Zanimiva e-pošta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

suspicious_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a suspicious_ » 20. Nov. 2008 9:00

sarita napisal/-a:Zato ti pa pravim, da se pogovori z njo. Pusti, da ti pove svojo plat zgodbe. In potem ji verjemi.

in kaj če mu ona dejansko kaj prikriva in mu ima to namen prikrivat še naprej?tudi takšni primeri obstajajo...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 20. Nov. 2008 9:30

Potem pa vse skupaj nima več smisla. Več kot verjet človeku ne moreš, ker je nemogoče preverjat vsako njegovo izjavo in špilat zasebnega detektiva.
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sarita » 20. Nov. 2008 10:19

jullia_ napisal/-a:Potem pa vse skupaj nima več smisla. Več kot verjet človeku ne moreš, ker je nemogoče preverjat vsako njegovo izjavo in špilat zasebnega detektiva.

Točno tko. Če ne verjameš, končaj zadevo and move on.

Kaj bi pa druzga lahko naredu? Lahko špilaš detektiva, najameš detektiva, v notranjosti pa sam sebe požreš, ker nisi prepričan v zvestobo partnerja. Trpiš pa itak ti.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 20. Nov. 2008 10:32

Sarita, Nia in ostale - pa res mislite, da je zupati partnerju, povedati mu vse in biti z njim tudi prijatelj, taka redkost oz. vesoljska nedosegljivost, ki je drugi pari ne posedujejo?

Nikjer nisem napisala, da je to nenormalno, prav obratno - zame osebno je predpogoj, da sva s partnerjem drug drugemu dobra družba, kar vključuje zaupanje, spoštovanje in ostale klišejske zadeve, seveda drug drugega postavljava visoko na lestvici prioritet, si poveva vse mogoče zadeve, skupaj počneva to in ono. Nisva pa eno. In nočeva biti. In to je bistvena razlika med npr. Niinimi željami, ki so za moj okus bizarne, kajti na vse pretege delovati v smer 'upam, da postanem tvoje življenje in ne samo njegov del' (to izražajo predvsem ostali komentarji na forumu, ne samo v tej temi), je zame neokusno in na dolgi rok nima prihodnosti, ker je posameznik v zvezi še vedno posameznik. In že s čisto psihološkega vidika človek, ki je po svoji želji ali želji drugega, kar naenkrat spojen v eno z drugim, to ne more delovati zdravo, ker vsak potrebuje prostor in čas zase, vsak potrebuje tisti predalček v svoji glavi, ki ima napis 'jaz', pa ne gre za pomanjkanje ljubezni ali egoizem, ampak normalno željo človeka po ednini. In ko prebiram poste nekaterih deklet, me izjemno čudi, kaj vse so nekatere pripravljene narediti zato, da ta predalček z ednino zamenjajo z novim, z dvojino namreč. In nekatere to počnejo na prav oduren način, z izsiljevanjem, s postavljanjem pogojev, ultimati, igricami ipd. Zato me na tem mestu zbode, kaj hudiča je njihovim tipom kot osebam, da prenašajo kaj tako bolnega, kot je dejstvo, da te nekdo spreminja, obrača, prinaša okoli in formira v nekoga po njegovi meri.

Sarita, čestitam za nosečnost, nikakor pa se ne strinjam s tvojo tezo o tem, da otrok očitno nakazuje na to, da je to to. Otrok ni in nikoli ne bo indikator ljubezni med dvema, kaj šele pokazatelj ideje 'to je to'.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 20. Nov. 2008 12:03

Otrok ni in nikoli ne bo indikator ljubezni med dvema, kaj šele pokazatelj ideje 'to je to'.

nažalost res ja ...

mah sej nikoli ne vemo zagotovo vsega. življenje je nepredvidljivo, zato js raj ne razmišljam ampak ga le živim in čakam kaj mi prinese...
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sarita » 20. Nov. 2008 12:55

MsN, samo to mi ni jasno, po čem sklepaš (in ostale tudi), da nisem posameznik s svojimi željami in obnašanjem? Verjamem, marsikatere niso (in tudi fantje marsikateri niso) - poznam tudi take, ki se pustijo vodit naokrog, sej sem že rekla. In za nekatere je vse, kar si povedala, res. Mogoče za večino. Zame na srečo ni in me ne moreš metat v isti koš. Ker pač ni vse samo črno ali pa belo. Al mogoče ne znam dugega povedat kot midva, najino, moj fant pa takele znakce limat :love: in :hearts: , ki jih je poln forum?

In, verjemi mi, če bi bilo karkoli konkretno narobe kdaj med nama (prevare, laganja, pretepanje,...), bi ne razmišljala dosti o tem, kaj naredit. Šla bi. Ker preziram take ženske, ki klečeplazijo za tipi, ki jih vidno prezirajo in ponižujejo. One se pa vedno znova vračajo k njim. Najbolj smešen stavek, ki sem ga dobila od tipa, ko sva končala in mi je bilo hudo: "Sej, če hočeš, bom pa še s tabo!" Ej, dečko, nočem tvojga usmiljenja! Imam preveč ponosa za to!

(Pa da ne bo zamere, MsN, drugač rada berem tvoje poste in se mi zdi, da vedno neki fajnega napišeš. Samo tuki se pa res ne strinjam. :) )
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 20. Nov. 2008 13:24

Sarita, potem pa se opravičujem, če sem te po neumnosti vtaknila v Niin koš.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 20. Nov. 2008 14:31

sarita napisal/-a:Ne vem, kako ve to gledate neki čudno... Ampak se ne čudim, ko berem, kolk ste stare - okrog 20. Tiste, ki imamo drugačno mnenje (+ Nia, čeprav je mlajša :) ) se že po letih ločimo od vas.

Stara si 27 let, kar je še ful malo.
Vprašajte malo starejše pare,ki imajo za sabo kar nekaj let zveze, kaj je ključ do dolge, zdrave in uspešne zveze. Si upam trdit, da ne bo niti eden dal odgovora podobnega postu Nie.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 20. Nov. 2008 14:48

v bistvu sploh ni od starosti al pa trajanja veze odvisno kolk sta dva privržena en drugemu... to je predvsem stvar karakterja... lohk se najdeta dva, ki jima je skupna potreba po konstantni bližini parterja, lahko pa prideta skup tudi dva bolj individualistična karakterja ki rabita svoj prostor in čas... v obeh primerih zna zveza enako uspešno funkcionirat ne glede na to al sta 24/7 skup al se pa vidita dvakrat na teden... če se pa najdeta dva, ki sta v tem pogledu nekompatibilna, bo pač zveza najbrž prej al slej razpadla ker bo ena stran drugo utesnjevala, spet druga stran pa se bo v taisti vezi počutila osamljeno in depresivno zarad pomanjkanja pozornosti...
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 20. Nov. 2008 14:54

memorex napisal/-a:A je to ok, da ce sta dva skupaj se imata rada, si zaupata, da si skrivata stvari, za katere bi lahko vedela oba, ....?
Kaj pravite na to?

to je spet stvar karakterja... mene zanima kako se oz. bi se ti odzval, če bi ti punca povedala kam in s kom gre... a bi kompliciral in zganjal ljubosumje al bi ji mirne duše reku "ja seveda, ti kr pejt pa fajn se mej"...
The secret of success is consistency of purpose.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 20. Nov. 2008 15:33

eee
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:11, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 20. Nov. 2008 15:34

Ne vem, kaj točn rečt, oz. kako napisat, kaj si jst mislm o tem.
Pomojem pa Niinmu fantu (če že govorimo o njeni zvezi) čist ustreza, da mata tako zvezo. Eni ljudje so pač taki, da jim to paše in če se dva taka najdeta, tud prov.
Moj bivši je bil tak (pa ne pravm, da je zdej Niin fant tud tak). On si je zvezo predstavlu tko, da on mor bit center mojga življenja, da se mi mor vse okol njega vrtet in da jst ne bi smela nč počet brez njega...tko si je on predstavlu ljubezen! Ker njemu so ble ene 'skulirane' veze čudne, kao, ta dva se sploh nimata rada. Hočem povedat, da enim čist paše, da jih partnerji mal vodjo, pa mal nekak manipulirajo z njimi. Men ne. Jst rabm svoj življenje, ne prenašam občutka, da me nekdo hoče celo zase, da mi hoče vzet moj 'jaz'. Hvala bogu, mam zdj tako zvezo, ki mi dopušča, da sm jst jst, taka kot sm.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 20. Nov. 2008 15:39

a :D
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 20. Nov. 2008 16:10

Sj sm napisala, da ne mislm, da je tvoj tak.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 20. Nov. 2008 16:11

me ;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:10, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov