Zanimiva e-pošta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 19. Nov. 2008 17:52

hmm js se sprašujem če sploh obstajajo tipi ki bi se tolko podredili in prilagodili željam svoje ženske, da bi zanemarili sebe in nekaj delali čisto proti svoji volji ... meni se zdi da more pol tut taka Nia-like zveza njim ustrezat.. ne vem no.. al pa mam sam js tazga tapravga moškega k se mi noče nč podredit :D no, počasi ga upogibam, samo kaj dosti ga pa ne bom mogla :)

težko je res govort kaj je dobra zveza, za vsakega je dobro tisto, kar ima..
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 19. Nov. 2008 18:11

MsN napisal/-a:Osebno nisem nikjer komentirala, kako moj fant gleda na najino zvezo, ker si o tem ne upam ustvarjati nobene posebne slike in naju ne postavljam za noben partnerski vzor, medtem ko Nia (pač se obešam na njene odgovore, ker so tako izstopajoči, seveda pa ni edina) nonstop poudarja, kako dobro imata stvari urejene ona dva s fantom, to jemlje za univerzalno pravilo ljubezni in ob enem še verjame, da tak način njenemu hanibaniju izjemno ustreza. In ja, ob tem se kot človek vprašam, kako lahko drugemu človeku sploh paše, da ga ima nekdo pod takšno kontrolo oz. če se tak človek sploh zaveda, kaj počne ali ima pretirano oprane možgane s strani svoje ženske ali pa si slednja dela utvare, da ima tipa pod kontrolo, resnica pa je daleč od tega. Kdo bi vedel ... Zato me marsikdaj pač zanima, kako bi isto stvar komentirali fantje in si upam trditi, da ni niti približno tako, kot zadeve na forumu predstavljajo nekatera dekleta.

Mislim da, če fantu ne bi pasalo, bi jo že pustil? Ali pa je res taka copata da si še tega ne upa, kar dvomim. Meni se zdi zelo lepo, če ima nekdo lepo zvezo, ko sta srečna oba. Če drugim gre v nos, naj gre. Saj je njen fant in ona njegova punca. Zelo lepo je napisala tudi sarita.
Jaz imam s fantom podobno razmerje, kot ga je opisala Nia.
Skupaj sva vsak dan, spiva skupaj, se odločava o pomembnih stvareh in ja, je najboljši prijatelj, ki ga imam in bi si ga lahko zaželela. Njemu zaupam vse in on tudi meni. Povem mu, kam grem in on meni. Ne norim, če mi ne našteje, kdo vse je bil zraven, niti me ne zanima. Zdi se mi pa samoumevno in fer, da mu povem, kam grem. Skupaj sva res eno in se dopoljnjujeva v dobrem in slabem in si nisem nikoli ampak res nikoli mislila, da bom kdaj srečala človeka kot je on. Upam, da velja isto zame. Vem, kdaj je žalosten in vem, kdaj mu ne ugajajo moje zadeve. Tako da dvomim, da bi bil še z mano, če ne bi hotel. Ker kaže res čustva, ki sem jih pri redkih parih zaznala.
Pa še to. Veliko kolegic je govorilo, da je copata. Kaj vse sem pa jaz naredila zanj, ni videlo. In to so govorile tiste kolegice, ki si niso znale poiskat tipa, in so bile nevoščljive v nulo!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Nov. 2008 18:15

A potem je tvoja zveza tudi eno samo neskončno tekmovanje v tem, kdo bo koga bolj obrnil? Ker takšno predstavo smo si nekatere ustvarile o Niinem razmerju. Ena sama ljuba manipulacija, da človek doseže svoje. Večina njenih nasvetov govori o tem, kako se obnašat, da tipa prepričaš, da si začne želet tisto, kar v resnici želiš ti in tako "zmagaš".
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 19. Nov. 2008 18:23

jullia_ napisal/-a:A potem je tvoja zveza tudi eno samo neskončno tekmovanje v tem, kdo bo koga bolj obrnil? Ker takšno predstavo smo si nekatere ustvarile o Niinem razmerju. Ena sama ljuba manipulacija, da človek doseže svoje. Večina njenih nasvetov govori o tem, kako se obnašat, da tipa prepričaš, da si začne želet tisto, kar v resnici želiš ti in tako "zmagaš".

A? Bi rekla, da ne. Sicer ne berem vseh Niinih postov in sem zgolj zadnje mesece bolj aktivna na forumu. Komentirala sem na podlagi tega, kar je napisala tukaj.
Jaz pa on se poslušava glede želja in poskušava prilagajati.
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 19. Nov. 2008 18:59

poznam primer ko punca misl da si je fanta popolnoma podredila, se pravi počneta predvsem stvari ki so njej všeč, ko so njej všeč in na način ki je njej všeč...na videz je ta zveza super dobra-->vsaj v njenih očeh, temelji na "zaupanju" ker si vse povesta itd....ampak, resnica je pa taka, da pač ona ne ve za stvari ki njej niso všeč!precej bedno a ne?

men osebno je ljubše da vem za neki, kar ni nujno da mi je všeč...ampak vsaj vem da se dogaja :) in fant mi pove za kkšno neumnost k jo je al pa jo bo naredu, ker ve da ne bom iz tega naredile epske pesnitve...ker mi pač zaupa!

aja, pa še neki morm pokomentirat...men se zdi moj "lajf" bolj pomemben kot najin skupni "lajf", kot tudi od njega nekak pričakujem da je njemu pomembnejši njegov "lajf"...ker šele takrat lahko tvoriva kvaliteten par.
Uporabniški avatar
*frutabela*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *frutabela* » 19. Nov. 2008 20:41

metuljčica* napisal/-a:

In zakaj misliš, da bi moral vedeti za vsak njen korak? KJE praznujejo rojstni dan, KDO vse je tam? Lepo te prosim! :? Pa to še ne pomeni, da si išče nekoga drugega, če ti ne pove!

Meni pa se zdi normalno, da če si ti v neki zvezi, da si poveš KJE praznuješ.. ne pa da on izve iz pošte,da je ona bla nekje zunaj do 6ih...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 19. Nov. 2008 20:44

sarita napisal/-a:Preden sem imela zdejšnjega fanta, sem imela nekoga, za katerega sem mislila, da je pravi. No, pa ni bil, ker je to sigurno moj zdajšnji.

A dej ga no lomt?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Nov. 2008 20:53

hruška :) napisal/-a:aja, pa še neki morm pokomentirat...men se zdi moj "lajf" bolj pomemben kot najin skupni "lajf", kot tudi od njega nekak pričakujem da je njemu pomembnejši njegov "lajf"...ker šele takrat lahko tvoriva kvaliteten par.

Sploh ne razumem, kako lahko ločite "moj" in "najin" lajf. Vajina zveza vendar je del tvojega življenja, saj se to ne izključuje.
Razen če se pod "najin" lajf pojmuje skupaj preživet čas, ostalo je pa potem "tvoje". V tem primeru se mi zdi pa čudno, da eni tako lahko postavite stvari v neko strogo hierarhijo, še precej bolj čudno pa to, da nekateri čutijo neko potrebo po opravičevanju vsake svoje aktivnost, ki ne vključuje fanta in s tem krade dragoceni čas "njima"

Ja, vem, v tem postu je čisto preveč narekovajev. I am "sorry" :)
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 19. Nov. 2008 21:42

sončk napisal/-a:
sarita napisal/-a:Preden sem imela zdejšnjega fanta, sem imela nekoga, za katerega sem mislila, da je pravi. No, pa ni bil, ker je to sigurno moj zdajšnji.

A dej ga no lomt?

za bivšega si mislila, da je ta pravi fant zate. pa ni bil. prišel je nov fant, za katerega trdiš, da je ta ta pravi. kdo pa pravi, da se ne skriva tam nekje tisti ta pravi, ki bo šele prišel? vse želimo verjeti, da je oseba, s katero smo v zvezi tista ta prava za nas. pri nekaterih je in bo, pri nekaterih je bila pa ni več. veliko cosmo uporabnic je lahko primer. včeraj so pisale kako je super v zvezi in sta skupaj že x časa. en mesec kasneje pa so pisale, da je vsak šel novi prihodnosti naproti. tudi v tej temi je kakšna taka. tako, da zveze pridejo in grejo. vsaka zveza je zase zgodba in vse si želimo, da bodo naši partnerji tisti ta pravi še dolgo časa (v smislu get old together) :)
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 19. Nov. 2008 22:42

*mala* napisal/-a:Ampak MsN in red_rose- kako pa vesta kako vajina fanta gledata na vašo zvezo? Mogoče tudi ne tako super, kot ve mislite.

Če se tip ne upa upret punci, in je vse po njeno, je to njegov problem.

sej nism nic rekla, js v to mnenje vkljucujem tut mnenje mojga fanta :wink: pac nasploh... bi blo zanimivo vedt kaj si mislijo :D
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 19. Nov. 2008 22:55

jte..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:11, skupaj popravljeno 1 krat.
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sarita » 20. Nov. 2008 7:12

Ne vem, kako ve to gledate neki čudno... Ampak se ne čudim, ko berem, kolk ste stare - okrog 20. Tiste, ki imamo drugačno mnenje (+ Nia, čeprav je mlajša :) ) se že po letih ločimo od vas.
Za vas je logično, da če si vse poveva, če moj najbolj uživa, ko je z mano,... da je copata. Verjemte mi, vem kake so copate - moj to sigurno ni. Mogoče preveč filme gledate, kjer se moški poroči z žensko samo zato, ker ona tko reče. Punce, da vas razsvetlim, ni res! Nekateri si dejansko želijo poroke in otrok prej, kot si to zaželimo me! Samo še niste našle takega. Jst sem ga. To je vse, kar mam za povedat na to temo.

Še neki - sončk in anoyel, sem samo čakala, da se nekdo vpikne v tale stavek, ki sta ga izpostavile. Jst vem, kakšna je bila moja prejšnja zveza, kaj sem v zvezi pogrešala, zaradi česa sem jokala. Ne vem pa, zaradi česa sem vztrajala v njej. Mogoče zato, ker sem ga imela rada. Vem, da zdejšnja zveza ni popolna, ampak mi da vse, kar sem si želela. In glede na to, da bomo kmalu trije, je to najbrž to. :P
memorex
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a memorex » 20. Nov. 2008 7:44

Mene tule, ko prebiram ta sporcila moti predvsem to, da noben ne izpostavi kaj pa zaupanje v naprej.
Kako partnerju se zaupati naprej, ce odkrijes neke stvari.
Res je da ce tega ne ves oz. ne izves lahko se vedno zaupas partneju in verjames da je se res kar govori.
Ampak potem si v napacnem prepricanju.
A je to ok, da ce sta dva skupaj se imata rada, si zaupata, da si skrivata stvari, za katere bi lahko vedela oba, ....?
Kaj pravite na to?
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 20. Nov. 2008 8:25

jullia_ napisal/-a:
hruška :) napisal/-a:aja, pa še neki morm pokomentirat...men se zdi moj "lajf" bolj pomemben kot najin skupni "lajf", kot tudi od njega nekak pričakujem da je njemu pomembnejši njegov "lajf"...ker šele takrat lahko tvoriva kvaliteten par.

Sploh ne razumem, kako lahko ločite "moj" in "najin" lajf. Vajina zveza vendar je del tvojega življenja, saj se to ne izključuje.
Razen če se pod "najin" lajf pojmuje skupaj preživet čas, ostalo je pa potem "tvoje". V tem primeru se mi zdi pa čudno, da eni tako lahko postavite stvari v neko strogo hierarhijo, še precej bolj čudno pa to, da nekateri čutijo neko potrebo po opravičevanju vsake svoje aktivnost, ki ne vključuje fanta in s tem krade dragoceni čas "njima"

Ja, vem, v tem postu je čisto preveč narekovajev. I am "sorry" :)

mnja, odvisno kako si pojmuješ skupno življenje in kako svoje življenje...očitno se v interpretaciji razhajava :) seveda je najina zveza del najinih življenj...mela sm bolj v mislih primere ko punca/fantje popolnoma pozabijo nase v partnerskem razmerju in se podrejajo punci/fantu, pozabijo na svoje prijatelje, skratka pozabijo kdo sploh so, in ne poznajo več zaimkov kot sta "jaz" in "ti".
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sarita » 20. Nov. 2008 8:34

Zato ti pa pravim, da se pogovori z njo. Pusti, da ti pove svojo plat zgodbe. In potem ji verjemi. Ker drugače je brezveze, lahko takoj zaključita zadevo. Vem, da je včasih težko zaupat naprej, sem bila tudi sama že tam, več kot enkrat. Povej ji, da se ti zdi, da nekaj skriva pred tabo, da te to moti. Naj ti drugič pove take stvari, če bo rekla, da ni bilo vse skupaj nič. Ampak potem se moraš ti naučit take stvari prenest "standing up" in ji na to odgovorit: "Me veseli, da si se imela fajn." In mogoče še: "Kdaj ga bova šla pa midva tkole zažurat skupi, malo zaplesat pa se stiskat po plesišču?" In to tud iskreno mislit.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov