Zakaj so eni močnejši od drugih?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 30. Nov. 2012 11:51

http://www.zurnal24.si/sreco-proucuje-p ... nek-173431

Mogoče ne spada čisto v to temo, ampak vseeno zanimivo za prebrat.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 30. Nov. 2012 12:04

*daisy* napisal/-a:No,da ne bom še jaz offtopic, menim da je vse odvisno od vzgoje in otroštva, nekdo ki so ga v otroštvu zaničevali, zmerjali itd., najbrž ne bo kaj preveč samozavesten v odrasli dobi in zato tudi težje prenese nek problem,medtem ko pa bi nek samozavesten posameznik na isti problem gledal veliko bolj optimistično in ga uspešno premagal.

Že vzgoja v prvih treh leta človekovega življenja močno vpliva na razvoj kasnejše samopodobe in samozavesti (ki vpliva na to, kako bo posameznik pristopil k določenemu problemu), kaj šele kasneje....tako da se tudi jaz pridružujem mnenju, da je VZGOJA velik faktor, seveda pa ne edini.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 30. Nov. 2012 14:47

^^v bistvu je odločilno nekje do 6. leta (tudi za razvoj govora, navad, vrednot, odnosov).
The world is as you are.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 30. Nov. 2012 15:30

ja, to vsi pravijo. čeprav po drugi strani, a potem pa lahko otroke ko gredo v prvi razred nehamo vzgajat? ker če smo dobro opravili prvih 6 let itak super, če smo pa zaJ se pa tak ne da več popravit?

osebnost se itak oblikuje skos. ampak se mi zdi da je folk nekje do konca najstniš let najbolj dovzeten.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 30. Nov. 2012 18:02

kukr js razumem vse skup, tam pri okol 6em letu se izoblikujejo tiste glavne lastnosti. v osnovni recimo že potem imaš različne vrstnike, npr. eni so pogumni, komunikativni, drugi pa obratno, sramežljivi in pomoje povečini tud ostane tako. po najstniških letih pa sigurno.
jaz recimo sem bil vedno bolj sramežljiv in tih. tudi zdaj sem uglavnem tak, imam pač tako osebnost in tud če se kakšne manjše stvari spremenijo bo ta osebnost za vedno ista. ZATO js mislim da se človek v tisti osnovi ne spreminja. manjše stvari že, osnova pa ne.
hej norci :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 30. Nov. 2012 18:48

Ljudi se vzgaja celo življenje, normalno, da se ne neha pri šestih letih. Ampak z leti prihaja v ospredje okolje in samodejavnost. Bi pa naj veljalo, da temperament podeduješ, značaj pa ti je privzgojen, tako da vzgoja v veliki meri vpliva na to, kako močan si itd, ne moreš pa v celoti kontrolirati npr kako boš odreagiral na nekaj.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 01. Dec. 2012 13:58

haha sem mislila, ko sem vidla temo da je vprašanje zakaj so eni ljudje debelejši od drugih zdaj pa vidim, da je še bolj čudna. :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov