Zakaj v vezo?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Ni vprašanje koliko, ampak vprašanje resne veze. Sestra moje punce npr. že. Še vedno pa sta lahko dva, ki ne živita skupaj, vseeno več skupaj kot dva, ki dejansko živita skupaj.
Z Džekijem se v celoti ne strinjam, samo ti pa tudi daješ neke smotane primere ala "Še vedno lahko človek, ki ni nikoli kadil, zboli za rakom na pljučih, nekdo, ki je celo življenje kadil pa ne". A ni jasno, da izjeme vedno obstajajo ampak izjeme so izjeme z razlogom.
OT:
Js ne vem, kaj delajo moderatorji, da še niso poslali tebe, neznankon, cvetkoo in podobne v banovce, ker je tale forum res že prav smešno brat, ko si 10 nickov za katerimi je isti človek, odgovarja v eni temi. Mislim, a imaš lahko še bolj folk za norca.
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
Džeki napisal/-a:Ha ha.Poznam ta štos, to se gredo zaradi višjih otroških dodatkov, nižje cene vrtca...Živita narazen, čeprav sta dejansko skupaj.Ona je uradno samohranilka, on ji plačuje preživnino.
A pa tale štos z višjimi dokladi sploh obstaja, če dva živita narazen?
A misliš, da se splača bit prijavljen na drugem naslovu in živeti drugje?
Mislim, da je teh parov, ki zaradi tega ne živijo skupaj bore malo. Vem samo za en primer, ko mož in žena živita vsak na svojem, ampak ne zaradi kakšnih štosov, ampak zaradi tega, ker nihče noče doma same zapustiti svoje mame. Druge koristi jaz tukaj ne vidim. Otroka ne hodita v vrtec, ona ni samohranilka, preživnine ne dobiva.
Ne vem no, jaz takšnih primerov, ki bi zaradi tega živeli narazen kot si ti napisal ne poznam.
Zame ljudje, ki ne živijo skupaj, imajo pa vezo, niso samski.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
matjazd napisal/-a:Obstajajo pari, ki ne živijo skupaj, imajo otroke in vse funkcionira popolnoma običajno, razen to, da živijo ločeno - a to zate ni resna veza?
Ne.
Kako lahko dva furata razmerje z otroci, in ne zivita skupaj????? Si lahko predstavljas kako zmeden more bit otrok, k mu nic ni jasno...to je za moje pojme se huj, kot ce sta starsa locena. Pri locenih je vsaj logicno, da zivita narazen. Ce sta pa dva skupaj in imata otroka, pa ne vem zakaj bi eden od njuju zivel drugje....
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
neznankan napisal/-a:Mislim, da je teh parov, ki zaradi tega ne živijo skupaj bore malo. Vem samo za en primer, ko mož in žena živita vsak na svojem, ampak ne zaradi kakšnih štosov, ampak zaradi tega, ker nihče noče doma same zapustiti svoje mame. Druge koristi jaz tukaj ne vidim. Otroka ne hodita v vrtec, ona ni samohranilka, preživnine ne dobiva.
.
o moj bog ker egoizem!!!! ni dobro da mama živi samaa otrok je pa lako brez očeta oz. mame? a vsi skupaj pa se ne morejo vseliti v eno bajto in drugo prodati in narediti večjo v kolikor je to potrebno. in mami bi imeli družbo otroka pa starše prisotne 24 ur na dan.
ne moreš mame postavlat pred dobro svojih otrok.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
neznankan napisal/-a:Vem samo za en primer, ko mož in žena živita vsak na svojem, ampak ne zaradi kakšnih štosov, ampak zaradi tega, ker nihče noče doma same zapustiti svoje mame.
To je pa šolski primer neresne zveze, da človek da mami prednost pred ženo/možem. Oziroma, ona sta v resni zvezi, samo ne drug z drugim. Bolno.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:45, skupaj popravljeno 1 krat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Se strinjam, mame, ki bodo kar umrle, če se sinko odseli, so v Sloveniji dokaj pogost pojav.
Za vsak slučaj, če je tvoja pripomba mogoče resno mišljena. V letih, ko si človek ustvarja družino, so starši stari v povprečju 50-60 let. To ni ravno starost, ko bi bili ljudje množično nepokretni in demetni. Kakšna je verjetnost, da se najdeta skupaj ravno dva, ki morata nujno skrbet za svojo mamo?
Če slučajno gre za tak primer, je še vedno možno osnovat skupnost, v kateri živijo vsi skupaj. Po eni strani je to logistično še bolj enostavno.
Odrasel človek je v prvi vrsti dolžan skrbet za svojo ženo in otroke, šele nato za starše. To piše tako v zakonu, kot tudi v Bibliji (Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridrúžil svoji ženi in bosta eno).
Za vsak slučaj, če je tvoja pripomba mogoče resno mišljena. V letih, ko si človek ustvarja družino, so starši stari v povprečju 50-60 let. To ni ravno starost, ko bi bili ljudje množično nepokretni in demetni. Kakšna je verjetnost, da se najdeta skupaj ravno dva, ki morata nujno skrbet za svojo mamo?
Če slučajno gre za tak primer, je še vedno možno osnovat skupnost, v kateri živijo vsi skupaj. Po eni strani je to logistično še bolj enostavno.
Odrasel človek je v prvi vrsti dolžan skrbet za svojo ženo in otroke, šele nato za starše. To piše tako v zakonu, kot tudi v Bibliji (Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridrúžil svoji ženi in bosta eno).
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:45, skupaj popravljeno 1 krat.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
mah to je pa meni že višek preseravanja. najbolj smotrno je, da si par ustvari družino na kraju, ki najbolj odgovarja vsem njunim obveznostim (bližina službe, vrtca, šole...) in mislim, da je babica tukaj zadnja, ki si lahko zmišljuje, da ne bi šla od doma, če ni sposobna skrbeti zase. normalno mi je, da vsak na starost poskrbi za svoje starše. ampak uklonit se vsem njihovim muham, nevem no. zaradi tega srčno upam, da bom zaslužila dovolj, da bom svojim staršem lahko omogočila negovalko, drugače se bodo pač selili.
Vsak raj ima svojo kačo.
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
v-e-s-n-a napisal/-a:matjazd napisal/-a:Obstajajo pari, ki ne živijo skupaj, imajo otroke in vse funkcionira popolnoma običajno, razen to, da živijo ločeno - a to zate ni resna veza?
Ne.
Kako lahko dva furata razmerje z otroci, in ne zivita skupaj????? Si lahko predstavljas kako zmeden more bit otrok, k mu nic ni jasno...to je za moje pojme se huj, kot ce sta starsa locena. Pri locenih je vsaj logicno, da zivita narazen. Ce sta pa dva skupaj in imata otroka, pa ne vem zakaj bi eden od njuju zivel drugje....
Hja no nič ne bom rekel, če jim tako paše. Sicer so pa še vedno veliko več skupaj kot smo bili mi, ko je fotr delal v Nemčiji, ali pa kot so recimo otroci vodičev, šoferjev in ostalih, ki delajo v tujini. Enim pač služba marsikaj onemogoča. Če se družina sprijazni s tem, očitno ni problema.
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
Nesanica napisal/-a:o moj bog ker egoizem!!!! ni dobro da mama živi samaa otrok je pa lako brez očeta oz. mame? a vsi skupaj pa se ne morejo vseliti v eno bajto in drugo prodati in narediti večjo v kolikor je to potrebno. in mami bi imeli družbo otroka pa starše prisotne 24 ur na dan.
ne moreš mame postavlat pred dobro svojih otrok.
Zakaj egoizem? Nobena od teh mam ni sposobna živet sama. Medtem ko noben od teh otrok ne živi brez mame in očeta. Ti bi se preselila k fantu in s sabo pripeljala še svojo mamo? Jaz ne bi. Dve mami v hiši se mi zdita absolutno preveč. Kar zgraditi eno hišo tudi ni mačji kašelj. Sploh pa s slabimi plačami.
Starše prisotne 24 ur na dan nima nihče. Dopoldan so otroci v šoli, popoldan na raznih krožkih. Starši pa večina v službi tja do petih. Potem se delajo še naloge. Med tednom so bolj malo skupaj. Tako ali tako najbrž nimajo časa, da bi skoz oba visela pri otroku. Sploh to ne gre pri tistih, ki so popoldan v službi.
V omenjeni družini jaz osebno ne vidim nobenih primanjkljajev. Celo zelo dobro se razumejo. Sem pa prepričana, da bi za starše tudi jaz poskrbela.
Važno se mi zdi, da tisti čas, ki ga ima imaš, kvalitetno izkoristiš in preživiš z otrokom. Da ga mu res kvalitetno posvetiš. Ne pa, da se kdo od staršev ukvarja s povsem drugimi zadevami kot z otroci. Kaj ima otrok od tebe, če si skoz doma posvečaš se mu pa ne. Gledaš televizijo, počneš vse drugo, greš z njim celo v gostilno. Ko se pa pokaka je pa mamica na vrsti. Ali pa celo najameš varuško, da ga pazi sam greš pa k ljubici in se ukvarjaš z njo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov