Zakaj v vezo?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 26. Sep. 2010 13:31

Bom odprla eno temo. In sicer napišite vaše mnenje zakaj se vam zdi smiselno bit v vezi? Govorim za resno vezo. Zakaj se vam kljub padcem, problemom in vsem zdi to smiselno? Ne gre zdaj zaradi trenutno zaljubljenosti, všečnosti,... ampak tako dolgoročno gledano.
Kakšno prednost vidite v tem, da si ženska najde življenjskega sopotnika in ne ostane celo življenje sama? Sploh je to prednost ali ni? Če se vam zdi samskost prednost, napišite prednosti samskega življenja.

Ne gre zdaj za moje presojanje kaj je bolje. Jaz imam svoje mnenje izoblikovano. Me pa zanima mnenje ostalih. Glede na vaše komentarje v ostalih temah se mi zdi, da bodo eni odgovori zanimivi.
Uporabniški avatar
FoxyMegan
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a FoxyMegan » 26. Sep. 2010 13:51

Ja, definitivno je samskost lahko prednost, če si tako nekdo želi. Samski bit ni težko, mislim da je težje imet dober odnos s partnerjem.
Jaz sama pri sebi vidim, da mi paše bit samska, po drugi strani pa zdej, ko se z nekom dobivam, malo spreminjam svoja mišljenja... Samska lahko delam kar hočem, kadar hočem, grem kamor želim brez da bi mi nekdo rekel; Ja pa zakaj pa z njo, kaj vidiš na njej, kako je lahko ona tvoja kolegica, zakaj greš pa z njim na kavo a ne vidiš da te samo hoče spravt v posteljo (čudno da mu potem v petih letih še ni uspelo), pa zakaj se ne moreš danes dobit z mano, jutri pa jaz ne bom mogel... In tako dalje :) pač imaš odgovornost več, prilagajat se moraš, razporedit čas..

Definitivno so plusi samskega življenja, po drugi strani pa, če si take sorte kot sem jaz - da ne morem imet fanta samo za seks, ker ga moram pač prej poznat, mu zaupat, ga met vsaj malo rada in on mene prepričat da me ma tudi on (staromodno, ane? Briga me).. ker sicer se pač ne morem spuščat v nobene nežnosti z nekom :oops: in mi to na trenutke kdaj manjka, priznam (no, zdej ne več...čeprav.. we'll see).
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 26. Sep. 2010 13:57

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:43, skupaj popravljeno 1 krat.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 26. Sep. 2010 14:00

Se strinjam z mojo predhodnico da je težje zgraditi dober odnos z partnerjem in ga vzdrževati, kot pa biti samski.
Vse pa ima svoje dobre in slabe lastnosti.
Zame osebno prednosti v biti samski:
-delaš kaj želiš, nobenem ne polagaš računov
-noben ti ne očita da so tvoje prijateljice lahke, čeprav so niti približno niso
-ne rabiš se prilagajat
slabosti pa so:
-ko maš slab dan ne moreš poklicat fanta
-nimam nobenega za cartat se, objemat, v primeru da nisi tak da se lahko daš dol z kr enim ko gre mimo, saj sm ista kot punca pred mano, ne morem sexat, če ni čustev, taka sm...
-da vsi najedajo da zakaj tako simpatična punca nima fanta, te čudno gledajo, tipa ziher si gay :roll:

Prednosti biti v zvezi:
-zmeraj imaš oporo, zmeraj nekoga , ki misli nate in te ima rad
-prosti čas preživljaš s partnerjem, imaš koga ga cartat se

To bi bilo v grobem to, kar sm se spomnila.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 26. Sep. 2010 14:04

Horus, dej malo konkretneje opredeli te pozitivne aspekte/bonuse zveze. :)
Prvenstveno grem v razmerje zaradi želje, ko začutim, da se zna razviti kaj perspektivnega, ker vem, da me bo vsaj 3 mesce (al kok časa hormoni držijo? :D) metalo po luftu in se bo seksalo večkrat na dan, da me trije klici in 7 smsov dnevno ne bo motilo, da bom naspidirana in full motivirana za svašta .......
Zakaj ne? Zarad kompromisov in prilagajanja, ampak kot je reku Horus, itak nimaš feelinga, da se prilagajaš, ker greš naprej skupaj. Sicer je pa potrebno tut kr neki 'prilagajanja', če si samski/samska, ne zgodi se glih vsak dan, da z loverjem/loverko trofita perfect tajming za date.
Paradoksalno se jaz lahko včasih v zvezi svobodneje počutim - maš nekoga, ki ti drži ravnotežje, nisi za vse sam, itd ....
As your lover describes you, so you are.
rebelgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a rebelgirl » 26. Sep. 2010 15:12

samski je bit fajn. žuraš, delaš kar hočeš, seksaš s kolkimi hočeš in ti ni treba imet slabe vesti.
ampak je neprimerno boljše biti v zvezi, vsaj zame. če imaš tapravega partnerja, se vama ni težko usklajevat in če je ljubezen prava, veš da bosta zmogla vse. imaš nekoga, ki mu zaupaš, ki te tolaži in spravlja v smeh, nekoga ki ga pokličeš, z njim deliš vse najlepše trenutke.. včasih sem mislila, da bom vedno samska in da se ne bom nikoli poročila, zdaj pa sem popolnoma spremenila svoje mišljenje.

ne bo se podrl svet, če bom svoje življenje živela sama, saj se znam dobro zabavati tudi sama. bo pa veliko lepše, če bo ob meni nekdo, ki me bo dopolnjeval, ker se mi zdi da šele v dvojini življenje dobi nek še globlji smisel.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 26. Sep. 2010 17:06

^^ Tole seksanje s komerkoli bi jaz vzela z rezervo. Ne vem, če je to prednost. Zame ne. No lahko zate je. Tveganje glede bolezni pa precej veliko.

Se mi zdi, da bi bila čez 10 let zelo osamljena, razočarana ipd če bi ostala sama. Poleg tega rabim nekoga s katerim bom lahko dosegala svoje cilje (stanovanje, otroci). Mislim, da je partner na prvem mestu, ko rabiš prijatelja, pomoč, družbo,...

Po drugi strani pa bi pogrešala brezskrbnost, lenarjenje, zapravljanje prostega časa, ki mi v primeru samskosti ne bi bilo odvzeto.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 26. Sep. 2010 18:47

Moje menje je, da je bolj smiselno in lepše, če si v resni zvezi.
Res je, skregaš se, ampak, ko se pobotaš nazaj, si spet najbolj srečen človek, ker veš, da imaš nekoga, ki mu lahko zaupaš, ki bo s tabo, ko ti bo hudo, ko bo kaj narobe.. nekoga, ki ti je v oporo, ga lahko objameš, v končni fazi pa si tudi ne znam predstavljati, da ne bi imel v življenju koga, da bi mu rekel, da ga ljubiš,.. Prepirčki so v vsaki zvezi nekaj normalnega, ampak občutek, ko se pobotaš in se maš dalje fajn je nekaj najlepšega :)
Verjetno se to nekomu zdi zelo 'pocukrano', kar sem napisala, ampak zame zveza tako deluje in ne samo na začetku zveze, v fazi največje zaljubljenosti, ampak dolgoročno..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Oly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Oly » 26. Sep. 2010 18:52

Horus napisal/-a:Veza je bolš, ker mam zdaj zmeraj partnerko za iiiiiiiiiigrce špiiiiiilaaaaat xD

morm priznat, da tud jaz to štejem kot plus v moji zvezi :oops:
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 26. Sep. 2010 18:54

^^ Lepo si napisala. Sem se tud sama našla v tem.
Enostavno se mi zdi, da moraš imeti nekoga na katerega se lahko nasloniš, mu zaupaš, se z njim pogovarjaš, lahko računaš nanj,... kljub vsem težavam s katerimi se srečuješ v vezi. Ampak, da ne bo pomote, lepo ti je lahko le s človekom od katerega lahko pričakuješ tisto kar želiš. Če ni pravi bo slabše kot, če bi bil sam.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 26. Sep. 2010 19:53

Moški gremo v vezo, da imamo reden f**.Lažje je najti žensko za resno vezo, kot f** frendico.Odločitev za vezo, je za moškega velika investicija in vsak bo premislil, ali je to res to.Ko si v vezi, se moraš marsičemu odpovedati:

-ne smeš več fukat drugih žensk (vsaj uradno)
-prenašat moraš ženske psihoze
-denar zapravljaš za stvari, za katere ga sicer ne bi
-prosti čas preživljaš na način, na katerega ga sicer ne bi

Zato moški dobro premislimo, preden gremo v vezo.Pri odločitvi je merodajno tudi, ali ima tip izbiro,ali ne.Moški, ki s težavo dobi žensko, bo hitro stopil v vezo.tak, ki teh težav nima, pa lahko izbira in kalkulira.

Pri ženskah je bolj enostavno, vas vodijo čustva.Tip vas mora privlačit in to je to, če on požegna, ste v vezi.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 26. Sep. 2010 20:30

Ali ne bi rekel, da se frekvenca rednega f**a z leti, ko si vprežen v vezo, nekoliko spremeni? Saj s FF tut koordiniraš termine, ravno tako kot s partnerko/partnerjem, sploh, če ne živita skupaj.

S povsem osebnega stališča se ne bi strinjala z vsaj 2ma tvojima alinejama (o prostem času in denarju) in če bi blo 'po moje', bi tudi 1. veljala, samo fant ni bil naklonjen za odprto zvezo in sem bila torej jaz tista, ki sem se nečemu 'odpovedala', prostovoljno in zaradi tega ne travmiram in tudi ne mislim, da kako pa jaz njega ljubim, ker sem se nečemu pripravljena odpovedat.
As your lover describes you, so you are.
Oly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Oly » 26. Sep. 2010 20:35

Džeki napisal/-a:
Pri ženskah je bolj enostavno, vas vodijo čustva.Tip vas mora privlačit in to je to, če on požegna, ste v vezi.

Eee a mal posplošujemo tukajle..
Ajde recimo da popustim pri ženskih psihozah za katere bi rekla da obstajajo tudi moške...take kot je meni en tip spuščal preden sem dovolj odrasla, da sem ugotovila, da je neumen bi se z lahkoto primerjale z najbolj podivjano, razvajeno najstnico.

Ampak to, da se ženske osredotočajo (samo) na čustva je pa malo močno..ne rečem najstniška leta, takrat res marsikaj sprobamo in sfalimo ampak po zvezi dveh bi upala trditi, da večina ženska začne malo bolj trezno gledati na vse skupaj.Ne rečem čustva štejejo, saj morajo drugače imaš sicer dobro zvezo, ki pa nima "spice"...ni pa zdaj to vse na vrat in na nos v zvezo s taprvim, ki dvigneval metuljčkov.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 26. Sep. 2010 22:26

Džeki, to si napisal tako, kot da je zveza za moškega petnajsta izbira, v katero pač prej ali slej 'pade', pomožnosti proti svoji volji.. saj ne rečem, večina moških na zvezo verjetno ne gleda tako romantično, kot je bilo iz strani nekaterih uporabnic tukaj napisano, ampak vseeno mislim, da tipa žene v zvezo tudi neka dejanska želja, da nekatere bistvene dele svojega življenja, združi z življenjem nekoga drugega in na to ne gleda strogo kot na izgubo prioritet svobodnega življenja..

jaz sem drugač samska zdaj eno leto in hvalabogu pred sabo ne vidim možnosti za kakršnokoli resno zapletanje s kom.. pa ne, da se mi zdi zveza kaj slabega, nasprotno. obožujem fazo brezglave zatreskanosti in kasnejše umirjanje, ko pač veš, da imaš ob sebi nekoga, s katerim lahko uživaš v druženju, skupnem preživljanju časa itd.
ampak vseeno mi ta občutek ne odtehta tistega svobodnega dihanja, ko se ne rabiš ozirat na nikogar. iz strani mojih preteklih tipov sicer nikoli nisem bila kakorkoli omejena, ampak ni to to.. nevem. mogoče bi po petih letih samskega življenja razmišljala drugač.. :)
sem prepričana, da se da furat vsaj enako kvalitetno življenje, če si čas pametno zapolniš in se trudiš čimbolj živet po svojih željah..

zame je prednost (zdrave) zveze, v kateri partnerja spoštujeta individualnost drug drugega, predvsem to, da preko nekoga spoznaš kakšno drugo plat sebe, ki pride do izraza šele v kombinaciji s to osebo.. da z nekom najdeš drugačne odgovore na vprašanja ali dileme, kot bi jih našel sam in da imaš ogromno več različnih opcij, kaj boš počel, ker združiš svoje interese z interesi partnerja (če imata veliko skupnih pa itak še tolko boljše).. pogoj za to je seveda prilagajanje obeh (kar se naprimer meni zdaj še ne bi dalo).
osebno v samskem življenju včasih zapogrešam spanje z nekom, kr mi je to res top :D ležanje v postli, občasni dotiki in napolzavedno crkljanje ponoči pa pol skupno prebujanje.. ahhh :P ampak tudi to se da približno nadomestit, tako da me vbistvu nič ne ovira pri tem, da se mam fajn na svoj način, dokler ne bom sladkosti življenja uživala spet v dvojini :D
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
Boa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Boa » 27. Sep. 2010 6:37

Džeki napisal/-a:Moški gremo v vezo, da imamo reden f**.Lažje je najti žensko za resno vezo, kot f** frendico.Odločitev za vezo, je za moškega velika investicija in vsak bo premislil, ali je to res to.Ko si v vezi, se moraš marsičemu odpovedati:

-ne smeš več fukat drugih žensk (vsaj uradno)
-prenašat moraš ženske psihoze
-denar zapravljaš za stvari, za katere ga sicer ne bi
-prosti čas preživljaš na način, na katerega ga sicer ne bi

Zato moški dobro premislimo, preden gremo v vezo.Pri odločitvi je merodajno tudi, ali ima tip izbiro,ali ne.Moški, ki s težavo dobi žensko, bo hitro stopil v vezo.tak, ki teh težav nima, pa lahko izbira in kalkulira.

Zdej si pa to tko napisu kt da ženske brez partnerja (aka samske) komaj dihamo, na momente smo že na meji da izdihnemu, vi pa ste tako dobri in se vseeeemu odrečete da nas "rešite". Gimme a break. Če ti razmišljaš o vezi kot o nekem, skoraj da ne, zaporu potem ti lahko sao rečem da nisi izbral še prave punce. In če ti sex (četudi slab) z drugimi ženskami toliko pomeni why bother? Pač goni se okoli, me zanima kera te bo še hotla k jih boš mel 40 za sabo.
In oprosti, nismo vse keš pičke, hvala lepa, znam si vse sama plača, ne rabi tip zame tut centa ne zapravt. Če ga bo, ga bo zto ker bo sam hotel. In ker seveda vse punce zapremo svoje fante v kletko in jim ne pustimo nikamor??
In ja seveda, nam je TAKO ZELO LAŽJE ker nas vodijo čustva, Vas pa k***c. Res.... :roll:
Ne kadim, a vedno vžgem.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov