Za vse sem kriva jaz
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Googi - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 7. 2008
^^ampak en prijazen nasvet za obisk strokovne pomoči pa ne bi nič škodil, kajne?
Depresija ni smrtna bolezen in mislim, da ni ni narobe, da katera omeni tudi to možnost. Če bi pa napisala, da jo grlo boli pa da ima vročino pa bi ji svetovali obisk zdravnika, ker ima verjetno angino, misliš, da bi bila to tudi huda obtožba? Sončk je zelo lepo napisala...
edit: (navezuje se na purple pa me je rachka prehitela)
Depresija ni smrtna bolezen in mislim, da ni ni narobe, da katera omeni tudi to možnost. Če bi pa napisala, da jo grlo boli pa da ima vročino pa bi ji svetovali obisk zdravnika, ker ima verjetno angino, misliš, da bi bila to tudi huda obtožba? Sončk je zelo lepo napisala...
edit: (navezuje se na purple pa me je rachka prehitela)
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Le o čevljih sodi naj kopitar wink Mislm, da je to da nekdoga obtožiš, da nekej ima, sploh kakšna huda bolezen/psihična bolezen in podobno, mal preveč.
Prepoznati ali ne, vem kako izgleda depresija in use, ampak sigurno pa ne bom nekomu rekla, da je njegova mama psihično bolna, jaz laik.
in neglede na to, koga smo videli v depresiji in koga ne, vseeno.O tem naj sodijo in to naj zaključijo pristojni za te zadeve.
sicer pa mislm, da smo že ugotovili, da precej bolj spoštujem ljudi, kot marsikdo tukajle, tko da ne bo pomagalo nobeno prepričevanje da je to kar je napisala julia uredu!meni ni uredu in jst tega nikol nebi rekla človeku, še zdaleč ne na tak način!
Če že veš, kako izgleda depresija, potem bi mogla vedt tud to, da obstaja v treh oblikah in ni nikakor v vseh primerih huda psihična bolezen. Njena mama ima verjetno lažjo do zmerno obliko. A je iti k psihoterapevtu tak tabu? Meni se namreč zdi tale primer popoln za tja.
Seveda pa ni nihče tukaj nikogar "obtožil". Napisali smo le svoje laično mnenje.
Kaj punce, ki pišejo, naj se dead_kid izseli, oz citiram tebe, "grobo pogovori", ste pa strokovnjakinje v socialnem delu? Naj tudi ve sodite le čevlje, na katere se najbolj spoznate?
In bog mili v nebesih, na kakšen način pa je jullia_ to rekla? A nej ti citiram njen post al si ga greš sama še enkrat prebrat?
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
se pravi, če bo še kdaj kera bejba v temi Zdravje vprašala, kaj bi lahko pomenilo to, da jo peče ko lula in da ima čuden izcedek, ji nesmemo rečt, da ima mogoče vnetje mehurja kr nismo strokovnjaki za to?!
sori za OT, sam so mi čudna taka protislovja..
sori za OT, sam so mi čudna taka protislovja..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
*purple* napisal/-a:Le o čevljih sodi naj kopitar Mislm, da je to da nekdoga obtožiš, da nekej ima, sploh kakšna huda bolezen/psihična bolezen in podobno, mal preveč.
Prepoznati ali ne, vem kako izgleda depresija in use, ampak sigurno pa ne bom nekomu rekla, da je njegova mama psihično bolna, jaz laik.
in neglede na to, koga smo videli v depresiji in koga ne, vseeno.O tem naj sodijo in to naj zaključijo pristojni za te zadeve.
sicer pa mislm, da smo že ugotovili, da precej bolj spoštujem ljudi, kot marsikdo tukajle, tko da ne bo pomagalo nobeno prepričevanje da je to kar je napisala julia uredu!meni ni uredu in jst tega nikol nebi rekla človeku, še zdaleč ne na tak način!
ja LOL *purple* sej to smo ji mi predlagali da naj gre k psihiatru/psihologu ..si vidla kje post ki bi jo ''obtozeval'' da ma depresijo? ljudje so samo povedali da so to mogoce simptomi depresije in da naj gre preverit k ZDRAVNIKU! to je pa to kar si ti rekla =)
depresija je huda psihicna bolezen ce je ne zdravis, z primernim zdravljenjem se jo da v nekaterih primerih zelo omilit, postane pa huda ce je ne
teb se zdi to grdo in skor ponizujoce da jo nekdo tako obtozi ker se ne zavedas da je depresija zelo pgosta bolezen RAVNO zato pa ne ves tega vsega ker se o tem ne govori in zarad takkih ljudi kot si ti
Citiram te se enkrat:
seeveda je bolezen, psihična.Če pa proglasiš kar takole nekoga da je psihično bolan brez prave podlage, se pač meni ne zdi ok.
kaj je narobe s tem da je nekdo psihicno bolan? sej se ni sam odlocu zato...mislim JAO! tebi se to zdi nekaj grdega samo zato ker to v danasnji druzbi velja kot neka ''zbadljivka'' to so druagce resne stvari
nikamor ne bomo prisli ce bi vsi tak razmisljali kot ti..vsak z osnovami psihologije iz sole ali splosne razgledanosti ve dovolj o teh stvareh da lahko brez slabe vesti nekoga poslje k psihologu..pa s tem hoce cloveku pomagat ne pa mu nekaj slabega nardit.
tvoj nasvet tej zenski je torej naj NE hodi k psihologu (ce nasprotujes nam ki smo to predlagali in omenili depresijo) torej ti ji ne bi popolnoma nic pomagala, psiholog pa bi SIGURNO JI! tut ce nima depresije, lahko je ZELO BLAGA oblika kaksne psihicne motnje...pa ji bodo tam pomagali to resit, in ugotoviti vzrok njenega vedenja.
in ja, sama sem hodila celo na terapijo k psihologinji (sicer ne zarad depresije) ampak vem pa kako lahko pri nekih cisto banalnih zadevah HUDO POMAGA. ko clovek navadno vec skode nardi da nekaj zatre in ne razresi, kot ce bi sel do psihologa in bi mu le-ta pomagal...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz nisem nikogar nič obtoževala. Sploh se mi zdi to glup izraz, a ste že kdaj slišali koga reči, da nekoga obtožiš, da je bolan?
Samo povedala sem, da se mi zdi, da so zanemarjanje gospodinjstva, neurejenost, zadirčnost,... običajno navedeni kot simptomi depresije. Seveda nisem noben strokovnjak za psihiatrijo, tole je bil povsem laični predlog.
Samo upam, da ga Dead_kid ni razumela tako kot *purple*, ker res nisem imela nobenega namena žalit njene mame, samo povedala sem, da je po mojem mnenju problem resnejši in da ga ignoranca in pomivanje posode še naprej ne bosta rešila.
Samo povedala sem, da se mi zdi, da so zanemarjanje gospodinjstva, neurejenost, zadirčnost,... običajno navedeni kot simptomi depresije. Seveda nisem noben strokovnjak za psihiatrijo, tole je bil povsem laični predlog.
Samo upam, da ga Dead_kid ni razumela tako kot *purple*, ker res nisem imela nobenega namena žalit njene mame, samo povedala sem, da je po mojem mnenju problem resnejši in da ga ignoranca in pomivanje posode še naprej ne bosta rešila.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Men se zdi *purple*, da malo pretiravaš. Po puncinem pisanju sklepam, da se zaveda vseh težav in če je pisala sem pomeni, da rabi pomoč. Meni se zdi boljše, če rečeš, da ima mama morda depresijo, kar dandanes to ni nič nenavadnega in ni neka shizofrenija, in da rabi pomoč, kot pa da rečeš, joj boga, držim pesti. Seveda je lepo, če tudi to zadnje zaželiš, ampak..
In koneckoncev smo tu večalimanj laiki, tako da punca ve, da ne bo dobila strokovnega odgovora.
Avtorici pa: jaz tudi mislim, da ima vrjetno depresijo in da potrebuje pomoč sedaj, ko si še doma in ne potem, ko boš odšla.
In koneckoncev smo tu večalimanj laiki, tako da punca ve, da ne bo dobila strokovnega odgovora.
Avtorici pa: jaz tudi mislim, da ima vrjetno depresijo in da potrebuje pomoč sedaj, ko si še doma in ne potem, ko boš odšla.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
jullia_ napisal/-a:A če je pa človek shizofrenik, je pa stvar kaj drugačna? Ravno tako gre za bolezen, ne pa karakterno slabost.
Imaš prav.
Ampak je še vedno ena izmed bolezni, ki naj bi bila delikat stvar. Kakorkoli že, nobena bolezen ni sramotna.
- maffy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 3. 2007
Men se tudi zdi hecno, da bi Jullia s tem, ker je rekla, da ima ženska mogoče depresijo, žalila ali pa obtoževala. Meni se zdi normalno, da če nekdo govori o težavah in čudnem vedenju nekoga se pač o tem pogovarjaš...
Drugače pa so ful učinkovite tele "družinske terapije", kjer so vsi člani deležni tolažbe in pomoči in tudi drugačega funkcioniranja in boljšega odnosa. Mogoči bi tale mamica prej pristala na kakšno zdravljenje, če bi vedela, da ni sama.
Pa ne me narobe razumet, nikakor ne mislim, da bi Dead Kid to mogla narediti za mamico...
Drugače pa so ful učinkovite tele "družinske terapije", kjer so vsi člani deležni tolažbe in pomoči in tudi drugačega funkcioniranja in boljšega odnosa. Mogoči bi tale mamica prej pristala na kakšno zdravljenje, če bi vedela, da ni sama.
Pa ne me narobe razumet, nikakor ne mislim, da bi Dead Kid to mogla narediti za mamico...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jullia_ napisal/-a:A če je pa človek shizofrenik, je pa stvar kaj drugačna? Ravno tako gre za bolezen, ne pa karakterno slabost.
kaj ima pa shizofrenik tukej veze?
pač, men se tak dogovor ne zdi na mestu,sploh ker je bilo direktno samo to napisano.sicer pa kot sm rekla, težko je karkoli pšotegnt iz tega in psotauljat možne diagnoze.Mogoče pa sploh ni tako in je avtorica preveč napihnla, mogoče je kako drugače.mamine plati zgodbe nismo slišal, da bi jo lahko predstavili kot depresivno.Skratka, s tem naj se ukvarja nekdo drug.zdi se mi nesramno, da ene res nimate skorajda nobenga sramu rečt karkoli.
In pa še enki, tud brez strokovne pomoči se da!
maffy..Kaj je julia rekla:
mislim da tvoja mami potrebuje strokovno pomoč.
no?
Nia, bi že mogla poklicat, glede na celo stran takih "nasvetov".
Usaj ena ki razume in ki ima še nekaj spoštovanja...
- maffy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 3. 2007
mah ja, mal je fora v tem, da bi se take komentarje, se pravi, da nekdo potrebuje strokovno pomoč, v teh časih nebi več jemali za žaljivo, razn če ni napisano v žaljivem kontekstu. Pa v njenem, se pravi, Jullijinem postu tega jaz nisem opazla..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov