Vzkipljivost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Poznam eno ok tempetamentno osebo, ki res hitro vzkipi, ampak se kljub temu dobro razumemo. Pa nekateri so vzkipljivi, ker so čisto živčni in se derejo že za vsako malenkost.
Zakaj je fant, ki je omenjen v prvem postu ok do svoje punce? Verjetno sta razčistila nekaj stvari.
Zakaj je fant, ki je omenjen v prvem postu ok do svoje punce? Verjetno sta razčistila nekaj stvari.

-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
marypa napisal/-a:Zakaj je fant, ki je omenjen v prvem postu ok do svoje punce? Verjetno sta razčistila nekaj stvari.
Kaj bi naj bilo to po tvoje?
Če bi bil moj tak, bi jaz tudi z njim takoj na začetku razčistila nekaj stvari. Najprej to, da se tako grdo do mojih prijatljev ne more obnašat. Se ne sme....ker če se bo še kdaj, lahko kr adijo.
Mislim halo, to ni način no da se tako obnašaš!!!! Naj se obnaša tak (če se pač že more ker se ne zna brzdat in spremenit) do svojih tastarih, pa bratov in sester, pa...aja, prijatlov itak nima....ne pa do prijatlov svoje punce!!!!!!!
-
serena86 - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2010
tmis_ napisal/-a:Včasih je bolje, da se ne deremo samo, kakšne pravice imamo, ampak da jih namenoma ne uveljavimo, ker je tako ravnanje v določenih situacijah smiselno.
Poleg tega js ne razumem najbolje, kako bi pogovor, na način kot si ga predlagala, sploh deloval.predlagam, da se s svojo prijateljico pogovoriš, kak se ti v resnici zdi njen tip in ji predlagaš, naj ga dejansko malo bolj realno opazuje, kako se vede do drugih in naj razmisli, če res hoče bit s tako osebo.
S temle tipom je njena prijateljica že 7 let in mislim, da ima VELIKO boljše predstave o tem, kakšen njen tip dejansko je, kot njena prijateljica. Zato po 7 letih ne bo "čudežno" opazila njegove vzkipljivosti in ga pustila, poleg tega je panterici že omenila, da je do nje dober (="do mene je dober in to mi zadostuje"). Zato me res zanima, kako misliš, da bo ta pogovor deloval?
Tudi ti rada podajaš svoje mnenje, tako da kaj te zdaj moti, če ga tudi ostali? Sej tudi ti nič ne zamolčiš, tudi če bi lahko, kot sama praviš. Če pa obstajajo nezreli ljudje, ki ne znajo sprejeti dejstva, da drugi imajo drugačno mnenje od njihovega in so prepričani, da le oni poznajo vse pravilne odgovore, je to samo njihov problem, ne pa od tistega, ki mnenje poda, ker to res ne more nobenmu škodit. Btw dereš se ti, jst sm samo mnenje povedala

S prijateljico se je že pogovorila, kar pomeni, da se je očitno tudi njej to zdelo najboljše. Včasih človek ne opazi nečesa, dokler ga nekdo na to ne opozori. Se pač dogaja. Zato je pogovor lahko primeren način, da se tak problem reši. Kaj pa naj bi po tvojem naredila? Pač ignorirala in prenašala tega tečneža v svoji družbi? No, sej na žalost ji drugega verjetno res ne bo ostalo, ali pa da kensla še frendico.
To, da je z njim že 7 let pa ni dokaz, da ga res pozna. Poznam eno, ki je s svojim že več let, pa ga še vedno idealizira, tudi če je tip daleč od popolnosti. Ljubezen naredi ljudi slepe. Nekdo pa, ki je nepristranski, lahko nekoga dosti bolje presodi.
Čudežno gotovo ne bi opazila njegove tečnosti, ampak mogoče bi se lahko to sčasoma zgodilo. Ampak očitno se ne bo zgodilo, če je sama rekla, da ji je vseeno, kakšen je do drugih. Dobro bi bilo, da bi se zamislila, ampak se očitno ne bo. Tako da……kakršnega hoče imeti, takega naj si obdrži. Če bo glup postal tudi do nje, pa si bo sama kriva, ker je hotela ostat z njim, čeprav ji je frendica rekla, da tip ni v redu.
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Besedo deri sem uporabila z namenom in sicer, gre se za karikiranje, ker se tale stavek, da imamo pravico do nečesa, zelo pogosto pojavlja tule na forumu. Ok, imaš pravico, ampak to avtomatično ne pomeni, da jo moraš uveljavit.
Tvoj argument v prvi vrstici je pa itak fail-eno je, da podajaš svoje mnenje na forumu, tujim ljudem o katerih ne veš praktično nič, nekaj drugega pa, da svoje mnenje o njeni zvezi ne glede na vse turiš neki znanki, ki jo vidiš parkrat na kofetu. (Rahlo izmišljena situacija, da ne bo nesporazumov. Sem že razumela, da gre v primeru panterice za drugo situacijo)
Mogoče ga po 7ih letih kao ne pozna, se je pa njegovi osebnosti prilagodila do te mere, da je zmogla z njim ostat 7 let. In če je z njim že 7 let, ji ene uboge besede in pogovor ne bo spremenil mnenja o tipu in se mi zdi totalno brezveze ji tu neki kao odpirat oči, ker je tudi možno, da bo pogovor vzela kot znak, da njen tip in posledično ona v tisti družbi nista več zaželjena.
Js se sploh ne bi pogovarjala z njo in ji neki solila pamet o njenem tipu, ampak bi njegovo obnašanje vrgla na hec, ker sem človek, ki se v družbi prilagodi muham ljudi, če so na splošno v redu. (kar pa je panterica že potrdila). Ljudi ne boš spremenila, lahko pa spremeniš svoje reakcije in se jim prilagodiš, če vidiš, da ti njihova osebnost v drugih pogledih ustreza.
Tvoj argument v prvi vrstici je pa itak fail-eno je, da podajaš svoje mnenje na forumu, tujim ljudem o katerih ne veš praktično nič, nekaj drugega pa, da svoje mnenje o njeni zvezi ne glede na vse turiš neki znanki, ki jo vidiš parkrat na kofetu. (Rahlo izmišljena situacija, da ne bo nesporazumov. Sem že razumela, da gre v primeru panterice za drugo situacijo)
Mogoče ga po 7ih letih kao ne pozna, se je pa njegovi osebnosti prilagodila do te mere, da je zmogla z njim ostat 7 let. In če je z njim že 7 let, ji ene uboge besede in pogovor ne bo spremenil mnenja o tipu in se mi zdi totalno brezveze ji tu neki kao odpirat oči, ker je tudi možno, da bo pogovor vzela kot znak, da njen tip in posledično ona v tisti družbi nista več zaželjena.
Js se sploh ne bi pogovarjala z njo in ji neki solila pamet o njenem tipu, ampak bi njegovo obnašanje vrgla na hec, ker sem človek, ki se v družbi prilagodi muham ljudi, če so na splošno v redu. (kar pa je panterica že potrdila). Ljudi ne boš spremenila, lahko pa spremeniš svoje reakcije in se jim prilagodiš, če vidiš, da ti njihova osebnost v drugih pogledih ustreza.
-
serena86 - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2010
To je res, samo ko si na forumu in podajaš svoje mnenje, to pravico že uporabljaš, a ne? In če sm se prijavila na forum, je to zato, ker hočm podat tudi kje svoje mnenje. Ni se pa ti treba z njim strinjat, seveda
verjamem, da si tudi ti zato na forumu, da poveš svoje mnenje. In tudi ti daješ mnenja neznancem, kot jst. Ali jih morda poznaš osebno? Drugače pa mnenje itak podaš o stvari, o kateri teče tema, ne o osebi. Si pa lahko popolnoma ustvariš tudi neko mnenje o osebi (jst si ponavadi ustvarim mnenje o vsakim, s katerim imam opravka, lahko pa se to mnenje seveda spremeni, ko osebo bolje spoznam. In še posebej na netu lahko ljudje izpadejo drugačni, kot so v resnici). No, mnenje si lahko ustvariš o vsaki zadevi on vsaki osebi kadarkoli hočeš
»odpirat oči« se pač samo reče…..le svoje stališče ji je povedala, kar ni prepovedano. In še posebej pri prijateljicah je to običajno zaželeno (vsaj meni je všeč, če so moje frendice odkrite do mene). Seveda je pa odvisno, za kakšno osebo gre…ali se hitro užali ali ne. No, ma to že itak sama avtorica teme najbolje ve, tako da niti ni važno. Vsekakor pa take stvari se pove obzirno…ne vržeš ji kar v fris »ej, tvoj tip je totaln idiot in baraba!«
velikokrat ni toliko pomembno, kaj poveš, ampak kako to poveš.
Sej sm že rekla, da v tem primeru očitno itak ne bo delovalo, ker je ženski vseeno, kak je njen tip do ostalih. Torej je njen problem, s kakim hodi. In kot je avtorica teme rekla, njen tip res ni zaželen v njihovi družbi. In če ga ženska vlači s sabo, počasi tudi ona ne bo več zaželena, za kar si bo sama kriva (sliši se kruto, a tudi to, da reče, da so si sami krivi, če njen tip ni do njih prijazen, je grdo).
Res je, ljudi ne moreš spremenit, če se sami nočejo. Najbolje je, da se jim prilagodiš, če je to možno. S tem se popolnoma strinjam. Tudi jst ponavadi ne delam polemik in sm raje mirovnik
ne maram kreganja. Ampak če je tip res neznosen…..ne vem, kako se bodo mu vsi v družbi uspeli prilagodit
vsekakor sm mnenja, da v neznosnih situacijah kak obziren pogovor ne škodi. Če pa pomaga ali ne, je druga zgodba. Itak pa naj vsak naredi, kot se mu zdi najbolj primerno. Pogovor je valda samo ena od možnosti 

»odpirat oči« se pač samo reče…..le svoje stališče ji je povedala, kar ni prepovedano. In še posebej pri prijateljicah je to običajno zaželeno (vsaj meni je všeč, če so moje frendice odkrite do mene). Seveda je pa odvisno, za kakšno osebo gre…ali se hitro užali ali ne. No, ma to že itak sama avtorica teme najbolje ve, tako da niti ni važno. Vsekakor pa take stvari se pove obzirno…ne vržeš ji kar v fris »ej, tvoj tip je totaln idiot in baraba!«

Sej sm že rekla, da v tem primeru očitno itak ne bo delovalo, ker je ženski vseeno, kak je njen tip do ostalih. Torej je njen problem, s kakim hodi. In kot je avtorica teme rekla, njen tip res ni zaželen v njihovi družbi. In če ga ženska vlači s sabo, počasi tudi ona ne bo več zaželena, za kar si bo sama kriva (sliši se kruto, a tudi to, da reče, da so si sami krivi, če njen tip ni do njih prijazen, je grdo).
Res je, ljudi ne moreš spremenit, če se sami nočejo. Najbolje je, da se jim prilagodiš, če je to možno. S tem se popolnoma strinjam. Tudi jst ponavadi ne delam polemik in sm raje mirovnik

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]