Vzkipljivost

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 04. Avg. 2010 10:30

Ja. To sm napisala za okras. "glupa si" ni žalitev. :roll:
It was forever..but it didnt last long..
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010
Kraj: Tam nekje

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 04. Avg. 2010 10:35

Važno, da se lahko v vseh temah dela norca. Ko ji pa nekdo nekaj reče nazaj jo pa žali :roll:
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 04. Avg. 2010 10:38

Če že meniš, da se dela iz tebe norca, vračaj to na enak način in ne z direktnimi žaljivkami, ki pokažejo samo to, da nečesa ne zmoreš argumentirat.. now go on. :)
It was forever..but it didnt last long..
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 04. Avg. 2010 10:41

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:55, skupaj popravljeno 1 krat.
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 04. Avg. 2010 10:41

Ampak jaz nisem odprla temo zato, da se bomo delali v njej norca, ampak zato, da bi rešila problem kako se postaviti po robu človeku, ki družbo velikokrat pripelje do konflikta. Oziroma prvo ugotovit koliko ljudi takšni primerki sploh motijo. Ali vam gredo na živce, ali jih sprejemate takšne kot so in to vzamete pozitivno?
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 04. Avg. 2010 10:43

sirova štručka napisal/-a:
panterica napisal/-a:In nansprotno je zelo dober do tistih, ki so dobri do njega,

panterica napisal/-a:celo temo govorim, da če se mu kdo zameri ali mu kaj ne paše, da vse gre pri njemu z besedo na dan, in da je prijazen samo do svoje punce.

ja več stvari govoriš...
Do koga je zdaj prijazen? Samo do svoje punce ali do vseh, ki so dobri do njega?
Ker, če je do vseh, ki so dobri do njega, potem bodi dobra do njega in se nimaš kej bat, ker bo tudi psihič dober do tebe.

Dober do tistih, ki so dobri do njega, s to razliko, da punca mu lahko reče karkoli pa ji ne bo zameril. Če mu pa nekdo drug nekaj naredi kar mu ne bo všeč je pa to drugače.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 04. Avg. 2010 10:44

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a serena86 » 04. Avg. 2010 11:13

vzkipljivih ljudi in kreganja ne maram. raje rešujem konflikte na miren način in z racionalnimi argumenti. tudi ljudi, ki ne prenesejo drugačnega mnenja od njihovega ali ki si mislijo, da samo oni vse vejo in znajo in da imajo zmeraj prav, tudi če sovjega mnenja sploh ne znajo podpret z logičnimi argumenti, ampak je to bolj tako...."ker sm jst tako reku" ali "ker jst tako mislim in itak, da imam prav", ne maram in se jim običajno raje izogibam. drugače pa je pri takih najboljše ohranit mirno kri....če veš, da lahko poveš svoje mnenje in zakaj tako misliš, povej to na miren način, drugače pa enostavno samo vsako toliko kaj pokimaj in si misli svoje :D tako boš ti imela mir, "petelinček" pa si bo nabildal svoj ego.....pa bo volk sit in koza cela. :D
predlagam, da se s svojo prijateljico pogovoriš, kak se ti v resnici zdi njen tip in ji predlagaš, naj ga dejansko malo bolj realno opazuje, kako se vede do drugih in naj razmisli, če res hoče bit s tako osebo.
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 04. Avg. 2010 11:23

No ne morem reči, da je norec, ker to vem, da ni. Lahko se sama izognem konfliktu z njim. Ampak recimo, da smo skupaj z družbo kjer je tudi omenjena koelgica, ki fanta vedno privleče s sabo, ker brez njega nikamor ne gre, in da sem pobudnik srečanja jaz mi je zoprno, če se začne nekaj pametnega in picajzlastega delat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 05. Avg. 2010 13:19

jaz se strinjam s sirovo in mislim, da je to kar tvoj fant. sicer ne vidim problema, da prijateljici poveš da ga nočeš v družbi, ko TI organiziraš zadevo.
in zakaj za vraga bi v družbi on iskal sranje? a ni prijazen to tistih, ki so z njim prijazni? ni mi jsno- lahko to razložiš?

ker "delanje pametnega" pa ni ravno vzkipljivost.
tudi picajzlavost ni vzkipljivost.
zdaj jaz več ne vem kaj točno je pri njem problem?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 05. Avg. 2010 13:35

serena86 napisal/-a:predlagam, da se s svojo prijateljico pogovoriš, kak se ti v resnici zdi njen tip in ji predlagaš, naj ga dejansko malo bolj realno opazuje, kako se vede do drugih in naj razmisli, če res hoče bit s tako osebo.

Js tega ne bi šla govorit prijateljici, razen če si nisva res ful ful blizu. Kaj ji ima ona za govorit naj razmisli o tem, če si res želi bit s tako osebo? It's none of her business. Sploh pa verjamem, da tale njena prijateljica ni slepa in zelo dobro vidi, da njen tip ni ravno med mirnejšimi osebami.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Avg. 2010 13:45

Enim ženskam je pač všeč imet pitbula za tipa.
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 05. Avg. 2010 13:45

claire napisal/-a:jaz se strinjam s sirovo in mislim, da je to kar tvoj fant. sicer ne vidim problema, da prijateljici poveš da ga nočeš v družbi, ko TI organiziraš zadevo.
in zakaj za vraga bi v družbi on iskal sranje? a ni prijazen to tistih, ki so z njim prijazni? ni mi jsno- lahko to razložiš?

ker "delanje pametnega" pa ni ravno vzkipljivost.
tudi picajzlavost ni vzkipljivost.
zdaj jaz več ne vem kaj točno je pri njem problem?

Ne vem, če se je vredno truditi ti razlagati, ker očitno ne dojameš.
Greva še enkrat po vrsti:
To je fant od moje zelo dobre prijateljice in ne moj.
Ne želim se zameriti prijateljici, zato ji ne rečem, da ne sme pripeljati fanta s seboj, če je povabljena, a pripelje ga vedno, ker brez njega nikamor ne gre. To pomeni, če se hočem znebit njega, se posledično znebim tudi nje, kar pa ne bi rada, ker je ona res vredu. Zgraža se recimo nad hrano, nad pijačo, oblačili, splošno debato,... ampak če si mu tiho popolnoma mirne krvi preide na drugo temo, če pa mu kdo začne ugovarjati je ves pameten in ima polno svojih argumentov. Tako včasih nanese na prepirljivost gostov. Medtem, ko če kdo rabi kakšno pomoj je prvi zraven. Torej zna biti dober ali zelo tečen.
Kolegici sem to omenila, a ji ni bilo všeč. Pravi, da je do nje vedno dober, da se super razumeta, ostali pa smo sami krivi, če ne znamo delati z njim.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 05. Avg. 2010 13:55

Mogoče mu pa vaša družba ne odgovarja, pa svoji prunci (tvoji prijateljici) tega ne pove, ker je noče prizadet.

Vprašanje je namreč tudi, če se on tudi do svojih prijateljev in kolegov (saj jih ima ane??) tako obnaša...verjetno ne, ker potem ne bi imel nobenega.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 05. Avg. 2010 13:57

mja- na začetku je bilo govora o "vzkipljivosti do natakaric ipd." ne pa o prepirljivosti v družbi. :roll: sem šla prav še enkrat brat prvi post.
to, da se dela pametnjakoviča si sedaj naumila.

in to več ni ta isti problem. to je egoizem, egocentričnost. neprilagodljivost in nesprejemanje tujega mnenja. razvajenost. vzkipljivost je očitno le ena izmed njegovih slabih lastnosti.
nimam nič proti da nekdo v družbi pove svoje mnenje, kljub temu, da je različno od drugih mnenj. delati scene zaradi tega je pa drugo. in da ostali ne smejo pisniti, da ga ne bodo razhudili.
jaz na tvojem mestu bi nehala vabiti ta par. ker če uniči vzdušje celotni družbi, ne vem zakaj ju vabiš?
kaj pa punca poreče na to njegovo obašanje do njenih prijateljev? a kar sedi in srka kavo ter ima pogled "tak pač je"? a kaj reče?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]