Vzkipljivost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jaz tud poznam takšne ljudi, se mi zdi, da so tisti, ki bi radi naredili red na svetu. Saj ni nič slabega v tem, če težijo le tistim, ki si to res zaslužijo. Meni je bolj pošteno, da poveš nekomu kar mu gre, kot pa, da se delaš nekaj hinavskega.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
orhideja1 napisal/-a:Mislijo pa lahko še vedno tako, ker ni nujno, da imajo tudi prav.
ne štekam na kaj se tole sploh nanaša? kdo? (mislijo) kaj ni nujno da imajo prav? kako mislijo, kdo mislijo? razjasni se malo, ker se mi zdi, da si se totalno znegirala.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- wapa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 4. 2010
To so tipi ljudi ki se jih jaz na daaleč izogibam.. Poznam par takih primerkov in manj jih vidim, raje jih imam. Ponavadi zahtevajo od tebe, da se v vsem z njimi strinjaš, če oni kaj rečejo tako je in ti se moraš strinjat in takrat kar sijejo v vsej svoji veličini, v nasprotnem primeru vidiš kaj je negativna energija..samo po dlaki navzdol..
Pazit na vsako izrečeno besedo, delanje v belih rokavičkah, zame pomeni več energije kot sem jo pripravljena dati eni osebi.
Normalno je da človek kdaj vzkipi, ampak zakaj, kolikokrat in kako močno so pa stvari ki niso zanemarljive.
Če te tvoji kolegici ugaja bit z njim-naj bo. Če se do nje obnaša korektno niti nima razloga da ga zapusti. Ji že ugaja, ko ji ne bo več, mu bo že(če je pametna) pokazala v kateri smeri so vrata.
Pazit na vsako izrečeno besedo, delanje v belih rokavičkah, zame pomeni več energije kot sem jo pripravljena dati eni osebi.
Normalno je da človek kdaj vzkipi, ampak zakaj, kolikokrat in kako močno so pa stvari ki niso zanemarljive.
Če te tvoji kolegici ugaja bit z njim-naj bo. Če se do nje obnaša korektno niti nima razloga da ga zapusti. Ji že ugaja, ko ji ne bo več, mu bo že(če je pametna) pokazala v kateri smeri so vrata.
-
jozica1 - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2006
- Kraj: Ljubljana
Jaz imam pa drugo težavo, vklipljivo prijateljico. Sicer je res dobra prijateljica, prav tako kot oseba, samo včasih preveč direktna in vzkipljiva, se mi zdi da so ti njeni izbruhi posledica čustvenih težav. Npr. zadnjič je sredi poti obrnila in šla, tokrat je šla res v ekstreme. Prenesem veliko stvari, samo vse ima neko mejo. Razmišljam sedaj o tem ali se splača obdržati tako prijateljico in grem lahko čez to ali ne.. ne vem niti kaj naj ukrenem v zvezi s to zadevo. Želim jo obdržati za prijateljico, ampak take scene me pa razočarajo na celi črti.
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 20:01, skupaj popravljeno 1 krat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
matjazd napisal/-a:Pa saj ni nujno, da nekdo, ki je vzkipljiv, da je pa slab človek. Pomembno je kaj je razlog vzkipljivosti.
Vzkipljivost za moje pojme pomeni, da vzkipiš pogosto. Kar pomeni, da imaš tudi razlogov za vzkipljivost veliko, dokaj verjetno je, da niso vsi ravno utemeljeni.
Sicer pa to, da človek vzkipi, smatram za neprimeren način soočanja z negativnimi čustvi, ker je nekonstruktivno in asocialno, da noriš, besniš in skačeš naokrog.
Se pa strinjam, da človek ni nujno slab samo zato, ker ne zna pravilno odreagirat v konfliktni situaciji. Pozitivna karakteristika pa to ziher ni.
- teiika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
Ta vzkipljivost se tud men zdi zlo negativno čustvo.. zamisliš se malo, če se vrnem k prvem primeru, ko se tip do nje obnaša čist sladko pa jima v zvezi štima, ampak, kaj pa ko ne bo nekaj štimalo, ko bo mogoče ona imela kaj prav?? takrat pa dvomim, da bo lahko po njeno.. kr taki tipi ponavadi hočejo imeti vse prav in ko se nekaj odločijo, tako mora biti.. jaz nebi mogla bit z nekom takim pa čeprav bi se samo do drugih obnašal tak direktno.. če ne druga, bi me bilo sram v družbi z njim..:S
Kdor gleda z očmi, vidi zunanjost. Kdor gleda s srcem, vidi v srce. Kdor gleda z ljubeznijo, ne vidi ničesar,je popolnoma slep...
- teiika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
jozica1 napisal/-a:Jaz imam pa drugo težavo, vklipljivo prijateljico. Sicer je res dobra prijateljica, prav tako kot oseba, samo včasih preveč direktna in vzkipljiva, se mi zdi da so ti njeni izbruhi posledica čustvenih težav. Npr. zadnjič je sredi poti obrnila in šla, tokrat je šla res v ekstreme. Prenesem veliko stvari, samo vse ima neko mejo. Razmišljam sedaj o tem ali se splača obdržati tako prijateljico in grem lahko čez to ali ne.. ne vem niti kaj naj ukrenem v zvezi s to zadevo. Želim jo obdržati za prijateljico, ampak take scene me pa razočarajo na celi črti.
Pol se pa pomen z njo in ji direkt povej, da te to moti.. pa jo vprašaj zakaj je taka.. vprašanje je, če se ti ljudje zavedajo, da kaj delajo narobe al ne..
Kdor gleda z očmi, vidi zunanjost. Kdor gleda s srcem, vidi v srce. Kdor gleda z ljubeznijo, ne vidi ničesar,je popolnoma slep...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
teiika napisal/-a:Ta vzkipljivost se tud men zdi zlo negativno čustvo..
Ob tole se pa moram obregnit. Vzkipljivost ni čustvo, ampak način izražanja nekega čustva (jeze, besa,...).
Saj vsi kdaj čutimo negativno čustva, to je človeško in nujno potrebno. Ni pa treba vsakič, ko te nekaj iztiri, čisto vzrojit in vpit na mimoidoče.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]