vzela sem mu izpisek

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 18. Avg. 2008 15:14

orhideja1 napisal/-a:Ah dajte no, kot da ostale pa nikoli ne stikate po fantovih stvareh :?
Zelo dvomim, da ne. Poleg tega se mi zdi, da bo mulo kuhal samo tisti fant, ki ima razlog, da nekaj skriva. Tisti, ki nima kaj skrivati, bi se pomoje samo smejal punčini ljubosumnosti.

WRONG!

Komaj lahko verjamem, da si sploh ne znaš predstavljati, da nekatere RES ne brskamo po fantovih stvareh in da se ti stikanje očitno ne zdi nič posebnega?! :?

Jaz še nikoli nisem nobenemu fantu pregledala mobitela/računalnika/nobene pošte ipd., ker ne bi prenesla, da bi kdo to počel meni. Pa čeprav res nimam kaj skrivati.
Ker mi veliko pomeni, če ljudje spoštujejo vsj malo zasebnosti, pa tudi če gre za lastnega fanta.

In ja, tudi jaz bi zamerila brskanje (oz.nadzorovanje), ne pa da bi se temu smejala (po tvoji logiki)!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2008 16:00

khm..Ok, da se ničesar ne smeš dotaknt je pa spet krneki.
Midva mava vse od vsakega na vidiku.Od bančnih/telefonskih izpiskov, pin kod bančnih kartic, dokumentov, e pošte, telefonov ipd. mene ne moti če se sede za moj mejl in jih bere, me ne moti če iz dolgčasa prečikira telefon in kašn sms prebere, me ne moti če pogleda kolk mam plače ta mesec (kar itak že prec izve) in ravno tako ne moti njega.ne gledava ker bi se preverjala, ampak pač pogledava sem pa ke.navsezadnje sva partnerja in nevemzakaj on nebi smel videt mojih izpiskov?verjetno če bi kej slabega delala, nebi želela da jih vidi.Tako imam pa čisto vest, ker sem mu zvesta in vse in lahko prebere kar hoče in pogleda in enako z njegove strani.

Je pa tukej razlika v tem, ker nekatere očitno preslabo berete poste, da ona ni stikala po jegovih stvare, ampak je račun v tisti fazi dvoma slučajno zagledala v smeteh in ker jo je dvom razžiral, ga je tudi pregledala in pač poklicala kar je bilo sumljivega.
ne mi rečt, da tiste ki bi bile v dvomih, da bi mirno čakale in mogoče dokaznega materiala ki ga zagledate pred očmi, nebi pregledale.
sicer pa zakaj in kako je brezveze razpravljat.kar je bilo je bilo, zdej mislm da je njen problem malce drugačen in pričakuje nasvete, ne pa neko obsojanje.navsezadnje dejanja ne more več izbrisati.
lahko se pa vseeno izkaže da je naredila prav, čeprav upam, da ni to kar ona misli da je.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 18. Avg. 2008 16:18

Čakaj čakaj... Eno je, da veš ti njegovo geslo, pin kodo, izpisek ipd. drugo pa, da brez njegove vednosti te zadeve uporabiš. Ajde, razumela bi, da bi se punca spotaknila ob njegov koš in slučajno videla izpisek. Ampak da gre pa preverjat koga je fant klical je pa precej drugače. Dvomi, ki te pripeljejo v taka dejanja so pa za moje pojme že tako veliki, da je nujno drugačno ukrepanje (pogovor, soočenje...) in zame niso kar nekaj, kar se je porodilo mimogrede, ko je uzrla tisti izpisek.

Kar se pa tiče čiste vesti sem pa mnenja, da nima čisto nobene veze s tem preverjanjem. Jaz lahko imam še tako čisto vest pa mu ne bom pustila šariti po mojih stvareh, ker želim imeti in obdržati svojo zasebnost. Kot sem že rekla: v redu je, da ve moje geslo / ve koliko imam računa (če mu to sama povem), vendar to še ne pomeni, da lahko prebira mojo pošto oz. brska po računih.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 18. Avg. 2008 16:30

*purple* napisal/-a:Je pa tukej razlika v tem, ker nekatere očitno preslabo berete poste, da ona ni stikala po jegovih stvare, ampak je račun v tisti fazi dvoma slučajno zagledala v smeteh in ker jo je dvom razžiral, ga je tudi pregledala in pač poklicala kar je bilo sumljivega.
ne mi rečt, da tiste ki bi bile v dvomih, da bi mirno čakale in mogoče dokaznega materiala ki ga zagledate pred očmi, nebi pregledale.

Dokazni material? Zgleda, da res živim v iluziji, da ljubezenski odnos ni bojno polje in sodna dvorana. :roll:
Ne, jaz ne bi pregledala. Če bi se mi zdelo kaj sumljivo, bi se pogovorila, če bi mu verjela, bi bila stvar rešena, če mu ne bi, pa tudi - s tipom, ki mu ne verjamem, nimam kaj počet.

Zelo zlajnano zveni ta stavek, ampak je stoprocentno res. Zveza temelji na zaupanju. Vsaj pri meni.

Vem, da je avtorica teme rabila nasvet tule ... ampak stvar se je razvila v zanimivo debato, ki bi jo bilo škoda ignorirat. Da bo v prihodnje manj tovrstnih tem (najdene gate v omari, sumljive prijateljice na msn-ju, ... - tega na forumu kar mrgoli).
Konkreten nasvet je pa lahko samo zlajnan: Pogovorita se. Mogoče ti bo oprostil. Pa tudi če ti bo - premisli, če ima smisel zveza, kjer moraš biti na preži, da ne počne česa za tvojim hrbtom. (Zdaj ali res moraš to početi ali pretiravaš je pa že stvar psihiatra).
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 18. Avg. 2008 16:39

*purple* napisal/-a: mene ne moti če se sede za moj mejl in jih bere, me ne moti če iz dolgčasa prečikira telefon in kašn sms prebere, me ne moti če pogleda kolk mam plače ta mesec (kar itak že prec izve) in ravno tako ne moti njega.ne gledava ker bi se preverjala, ampak pač pogledava sem pa ke.navsezadnje sva partnerja in nevemzakaj on nebi smel videt mojih izpiskov?

Ne gre se zato, da ne bi smel videt. Gre se preprosto zato, da bi s tem, ko bi gledal brez mojega dovoljenja vdrl v mojo zasebnost.
Razlika je v PROŠNJI. Jaz nisem nekaj samoumnevnega in zato niti moja zasebnost ni. Gre se preprosto zato, da jaz in moj partner nisva ENO ampak ločeni osebi, vsaka s svojo zasebnostjo, ki jo je potrebno spoštovati.
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 18. Avg. 2008 16:54

Če imamo nekoga radi, nam je ponavadi zelo mar za njega in zaradi ljubezni delamo tudi take stavri.
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
cotkica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cotkica » 18. Avg. 2008 17:10

Js dam avtorici te teme čist prov. Sama bi naredila enako. Če je dvomila v njegovo ljubezen, potem je že prav, da je to naredila. kako pa bi drugače lahko izvedela? sam ji gotovo ne bi povedal, če bi karkoli skrival ...
Narobe je naredila le, da mu za to ni povedala.

Midva z mojim imava razne izpiske (op. ti se mi ne zdijo nič takega, da bi jih morala skrivati, kot jih mnoge), pine, gesla ipd. v svojih predalih. Točno vem kje jih ima prav tako pa tudi on. Res pa je da tega ne zlorabljava v namene preverjanja oz. še huje - vohunjenja. Če pa se mi bo kdaj zazdelo, da se je njegovo obnašanje spremenilo in bom posumila, da me vara, bom storila vse da bom prišla resnici do dna. Če ne bo šlo s pogovorom pa s šnofanjem. V vsakem primeru pa mu bom povedala, da sem brskala in raziskovala.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 18. Avg. 2008 17:23

rdeče vrtnice napisal/-a:Če imamo nekoga radi, nam je ponavadi zelo mar za njega in zaradi ljubezni delamo tudi take stavri.

Taka ljubezen že meji na posesivnost. Nek pregovor pravi tudi, da če imaš nekoga resnično rad, ga pustiš tudi da gre tja, kjer bo srečnejši kot s teboj.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2008 17:32

kr.ena napisal/-a:
*purple* napisal/-a:Je pa tukej razlika v tem, ker nekatere očitno preslabo berete poste, da ona ni stikala po jegovih stvare, ampak je račun v tisti fazi dvoma slučajno zagledala v smeteh in ker jo je dvom razžiral, ga je tudi pregledala in pač poklicala kar je bilo sumljivega.

Dokazni material? Zgleda, da res živim v iluziji, da ljubezenski odnos ni bojno polje in sodna dvorana. :roll:
Ne, jaz ne bi pregledala. Če bi se mi zdelo kaj sumljivo, bi se pogovorila, če bi mu verjela, bi bila stvar rešena, če mu ne bi, pa tudi - s tipom, ki mu ne verjamem, nimam kaj počet.
.

ah dej kr.ena, pretiravat pa spet ni treba.
matr govorite kot da mu je vsak sleherni dan šarila po stvaeh in ga preverjala :roll:
Pogovor?mnja, pogovor je lahko rešitev, vprašanje pa je kaj bo dobila za odgovor; resnico ali laž?In če ji pove da je ne vara, da je vse ok in tralala, naj kar pozabi, a tip lahko za njenim hrbtom počne bogsigavedi kaj.

tmis_..razlika je v prošnji?kako bi zgledalo vprašanje: "dragi, lahko malce počikiram koga si klical na izpisku ker se mi zdi da me varaš?". In kaj bi dobila v odgovor?verjetno vemo, ni dost možnosti.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Avg. 2008 17:41

rdeče vrtnice napisal/-a:Če imamo nekoga radi, nam je ponavadi zelo mar za njega in zaradi ljubezni delamo tudi take stavri.

Ja, s tem se ponavadi slepijo 16-letnice, ki bi ubijale za naklonjenost svojega hanija in vse počnejo v imenu 'ljubezni'. Čez par let pa ugotoviš, da je ljubezen vse kaj drugega kot to, kar nekatere zagovarjate v tej temi ...

In *purple*, glej lahko se izpelje tudi drugače - sedita/ležita, preživljata skupen čas, govorita o vaju in mu zaupaš, da se ti zdi, da med vama nekaj ne štima najbolje. Poveš, da imaš pomisleke, da te je strah, da je kaj narobe, da imaš prebliske o drugi ženski in ga prosiš, če ti lahko pove iskreno. In fant na mestu bo to storil. In, če si zaupata, boš verjela. Brez izpiskov in preverjanja ...
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 18. Avg. 2008 17:42

*purple* napisal/-a:Pogovor?mnja, pogovor je lahko rešitev, vprašanje pa je kaj bo dobila za odgovor; resnico ali laž?In če ji pove da je ne vara, da je vse ok in tralala, naj kar pozabi, a tip lahko za njenim hrbtom počne bogsigavedi kaj.

Je že kr.ena super povedala. Če tipu verjameš,kar ti reče, greš naprej normalno, če mu pa pač ne, je pa itak še en pokazatelj več, da ni zaupanja v zvezi. Zveza brez zaupanja je pa obsojena na prepad.

tmis_ je prov povedala. Jaz ne skrivam ničesar pred njim, če bi me prosil kdaj za mobitel, da bi dolgcajt preganjal, ja ni panike, mu dam. De bi pa sam vzel in čaral po njem, ja, to me pa res zmoti. So pa tudi stvari, za katere bi mu rekla, da žal ne more vidit, npr. dnevnik. To je MOJA zasebnost in nočem, da bi kdo vdiral vanjo. Moj svet, moja intima. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ann* » 18. Avg. 2008 18:18

Maychy napisal/-a:Čakaj čakaj... Eno je, da veš ti njegovo geslo, pin kodo, izpisek ipd. drugo pa, da brez njegove vednosti te zadeve uporabiš. Ajde, razumela bi, da bi se punca spotaknila ob njegov koš in slučajno videla izpisek. Ampak da gre pa preverjat koga je fant klical je pa precej drugače.

tole je res
jz bi vrjetn da če bi dvomla v fanta isto vzela izpisek če bi ga že vidla v košu pa pogledala ..sam klicat pa neb šla no

drgač pa tud to da je tip tko reagiru je mau čudn pomoje ..izpadl je kt da rabi en vzrok da se skregata ..sej tok hudo pa spet ni če je svoi izpisk najdu u predalu lahko bi normalno uprašu kaj to dela tam
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 18. Avg. 2008 18:25

Moj je enkrat samkrat naredu en tak manjši "upogled", k naju je pred letom skor stau zveze.

On je naredu sceno zarad tistga, kar (si je mislu da) je vidu, js pa zato, kr je do tega pršou brez moje vednosti. Pogovorila sva se na takoj, js sm mu razložila za kaj gre in da si je zadevo kakopak narobe interpretiru (čeprou mi je hudo, da je znou še mesce kasnej dvomt u resničnost povedanga), njega je blo sram, vame se je pa naselu en tak neprijetn občutek ... Rabla sm še en cajt, da sm pozabla na use skp, kr me je res bolel, da mi (takrat, za trenutek) ni zaupu.

Sama ne skrivam ničesar. To pa ne pomen, da lahko kdorkol (ne partner, ne starši) brez moje vednosti odpira name naslovljeno pošto, prebira mejle, brska med klici in esemesi, se logira km u mojem imenu. Lahko me upraša, mu bom pokazala, lahko me pros, mu bom ustregla, ne mi pa tega delat za hrbtom, boh ne dej pa še lagat o tem :nein: .

Tut sama nism še nikomur nikamor "udrla", tko da se me lahko pusti kjerkol, pa bom sam šnofala "po površju" med policami in razstauleno kramo, predalou ne bom odpirala, papirjeu ne listala, še mnj rinla u denarnce, računalnike in mobitele.

Kadar me je stisnl pr srcu, sm to povedala, če še vedno ni blo u redu, sm zadevo ponovila, vedno sm pa verjela na besedo. Če sm bla kdaj prevarana, ne vem, tut nikol ne bom. Kar pa dons tko nima (več) veze. Js pa zarad svoje čiste vesti mirno spim.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 18. Avg. 2008 18:26

Meni se pa zdi, da nekatere tukaj kar malo preveč "svetniško" gledate na zvezo. Sej v teoriji se čisto strinjam z vami, da je treba partnerju zaupati in da je brskanje po njegovih stvareh vdor v zasebnost. Trenutno svojemu toliko zaupam, da mi ne pride na misel, da bi brala kakšne izpiske ali pa brskala po računalniku (kar bi mimogrede brez problema lahko počela). Vendar moram priznati, da če bi sumila v svojega fanta, da me vara, bi verjetno tudi pogledala na izpisek, če se katera številka ponavlja (no ravno domov ga ne bi vzela).

Ne bi ga mogla kar tako pustiti, ko bi malo podvomila vanj (kot ste nekatere predlagale), ali pa še lepše, mu slepo zaupala še naprej.

Še vedno mislim, da je tipova reakcija bila malo pretirana za nedolžnega. Jaz sem zelo "tečna" glede zasebnosti (npr.: pregledovanje mobitela iz fantove strani pred mano, bi me motilo), bi popizdila, če bi mi pregledoval moje osebne stvari, ne bi pa prekinla vseh stikov. Še posebej, če bi se to zgodilo prvič.
stevens
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a stevens » 18. Avg. 2008 19:02

simple answer..kdor išče,ta najde..zdaj pa maš hudiča in ne več tiča..tak je kaj pa štorate tam ko ni treba

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]