zaupanje

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 25. Okt. 2011 18:23

To je moj način razlage - da dam primer skrajnosti. Če bi rekel sao da se zaupanja ne da vsiliti in se ga lahko samo pridobi, vam še zdaj ne bi bilo jasno kaj sem mislil.
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 25. Okt. 2011 19:21

Drugače pa, smile., mislim, da mora težave z zaupanjem rešiti tvoj fant bolj kot ne sam pri sebi. Če lahko z mirno vestjo rečeš, da mu tvoje obnašanje ne daje nobenih razlogov za nezaupanje, težava tako ali tako ni v tebi pač pa v njem.

Je pa tako - nekateri ljudje so bistveno bolj nezaupljivi, ljubosumni. Če lahko rečemo, da tvoj fant spada med slednje, najbrž nikoli ne bo povsem flegma, če boš npr. plesala z drugim fantom (zgolj primer, prvo kar mi pade na pamet).
Mogoče bosta morala sprejeti nekakšna "pravila igre", da se bo on lahko sprostil.
Ne vem, moja prijateljica npr.,je tudi bolj ljubosumne sorte - ma ni variante da bi njen fant prespal na zabavi! Pa mu še zdaleč drugače ne omejuje socialnih stikov! Ampak to je pač meja, ki njej daje neko sigurnost ali kako naj rečem. Da se razumemo, zanjo potem veljajo ista merila. :D In to je dogovor, ki za njiju prav super funkcionira. Fant je pač sprejel to "omejitev", ker pač ve da to njej pomeni en velik izkaz ljubezni.

Seveda pa sprejmi in se prilagodi le takšnim željam za katere ti misliš, da so sprejemljive! :)
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
tanF
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a tanF » 25. Okt. 2011 19:58

Kje pa je smile sploh? Ker sem že rekel - mogoče je pa ona njemu dala kakšen razlog, da ji ne zaupa. Kdo ve.

Imaš pa prav - pravila igre je treba vnaprej povedati in morajo veljati obojestransko.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 26. Okt. 2011 19:20

- sam sem ze dozivljal nezaupanje iz strani zenske..in potem sem padel v ta vrtinec,ko sem nenehno poskusal dokazovati da sem oseba ki je vredn zaupanja, dokler ni prislo dp tocke ko sem zacel dvomiti ze sam vase..ampak sem se ustavil, ker sem uvidel da je to samo testiranje, in bolj kot poskusas dokazat..globlje je nezaupanje. Na koncu je nezaupanje samo izgovor za nekaj drugega. Postavi jasne meje svoje integritete in naj se on odloci ce je pripravljen tvegati. Ce hoces ljubezen moras.sprejeti da bos na koncu prizadet.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a smile. » 26. Okt. 2011 20:20

... tanF tukaj sem! Veš, morda kdaj tudi ni časa, da bi stalno spremljala forum in so tu še kakšna bolj pomembna opravila.
Glej, kot pa sem že zgoraj zapisala, ne vem ali si prebral, NE nisem mu dala nobenega vzroka za nezaupanje ! Ne vem zakaj bi tukaj lagala, če že dejansko razkrivam del svojega življenja ?

Drugače pa; glede na vse vaše komentarje in vašo pomoč sem se odločila za iskren pogovor s fantom! Ki pa je POMAGAL :)
Pravijo, da čas zaceli rane; ja to je res, vendar brazgotina pa še vedno ostane. Npr. če te kdo prevara, imaš to vedno nekako v podzavesti, tudi pri drugi zvezi. Oprostite, lahko vas tukaj to 100 zanika in me ne boste prepričali v nasprotno!
Sama pa bom nehala z dokazovanjem zvestobe in tako kot je svetoval Led Zeppelin bom jasno oz sem jih že postavila svoje integritete, katere je dejansko že sprejel!

Obljubil je, da se bo trudil po svojih najboljših močeh in to že nekako dokazuje! Jaz verjamem v njega in vem da mu bo uspelo.

Vam vsem pa hvala za pomoč in en lep deževn pozdrav!
tanF
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a tanF » 26. Okt. 2011 22:56

Smile. vem in nisem te hotel napasti kot lev gazelo. :D
Je pa res, da nisem vsega bral, ker je bilo preveč in sem zato očitno spustil nekaj stvari.
Ni važno, samo, da si sedaj rešila problem. Si pa zapomni, da preprost pogovor zna včasih bolj pomagati stabiliziranju zveze kot 20 pametnih forumašev... :razz:
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a smile. » 27. Okt. 2011 19:12

taF: tudi jaz sem se malček pregrobo odzvala, tako da oprosti.
Tvoj nasvet si velja zapomniti in tudi tebi hvala za pomoč :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 29. Okt. 2011 20:49

Zgodba s srecnim koncem. To mi je vsec. Srecno. :)
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a smile. » 10. Nov. 2011 11:52

Pozdrav še enkrat!
Ker ste mi svetovali in pomagali, se mi zdi, da sem dolžna da vam povem kako je .. s fantom sva se razšla, saj je bilo po tednu dni isto.
In ne, ni bil glavni razlog zaupanje, vendar nepripravljenost za resno zvezo.

Vendar;
iz razmerja bom odnesla veliko pozitivnega in uporabnega za življenje.
Da, je težko, vendar tako je moralo biti!

Hvala šeenkrat vsem za nasvete :)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 10. Nov. 2011 11:58

Pametna punca.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a GnilaLimona » 10. Nov. 2011 15:10

barbie_girl_85 napisal/-a:Pametna punca.
Uporabniški avatar
Kasiopeja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Kasiopeja » 10. Nov. 2011 16:06

Si predstavljam kako ti je, ker si še nedolgo nazaj napisala to:
Obljubil je, da se bo trudil po svojih najboljših močeh in to že nekako dokazuje! Jaz verjamem v njega in vem da mu bo uspelo.

A si naredila čisto prav in verjemi, da bo težko samo na začetku, z vsakim dnem pa bo v bistvu lažje, tako da vztrajaj pri tem, za kar si se odločila. Bi pa spadal v ta kontekst citat, ki ga imam v podpisu. Tudi sicer le malokdo pri sebi začne spreminjat tisto, kar ni OK in v vajinem primeru bi šlo samo še navzdol...
No, pa srečno! :)
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 17. Dec. 2011 16:16

Recimo, da bi tole lahko spadalo v zaupanje, ampak se ne gre zame. Nenalašč sem izvedela dve stvari, ki bi lahko res vplivale na osebo meni blizu oz. na njen odnos z nekom.
Je pa problem, da je ta oseba malo zaslepljena in imam strah, da mi ne bi verjela ali pa bi in se ne bi postavila na mojo stran. Kaj bi vi naredili v mojem primeru?
a)bili tiho in čakali, da izve sama in ji sploh potem sploh ne bi povedali, da ste vedeli-tu dopuščam, da nikoli ne izve, ali
b)povedali, kar veste-čeprav ste ostali brez dokazov in obstaja možnost, da se skrega z vami zaradi tega?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 17. Dec. 2011 16:45

Najprej: pa si sama res 100% prepričana v to? Da se je to, kar izvedela zgodilo?
Če bi js bila res zihr, bi povedala, če sem osebi res blizu. Če pa nisi 100% se pa raje najprej prepričaj.
Zadnjič spremenil *mala*, dne 17. Dec. 2011 16:48, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Dec. 2011 16:47

Povedal, ker si najbrž tudi sam želim da bi mi prijatelj povedal. Zagotovo ne bi želel da mi pove "ej nekaj sem slišal", povedal bi to in to vem, prej bi se prepričal.

Kot prijateljica si ji dolžna povedati, cilj je zaščititi njo...če pa to stane skrhanega odnosa ne vem, vem pa da živimo v svetu kjer ima vsak od nas dolžnosti. Zagotovo je huje če si izdan od prijatelja ki ti ne pove samo zato ker se boji povedati resnico, resnica boli in to da poveš ni egoistično niti se ne čistiš rok v tej situaciji.

Pravi prijatelj bo cenil kar poskušaš narediti, kar bo pa on naredil s tem in kako se bo soočil je pa odvisno od njega.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]