Zakaj vedno oprostim,oz.pozabim?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 10 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
CorfuGirl - Debatorica
- Na forumu od: 9. 8. 2005
Že od nekda sem ljudem ki so me prizadeli oz.se grdo obnašali do mene oprostila oz.hitro pozabila na dogodke.Prijatlejica je nekoč bila z enim od mojih simpatij in jaz sem bila prve dni jezna na njo potem pa sem pozabila in sem se dalje družila z njo.Me oseba ki jo imam neizmero rada prizadela že miljonkrat in sem si vedno obljubila da je tokrat zadnjič in sem čez čas zopet pozabila na vse in dalje bila v njegovi družbi.Kot da ne vem nikomur nič zamerit.
Vem da se bo nekaterim zdelo nepomebno ampak meni ni.In tako vedno sprejmem nazaj tiste ki so mi škodili in me nekateri zaradi tega gledajo čudno.
Vem da se bo nekaterim zdelo nepomebno ampak meni ni.In tako vedno sprejmem nazaj tiste ki so mi škodili in me nekateri zaradi tega gledajo čudno.
"Vsaka ženska je lahko lepa, le če zna pravilno poudariti svoje prednosti".
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
ne vem zakaj bi bila jezna nanjo zaradi svojega ljubosumja? en od simpatij.. meni je tud mnogo punc ki jih poznam simpatičnih pa so zasedene, naj bom jezen na njihove tipe?
prvo presodi kdaj ti nekdo zares krivico naredi, kdaj pa si neupravičeno jezna.
sicer pa ni nič narobe s tem da nekomu neki oprostiš. pomembno je edino da te ta oseba ne oškoduje in ne prizadene. pač če te je nekdo opravljal/ni vrnil posojenega ali karkol, enostavno ne povej več o sebi/ne posojaj več.
prvo presodi kdaj ti nekdo zares krivico naredi, kdaj pa si neupravičeno jezna.
sicer pa ni nič narobe s tem da nekomu neki oprostiš. pomembno je edino da te ta oseba ne oškoduje in ne prizadene. pač če te je nekdo opravljal/ni vrnil posojenega ali karkol, enostavno ne povej več o sebi/ne posojaj več.
hej norci
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Zakaj to delaš veš sama. Mogoče se bojiš izgube, najbrž pa si enostavno bolj podredljiva oseba..ljudje vejo da jim boš vedno odpustila, še manj zamerila ali jim kakorkoli škodovala in potem ti počnejo te stvari.
Tako kot tipi varajo punce ki samo lajajo na njih in se ne bojijo da bi jih pustila zaradi njegovih dejanj.
Če ni posledic, ni strahu.
In ne vem kaj si pričakovala?
Da se bodo ljudje spremenili, da bodo spremenili obnašanje do tebe je jim boš odpustila. Ne. Ljudje se ne spreminjajo, in samo od nas je odvisno kako se bodo ljudje obnašali do nas, če me nekdo ponižuje in jaz ne naredim nič glede tega, je to moja krivda.
Ti moraš postaviti mejo, preko katere ljudje ne smejo iti. Pa ne to za normalne, spodobne in dostojne ljudi ki vedo da ne smeš prizadeti drugih.
Če so ljudje izdali tvoje zaupanje, ni drugega kot da se ne družiš več z njimi..ljudje pridejo in grejo in nima se smisla obdajati s takšnimi ljudmi.
Tako kot tipi varajo punce ki samo lajajo na njih in se ne bojijo da bi jih pustila zaradi njegovih dejanj.
Če ni posledic, ni strahu.
In ne vem kaj si pričakovala?
Da se bodo ljudje spremenili, da bodo spremenili obnašanje do tebe je jim boš odpustila. Ne. Ljudje se ne spreminjajo, in samo od nas je odvisno kako se bodo ljudje obnašali do nas, če me nekdo ponižuje in jaz ne naredim nič glede tega, je to moja krivda.
Ti moraš postaviti mejo, preko katere ljudje ne smejo iti. Pa ne to za normalne, spodobne in dostojne ljudi ki vedo da ne smeš prizadeti drugih.
Če so ljudje izdali tvoje zaupanje, ni drugega kot da se ne družiš več z njimi..ljudje pridejo in grejo in nima se smisla obdajati s takšnimi ljudmi.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:55, skupaj popravljeno 1 krat.
- sarimari
- Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 7. 2011
Vedeti moraš katerim ljudjem lahko oprostiš in za katero stvar. Če te fant vara, nima smisla da mu to oprostiš. Ker se zna skoraj sigurno ponovit. Če je kaka banalna stvar se oprosti, za kakšne večje stvari, usaj pri meni ni odpuščanja.
- Aria
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 6. 2012
Nekako se vidim v tvojih besedah. Tudi sama pozabim na dejanja,s katerimi so me ljudje močno prizadeli in jim posledično oprostim. Zdi se mi prav, da človek ne kopiči jeze v sebi, stvari razčisti in gre naprej. Torej na nek način oprosti. Pri sebi me moti (zate nevem), da na stvar pozabim. Kot da bi pozabila nase in na svoje bolečine. Potemtakem, dam tem ljudem še eno šanso, da me še enkrat prizadanejo. Nekako nimam tega varovala, da bi zaščitila samo sebe. Včasih pa se mi zgodi,da mi je kar vseeno in se še kar naprej družim z ljudmi,ki me niso vredni.
Če na kratko povzamem. Eno je oprostiti, drugo pa obdržati stike z osebo,ki te je prizadela. Vsekakor je prav,da oprostimo. Ni pa vedno vredu,da obdržimo stike. To pa moraš sama presoditi in se toliko pobrigati zase, da prekineš ali pa omejiš stike.
Če na kratko povzamem. Eno je oprostiti, drugo pa obdržati stike z osebo,ki te je prizadela. Vsekakor je prav,da oprostimo. Ni pa vedno vredu,da obdržimo stike. To pa moraš sama presoditi in se toliko pobrigati zase, da prekineš ali pa omejiš stike.
-
naughtgelic - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2012
Zakaj oprostiš/pozabiš? Ker vidiš le dobro v vsaki osebi in nekako upaš, da mogoče bo pa "tokrat drugače", ali pa "saj ni hotel/a..". Vem, ker sem ista. Moraš le imeti neko mejo postavljeno, moraš prepoznati in vedeti komu lahko oprostiš. Sama sem zelo odprta oseba, vsaki osebi zmeraj dam priložnost, dokler me ne razočara
Če vidim, da ta nekdo dejanje obžaluje, bom dala drugo priložnost. Zakaj? zato, ker sem sama prizadela ljudi, ki jih definitivno ne bi smela, pa so mi vseeno odpustili, me nekaj s tem naučili
Vsekakor si takšne situacije in ljudi vzemi kot lekcijo! Vidiš kdo je kakšen v resnici in to je lahko samo pozitivna stvar, čeprav na začetku boli, če te je npr. najboljša prijateljica izdala. Sreča v nesreči!
Če vidim, da ta nekdo dejanje obžaluje, bom dala drugo priložnost. Zakaj? zato, ker sem sama prizadela ljudi, ki jih definitivno ne bi smela, pa so mi vseeno odpustili, me nekaj s tem naučili
Vsekakor si takšne situacije in ljudi vzemi kot lekcijo! Vidiš kdo je kakšen v resnici in to je lahko samo pozitivna stvar, čeprav na začetku boli, če te je npr. najboljša prijateljica izdala. Sreča v nesreči!
Глаза боятся, а руки делают.
- sanna
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 5. 2012
CorfuGirl napisal/-a:Že od nekda sem ljudem ki so me prizadeli oz.se grdo obnašali do mene oprostila oz.hitro pozabila na dogodke.Prijatlejica je nekoč bila z enim od mojih simpatij in jaz sem bila prve dni jezna na njo potem pa sem pozabila in sem se dalje družila z njo.Me oseba ki jo imam neizmero rada prizadela že miljonkrat in sem si vedno obljubila da je tokrat zadnjič in sem čez čas zopet pozabila na vse in dalje bila v njegovi družbi.Kot da ne vem nikomur nič zamerit.
spravi se v roke,sprejemaj ljudi kot so ampak nikoli ne pozabi zaslužiš si bolše okoli sebe.
Prvi neprebran prispevek • 10 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov