Zapleteno razmerje, zapleten tip

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
KberryS
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a KberryS » 10. Feb. 2011 14:02

To med nama se že aktivno vse odvija od 1. avgusta 2010.. Ampak dejansko je vse skupi na začetni točki, tak kt je blo takrat, je danes.. Mogoče pač vema malo več drug o drugemu, in preživima malce več časa skupaj, kot pa sma včasih.. Fora je, da si sploh ne upam ga povabit, da bi prišu prespati k men, kr nevem al bi bil za to al ne, če pa bi me zavrnil bi se pa počutila slabo in bi si vrjetno mislila, da mu res ni nič do mene..
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 10. Feb. 2011 14:10

KberryS napisal/-a:Mahagonij, a pol ti dejansko praviš, da je to samo mit.? Da ste fantje neustrašni, da ste v primeru, da vam punca razkrije svoja čustva, vi pa takoj skočte v zvezo, brez da bi pomislili na samsko življene..
Ena taka stvar me gotovo ne prestrasi. Celotna ideja, da se bojim nekih babjih izpovedi custev je bizarna.
Zdej, ti si kr veselo dodala, da ce mi ni nic takega, ce mi punca razkrije svoja custva, to pomeni da naj bi kr skocil v zvezo. To je cisto nepovezano. Ne bojim se takih situacij, bom pa v taki tocki premislil kaj bom naredil (z ozirom na vec faktorjev). Lahko bom tudi odsel, ce ona vztraja pri tem, jst pa nocem zveze z njo. To pa ne pomeni, da sem se ustrasil, samo prisel je odnos do tocke, ko ne bi bil vec tisto, kar hocem.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 10. Feb. 2011 14:18

Z drugimi besedami, ta ideja da se je moski prestrasil je le ego obrambni mehanizem. Lazje si rect, da se je tip prestrasil (torej, problem je v njem), kot da ne bi bila dost dobra za resno zveze (torej, problem je v zenski).
Isti mehanizem je obtozevanje takih tipov, da so neresni, ker si ne zelijo zveze z zensko, ki doticno izjavlja.

Zgornja dva primera sta zenski ekvivalent moskemu "zihr je ful prasica/neumna, ful se nosi, finoca". Moske useka po egu, ko zenska noce seksat z njim, zenska pa ko moski noce zveze z njimi.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
KberryS
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a KberryS » 10. Feb. 2011 14:28

Ok ok, js to razmumem, to je pač besedna zveza žensk, ki so tipe soočile s tem "problemom", pa tipu ni bilo do tega in jo je odslovil..

Dejansko mi pol tk ostaneta samo 2 možnosti.. Al to pustim, naj se to dogaja še nevem kolk časa, da se enmu od naju pač nekega dneva ne bo dalo več, ali pa ga soočim z dejstvom, da hočem nekaj več..
Mene pa zanima, po vseh teh stavreh, ki sem jih napisala, kater scenarij je bolj vrjeten; da bo sprejel moj predlog ali bo vse skupaj razpadlo v nič in enega ogromnega slona sredi sobe, v kateri se boma vsak vikend, ko pridem domov, srečevala..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 10. Feb. 2011 15:07

No ja....potem pa ko bo 1x pri tebi in bo zvečer hotu it, mu reči da lahko ostane če želi. Če bo vseeno odšel veš da nimaš z njim kaj prida prihodnosti pričakovat. če pa ostane, pa se lahko vseeno kaj spremeni med vama....jaz bi kar vprašala....glede na to, da se to vleče že pol leta...
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 10. Feb. 2011 15:08

Tut soočenje ni nujno, da ti bo kaj pomagalo, še zmeri obstaja možnost, da se ne bo odločil o ničemer. Mislim, lahko, da bo tebi lažje, ker si to spravila iz sebe, ne moreš pa tipa prisilit, da se zjasni.
Zdaj sem sredi nečesa takega pa me to full ne obremenjuje - sure, želela bi si, da bi bilo drugače (da bi se vsaj odločil in svojo izbiro dal vedet - jaz sem to nardila), ampak ne morm ga pa prisilit v odločitev. Dečko je, z moje perspektive, poln izgovorov, vendar morm vzeti v zakup, da je to zgolj moje videnje situacije. Mogoče bi bil čas, da bi jaz končno dojela, da ni vse črno-belo. :D Počasi se navajam tudi na to, da definiranost ne pomeni nujno uspeha. :)

v-e-s-n-a, mogoče mu 1x ne bo pasalo tam ostat - to še ni razlog za obup. :) ne vem, če lahko stvari sodimo po čem takem ....

Izrazim tudi strinjanje z Mahagonijem.
As your lover describes you, so you are.
Uporabniški avatar
KberryS
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a KberryS » 10. Feb. 2011 16:04

ne moreš pa tipa prisilit, da se zjasni.

Ne morem ga, ampak če se ne zjasni, pol naj bi to po mnenju vas vseh pomenilo, da mu do mene ni.. Ali je tu kakšno pač možno kakršno koli odstopanje.?

Sej vem da ful težim s temu vprašanji, ampak če se bom odločila za ta korak, moram biti 100% v sebe in v svoje odločitve in natančno pretehtati vse opcije.. :)
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 10. Feb. 2011 16:13

Zakaj je treba tolk komplicirat, vpraši ga, če je možno med vama kej več kot sam sex, oziroma kak si on pač vse skupi predstavlja..
Sploh pa, a se ženske res mormo tolk slepit, sej ti nek notranji občutek dost jasno pove, kako je na stvari...
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 10. Feb. 2011 19:04

že dejstvo, da sploh sprašuješ tuki, pomeni, da si v svojem razmerju želiš spremembe in da s trenutnim stanjem nisi več zadovoljna. imaš nizko samozavest in se ne ceniš dovolj, da bi si tipu, ki ga poznaš 10 let in katerim imata razmerje že pol leta, upala povedat lastne občutke in želje.
najprej se začni cenit, potem bodo odgovori na taka vprašanja sami prišli.
Vsak raj ima svojo kačo.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 10. Feb. 2011 19:23

Pa mogoče bi blo dobro vedet, da je stvar tebi zapletena, on vsega tega sploh ne vidi - ne moreš potem reči, da je zapleten tudi on, v bistvu ni, zapletaš zadevo ti. V nič ne moreš biti prepričana dokler ne vprašaš. Ne moreš reči, da ne boš vprašala dokler ne boš 100% prepričana - prepričana v kaj?
Kolegica mi je rekla: 'Počaki še mal, ziher se samo ne more zjasnit, sej bo.'
Kolega mi je rekel: 'Ne zanimaš ga dovolj, move on.'
Je pa res, da nama odlično služi tudi razdalja, med nama je namreč 1000+ km in mi je itak jasno, da sem/sva najboljše že doživela.
Vprašaj ga, ampak ne v smislu, da ti je zaradi tega, kar ti mogoče nekaj čutiš do njega, dolžan odgovor, ki ga želiš slišat ti.
Misliš, da boš lahko še zmeri na nivoju FB, če ti pove, da on noče nekaj več?
As your lover describes you, so you are.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 10. Feb. 2011 21:49

KberryS napisal/-a:Akvamarin:

Povej mi, kako se tip, ki hoče razmerje vede.. Js sm vedno bila navajena, da se o vsem pogovorim in potem, ko sem vedela pri čem sem, so se dejanja začela.. Nisem neka zažetnica pri razmerjih, sm dala že marsikatero dramo čez, ampak fora je v tem, da pri njemu pa res nevem.. Intuicija pri njemu odpove..

Sprasujes kako se tip, ki hoce razmerje vede? A nikoli nisi bila v situaciji, da preprosto ves, da si v zvezi in da je cist nepotrebno sprasevat?
Zmeraj kadar tip postal nekak siten, analiticar, analiziral vsako mojo besedo, hotel vedeti vse o meni, ponavljal moje stavke, itn. sem vedla da ga imam v rokah...tukaj je nesteto in nesteto znakov, moras samo fajn analizirat...

Menim, da inicijativo za zvezo, vedno in zelo ocitno potegne moski, seveda ce hoce imeti zvezo. Inicijativa se opazi in je ocitna. Tebi tukaj mika nevednost, ker ni prislo do zelene inicijative. Ni tocno, da tebi odpove intuicija.
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 11. Feb. 2011 8:18

če ti stanje ne odgovarja, mu povej preden se boš preveč vpletla v to.. :D še vedno lahko ostaneta prijatelja :D

P.S.: Naslov je popolnoma neprimeren, tu ni zapleten tip, niti razmerje.
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 11. Feb. 2011 11:20

jaz ne razumem te evforije, okoli tega, kako bi on moral odreagirati, na koliko načinov ga lahko ti vprašaš, na koliko načinov ti on lahko odgovori, koliko je procentualno možnosti, da bo za resno zvezo...
0% ali 100% (mislim, ni druge. če ti hočeš odgovor, bo moral biti da ali ne. z mencanjem ne boš zadovoljna. )
"kolikoj je možnosti da sem zanosila..." 0% ali 100% ni druge.

pač s tem vprašanjem boš vse polepšala ali vse pokvarila. vem, da je jeba, ampak moraš vedno misliti, da kar se bo zgodilo, se bo pač zgodilo. zdaj, ali čez par mesecev. koliko si se pripravljena "žrtvovati" je pa na tebi. on je v bistvu itak konktra naslovu teme, totalen flegmatik.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 11. Feb. 2011 19:08

v-e-s-n-a napisal/-a:Če te ima samo za igrice in avanturo se te bo pomoje prej kot slej hotel losat (po mesecu, dveh...) in ne bo s tabo pol leta ali več...

koliko časa pa se med vama to plete?

tole sploh ni res. FB zveze so ravno zato da imaš lahko z nekom razmerje dje časa. Moja razmerja ki niso pomenila zveze so trajala 2 leti, pol leta (leto če štejem pavze) in eno leto... pač ne menjam partnerje kot spodnje perilo...
Uporabniški avatar
KberryS
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a KberryS » 13. Feb. 2011 12:48

Dragi cosmopolitanovci, včeraj se je zgodilo, čisto po naklučju sma zvedela drug za drugega in čustva so na srečo bila obojestranska.!

Mislim, da me čaka jutri en izmed lepših dni zaljubljencev..

Hvala za nasvete vsem..

:love:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov