Zakaj v vezo?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 06. Okt. 2010 20:57

^^ v bistvu folk ne govori o tem.
ampak o tem, da to, da si z nekom skupaj 6 let ne pomeni nič, dokler ne živiš skupaj. (in en teden morja (s še enim parom po možnosti) na leto ne šteje).

in resna zveza ni le zvestoba.

tudi jaz še ne živim s fantom prav zares. ampak vem kako je. kuhati, pospravljati, hoditi delat, hoditi v nabavo, se rekreirati, spati, lenariti, tolažiti, ...skupaj. zato lahko trdim, da z njim komot živim. preden tega nisem izkusila, tega nisem mogla trditi (le skupno spanje ne šteje).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 06. Okt. 2010 21:02

Ah dejte no. Resna zveza je tudi takrat, ko partnerja ne živita skupaj.

Če skupaj živita, že lahko govorimo o izvenzakonski skupnosti, s katero pride tud delitev premoženja in jo lahko enačimo s poroko.

Veza je veza, ćivljenje v dvoje pa življenje v dvoje :wink:

Sploh pa, vsak par pri sebi deretminira status zveze...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
joooj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a joooj » 06. Okt. 2010 21:07

Jes pa še vedno mam zelo velik dvomov glede it v zvezo ali ne, namreč moje kolegice mi to močno odsvetujejo. Ne pravim, da bi to rekla sam ena, ampak vse povrsti. Pa ne sam kolegice, tut ostali ljudje v moji okolici, starejši izkušeni, ki so dali že nekaj skoz. Ne gre za ločene ali tako al drugače razočarane ljudi in nesrečne v vezi ampak za vse, ki imajo povprečno zvezo z vzponi in padci. Večina kolegic je zasedenih in vidim, da majo lepo vezo, ne samo na videz ampak čutim, da se mata res rada..pa vseeno. Ko se (sirer bolj poredko) začnem zapletat s kom me že vsi povrsti opozarjajo, ne met tipa, tak ti je lahko boljše, razmisli, premisli, neveš kk ti je fajn, uživaj zej, ka se boš vezala. Bodi samska-razmišljaj pravilno! To je načelo, ki ga dobivam od svoje okolice že cel lajf. Tudi od svojega družinskega kroga. Če že moreš pol čim kasneje tem boljše!
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 06. Okt. 2010 21:09

Kok si pa stara?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
joooj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a joooj » 06. Okt. 2010 22:20

24
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 06. Okt. 2010 22:43

mislim da je bil v cosmotu enkrat en super članek na tole temo.. :D
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 07. Okt. 2010 9:32

jooooj, kakšni probemi :D

valda greš z zvezo, ko ti tako paše. mislim, kaj ti majo pa prijateljice tle za pametovat? (razen če je tip totalna opica in si ti tok slepo zaljubljena, da tga ne vidiš...)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 07. Okt. 2010 9:41

claire napisal/-a:.... da si z nekom skupaj 6 let ne pomeni nič, dokler ne živiš skupaj. (in en teden morja (s še enim parom po možnosti) na leto ne šteje).

Ja vem, da se je o tem govorilo...ampak jaz se samo ne strinjam s tem. To je vse. Zveza je zame lahko resna tudi, če še ne živiva skupaj. (na morju sva bila takrat sama)

Drugace pa itak vsak po svoje definira vezo itd...

Jooj...ti pa se ne toliko s tem obremenjevat al bi mela vezo al ne, pa kaj ti drugi govorijo...sama zase itak najboljše veš. In itak da dokler si sama, se zabavaj, uživaj po svoje, pot ti bodo itak prekrižali taki in drugačni fantje. Prepusti se in uživaj...boš že vedla, kdaj se bo potrebno potrudit bolj, kot pri ostalih. :D
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 07. Okt. 2010 21:30

Nesanica napisal/-a:Prednosti samskega življenja:
- še vedno lahko imaš reden seks - le da nisi vezan na eno osebo, pa še bolj zabavno je ker se oba bl potrudita

Jaz se pa glih v tem primeru nebi. Bolj bi se ob nekom, ki mi pomeni nekaj več.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 08. Okt. 2010 13:45

Džeki napisal/-a:
neznankan napisal/-a:
No, no, no... Investicija v kaj le? Reden sex in redno druženje imaš lahko tudi brez resne veze. Razen, če nisi ti eden izmed tistih, ki ne moreš živeti sam in težko dobi žesnko. Ker ženske namreč zelo dobro tudi same shajamo.

Ne teži.Vprašala si, dobila si odgovor.Če ti ni jasno, kakšna investicija je resna zveza (mimogrede, za resno zvezo jaz štejem izključno razmerje, kjer dva živita skupaj, drugo je igračkanje), potem očitno še nisi imela resne zveze.

:roll:

Si eden izmed redkih, ki za resno vezo šteje samo tisto vezo kjer partnerja živita skupaj. Obstajajo pari, ki ne živijo skupaj, imajo otroke in vse funkcionira popolnoma običajno, razen to, da živijo ločeno - a to zate ni resna veza? Se mi zdi, da ti še nisi imel resne veze in ne veš kaj je resna veza.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Okt. 2010 13:47

Koliko takšnih parov, ki imajo otroke, živijo ločeno in jim vse normalno funkcionira, pa obstaja?
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 08. Okt. 2010 13:48

Ma pomojem ni mislu tako zelo rigorozno opredelit teh dveh pojmov resna/ne resna zveza, oziroma jih tako zelo navezat na življenje v dvoje.

Pač drugače je. To je vse.
resna zveza pa je resna takrat, ko jo sam začneš pojmovat kot tako. In je, logično, v različnih življenjskih obdobjih, različno pojmuješ.

Zame je bila tudi tista zveza, ki sem jo imela pri 16 resna. Kot ta, ki jo imam zdaj. Mogoče je bila prva celo bolj...'midva bova skupaj za vedno, for sure.'

je pa razlika v intenziteti zveze, če živiš skupaj, oziroma ne, tega ne more pa nihče zanikat.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 08. Okt. 2010 13:49

Ni vprašanje koliko, ampak vprašanje resne veze. Sestra moje punce npr. že. Še vedno pa sta lahko dva, ki ne živita skupaj, vseeno več skupaj kot dva, ki dejansko živita skupaj.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 08. Okt. 2010 15:25

matjazd napisal/-a:
Si eden izmed redkih, ki za resno vezo šteje samo tisto vezo kjer partnerja živita skupaj. Obstajajo pari, ki ne živijo skupaj, imajo otroke in vse funkcionira popolnoma običajno, razen to, da živijo ločeno - a to zate ni resna veza?

Ha ha.Poznam ta štos, to se gredo zaradi višjih otroških dodatkov, nižje cene vrtca...Živita narazen, čeprav sta dejansko skupaj.Ona je uradno samohranilka, on ji plačuje preživnino.

In ne, to ni nobena zveza.Ona je uradno kar lepo samska. :cool:

O resnih zvezah pa pametujem ravno zato, ker v eni dejansko živim.In verjetno poznam razliko, kako je, če z žensko živiš, ali pa z njo po študentsko "hodiš". No, vsekakor sem pr 20 smatral, da sem "v resni zvezi", če sem z eno hodil.Zdaj pa pač na to gledam tako, kot sem napisal.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Okt. 2010 15:47

Džeki napisal/-a:O resnih zvezah pa pametujem ravno zato, ker v eni dejansko živim.In verjetno poznam razliko, kako je, če z žensko živiš, ali pa z njo po študentsko "hodiš". No, vsekakor sem pr 20 smatral, da sem "v resni zvezi", če sem z eno hodil.Zdaj pa pač na to gledam tako, kot sem napisal.
In kot se je že večkrat ponovilo v tej temi: imamo v različnih obdobjih različna pojmovanja oz. poglede na to, ampak nima veze kaj drugi pravite, če par misli/verjame/ve, da je v resni zvezi, potem pač je. Zdej pa dovolj te bodi. :P

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]