Za vse sem kriva jaz

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 30. Nov. 2008 18:51

Menim da sam prijazen pogovor tu ne bo pomagal...

Postavi ji ultimat; povej ji naravnost; da njeno obnašanje ni primerno za odraslo žensko, vprašaj jo zakaj to počne, povej kako to vpliva nate...

Pomojem kaj veliko ne boš spremenila; ampak vsaj poizkusi...

Ma tvoja mam še žive straše? mogoče bi pomagalo če bi ji oni rekli in jo opozorili..
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 01. Dec. 2008 10:18

*purple* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Jaz pa mislim, da tvoja mami potrebuje strokovno pomoč, ker, če se ne motim, so tole znaki depresije.

hude obtožbe julija!
lahko je samo, preprosto.....lena in se ji pač ne da.
nevem kaj bi svetovala v tem primeru, mogoče kšn mal bolj grob in odločen pogovor...

A ni hujša obtožba, če rečeš nekomu, da je len kot pa da je zbolel za depresijo? Zakaj bi bila to obtožba?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 01. Dec. 2008 12:00

Kako pa je bilo pred očetovo smrtjo?

Lepo, odraslo in odgovorno je od tebe, da tako skrbiš za mamo.
A je bilo mogoče to, da si bila tako pridna, slabo zanjo. V tebi sedaj vidi moža in dežurnega krivca. Ne vidi hčerke, ki študira, ki potrebuje svoj čas in ni njena mama.

Daj času čas. Glej na to, da s boš kmalu odselila in, čeprav ti bo takra težko, ne boš mela druge izbire. Je pač treba it na svoje in poskrbet zase v prvi vrsti.
Imaš, da me vikaš!
minny90
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 9. 2008
Kraj: Trst

Neprebrana objavaNapisal/-a minny90 » 01. Dec. 2008 12:43

mislm da bi mogla se lepo pogovorit s tvojo mamo... ali pa napisi ji kaj ali enostavno daj ji prebrati to kar si napisala na forum
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 01. Dec. 2008 12:44

probaj čimprej dobit kakega vredu tipa s katerim se boš štekala, in se odseli k njemu oz. nekam skupaj z njim, čimdlje od tvoje stare.
aLLiSSe
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 3. 2006
Kraj: my world

Neprebrana objavaNapisal/-a aLLiSSe » 01. Dec. 2008 12:57

Sam to tut ni da na hitr isce tipa s kermu se bo stekala, samo da jo res pred mtko..
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 01. Dec. 2008 13:57

Imam prijateljico, ki ima podoben primer... No skratka, pri njeni mami so potem postavili diagnozo depresija.. Po opisu sodeč, bi lahko bilo pri tvoji isto.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 01. Dec. 2008 15:00

žal mi je za tvojega atja :(
za tvojo mamo je pa res pomoč samo stroka....elji jo psihiatru, psihologu, komurkoli, daj i pomaga...ker to je pa višek...da meni to moja naredi, jo že davno pelam nekam, ker ne samo da sebi uničuje lajf,tud tebi ga...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Dec. 2008 15:18

kr.ena napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Jaz pa mislim, da tvoja mami potrebuje strokovno pomoč, ker, če se ne motim, so tole znaki depresije.

hude obtožbe julija!
nevem kaj bi svetovala v tem primeru, mogoče kšn mal bolj grob in odločen pogovor...

A ni hujša obtožba, če rečeš nekomu, da je len kot pa da je zbolel za depresijo? Zakaj bi bila to obtožba?

A je to, da nekomu rečeš, da ima gripo, tudi huda obtožba?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Dec. 2008 15:26

*purple* napisal/-a:

hude obtožbe julija!

zakaj tocno je to huda obtozba?! se sploh spoznas kaj na psihologijo/psihiatrijo?
to je pac BOLEZEN tako kot je bolezen angina.
tu ni nic obtozujocega, naso psiho je treba prav tako negovat kot telo, in tudi psiha lahko kdaj pa kdaj zboli, in ta bolezen je velikokrat veliko hujsa in dlje casa trajajoca in bolj nevarna ce se ne zdravi pravilno, ravno zarad takih ljudi kot si ti :roll: ker je v druzbi to se vedno nekaj cudnega in nenavadnega...obisk psihologa/psihiatra je popolnoma normalna stvar in bi jo moglo opravit veliko vec ljudi kot jih vsakodnevno sedi v cakalnicah pri osebnem zdravniku :roll:
dokler bo pa to ''huda obtozba'' bodo pa taki ljudje in ljudje okrog njih hudo trpeli, mogoce celo zakljucili s samomorom ali pa unicenim zivljenjem in zivljenji bliznjih
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 01. Dec. 2008 16:03

rachka_ napisal/-a:res žalostna scena.. :( tudi jaz mislim, da tvoja mama potrebuje nujno strokovno pomoč kr očitno živi v neki travmi in sama si nebo mogla pomagat iz tega.. kr tudi če boš ti čez 2 leti odšla, kaj bo pa ona? tudi če je še nevemkako slaba mama je ne moreš pustit, da dobesedno zasmrdi v lastnem stanovanju.
tudi tebi bi priporočila kakšnega psihologa in pa obvezno obisk na centru za socialno delo. verjamem, da je mami hudo za možem ampak tudi ti si izgubila očeta in v nobenem primeru nima mama pravice ravnat s tabo tako!
res probaj ukrenit čimprej nekaj glede tega, kr se boš drugač še ti psihično sesula.

Ja, samo ne morem pa jst vedno in za zmerej skrbet zanjo in za to, da bo stanovanje dostojno. Mogla bi se že naučit mal za delo poprijet. Sej kuhat se je naučila; to se je mogla; glede na to, da je prej mel oči to čez, ampak to ni dovolj. Raje jem samo tople sendviče in podobno, samo, da ne bom čist sama za pospravljanje...
Ma sej jst se ne bom psihično sesula, so dnevi, ko mi prekipi in ko jokam od besa potem, ko se skregava, drugače sm pa dost močna oseba..
Ampak vseeno boli vsa ta ignoranca.

@fun; ma še živega očeta, ampak je iz Štajerske, medtem, ko sva midve iz Gorenjske.. Pa vseeno dvomim, da bo pogovor z njim pomagal.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Dec. 2008 17:35

red_rose napisal/-a:
*purple* napisal/-a:

hude obtožbe julija!

zakaj tocno je to huda obtozba?! se sploh spoznas kaj na psihologijo/psihiatrijo?
to je pac BOLEZEN tako kot je bolezen angina.
tu ni nic obtozujocega, naso psiho je treba prav tako negovat kot telo, in tudi psiha lahko kdaj pa kdaj zboli, in ta bolezen je velikokrat veliko hujsa in dlje casa trajajoca in bolj nevarna ce se ne zdravi pravilno, ravno zarad takih ljudi kot si ti :roll: ker je v druzbi to se vedno nekaj cudnega in nenavadnega...obisk psihologa/psihiatra je popolnoma normalna stvar in bi jo moglo opravit veliko vec ljudi kot jih vsakodnevno sedi v cakalnicah pri osebnem zdravniku :roll:
dokler bo pa to ''huda obtozba'' bodo pa taki ljudje in ljudje okrog njih hudo trpeli, mogoce celo zakljucili s samomorom ali pa unicenim zivljenjem in zivljenji bliznjih

seeveda je bolezen, psihična.Če pa proglasiš kar takole nekoga da je psihično bolan brez prave podlage, se pač meni ne zdi ok.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 01. Dec. 2008 17:41

Ni treba bit velik strokovnjak da prepoznaš simptome depresije, *purple*. In ni isto, kot bi jo proglasil za shizofrenika. Depresija je bolezen modernega časa in ima jo 10% prebivalstva.
Ravno zarad ljudi, k jim je nekaj nepojmljivega, da je nekdo psihično bolan in celo "obtožba", se pa velika večina teh ljudi ne zdravi in nastajajo situacije kot pri dead_kid. Lahko potrebuje samo psihoterapevta.
In ja, vem, moja mami je bla v depresiji. :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Dec. 2008 17:47

Le o čevljih sodi naj kopitar :wink: Mislm, da je to da nekdoga obtožiš, da nekej ima, sploh kakšna huda bolezen/psihična bolezen in podobno, mal preveč.
Prepoznati ali ne, vem kako izgleda depresija in use, ampak sigurno pa ne bom nekomu rekla, da je njegova mama psihično bolna, jaz laik.
in neglede na to, koga smo videli v depresiji in koga ne, vseeno.O tem naj sodijo in to naj zaključijo pristojni za te zadeve.
sicer pa mislm, da smo že ugotovili, da precej bolj spoštujem ljudi, kot marsikdo tukajle, tko da ne bo pomagalo nobeno prepričevanje da je to kar je napisala julia uredu!meni ni uredu in jst tega nikol nebi rekla človeku, še zdaleč ne na tak način!
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 01. Dec. 2008 17:55

Dead_kid napisal/-a:
rachka_ napisal/-a:res žalostna scena.. :( tudi jaz mislim, da tvoja mama potrebuje nujno strokovno pomoč kr očitno živi v neki travmi in sama si nebo mogla pomagat iz tega.. kr tudi če boš ti čez 2 leti odšla, kaj bo pa ona? tudi če je še nevemkako slaba mama je ne moreš pustit, da dobesedno zasmrdi v lastnem stanovanju.
tudi tebi bi priporočila kakšnega psihologa in pa obvezno obisk na centru za socialno delo. verjamem, da je mami hudo za možem ampak tudi ti si izgubila očeta in v nobenem primeru nima mama pravice ravnat s tabo tako!
res probaj ukrenit čimprej nekaj glede tega, kr se boš drugač še ti psihično sesula.

Ja, samo ne morem pa jst vedno in za zmerej skrbet zanjo in za to, da bo stanovanje dostojno. Mogla bi se že naučit mal za delo poprijet. Sej kuhat se je naučila; to se je mogla; glede na to, da je prej mel oči to čez, ampak to ni dovolj. Raje jem samo tople sendviče in podobno, samo, da ne bom čist sama za pospravljanje...

ja saj o tem govorim. da rabi mama eno pomoč, ki ji bo pomagala prit iz te njene luknje, da bo vse te stvari okrog sebe sploh vidla in zavestno registrirala. kr svomim, da ji je bilo prej tudi tako vseeno za vse to. pomoč po moje rabi tudi za to, da bo nekoč (ko tebe več nebo tam) znala sama zase poskrbet.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov