako zagrizeno iskala, dokler je nisem našla preko nekega njegovega xyz prijatelja. In potem sem samo z odprtimi usti gledala njene slike in se počutila kot zadnji drek na svetu. Sem že pozabila kako je ta ženska lušna in mi je čisto načelo samozavest. Tisitih njenih 200+ slik sem gledala celo noč... Šla sem celo tako daleč, da sem pogledala vse njene objave do 3 let nazaj, ko se je prijavila na Facebook in našla obdobje, ko je bla skupaj z mojim fantom. In čisto po naklučju še je našlo album z nekimi njunimi starimi slikami, ki jih v bistvu več ni imela gori, ampak na zidu so se še videle. In sem bla čisto pretresena. Skratka, potem se mi je še skoraj celi teden sanjalo samo o njej oz včasih tudi o njima in si kar nisem mogla izbiti iz glave, kako sta bila popolna skupaj (vsaj po videzu). Kako jo je mogel ljubiti, da se je vsak dan za njo vozil v Ljubljano. Potem sem že prišla tak daleč, da en dan nisem mogla seksat z njim, ker sem si ga predstavljala kak seksa z bivšo :roll: Skratka, čisto se mi je zmešalo od tega, dokler me ni moja najboljša prijateljica potolažila. Mi povedala kako naju ona vidi skozi svoje oči, da sma čudovita skupaj, se dopolnjujeva. Potem sem začela mislit na to, kako mi vedno reče, da sem lepa in prečudovita. Da mi vedno reče, da me ima bolj rad kot jaz njega, da se nikoli nebom zavedala kako fejst me ljubi. In potem se spomnim, bivša je z razlogom bivša! Punca, ne pozabi tega dejstva, zdaj si ti njegova ena in edina! ;) Zavedaj se vsakega poklona in komplimenta, ki ti ga nameni, kupi si kaj lepega za oblečt, dvigni si malo smaozavest! :)

POPOLNOMA ENAKA ZGODBAA! Ubijalo me je ko sem gledla njen profil..in STARE STARE komentarje, ki sta si jih pisala, ampak mene je vleklo še naprej in naprej,vse sem hotla vedet in videti..uničevala sem samo sebe.
Hvala prav polepšala si mi večer:)
in vse ostale enako sure. :oops:
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 28. Feb. 2011 21:09

Začni se oblačit kot ona, naliči se kot ona, obiskuj enake krožke kot ona, spelji ji njene prijateljice, počasi prevzemi njene lastnosti - dokler se ti ne strga in končaš na Polju.

Resno, punce včasih imate take da me glava boli.
Če smo z vami, smo z vami ker vas imamo madrfaking radi, in nismo z bivšo punco ker jo nimamo več madrfaking radi.
Nehaj se primerjat z bivšo, tip te ima rad zaradi tega ker je na tebi našel lastnosti, ki se razlikujejo od bivše babnce. Če se boš pa ti obremenjevala z tem kakšna je bila bivša punca, in če si dovolj dobra se iz tega ne bo nič dobrga izciml..
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 28. Feb. 2011 21:09

zakaj bi sploh šla gledat njegovo bivšo na fb? Če je bivša, je bivša in on jo je očitno prebolel. To je pa tudi edino, kar šteje. Kar je pomembno zdaj v tem trenutku, si TI, TI in TI. :) Ona je čaopapa :wink:
Uživaj v odnosu in ne kreiraj nepotrebnih problemov.
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 28. Feb. 2011 21:11

Zavedat se moreš da je ona in njena "uspešnost" (bogati starši in potovanja niso lih uspeh ampak sreča) je čist irelevanten faktor pri tvojem problemu. Hm, knjige in podobnega ti žal nemorem priporočat - nisem pristaš "pripomočkov za samopomoč".
Ko mene "zgrabi" slaba samopodoba se spravim ven na zrak, na kavo z kolegico al pa na en dooolg sprehod. Ko pa to tud odpove se lotim "emergency plana" po naslednjih korakih:
1. ČOKOLADA (če se že slabo počutim se lahko tud še nažiram in nebo razlike)
2. Frizer + kozmetika + mani + pedi
3. Soping!

= boljše (momentalno) počutje garantirano
(ampak previdno - če se ti to dogaja prepogosto te zna hitro bankrotirat :D )

Je pa res, da če se ti to že zelo dolgo vleče in pogovor z fantom ne deluje, kak psiholog nebi bil slaba ideja.
Zadnjič spremenil underdogy, dne 28. Feb. 2011 21:14, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov