Zakaj v vezo?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Džeki napisal/-a:matjazd napisal/-a:
Ha ha.Poznam ta štos, to se gredo zaradi višjih otroških dodatkov, nižje cene vrtca...Živita narazen, čeprav sta dejansko skupaj.Ona je uradno samohranilka, on ji plačuje preživnino.
In ne, to ni nobena zveza.Ona je uradno kar lepo samska.
Jst poznam štiri take primere. Vendar so vsi samo "prijavljeni" na drugih naslovih, živijo skupaj "na črno", v ženini/moževi hiši.
Od teh šrtirih parov pa nobeden dejansko ne biva na tistem drugem, "lažnem" naslovu. To se mi zdi precej "čudno".
Pri večini je tako, da moški plačuje (nakazuje) preživnino, delodajalca gulfa za višje potne stroške (npr iz Celja), spi pa pri partnerki in otroku v Ljubljani.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
neznankan napisal/-a:Draga Claire potem lahko otroke prepoveš precej Slovencem, ker jih ima večina plačo nižjo od povprečne. Precej ljudi je na minimalcu. Precej je takšnih, ki lahko že jutri izgubijo službo in še minimalca ne bodo več imel. Potem lahko prepovemo otroke tudi vsem študentkam, vsem tistim, ki še niso redno zaposlene, ki še ne dosegajo povprečne plače itn.
Ni čudno, da primanjkuje naraščaja.
Igrače primerjaš z zidavo hiše.
Biti z otrokom 3 dni v tednu in še vmes kak dan kakšno uro je zate premalo. Potem lahko otroke prepovemo tudi tisti polovici Slovencev, ki se loči in potem še naslednji polovici, ki dela po cele dneve.
Sama se deloma preživljam že od 15ega leta. Skoraj popolnoma pa od 19ega leta.
ne gre se za plačo nižjo os povprečne. gre za skrb za otroka! če par sam sebe ne more preživeti mi pa ti povej recept, kako lahko preživi še tri froce (sploh mi grejo na živce pari, ki nimajo niti za lastno preživetje, a frocov pa pet pri bajti).
ne poznam nobene študentke s frocom (ki se je ODLOČILA zanj), brez da bi ga bila zmožna preživeti- pa če je to s pomočjo staršev, pa pač tako je. na prvem mestu je otrok.
seveda naraščaja primanjkuje- logično.
(odebeljen si si izmislila, kje pa jaz govorim o tem koliko dni naj bo kdo z otrokom- citat prosim. in kje primerjam hišo in igračo- če ti ne razumeš mojega posta, ti ga ni potrebno prirediti sebi v prid.)
ne razumem zdaj- a ful frocov zagovarjaš, hkrati pa v isti sapi govoriš o nemogočih pogojih za lastno preživetje???? wtf?
in izpustila si še kako vprašanje. npr. o funkciji denarja- kar si sama privlekla na dan, ker se sliši pametno, povedati o tem pa nič ne znaš. pametnjakoviči ste eni, res.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Sarissima