Zakaj v vezo?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 10. Okt. 2010 16:47

Draga Claire potem lahko otroke prepoveš precej Slovencem, ker jih ima večina plačo nižjo od povprečne. Precej ljudi je na minimalcu. Precej je takšnih, ki lahko že jutri izgubijo službo in še minimalca ne bodo več imel. Potem lahko prepovemo otroke tudi vsem študentkam, vsem tistim, ki še niso redno zaposlene, ki še ne dosegajo povprečne plače itn.
Ni čudno, da primanjkuje naraščaja.

Igrače primerjaš z zidavo hiše.
Biti z otrokom 3 dni v tednu in še vmes kak dan kakšno uro je zate premalo. Potem lahko otroke prepovemo tudi tisti polovici Slovencev, ki se loči in potem še naslednji polovici, ki dela po cele dneve.

Sama se deloma preživljam že od 15ega leta. Skoraj popolnoma pa od 19ega leta.
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a serena86 » 10. Okt. 2010 17:11

McLarnovc, to, da bi hiši prodali (tisti "oni"), sem mislila vsi, torej tisti dve mamici se bi s tem morali strinjati in seveda onidve prodati, ker sta lastnici. :wink: problem je, ker se ponavadi starejši ljudje neradi ločijo od svojega doma in nočejo iti živeti v tujo hišo.

ampak težko pa verjamem, da obe živita v hišah, ki nista nič vredni. ponavadi še navadna podrtija ima neko vrednost, ker je že sam teren, na katerem stoji hiša, precej vreden (tudi če je na podeželju, da se o terenih v mestih niti ne govori). in ne verjamem, da živita v podrtijah. :)

problem kredita danes je, ker je težko dobiti stalno službo, in tudi če se jo dobi, je nevarno, da jo izgubiš (finančna kriza pač in to). in če ni stalne službe in torej gotovega rednega prihodka, ni pametno vzeti kredita, ker je nevarno, da na koncu vse izgubiš (ne kredita ne moreš izplačat).
Če človek nima cilja, mu je vsaka pot prava.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Okt. 2010 17:52

McLarnovc napisal/-a:Pa še nekaj. Od kdaj imajo otroci pravico prodajat hišo svojih staršev, če je le-ta last staršev? Te pravice nimajo. :wink:

Seveda ne, ampak glede na to, da so tu starši tisti, ki potrebujejo pomoč, je vseeno malo smešno, da hkrati diktirajo pogoje.

Čisto konkretno. Sploh ni treba prodat obeh hiš. Več kot gotovo je ena hiša primerna za bivanje mlade družine in obeh mam. Hiša namreč običajno nima samo dveh sob, ampak kar kakšno več.
Torej je treba prodat samo eno nepremičnino in kupnino vložit v adaptacijo druge hiše, da bo le-ta primerna za bivanje dveh starejših oseb, ki potrebujeta pomoč in oskrbo. Konkretno tu govorim o prilagoditvi kopalnice, posteljah z dvižnimi mehanizmi in eventuelno rampi za invalidski voziček.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 10. Okt. 2010 17:53

Dve tašči v isti hiši? Strava i užas....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Okt. 2010 17:57

Itak, bolje je, da mož hodi k ženi in otrokom samo na obisk, zvečer pa spat domov k svoji mami.
Ker mama je najbolj pomembna. Najprej se mamo vpraša po njenih željah in preferencah, potem se pa pomisli na ženo in otroke. Če je mama proti selitvi, naj pač družina živi ločeno.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 10. Okt. 2010 17:59

Zdaj, če sem že začela s tem primerom moram nadaljevat, glede na to, da ljudi dobro poznam. Hiši sta stari, na podeželju. Problem je tudi, da od ene hiše ni lastnica samo mama. Tu je pomoje bolje, da od prodaje sploh ne razmišlja, če ne bo morala še koga izplačevat.
Je pa res, prodata lahko edino onidve, otroci tega ne smejo.

Verjamem pa, da zna bit problem pri starejših ljudeh, jih prepričat, da se preselijo v tujo hišo. Sicer ne vem kako je z njima glede tega.

In četudi bi bilo dovolj denarja, nova hiša ni zgrajena iz danes na jutri. Kje bi živeli ta čas? Pomoje bi katera od babic že prej umrla kot bi dočakala novo hišo.

Imam pa občutek, da s tem denarjem, ki ga starša zaslužita zgolj le preživijo. Sicer si privoščijo dopust in tudi otrokoma nič ne manjka, ampak če bi pa šli v gradnjo se mi pa zdi, da bi životarili.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 10. Okt. 2010 18:04

jullia_ napisal/-a:Seveda ne, ampak glede na to, da so tu starši tisti, ki potrebujejo pomoč, je vseeno malo smešno, da hkrati diktirajo pogoje.

Ne saj mami nič ne diktirata. Kar jaz vem sta se otroka sama odločila, za takšno oskrbo dokler bosta obe mami živi. Ostalo je samo ugibanje kako bi bilo, če bi se odločili za prodajo, gradnjo. O tem ne vem, da bi bilo kdaj kaj govora. Ne vidim pa rešitve v tem.

Bi pa sama osebno rajši videla, da bi moj mož vsak dan preživel nekaj ur z mamo kot pa, da bi mela skupaj s svojo družino v stanovanju še mojo in njegovo mamo. Res bi bilo preveč mam. Ko bi bile skupaj bi znale postat tečne.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 10. Okt. 2010 18:30

jullia_ napisal/-a:Itak, bolje je, da mož hodi k ženi in otrokom samo na obisk, zvečer pa spat domov k svoji mami.
Ker mama je najbolj pomembna. Najprej se mamo vpraša po njenih željah in preferencah, potem se pa pomisli na ženo in otroke. Če je mama proti selitvi, naj pač družina živi ločeno.

To kar si ti rekla nima nobene zveze s tistim kar sem jaz napisal. :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 10. Okt. 2010 19:06

Čist preveč smo se zapičli v ta primer. Mi ga obravnavamo kot ne vem kakšen hud problem, oni pa mogoče iz tega sploh ne delajo nobenega problema. Najbrž so poskrbeli tako, da je za vse najbolj prav. Jaz ne vidim nobenega prikrajšanja tukaj.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 10. Okt. 2010 19:09

McLarnovc napisal/-a:Dve tašči v isti hiši? Strava i užas....

Zakaj pa ne 2 tašči v isti hiši? Ker so pač itak vse tašče pošasti in ni šans da bi se razumeli med sabo, a ne?
Osebi, ki je večino dneva sama bi ogromno pomenilo, da bi imela takrat ob sebi še eno sebo, kateri bi malce potarnala, ona njen, pa magari če se le gleda TV skupaj.
Probat bi se splačalo. Plus tega se verjetno že ve, če se razumeta med sabo, mnde so že bili kje skupaj ali na kakem praznovanju oz. karkoli.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 10. Okt. 2010 21:01

Bit skupaj na praznovanju ali živet skupaj je pa čist drugo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 10. Okt. 2010 21:07

Biti osamljen vsak dan ti pa tudi malce spusti merila, se ti ne zdi?

Že če so vnuki vmes se verjetno precej večkrat vidita. Tudi če sta v isti hiši ne rabita skupaj viset, lahko vsaka v svoji sobi. Tako komaj vesta ena za drugo no...

Ampak tako bi pač js naredila. Če pa drugim ustreza živet posebaj, pa kar... Mene ne moti :D. Sama se tega pa definitivno nebi šla, to je to. Je pa po mojem mnenju to nikakršna zveza.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 10. Okt. 2010 21:41

Nič ne vem, da bi bilo kdaj rečeno, da je katera osamljena. Jaz sem prepričana, da jim takšen način najbolj ustreza, če so se za takšnega odločili.

Jaz osebno pa bi živela ločeno s partnerjem, če bi tako naneslo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 10. Okt. 2010 21:46

Oseba, ki praktično ne more iz hiše (ali sem narobe razumela?), nima vsaj 8 ur na dan nobenega ob sebi, resno dvomim da ni presneto osamljena. :wink:

Svet bi bil pa itak nezanimiv, če nebi bilo različnih mnenj.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 10. Okt. 2010 21:50

Od domačih že, obstajajo pa tudi obiski. Tile upokojenci se precej obiskujejo. Če bi se preselila bi zgubila tudi družbo, ki jo ima najraje.

To maš pa prav zanimivost sveta dela različnost. Meni ni dolgčas niti po enem tednu, če sem sama.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov