Začetek zveze
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Zanima me, kako je bilo pri vas na začetku zveze s fantom. Koliko časa na dan sta bila skupaj, koliko pogosto sta si smsjala pa se klicala, kakšen drug način komunikacije?
Ste se kdaj počutile, da fant preveč rine v vas, vam jemlje svobodo? Kaj ste naredile v takšni situaciji? Je bilo mogoče obratno, ali je obema ustrezalo?
Zanima me pa zato, ker sem se zapletla s krasnim fantom, verjetno ste pa že iz prejšnjih vrstic razbrale, da sem postala zdaj center njegovga življenja, jaz pa nisem pripravljena porabiti ves moj prosti čas zanj. In ne vem, če sem sposobna biti v taki zvezi...
Ste se kdaj počutile, da fant preveč rine v vas, vam jemlje svobodo? Kaj ste naredile v takšni situaciji? Je bilo mogoče obratno, ali je obema ustrezalo?
Zanima me pa zato, ker sem se zapletla s krasnim fantom, verjetno ste pa že iz prejšnjih vrstic razbrale, da sem postala zdaj center njegovga življenja, jaz pa nisem pripravljena porabiti ves moj prosti čas zanj. In ne vem, če sem sposobna biti v taki zvezi...
-
bubbles - Debatorica
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: heaven
hm, jst se z nobenim fantom na začetku nisem videvala vsak dan, tut z zdejšnjim se ne (samo tole je bolj posledica pomanjkanja časa ). slišali smo se ponavadi 1x zvečer, včasih je bil to klic, včasih sms.
kadar me je kdo začenjal dušit z non-stop klicanjem in z željo viset na meni non-stop, sem se ponavadi umaknila oz. me je to odbilo do te meje, da se je zadeva končala.
zdej, nismo vsi isti, enim paše non-stop viset skupej poanta je le, da oba tako čutita.
se pravi, če se ti zdi, da te preveč okupira, mu čim prej povej, da te ne mine.
kadar me je kdo začenjal dušit z non-stop klicanjem in z željo viset na meni non-stop, sem se ponavadi umaknila oz. me je to odbilo do te meje, da se je zadeva končala.
zdej, nismo vsi isti, enim paše non-stop viset skupej poanta je le, da oba tako čutita.
se pravi, če se ti zdi, da te preveč okupira, mu čim prej povej, da te ne mine.
...just breathe...
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Hm... Midva sva se na začetku videvala ene toliko kot sedaj... Približno dvakrat, trikrat na teden. Takrat sem bila še v srednji šoli, on na faksu (in sva bila v drugih krajih). No, itak, sedaj se vidiva več, ker pač prespim pri njemu, takrat pač še nisem .
Smsjala in klicala sva se ful pogosto (tudi prek msnja), ker sva to počela že preden sva začela hodit (sva bila prijatelja), pogovori so bili lahko tudi dvourni, brez prekinitve, vsak dan, večkrat na dan - odvisno .
Nikoli se nisem počutila, da mi jemlje svobodo, je bila popolnoma obojestranska "potreba", da se slišiva. Če se je kdo imel za učit, se tisti čas pač nisva slišala (tako kot sedaj, po skoraj dveh letih), sva normalno dopuščala, da se vsak druži s svojimi prijatelji pa tudi, če je kdo potreboval čas zase, sva si to dopustila.
Glede na to, da te očitno zelo moti, da ti pač krati svobodo... Nekako bi to morala vzeti, kot tisto nujnost. Ne pokličeš ga pač, ko ga samo ti rabiš, ampak mu moraš biti na voljo tudi, če te on rabi. Če je pa preveč nadležen in te rabi ob sebi res samo za neumnosti, mu pač poveš, da potrebuješ trenutek zase... Itak, razumljivo je, da to kdaj potrebuješ, ampak če si že na začetku zveze, je pa običajno tako, da si ful zaljubljen in hočeš biti konstantno na tekočem kaj se s tvojim partnerjem dogaja. Malo se pogovorita o tem no .
Sicer pa - si vanj zares zaljubljena ali je le "krasen fant"?
Smsjala in klicala sva se ful pogosto (tudi prek msnja), ker sva to počela že preden sva začela hodit (sva bila prijatelja), pogovori so bili lahko tudi dvourni, brez prekinitve, vsak dan, večkrat na dan - odvisno .
Nikoli se nisem počutila, da mi jemlje svobodo, je bila popolnoma obojestranska "potreba", da se slišiva. Če se je kdo imel za učit, se tisti čas pač nisva slišala (tako kot sedaj, po skoraj dveh letih), sva normalno dopuščala, da se vsak druži s svojimi prijatelji pa tudi, če je kdo potreboval čas zase, sva si to dopustila.
Glede na to, da te očitno zelo moti, da ti pač krati svobodo... Nekako bi to morala vzeti, kot tisto nujnost. Ne pokličeš ga pač, ko ga samo ti rabiš, ampak mu moraš biti na voljo tudi, če te on rabi. Če je pa preveč nadležen in te rabi ob sebi res samo za neumnosti, mu pač poveš, da potrebuješ trenutek zase... Itak, razumljivo je, da to kdaj potrebuješ, ampak če si že na začetku zveze, je pa običajno tako, da si ful zaljubljen in hočeš biti konstantno na tekočem kaj se s tvojim partnerjem dogaja. Malo se pogovorita o tem no .
Sicer pa - si vanj zares zaljubljena ali je le "krasen fant"?
-
*ka!a* - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 5. 2007
Midva sva se na začetk zveze videla zgolj 1x, 2x ali 3x na teden, ker je hodil na fax in ga čez teden ni blo tukaj. Res pa je,da sva se slišala po sms-ih zelo pogosto.
Sedaj se vidiva večkrat, ko imava oba čas ipd., in tudi sama zveza se je nekak poglobila in kljub temu, da sva že kar lep čas skupaj, si še vedno pošljeva veliko sms-ov .
Ti pa svojemu povej, da kljub temu, da si ( sta ) v zvezi, še vedno potrebješ malo svobode oz. časa zase, za prijateljice prav tako pa ti tudi njemu povej, da bi tudi ti rada videla, če bi se on še naprej videval s prijatelji. Pogovorta se okoli tega.
Lp
Sedaj se vidiva večkrat, ko imava oba čas ipd., in tudi sama zveza se je nekak poglobila in kljub temu, da sva že kar lep čas skupaj, si še vedno pošljeva veliko sms-ov .
Ti pa svojemu povej, da kljub temu, da si ( sta ) v zvezi, še vedno potrebješ malo svobode oz. časa zase, za prijateljice prav tako pa ti tudi njemu povej, da bi tudi ti rada videla, če bi se on še naprej videval s prijatelji. Pogovorta se okoli tega.
Lp
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
Midva sva se na začetku zveze videla 1x ali 2x na teden (ponavadi le 1x), ker sva iz različnih krajev, poleg tega pa sva tudi srednji šoli obiskovala v različnih krajih. Na začetku so bili smsi zelo pogosti - pač začetek zveze, vse je bilo za oba novo, sveže, zanimivo. Nikoli nisem imela občutka, da mi fant jemlje svobodo, ker sem si in si še vedno vzamem čas za prijateljice in on to razume.
Svetujem ti iskren pogovor; pač mu povej, da ti je z njim lepo, ampak da ne želiš zanemariti drugih prijateljic in prijateljev, da imaš tudi druge aktivnosti, s katerimi ne želiš prenehati. Jaz vidim zvezo tudi v tem pomenu, da ti partner ne omejuje svobode in ne "vzame" aktivnosti, ki jih imaš rad/a, ampak te vzpodbuja, da nadaljuješ; saj navsezadnje se z nečim ukvarjaš, ker ti je to všeč, in te tudi to dela posebno in edinstveno.
Svetujem ti iskren pogovor; pač mu povej, da ti je z njim lepo, ampak da ne želiš zanemariti drugih prijateljic in prijateljev, da imaš tudi druge aktivnosti, s katerimi ne želiš prenehati. Jaz vidim zvezo tudi v tem pomenu, da ti partner ne omejuje svobode in ne "vzame" aktivnosti, ki jih imaš rad/a, ampak te vzpodbuja, da nadaljuješ; saj navsezadnje se z nečim ukvarjaš, ker ti je to všeč, in te tudi to dela posebno in edinstveno.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
midva sva hodila na isto gimnazijo in pila kavo v istem kafiču, tako da se je že težko zgodilo, da se kakšen dan ne bi srečala. ampak nisva pa po cele dneve skupaj visela, niti delala astronomskih računov za telefon. v bistvu je šla najina veza v obratno smer, ker vedno več časa preživljava skuapj, ne pa vedno manj.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Kok sem se s svojimi vidla, je blo čist odvisno s kerim .. Z enim sva več al manj skor vsak dan skp visela, z drugim bl na izi, k je blo na "daljavo" ... Sam vem, da če bi me en začel tko dušit, bi mu al rekla, nej se mal umiri, al ga začela pa zavedno al pa čist avtomatično odrivat od sebe.
Če bi bla pa u nulo zacopana, bi hotla bit skoz z njim, tralala, bi blo pa verjetn kul, če bi se mi res ful posveču. Sam bi mogla bit verjetn res čist v rožicah.
Če bi bla pa u nulo zacopana, bi hotla bit skoz z njim, tralala, bi blo pa verjetn kul, če bi se mi res ful posveču. Sam bi mogla bit verjetn res čist v rožicah.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Pri meni je tudi tako, da če sem čisto zatrapana želim preživeti z njim vsako prosto sekundo. Kadar mi je pa nekdo simpatičen, vendar še ne gojim posebnih čustev mi je pa popolnoma vseeno če se vidiva le enkrat ali dvakrat na teden..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
-
*ClaUdYka* - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 5. 2006
- Kraj: Fikšinci :)
Torej, ker sem jaz dijakinja ene od sš v Mariboru on pa obiskuje sš doma, sva že od začetka vajena na to, da se vidiva samo čez vikende.
Ko sva začela, sva se dobivala vsako soboto v diskoteki, tako da sva začela z videvanjem 1x tedensko.
Sms-i in klici so še sedaj zelo zelo pogosti, isto kot na začetku zveze. Meni je to zelo pomembno, saj bi se- če se 1dan nebi slišala počutila, kot da izguljava stik med sabo.
Tudi glede videvanje je sedaj enako, ampak tu pa tam nama celo uspe, da se vidiva še v petek, torej se sedaj vidiva 2x tedensko.
Za naju oba je ta zveza prva resna zveza. Sama sem celo tak tip, da rabim zelo dosti svoje svobode. Rabim tisto, da lahko grem na pijačo z kolegico, brez da bi mi nekdo gnjavil zakaj, s kom, kdaj; itd.
In čudežno, čeprav se doosti (ampak res doosti) slišiva, in mi on predstavla neko svetlo točko v živlenju - in jaz njemu, mislim, da noben ni občutil da bi drug drugemo jemala svobodo. Vsaj jaz ne.
Ko včasih tako analiziram najno zvezo, vidim, da imava res fantastično zvezo.
Vidim, da si mi malo podobna (vsaj kar se tiče svobode). In vem kako je, ko fantu predstavljaš res vse. Sama sem imela nekaj časa fanta kateremu sem bila res in dobesedno vse. Ni mi pustil dihati, izgubila sem stik celo z svojimi cimrami. Nonstop je visel na meni- dokler mi ni prekipelo in mu nisem povedala.
Povej mu pač, da si taki tip človeka, ki rabi svoj čas in svojo svobodo. Tu ti kaj drugega res ne moremo svetovati. Če te ima vsaj malo rad, te bo razumel in se prilagodil tebi. Če ne, pa boljše da ostaneta prijatelja in se oba podata v iskanje druge ljubezni.
Poročaj, kako bo šlo.
Lep pozdrav
Ko sva začela, sva se dobivala vsako soboto v diskoteki, tako da sva začela z videvanjem 1x tedensko.
Sms-i in klici so še sedaj zelo zelo pogosti, isto kot na začetku zveze. Meni je to zelo pomembno, saj bi se- če se 1dan nebi slišala počutila, kot da izguljava stik med sabo.
Tudi glede videvanje je sedaj enako, ampak tu pa tam nama celo uspe, da se vidiva še v petek, torej se sedaj vidiva 2x tedensko.
Za naju oba je ta zveza prva resna zveza. Sama sem celo tak tip, da rabim zelo dosti svoje svobode. Rabim tisto, da lahko grem na pijačo z kolegico, brez da bi mi nekdo gnjavil zakaj, s kom, kdaj; itd.
In čudežno, čeprav se doosti (ampak res doosti) slišiva, in mi on predstavla neko svetlo točko v živlenju - in jaz njemu, mislim, da noben ni občutil da bi drug drugemo jemala svobodo. Vsaj jaz ne.
Ko včasih tako analiziram najno zvezo, vidim, da imava res fantastično zvezo.
Vidim, da si mi malo podobna (vsaj kar se tiče svobode). In vem kako je, ko fantu predstavljaš res vse. Sama sem imela nekaj časa fanta kateremu sem bila res in dobesedno vse. Ni mi pustil dihati, izgubila sem stik celo z svojimi cimrami. Nonstop je visel na meni- dokler mi ni prekipelo in mu nisem povedala.
Povej mu pač, da si taki tip človeka, ki rabi svoj čas in svojo svobodo. Tu ti kaj drugega res ne moremo svetovati. Če te ima vsaj malo rad, te bo razumel in se prilagodil tebi. Če ne, pa boljše da ostaneta prijatelja in se oba podata v iskanje druge ljubezni.
Poročaj, kako bo šlo.
Lep pozdrav
-
srčica* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: v njegovem srčku
midva sva se v bisto kar pogosto videla, slišala preko telfona in pogosto tipkala na msn, ampak imela pa sem dovolj svobode, da sem se družla s svojimi kolegicami, počela ostale stvari ki sem jih pred tem, ko še njega nisem poznala itd.... je pa res, da na začetku je tako, da čutimo potrebo, da vemo, kje se druga oseb anahaja, kaj počne, veliko časa razmišljamo o njej itd... in meni se zdi vse normalno, dokler pač se ne začnejo grožnje, češ ne smeš se družit s toto osebo, al pa ne smeš it ven itd...
takih stvari jaz ne zahtevam do njega, on pa ne od mene, oba poveva svoje mnenje, ampak odloči pa se vsak sam....
takih stvari jaz ne zahtevam do njega, on pa ne od mene, oba poveva svoje mnenje, ampak odloči pa se vsak sam....
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Hm, midva sva se na začetku slišala vsak dan in se pogovarjala tut po 2uri ali več. Jao, kuk so bili visoki računi Videvala se pa nisva nič več in nič manj kot zdaj, torej ob vikendih. No, mogoče sva se kdaj pa kdaj še vidla med tednom, ker nisva imela tolk obveznosti in učenja (bila sva še sš), kot jih mava zdaj, ko sva na faksu. Zdaj se ponavadi slišiva vsak dan, vendar sva stvar bolj omejila, zdaj ne visiva več cele dneve na telefonu. Najde se tudi kakšen dan, ko se ne slišva, si pa zato naslednjič vse poveva.
Se pa čist strinjam s temlem:
Vsak par je seveda zgodba zase, ampak se mi zdi, da se te stvari s časom umirijo.
Se pa čist strinjam s temlem:
iluzija napisal/-a:Če je pa preveč nadležen in te rabi ob sebi res samo za neumnosti, mu pač poveš, da potrebuješ trenutek zase... Itak, razumljivo je, da to kdaj potrebuješ, ampak če si že na začetku zveze, je pa običajno tako, da si ful zaljubljen in hočeš biti konstantno na tekočem kaj se s tvojim partnerjem dogaja.
Vsak par je seveda zgodba zase, ampak se mi zdi, da se te stvari s časom umirijo.
Zadnjič spremenil freaky, dne 10. Feb. 2008 15:16, skupaj popravljeno 1 krat.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov