zaupanje

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 23. Okt. 2011 22:52

Ampak se ti zdi da je to način? Okej, sej on lahko vidi da tam kjer sta skupaj sta res ''skupaj'' ampak verjetno nista 24/7/365 skupi, ti rabiš pa lih par minut da ga prevaraš. Govorim hipotetično, sem razumela ko si jasno in glasno napisala da ga 100% ne bi prevarala (pa malo premisli, 100%? 100% verjetnosti za to ni, pa nočem ti morale zbijat, ampak malo se postavi na realna tla). Meni se zdi to načrtno prikazovanje da si vredna zaupanja bolj napak kot prav, ker če trenutno res ni vzroka da ti ne bi zaupal, ne vem zakaj je potem vse to dokazovanje nujno. Na tak način boš izgubila sebe, če se ga boš držala ko lačn cek gobarja, kar pa nikoli ni dobro. A ti zaupaš sebi? Težave z nezaupanjem so lahko res pogreb za zvezo, ampak če ti nimaš s tem nič, ni na tebi, da mu dokazuješ da si ga vredna, ampak bo mogel fant se sposast sam s temi težavami. Vsi imamo kakšne slabe izkušnje iz preteklosti ki so nam ''omajale'' zaupanje v ljudi, eni več, drugi manj, ampak to da se ne da preko njih priti čez določen čas (pustimo frišne rane), je zame znak čustvene nezrelosti. Potem pa še to, da na njega vpliva da je kolega varala njegova punca? Ne vem, meni tukaj neki fejst ne valja.... Žal...
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 23. Okt. 2011 23:44

Jaz bi rekel, da je dobra veza taka, kjer se o varanju sploh ne razmišlja. Da sploh ne pomislita na kaj takega, ker sta oba tako odkrita drug do drugega.

Aja pa, če hočeš da tip verjame da ga nisi varala, mu ne reci "živjo, jaz sem doma. bila sem z enim tipom ampak te nisem varala, čeprav bi te lahko", ampak "živjo bla sem z enim tipo na kavi pa sva se pogovarjala. a veš kaj je povedal, da ..."

štekaš kaj pravim? da kot da varanja ni, da neki takega ne obstaja... enostavno poveš kaj zanimivega se ti je zgodilo. sama od sebe. da si odkrita, pa je. on pa tudi. ampak če hočeš da bo on, boš morala biti najprej sama.

poznam ta občutek, če posumiš da ti nekdo laže, potem že resno dvomiš, potem je že panika. pač dobesedno ti ta mali sum opere možgane in potem samo o tem razmišljaš, paranoja ubistvu...
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 24. Okt. 2011 7:41

ja, najboljše da se kr neha družit z vsemi ljudmi, zato da bo on nehal jokcat ker se mu je bivša skurbala :roll:

neki je, da daješ razloge za sumničavost, neki pa je njegova paranoja, ki pa je, moje mnjenje, samo in izključno njegov problem, tvoj pa pač posledično. Če njemu ni jasno da more sam delat na tem in ne začne dejansko nekaj premikat na tem področju, se stvar ne bo popravila.

Je pa res, da sem nastrojena proti nezaupljivim/posesivnim tipom, ker sem imela enega dve leti in mi je spil vse živce, jaz pa sem končala z neko luštno obliko socialne fobije, zaradi izolacije od VSEH. Samo da bo lubibubi srečen :roll:

Če ne zna zaupat, naj ne bo v zvezi. :mad:

btw, slovenc,
slovenc79 napisal/-a:Aja pa, če hočeš da tip verjame da ga nisi varala, mu ne reci "živjo, jaz sem doma. bila sem z enim tipom ampak te nisem varala, čeprav bi te lahko"

:gruebel: si ti mel sploh kakšno punco že kdaj?
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
FTad
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a FTad » 24. Okt. 2011 14:12

haha točno ja, jst sploh nism opazu, kaj je slovenc napisal, ker kadar vidim njegov post, vedno kar preskočim, ker vedno neki v tri krasne prbija... :S
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a smile. » 24. Okt. 2011 15:19

najprej; Tearjerker
ja sem 100 % .. če nekaj rečem, rečem in to tudi drži!
Varanje mi je eno najbolj ogabnih dejanj, ki jih človek lahko stori!

Drugače pa sem iz teh postov nekako dojela, kaj mi želite sporočiti:
ne pretirano dokazovati zaupanje. I get it :) hvala
in tega se bom sedaj tudi držala.
In ne bom se izolirala od soc. življenja, tudi njega bom vključila v svojo družbo in tud sama odšla kdaj kam, seveda mu bom prej vse povedala in upam, da bo na podlagi tega postal bolj zaupljiv.

Hvala vam za nasvete in upam, da nimate kakšnih podobnih problemov in da je vaše ljubezensko življenje odlično :)

Lp
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 24. Okt. 2011 19:04

Saj to ni nič slabega. Ampak pomisli, skozi leta pridobivaš izkušnje, znajdeš se v različnih situacijah, delaš napake - iz tega se učiš, posledično na kakšno stvar gledaš drugače. My point being, recimo da s tipom ostaneta skupaj za žnj let, ne glede na to koliko ga imaš ti (danes) rada in si prepričana v to, ne moreš pa vedet da ne boš čez 10 let storila napake ali pa celo zavedno počela tega. To ti želim povedat. Glede na tvoje pisanje pa deluješ zelo mlada, zato predvidevam, da je še ogromno pred tabo.

Probleme ali pa vsaj konflikte in nesoglasja pa imamo v zvezi vsi, od vsakega posameznika oziroma para pa je odvisno, ali dva te rešita (rešujeta) med sabo ali pa sprašujeta za nasvete druge. Jaz osebno sem za prvo opcijo.
tanF
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a tanF » 24. Okt. 2011 22:20

smile. pa si svojega tipa vprašala kaj je razlog, da ti tako močno ne zaupa? Ker nekaj že more bit. Je pa lahko malo depresiven ali pa se sam sebi zdi zelo slab fant in misli, da ga boš zaradi tega zamenjala. Sem tudi sam šel čez to obdobje ko sem se zaradi faxa malo poredil in si res nisem bil všeč pa sem bil malo paranoičen. :D
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Okt. 2011 22:41

keepsake napisal/-a:btw, slovenc,
slovenc79 napisal/-a:Aja pa, če hočeš da tip verjame da ga nisi varala, mu ne reci "živjo, jaz sem doma. bila sem z enim tipom ampak te nisem varala, čeprav bi te lahko"

:gruebel: si ti mel sploh kakšno punco že kdaj?

odgovor že veš, zato sploh ne sprašuj.

da prepoznaš kaj nekdo z govorom misli, ti ni treba imeti punce, pač pa zdravo pamet.

PS: Vem tudi da imajo ženske vagino. Pa še nisem imel punce. Le kako je to možno?????
tanF
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tanF » 24. Okt. 2011 22:58

slovenc utihni. Za svoje in naše dobro.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Okt. 2011 23:03

tanF napisal/-a:slovenc utihni. Za svoje in naše dobro.

MENI praviš da utihnem?

Ko nekdo nima kaj opametnega več za reči in mi vrže naprej da še nisem imel punce, KAR SPLOH NIMA VEZE s tem, potem pa naj jaz utihnem?

To je isto kot da bi rekel da je bil Einstein neumen, ker ni znal voziti avta... NIMA VEZE.
tanF
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tanF » 24. Okt. 2011 23:09

Se spomniš ko so te starši ob kakšnem obisku nagnali v svojo sobo, da so se lahko oni pogovarjali? No, pač pusti, da se odrasli pogovarjamo.
Nimaš punce, nisi imel punce in nisi še sexal. Vem, da misliš, da marsikaj veš, med drugim tudi to, da imajo punce vagine (kdo bi si mislil?), samo ne vtikuj se tja kjer nimaš nič izkušenj. Bo tudi zate prišel čas.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Okt. 2011 23:14

Tukaj se ne govori o izkušnjah z ženskami, pač pa o zaupanju. Verjemi da bi bil tiho če ne bi vedel zakaj se gre. Kar se pa tiče zaupanja imam pa že veliko izkušenj.

NE rabim imeti punce da ugotovim v govoru da si nekdo skuša na silo pridobiti zaupanje. Zakaj raje TI ne utihneš, če TI ne veš o čem se tukaj gre??
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 24. Okt. 2011 23:16

:lol:
Zadnjič spremenil claire, dne 12. Feb. 2012 13:00, skupaj popravljeno 2 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Okt. 2011 23:18

jebo vas ej...

dajte najdite kak moj post kjer govorim o nvm politiki, dajte pod citat pa napište "kaj ti veš če nisi nikoli imel punce?"...

če ne bi povedal da je še nisem imel, se vam še sanjalo ne bi...

claire, nisi tok pametna kot misliš da si :D o vezah veš več od mene. kar se pa logike in zdrave pameti tiče, je pa nimaš ;)
Uporabniški avatar
FTad
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a FTad » 25. Okt. 2011 8:34

tanF napisal/-a:slovenc utihni. Za svoje in naše dobro.

Amen! :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov