Vzkipljivost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Uf, moj foter je tak rahlo vzkipljiv. Ne sicer na način, da bi se zdrl na počasnega natakarja, ampak doma. Vse lepo mirno, njega pa kr naenkrat neki piči in začne pi*dit, rata cel živčen, tečen. Res bam, kr od nekje. In to je edina njegova lastnost, ki jo res sovražim. Sicer nikol ni nobene panike, ne rata agresiven al pa kej - gre pač skadit dva čika, se trma dvajset minut in pol je spet vse okej. Mami je navajena in ji ni panike, si pač misli oh, here we go again in počaka, da se umiri. Mene pa ziritira, ker so mi taki izpadi res neumni, ker prekinejo mojo umirjenost, in pol kdaj začnem kej nazaj sikat (ker se vklopi moj pissed off mode) in je itak vse narobe. Ampak spet, za pol urce, pol pa k da ni blo nič.
In na noben način ne bi hotla met partnerja, ki bi se tkole za brezveze strmal. No way. (fotra pač ne morem menjat, tipa lahko) Če bi se mi še kje okol drl na nič hudega sluteče mimoidoče, pol pa sploh. Sej lahko pač cinično pripomniš, da bi blo treba delat, ne pa spat. Ne rabiš se lih dret, no. Sm pač preveč miren, happy, peaceful človek, da bi bla zmožna prenašat neko brezvezno repenčenje. Tko da danke, nein.
In na noben način ne bi hotla met partnerja, ki bi se tkole za brezveze strmal. No way. (fotra pač ne morem menjat, tipa lahko) Če bi se mi še kje okol drl na nič hudega sluteče mimoidoče, pol pa sploh. Sej lahko pač cinično pripomniš, da bi blo treba delat, ne pa spat. Ne rabiš se lih dret, no. Sm pač preveč miren, happy, peaceful človek, da bi bla zmožna prenašat neko brezvezno repenčenje. Tko da danke, nein.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- teiika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
jullia_ napisal/-a:teiika napisal/-a:Ta vzkipljivost se tud men zdi zlo negativno čustvo..
Ob tole se pa moram obregnit. Vzkipljivost ni čustvo, ampak način izražanja nekega čustva (jeze, besa,...).
Saj vsi kdaj čutimo negativno čustva, to je človeško in nujno potrebno. Ni pa treba vsakič, ko te nekaj iztiri, čisto vzrojit in vpit na mimoidoče.
Ja, priznam, sem se malo napačno izrazla.. sem misla bolj negativno izražanje čustev..

Kdor gleda z očmi, vidi zunanjost. Kdor gleda s srcem, vidi v srce. Kdor gleda z ljubeznijo, ne vidi ničesar,je popolnoma slep...
- panterica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
- Kraj: Tam nekje
jullia_ napisal/-a:Sicer pa to, da človek vzkipi, smatram za neprimeren način soočanja z negativnimi čustvi, ker je nekonstruktivno in asocialno, da noriš, besniš in skačeš naokrog.
Joj ne, nisem tako hudo mislila. On ne skače in ne nori, ampak vsakemu pove vse v glavo kar misli, takoj se pritoži, če mu kaj ni prav in se potrudi zajebati tistega, ki mu slabo hoče. In nansprotno je zelo dober do tistih, ki so dobri do njega,
- teiika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
panterica napisal/-a:On ne skače in ne nori, ampak vsakemu pove vse v glavo kar misli, takoj se pritoži, če mu kaj ni prav in se potrudi zajebati tistega, ki mu slabo hoče.
na miren način pove?
Kdor gleda z očmi, vidi zunanjost. Kdor gleda s srcem, vidi v srce. Kdor gleda z ljubeznijo, ne vidi ničesar,je popolnoma slep...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
No, to potem sicer ne ustreza moji definiciji vzkipljivosti (ker se mi zdi, da le-ta nujno vključuje izgubo živcev in povzdignjen glas), še vedno se mi pa ne zdi to nekaj pozitivnega.
Do neke mere je sigurno fajn bit izkren in razčistit konflikte, kadar gre pa za mimoidoče ljudi in probleme, ki se bodo itak sami od sebe končali v roku 5ih minut, se mi pa to zdi brezvezno obremenjevanje. Se mi zdi, da je tudi to, da se ne pustiš ravno vsakemu bedaku sprovocirat, pozitivna lastnost.
Do neke mere je sigurno fajn bit izkren in razčistit konflikte, kadar gre pa za mimoidoče ljudi in probleme, ki se bodo itak sami od sebe končali v roku 5ih minut, se mi pa to zdi brezvezno obremenjevanje. Se mi zdi, da je tudi to, da se ne pustiš ravno vsakemu bedaku sprovocirat, pozitivna lastnost.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:57, skupaj popravljeno 1 krat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:56, skupaj popravljeno 1 krat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:55, skupaj popravljeno 1 krat.
- panterica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
- Kraj: Tam nekje
sirova štručka napisal/-a:v bistvu ja, zakaj bi sploh temo odpirala, če bi šlo za prijateljičinega fanta, pa še situacije znaš tok lepo opisat kot bi jima stalno svetla zraven...
Če bi se šlo za mojega fanta bi ga pustila in bi se rešila njegove družbe. Ne morem pa reči prijateljici naj pusti takšnega fanta oziroma niti ne naj z njim ne hodi več k meni, ker mi gre na živce.
Popravljen post- ne žali! ..Evelyn..
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov