vzela sem mu izpisek

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 18. Avg. 2008 19:16

Googi napisal/-a:Meni se pa zdi, da nekatere tukaj kar malo preveč "svetniško" gledate na zvezo. Sej v teoriji se čisto strinjam z vami, da je treba partnerju zaupati in da je brskanje po njegovih stvareh vdor v zasebnost. Trenutno svojemu toliko zaupam, da mi ne pride na misel, da bi brala kakšne izpiske ali pa brskala po računalniku (kar bi mimogrede brez problema lahko počela). Vendar moram priznati, da če bi sumila v svojega fanta, da me vara, bi verjetno tudi pogledala na izpisek, če se katera številka ponavlja (no ravno domov ga ne bi vzela).

Ne bi ga mogla kar tako pustiti, ko bi malo podvomila vanj (kot ste nekatere predlagale), ali pa še lepše, mu slepo zaupala še naprej.

Še vedno mislim, da je tipova reakcija bila malo pretirana za nedolžnega. Jaz sem zelo "tečna" glede zasebnosti (npr.: pregledovanje mobitela iz fantove strani pred mano, bi me motilo), bi popizdila, če bi mi pregledoval moje osebne stvari, ne bi pa prekinla vseh stikov. Še posebej, če bi se to zgodilo prvič.

No, končno ena s katero se lahko strinjam. Ne vem zakaj, ampak mi je kr pritisk naraščal ko sm brala zadnje poste. :roll: Sej je sam izpisek, k ga je pobrala iz koša, joj.
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 18. Avg. 2008 19:31

No js pa moj pa tud pogledava včasih en drugmu v telefon. On se smeje smsom mojih kolegic, ki so dolgi po 5 smsov skupaj in on se temu reži in nikol mu ne bo jasno, zakaj rajš ne pokličemo. Js berem smse njegovih kolegov, kjer skoraj vedno piše nekaj v smislu ej stari in zraven še 3 besede al pa sms kjer piše sam ok. Prečekiram njegove slike, če ma kšn nov video posnetek itd. in groza vdirava en drugemu v zasebnost. Mislim zdej mam že res občutek, da sva oba nora in nespoštljiva en do druzga. V mojih smsih ni nč kaj takega za skrivat, prav tako v njegovih, mogoče tud kdaj prečekira moj mail..in spet nč ne skrivam in vem, da on ne čekira,da bo najdu kaj sumljivega, ampak včasih, da se vsemu skupaj dobro nasmeje.
Ne vem, mogoče kdaj tud zarad česa druzga prečekira, ma mu ne zamerim. In zasebnost je dnevnik, mogoče kšna pesem, ki si jo napisal, pa nočeš da jo ta oseba prebere. Vsaj men se tko zdi. Res se je pa fant najbrž čudno počutu, ko je vidu svoj izpisek pri njej doma, verjetno res čuden občutek..in seveda drugač, kot če bi slučajno vleteu v sobo, ti bi pa mela izpisek v roki in bi pač pojasnila, da si slučajno naletela. In se mi zdi res pretirana reakcija..tako sem tudi js enkrat reagirala na nekaj,ker sm samo čakala in izkoristila priložnost, da končava.
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 18. Avg. 2008 19:42

Ne vem, kako nekatere definirate zasebnost, sam to zame ni bančni izpisek, ne izpis telefonskih pogovorov,ne pin številka in moje stanje na računu. Če z nekom preživljam prosti čas, ga mam rada, seksam z njim, mogoče celo živim z njim, lahko tud takšne stvari delim z njim. In ja tud če kdaj najde kšno od teh stvari in malo pofirbca mu ne zamerim. In punca je pač naletela, sej ni obsedeno brskala po košu,pravkar sta preživljala težko obdobje in je pač malo počekirala..mogoče,ker ni dobila pravega odgovora ko ga je zahtevala, mogoče, ker ni hotela preveč drezat, ker se mogoče tud moti, ma kaj pa vem. Sam tej avtorici povem, če sploh to še spremlja, naj se toliko ne žere. Napiši mu sms, se opraviči in razloži, to bi pa tud moglo bit zadost. Pa še en primer sm se spomnila, ne razumem parov, ko prideta skupaj na bankomat in npr fant dviguje denar, skoraj skriva pin številko pred njo še bolj pa stanje oziroma ona že sama po sebi stoji 2 metra za njim, kot nek tujec. In spet sm najbrž čudna sam to pa res ne kapiram.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2008 21:34

Googi&sončnica... :respekt:

Googi napisal/-a:
Meni se pa zdi, da nekatere tukaj kar malo preveč "svetniško" gledate na zvezo.

s tem bi se pa tud strinjala.Včasih ko berem poste nekaterih ljudi na cosmoforumu se prav res že prašam ali berem forum "navadnih" ljudi ali pravljico?
dejstvo je, da so res že zlajnani odgovori da si je treba zaupat, pogovori in tralala.
ampak recimo če vzamem kot povzetek forumskih tem, v katerih pišete res neumesne stvari, takrat se res sprašujem če nimam kšne Sneguljčice pred sabo.
vam predstavim bratrančev primer.
baba je šla delat v tujino, v tujini rodila otroka itd. bratranec ji je skos stal ob strani, ker je res očka ena A!Baba ima tri dni fraj, pa se ji ne splača hodt za tri dni v slovenijo in rada bi šla na morje.baba pove bratrancu da bo šla s sodelavcem na morje za dva dni tam v tujini.bratranec pravi ok, saj ji zaupam.In od takrat pa še danes se ta baba s tem sodelavcem kurba.lani ko je šla, sem ga prašala kako je to sploh dovolil oziroma kako je to tako mirno prenesel (čeprav je bil živčen ko pes).pravi da ji pač zupa in je treba zaupat.evo, pa je našel zaupanje.
in kako je sploh zvedel?nikoli ji ni brskal po stvareh, ampak ko se mu je enkrat zazdelo da ni vse več ok, se je logiral v njen mejl in prebral svašta kar sta si pisala s tem decom.In takrat, po celem faking letu utopije in nevednosti, vlečenja za nos in vsega skupaj je odšel. In če ga sum nebi pripeljal do tega da se je logiral v mejl, bi verjetno še danes, pol leta po spoznanju, živel v utopiji in baba in se potihem kurbala še naprej.
(baba pa zato, ker si drugega lepšega naziva ne zasluži ob vse kar je naredila!)
Toliko o tem in če se vam zdi to neutemeljeno, potem prav.ampak tale svetniška zaupanja in brezvezni pogovori dostkrat ne pomagajo ama nič, da prideš do resnice in stokrat boljše je da nekej opaziš če te sum vleče, kot pa da si zatiskaš oči.
in tukej notr spada še tema če pustite fantu na dopust z eno drugo bejbo.
varal bo tukaj varal bo tam, če bo želel, ampak do potankosti nikoli ne moremo poznati drugega človeka, še sebe komaj, tko da nič ni zazihr na tem svetu!
Življenje ni tako preprosto, kot se lahko reče.
in ja včasih je sum lahko že napačen.dosti bolje je da če te povleče nekej pogledat, pogledaš, kot pa napihneš in se "pogovarjaš" s fantom o tem, kar lahko prinese določene posledice.vendar če gledaš, paziš da te ne dobi.
jst nisem še posumla v njega, če pa bom, bom pa tud kej pogledala, bolje to kot pa da me ma za klovna v nedogled.

stevens, kaj hočeš zdaj povedat, da je ona kriva?kaj pa če jo vara, je tud ona kriva?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 18. Avg. 2008 21:50

rdeče vrtnice napisal/-a:Če imamo nekoga radi, nam je ponavadi zelo mar za njega in zaradi ljubezni delamo tudi take stavri.

Ja, to lahko razumem. Vsi včasih delamo zaradi ljubezni skrajne nesmisle.

Ne, ne živim v pravljici. Se skregava, imava probleme, se pogovoriva, večina stvari gre na bolje, nekateri problemi ostajajo, nekateri se pojavijo na novo. Takšno je življenje.
Ne vem njegove pin-kode, ne vem, koliko zasluži - ker si nisem zapomnila, mi je pa dal vse svoje liste od plač, da sem mu zračunala dohodnino, ker pač meni bolj ležijo take stvari.
Nikakor ne ve za stvari, ki mi jih zaupajo moje prijateljice. Da bi bral smse mojih prijateljic ali da bi ga obveščala o tem, če katera mojih prijateljic preživlja divjo avanturo ali vara tipa ali ne doživi orgazma - to bi bila zame izdaja prijateljstva.
Enako velja obratno - vem, da sem ena redkih, ki s prijateljicami ne debatiram o najinih intimnih stvareh.

Zgornji primer - Purple; meni ni najhujše to, da bi me imel nekdo "za klovna" - v takem primeru je on (v zgornjem primeru ona) tisti, ki bi ga moralo biti sram, jaz bi pa s čisto vestjo šla naprej.

Glavno pa je, kot vedno, vsak živi po svoje in po svojih načelih. Če se vam zdi potrebno igrati policaja in detektiva, to počnite. Ampak nekako zgleda, da imate več problemov v življenju kot tiste, ki stvari ne rešujejo na ta način. Če ne, ne bi bilo 20 tem na forumu v tem stilu, kako je ena "slučajno" nekaj našla in kaj to pomeni ... mater - njega vprašaj.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kafrca » 18. Avg. 2008 22:09

*hox* napisal/-a:Js bi šla na tvojem mestu do njega domou in mu razložila zakaj si to naredila.

js bi tut isto naredla ... on misli, da ti za njim vohuniš in ga preverjaš, kar pomeni da mu nis dost zaupala ... sam ti si pač mela druge razloge... (še zdej mi ni jasn, zakaj ga nis vrgla stran? ampak okei nima veze)

na nek način mu morš razložit kaj in kako je blo s tem!
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 18. Avg. 2008 22:12

Nadine napisal/-a:
*hox* napisal/-a:^^ Meni bi bilo vseeno če bi vohunu za mano, ker itak nič ne skrivam. :D

se strinjam
glede na to kolk se razburja, ma že razlog
sploh pa recimo da se izkaže da neki prikriva, ga boste pol še vedno tok zagovarjal? :twisted:

Itak, da ne govorimo kaj vse moški počnejo iz ljubosumja. Fant je mojo kolegico zasledoval, ko je kam šla. Hodil za njo in preverjal kam gre. In to brez razloga!!! Ko bi vsaj imel razlog.
Uporabniški avatar
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a študentka20 » 18. Avg. 2008 22:18

kaj zdaj avtorica teme,se nič ne oglasi pa poroča! drugače pa o zaupanju v zvezi??...ja če ga ni,je malo nerodno,ampak če je slepo pa spet ni prijetno. tako da,je potrebno nekje vmes. ne preveč obsesivno pa ne premalo. vedno je nek odstotek dvoma prisoten,saj slepo ne moreš zupati. je pa pomemben pogovor v zvezi,pa naj reče kdo kaj hoče. :D
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 18. Avg. 2008 22:45

Jst sm pa bančni izpisek najdla po pomoti in ga tud po pomoti pregledala in vidla d ima ta mesec večjo plačo. Mislste d imata s šefom kšn čudn biznis? :D :D :D :lol:

To al mu je stikala, brala po pomoti al nalašč sploh ni važno...ma tuki je sam ena stvar čudna: po 5ih letih te bo pustu, ker si mu vzela izpisek???? Čudna ljubezen je to, da pogrne na prvem izpitu.
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 18. Avg. 2008 22:47

podvojeno
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 18. Avg. 2008 23:06

borboletta napisal/-a:po 5ih letih te bo pustu, ker si mu vzela izpisek???? Čudna ljubezen je to, da pogrne na prvem izpitu.

Kaj pa če bi ta "prvi izpit" bil kakšna prevara? Bi bilo tudi čudno, če bi kdo koga pustil?

Če si nekatere z vašimi partnerji delite pin kode, mail predale, bančne izpiske in telefone, zakaj pa ne še potem svoje jebene zobne ščetke ali spodnjih hlač? Ene imate res zabrisano (ali pa niti postavljeno) mejo, kje je zasebnost od koga. Ne se jokat na koncu, če bote zaradi tega kdaj nasrkale. You heard it here first.

In ne, nima veze, če nimaš kaj skrivat, da lahko vse pokažeš. Po takem principu svet ne funkcionira.

Ma, ja no, mlade ste verjetno, pa tako razmišljate. Če pa ste slučajno nad 20 s takim mišljenjem, potem pa se vas sam Alah usmili. Naš krščanski bog se vas sigurno ne bo.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2008 23:25

miteq napisal/-a:
borboletta napisal/-a:po 5ih letih te bo pustu, ker si mu vzela izpisek???? Čudna ljubezen je to, da pogrne na prvem izpitu.

Kaj pa če bi ta "prvi izpit" bil kakšna prevara? Bi bilo tudi čudno, če bi kdo koga pustil?

Če si nekatere z vašimi partnerji delite pin kode, mail predale, bančne izpiske in telefone, zakaj pa ne še potem svoje jebene zobne ščetke ali spodnjih hlač? Ene imate res zabrisano (ali pa niti postavljeno) mejo, kje je zasebnost od koga. Ne se jokat na koncu, če bote zaradi tega kdaj nasrkale. You heard it here first.

In ne, nima veze, če nimaš kaj skrivat, da lahko vse pokažeš. Po takem principu svet ne funkcionira.

Ma, ja no, mlade ste verjetno, pa tako razmišljate. Če pa ste slučajno nad 20 s takim mišljenjem, potem pa se vas sam Alah usmili. Naš krščanski bog se vas sigurno ne bo.

oja, tud zobno ščetko delimo.Če je dva dni pr men nepričakovano si pa more ja s čim zobe umit :) tud gat mi nebi blo prolema delit in sem tudi jih :) valda, je moj partner in si deliva tudi kakše izloček telesa, tko da ni panike :) uf, zdej pa nimam stoprocentne zasebnosi, zdej me more bit pa strah.buhuhu :rofl:
Miteq, ti itak ne veš kaj bi.nekje govoriš tako, drugje drugače.jebeš, nekatere pač nimamo enkaterih bednih predsodkov in s partnerjem delimo pač vse.ne bom skrivala izpiskov pred njim in ga postavljala na bankomatu tri metre stran.Meni i problema če karkoli takega vidi. Edina popolna zasenost ki jo hočem imet in ki jo imam, je to da grem lahko v miru na veliko potrebo. ostalo me nič ne moti.
In če sva sfunkcionirala 3 leta pa pol tkole, ne vem zakaj nebi še naprej.Midva se ne prepirava glede takih bedarij če vzame moje izpiske v roko.

miteq, citiral si barboletto, pa tvoje prašanje nima veze z njenim stavkom.navedel si dva popolnoma različna primera.Pogled v izpisek od telefona vs. varanje. tle se ne more primerjat.če pa ti lahko tole primerjaš, pa smola zate in bioga punca ker se ne bo smela dotaknit ničesar.

kr.ena.No jst bi se pa počutila klovensko, ponižano in izigrano če bi se za mojim hrbtom oseba ki sem jo tako zelo imela rada, ji zaupala, jo spoštovalča, dajala dol z drugo.hujšega, skorajda ne more bit.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 18. Avg. 2008 23:32

Jaz bi se pa počutila ponižano, če bi "morala" vohljati za tipom. In zelo ponižana bi bila tudi, če bi ugotovila, da mi on ne zaupa in skrivaj brska po mojih stvareh.
Pač, vsak po svoje.
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 18. Avg. 2008 23:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 18. Avg. 2008 23:32

*purple* napisal/-a:oja, tud zobno ščetko delimo.Če je dva dni pr men nepričakovano si pa more ja s čim zobe umit :) tud gat mi nebi blo prolema delit in sem tudi jih

Prosim, ne več pisat! Oči mi gorijo! :tot:
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2008 23:39

potem pokliči 112, da ti jih pridejo pogasit :D
namreč, pisat ne bom nehala, tko da ti bodo verjetno do konca pogorele :D

kr.ena..Pa kdo govori o vohljanju?Če storiš to enkrat ne pomeni, da to stalno delaš.
In brskanje po stvareh ne pomeni nujno nezaupanje.
Kolegica ki pride h men, tud stalno prebrska po moji omari z nakitom če mam kej novga in kej pamtnga za sposodit, pa to ne pomeni da mi ne zaupa :wink:
Tudi fant če kej pogleda, ma kšne razloge, ki pa niso povezani z nezaupanjem.
če mi nebi zaupal, bi mi to že zdavnaj povedal, ker je popolnoma direkten glede teh stvari.
jst pa tud ne gledam po njegovih svareh, z namenom vohljanja.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov