vzela sem mu izpisek

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 18. Avg. 2008 12:49

Jaz sem brskala po njegovih stvareh v nekem obdobju, ko nism bla več prepričana, al mu lahko zaupam al ne. Ampak sm mu vedno povedala, da sm brskala. Sicer ni bil ravno vesel, ampak, če se nism mogla pogovort z njim, mi ni ostalo druzga. :? Nism glih ponosna nase zarad tega, ampak v sili hudič še muhe žre...
zala123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a zala123 » 18. Avg. 2008 13:00

Običajno samo berem, ne komentiram. Tokrat pa moram. Mislim, da obstajata dve vrsti ljudi. Prva, ki ima v krvi, da mora vse videti in vse prebrskati. Vtakniti nos v vse kar se jo sploh ne tiče. In druga vrsta, ko ukrepa, kadar čuti, da je to potrebno. Spadam v drugo. Ne brskam po tujih stvareh, razen kadar je nujno, oz. mi je tako naročeno. Pa vseeno mi je nekoč vest dejala, ko je bil že ravno omenjen dnevnik, da sem tudi jaz prebrala dnevnik fantove bivše punce, ker se mi je že ponujal na dlani. Mislila sem si, če je kaj hujšega bi ga že bolj skril. Imela pa sem tehten razlog in dvome za ta korak. In res nikoli mi ne bo žal, da sem to storila, ker šele tisti moment sem izvedela s kom v resnici sploh hodim, kakšna je njegova zgodovina, da igra drugega človeka kot v resnici je. Dnevnik me je pripeljal do spoznanja, da če hočem sebi prav, bo on moral biti le moj bivši. Sama pa grem novo pot naprej.
Zato ne obžaljuj, če si to storila, morda si tudi ti imela razlog.
Zadnjič spremenil zala123, dne 18. Avg. 2008 13:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 18. Avg. 2008 13:03

Js sm začela dvomit v enga bivšega fanta, ker so se pojavle neke govorice ka vse on dela ko gre sam ven. Sm ga mam poprašala pa je itak vse zanikal. Pa mi ni dal miru sm sm začela mal brskat. Sm mu pregledla nočno omarco, telefon, omare...nikjer nism nič našla. Ker mi ni dal miru sm pregledla še zgodovine na msn-ju - spet nič našla. Ampak to ni uničlo mojih dvomov, nism zarat tega pridobila nazaj zaupanja. In ker tut js nism taka da bi vztrajala v zvezi, kjer bi me skoz mučlo kaj pa če.., sm nardila konc. In ja, na konc sm zvedla od njega da je blo vse kar se je govorilo res. In sm se naučila iz tega, da tut če tipu preiščem celo stanovanje, vse račune.., da ne morm zvedet če kej skriva. To je pč stvar zaupanja. Nikol ne morš bit 100% za nekoga, vsaj js ne. Ampak če si z nekom v zvezi, se morš prepustit, zravn pa ob vsem lepem tvegat tut to, da te lahk kadarkol prizadane-na tak al drugačn način.
Verjamem da je ta fant, o katerem teče tale tema, jezen pa to, sam mogoč je mal pretirano reagiral. Js vem da tipa zarat tega ne bi skenslala kr tk, brez pogovora, brez možnosti da mi razloži. Konc koncev sta v zvezi 2, oba nosta del odgovornosti za vse kar se dogaja.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 18. Avg. 2008 13:21

jullia_ napisal/-a:
*hox* napisal/-a:Ti veš, da nisi iskala, ampak si slučajno vidla, zato si uzela - meni se zdi logično.

A to se ti zdi tudi logično, da je šla potem klicat na cifre in preverjat, kdo se bo oglasil?

To ne, ampak tut js bi si izpisek v njenem primeru zihr ogledala, če bi mi glih prekrižu pot. :P Če bi se pa kakšne cifre non stop ponavljale, pol pa ja, bi poklicala.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 18. Avg. 2008 13:51

orhideja1 napisal/-a:Ah dajte no, kot da ostale pa nikoli ne stikate po fantovih stvareh :?
Zelo dvomim, da ne. Poleg tega se mi zdi, da bo mulo kuhal samo tisti fant, ki ima razlog, da nekaj skriva. Tisti, ki nima kaj skrivati, bi se pomoje samo smejal punčini ljubosumnosti.

Mene fant redno pušča samo v svoji sobi z računalnikom, mobitelom in vsemi predali. Ampak jst grem ponavadi kar na cosmo forum :)

Pa ne vem, vsi nekaj govorite o njegovi pretirani reakciji, ki naj bi kao dokazovala njegovo krivdo, ampak a bi se komu v resnici zdelo smešno, če bi nekdo brskal po njegovi zasebnosti?
Pa vsak človek kakšno stvari skriva. Ne nujno nezvestobe, mogoče samo kakšno svojo grdo razvado, nerodno zgodbico iz otroštva, CD Rebelde, k iga posluša samo naskrivaj :) ...
In če imaš nekoga res rad, se mi zdi edino prav, da spoštuješ njegovo odločitev o tem, kaj in kdaj bo s teboj delil, ne pa da si vzameš pravico vse prebrskat, ker je pač tvoj fant in je prav, da veš vse o njem.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 18. Avg. 2008 13:56

*hox* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:
*hox* napisal/-a:Ti veš, da nisi iskala, ampak si slučajno vidla, zato si uzela - meni se zdi logično.

A to se ti zdi tudi logično, da je šla potem klicat na cifre in preverjat, kdo se bo oglasil?

To ne, ampak tut js bi si izpisek v njenem primeru zihr ogledala, če bi mi glih prekrižu pot. :P Če bi se pa kakšne cifre non stop ponavljale, pol pa ja, bi poklicala.

Ti si patološko ljubosumna.
Če bi meni moja tako gledala po izpiskih brez moje vednosti, in da jaz to izvem, jo odjebem v sekundi.

Fak....tudi vam najbrž ne bi bilo ravno superfinofajn, če bi vaš fant takole vohunil za vami... :roll:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 18. Avg. 2008 14:04

^^ Meni bi bilo vseeno če bi vohunu za mano, ker itak nič ne skrivam. :D
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 18. Avg. 2008 14:10

*hox* napisal/-a:^^ Meni bi bilo vseeno če bi vohunu za mano, ker itak nič ne skrivam. :D

se strinjam
glede na to kolk se razburja, ma že razlog
sploh pa recimo da se izkaže da neki prikriva, ga boste pol še vedno tok zagovarjal? :twisted:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 18. Avg. 2008 14:13

Ljudje smo različni. Enim se bi tak vdor v zasebnost nebi zdel nič posebnega, drugi bi znoreli. Moram reči, da spadam med slednje. Ena tistih stvari, ki je ne morem prenašat je namreč ta, da me nekdo preverja ali celo obtoži za nekaj česar nisem storila. Če bi mi fant prečekiral izpisek in celo klical cifre (!) bi znorela točno zaradi tega, pa tudi občutek, da mi ne zaupa bi se prikradel vmes. Če bi potem pa še mislil, da sem znorela zato, ker nekaj skrivam bi pa pomojem kar zaključila zgodbo.

Tako da sem mnenja, da iz njegove reakcije ne moreš razbrati čisto ničesar, avtorici teme pa svetujem naj se mu vsaj 5x opraviči in upa, da ji bo oprostil. Malce dela na zaupanju tudi nebi škodilo.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 18. Avg. 2008 14:14

zala123 napisal/-a: Pa vseeno mi je nekoč vest dejala, ko je bil že ravno omenjen dnevnik, da sem tudi jaz prebrala dnevnik fantove bivše punce, ker se mi je že ponujal na dlani. Mislila sem si, če je kaj hujšega bi ga že bolj skril. Imela pa sem tehten razlog in dvome za ta korak. In res nikoli mi ne bo žal, da sem to storila, ker šele tisti moment sem izvedela s kom v resnici sploh hodim, kakšna je njegova zgodovina, da igra drugega človeka kot v resnici je. Dnevnik me je pripeljal do spoznanja, da če hočem sebi prav, bo on moral biti le moj bivši. Sama pa grem novo pot naprej.

Prva stvar, ki jo moram komentirat, je - kako lahko sklepaš, da je mnenje bivše punce, ki ga je pisala v dnevnik objektivno in zanesljivo? Vsaka resnica ima dve plati. Sklepam, da je imela bivša žena od mojega kar nekaj pripomb nanj, glede na to, da sta se ločila (ker pač ne sanjarim o tem, da je bila tista prasica vsega kriva, on pa popoln angel, poleg tega jo poznam in je čisto kul ženska).
Ampak najina zgodba se je začela pred sedmimi leti in od takrat naprej sodim njegove besede in dejanja.

Druga stvar - če bi šel on brat moj dnevnik iz časov, preden sva se spoznala, bi se tudi mogoče zgrozil, s kakšno žensko živi. Ali bognedaj kak dnevnik od mojega bivšega (tipi hvalabogu ponavadi ne čutijo potrebe izlivat na papir svojih travm, ampak mislim, da bi imel kak moj bivši precej grdega za povedat na moj račun). Ampak mislim, da ne bo šel brskat in tega brat, poleg tega pa mislim, da ima tako mnenje glede tega kot jaz: preteklost je preteklost, ljudje se spreminjajo, razvijajo in rastejo in to, kar sem doživela, me je naredilo takšno, kot sem zdaj. In taka sem mu všeč.

Zavedam se, da ne morem biti nikoli stoprocentna, da ne skriva še enega mobitela nekje in da takrat, ko sem par dni skupaj odsotna ne spi s kako drugo. Glede na njegovo obnašanje do mene se mi pa to zdi zelo zelo neverjetno. In če me kdaj med PMS-om prime kakšna paranojica, se lepo skuliram.
Škoda uničevati svojo srečo s sumničenjem, stikanjem, vohunjenjem itd. Dokler se do mene obnaša tako kot se in sem zadovoljna z najino zvezo, nimam razloga za brskanje.
Če pa se uresniči tisti minimalni procent možnosti, da tip izredno spretno vodi dvojno življenje - bom pa pač takrat razmišljala. Tudi to ne bi razvrednotilo tega, da sem trenutno srečna.

Ne vem pa, kaj bi tako vohunjenje sploh lahko rešilo. Recimo, da ugotoviš, da te vara. Kaj potem? Ga soočiš in obljubi, da ne bo več? Ga takoj pustiš? Ga zagovarjaš sama pred sabo, hkrati pa obsedeno vohuniš za novimi dokazi? Direktna pot v norišnico.
In če nič ne najdeš? Še bolj obsedeno iščeš, da bi kaj našla?

Tehnološki razvoj je pripeljal tako daleč, da je še težje biti pubertetnik kot včasih. Ima skrivne frendice na msn-ju? Si skrivaj ogleduje xxx strani? Čigava je številka, ki jo je klical 3.8. ob 2 in tri minute ponoči? Kakšna sreča, da nam vsega tega ni bilo treba. Procent tistih, ki so varali, je pa bil najbrž enak kot danes.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 18. Avg. 2008 14:22

*hox* napisal/-a:^^ Meni bi bilo vseeno če bi vohunu za mano, ker itak nič ne skrivam. :D

Dokler ti tega ne dela ok. Ko ti bo enkrat takole "slučajno" pogledal izpisek pa boš spremenila mnenje...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Avg. 2008 14:28

Ne vem, če ste nekatere dojele, kaj je bistvo tega vohunjenja.

Jaz sem jaz, MsN, ki me zveza s fantom ni priklenila zgolj nanj in vse, kar je moje, ni kar takoj njegovo. Seveda deliva mnogo stvari, kar je izjemno lepo, ampak obstaja meja, kjer sem jaz še vedno jaz in on on. Kar pomeni, da če pridem jaz k njemu v sobo, sem tam seveda bolj domača kot recimo pri sosedovih, a vseeno čutim in vem, da nimam kaj brskati po njegovih predalih, datotekah na računalniku, njegovem mobitelu ipd. Podobno velja zanj. In seveda nič ne skrivam, gre zgolj za ohranjanje neke privatnosti, neke zdrave meje. Tudi moja mama nikoli ne stika po predalu mojega fotra, enako on njej ... In ženske, ki ste tako prekleto obsedene s tem, da vam fant vse pove, vse pokaže in tako naprej, boste v zvezah zelo nesrečne. Neprestani nadzor nad nekom duši tistega, ki je kontroliran. Večini se zdi to nedolžno in zgolj 'slučajno' stikanje, ne priznate pa si, da bi v tisti gonji za ljubeznijo tako grozno rade, da je fant samo vaš in vaš, skoz in skoz. Razumem rahlo težnjo k temu, da sta dva zdužena v eno, ne razumem pa, kako si predstavljate naslednjih 40 let z nekom, ki mu ne zaupate? Boste preverile vsak listek, ki vam bo prišel pod nos? Boste prisluškovale vsakemu njegovemu pogovoru zgolj po naključju? Tile 'slučaji' in 'po naključju' so pri mnogih le obrambni mehanizmi in marsikatera bi si morala priznati, da v njeni zvezi kronično primanjkuje zaupanja. Ker če ga imaš, spoštuješ partnerjevo zasebnost in si konec koncev srečen ter zadovoljen, da oba, kljub zvezi, še vedno živita nek svoj svet.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 18. Avg. 2008 14:37

jaz svojmu fantu zaupam in do zdaj še nism mela potrebe po kakem preverjanju ker vem da nič takega ne počne. no upam.
ampak če bi dobila kakšen čuden občutek (sej ženske čutmo ponavadi če kej ni vredu) al pa bi se on začel čudno obnašat bi pa postala mal sumničava. in včasih je dobro da take znake prepoznaš in mu ne sam slepo verjameš in se tolažš kok mu s tem zaupaš ker si s tem nič ne koristiš... vem za nekaj primerov, kjer bi fant še danes najbrž veselo varal če ga ta nebi dobila :roll:
sej ne gre za neko bolestno ljubosumnost pa stalno preverjanje, ampak včasih je treba tud svojmu instinktu mal prisluhnt :P
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 18. Avg. 2008 15:02

Nadine napisal/-a: ... in včasih je dobro da take znake prepoznaš in mu ne sam slepo verjameš in se tolažš kok mu s tem zaupaš ker si s tem nič ne koristiš... vem za nekaj primerov, kjer bi fant še danes najbrž veselo varal če ga ta nebi dobila

In potem je nehal varat, ko ga je ona soočila? Ali ga je pač pustila?

Če obstajajo znaki, da vara, ga lahko
- pustiš zaradi znakov,
- se pogovoriš in mu verjameš,
- se pogovoriš in mu ne verjameš - v tem primeru je bolje, če gresta narazen, ker očitno ni osnovnega zaupanja,
- toliko časa vohuniš, da najdeš neizpodbiten dokaz. In ga potem pustiš ali pa izsiliš obljubo, da ne bo nikoli več.

Madona, a smo na sodišču ali v medosebnih čustvenih odnosih? :?

Seveda so tudi "znaki, da vara" zelo subjektivna kategorija. Ženske z nizko samopodobo ali bolestno paranoične bodo našle znak v vsaki stvari. Druga skrajnost so pa tiste, ki si zatiskajo oči, ko najdejo tipa v postelji z drugo in se prepričajo, da je slučajno padla in on na njo. Te imajo najbrž še nižjo sampodobo, ker se jim zdi, da ne bodo našle nobenega, ki bi bil boljši in lahko prenesejo vse, samo da niso same.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 18. Avg. 2008 15:08

ni bilo lepo, da si vzela izpisek, ampak razumem... jaz bi ga verjetno tudi... ampak zakaj hudica si ga shranila? ce bi ga vrgla v smeti, ga ne bi nihce nikoli vec videl... tako pa, ker ga je nasel, se je pocutil izdanega... jaz bi se tudi in je reakcija normalna... ne vem, pogovor je spet resitev... ce se bo sploh hotel dogovoriti s tabo... se pa strinjam, da so "sumi varanja" zelo subjektivna stvar...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov