vse narobe
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ninni_89 - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 2. 2009
- Kraj: Ljubljana
hei! no ne le da imam probleme s tipom in sama s sabo, narobe mi gre tudi na drugih področjih. ostala sem brez denarja, sem študentka v lj, delam ampak samo občasno ker zmeraj iščejo študente z izkušnjami itd. domov ne morm it ker sem skregana, doma mi ne morejo finančno pomagat ker dela samo oče in sta doma šoloobvezna otroka. mene ne morejo preživljat. ne morm plačat najemnine in če je ne plačam me vržejo vn. padla sm v dolgove in to hude ne vem kko naj pridm vn iz tega. na vseh področjih mi gre narobe. nvem kaj nj nardim najraj bi se ubila. kr končno se mi zgodi nekaj dobrega pride takoj slabo. med drugim so me tudi vrgli iz prejšnjega stanovanja ker naj bi bil moj fant preveč tam, in zaradi tegi tudi 2 tedna nism mogla delat kr sm iskala stanovanja, no poleg tega so mi dali tudi odpoved saj sem non stop kenslala samo zaradi tega ker še nisem mela flata.a sploh obstaja kašna rešitev? naj omenim še, da ni možnosti za republiško štipendijo, saj ponavljam letnik.
never let the fear of striking out keep you from playing the game!
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Alo, alo zdej. Zadihaj. Umiri se. Ubit se ni nobena rešitev. Je bežanje od problemov.
Znašla si se v zasrani situaciji. Torej jo reši. Za začetek zavihaj rokave in se nehaj smilit sama sebi.
Probleme s tipom reši tako, da sebe postavi na prvo mesto. Torej pri sprejemanju odločitev se ne sprašuje "kaj bo on rekel" in "bo njemu odgovarjalo" in podobno. Si v težavah, bodi enkrat za spremembo sebična.
Ker ponavljaš letnik se vrži v delo. Resno. Delaj karkoli. Promoviraj, streži, deli letake, anketiraj, pomivaj posodo, čisti. Nimaš izkušenj? Jih boš dobila. Sicer pa za promoviranje, anketiranje in deljenje letakov jih itak ne potrebuješ. Ne mi rečt, da ni dela, ker delo je, če hočeš delat. In ne mi rečt, da nimaš časa, ker ponavljaš letnik.
Pozanimaj se naokoli in se preseli v študenta. Obstajajo študentje, ki so dobili plac, a tam ne stanujejo. Boš veliko lažje shajala skozi mesec.
Poleti pa takoj vloži prošnjo za študenta. Vsakdo pride notri, boš tudi ti. Ne boš mogla bit tako sproščena, kot v stanovanju? Bwuhuhu, bogu revše. Boš pa za stanovanje dajala 120€. Se bo treba odločit kaj je pomembnejše.
Nisi ne prva ne zadnja, ki ima težave z denarjem. In nisi ne prva ne zadnja, ki ne more računati na pomoč staršev. Seveda bi bilo dosti lažje in lepše, če tega ne bi bilo, a kaj čmo. Boš vsaj toliko prej samostonja, samosvoja in samozadostna.
Znašla si se v zasrani situaciji. Torej jo reši. Za začetek zavihaj rokave in se nehaj smilit sama sebi.
Probleme s tipom reši tako, da sebe postavi na prvo mesto. Torej pri sprejemanju odločitev se ne sprašuje "kaj bo on rekel" in "bo njemu odgovarjalo" in podobno. Si v težavah, bodi enkrat za spremembo sebična.
Ker ponavljaš letnik se vrži v delo. Resno. Delaj karkoli. Promoviraj, streži, deli letake, anketiraj, pomivaj posodo, čisti. Nimaš izkušenj? Jih boš dobila. Sicer pa za promoviranje, anketiranje in deljenje letakov jih itak ne potrebuješ. Ne mi rečt, da ni dela, ker delo je, če hočeš delat. In ne mi rečt, da nimaš časa, ker ponavljaš letnik.
Pozanimaj se naokoli in se preseli v študenta. Obstajajo študentje, ki so dobili plac, a tam ne stanujejo. Boš veliko lažje shajala skozi mesec.
Poleti pa takoj vloži prošnjo za študenta. Vsakdo pride notri, boš tudi ti. Ne boš mogla bit tako sproščena, kot v stanovanju? Bwuhuhu, bogu revše. Boš pa za stanovanje dajala 120€. Se bo treba odločit kaj je pomembnejše.
Nisi ne prva ne zadnja, ki ima težave z denarjem. In nisi ne prva ne zadnja, ki ne more računati na pomoč staršev. Seveda bi bilo dosti lažje in lepše, če tega ne bi bilo, a kaj čmo. Boš vsaj toliko prej samostonja, samosvoja in samozadostna.
Imaš, da me vikaš!
-
ninni_89 - Komunikatorka
1.moj tip živi pri starših in to v majhnem stanovanju
2.delam, ampak marca sem začela šele sred mesca in to sam 3 dni kr pol sm mogla flat iskat
3. prej nism mogla delat kr sm bla dalj časa bolna in nisem mogla delat, delala bi z veseljm
4.delat bom začela jutr in sicer u strežbi a kaj mi to pomaga če dobim šele nasledn mesc
2.delam, ampak marca sem začela šele sred mesca in to sam 3 dni kr pol sm mogla flat iskat
3. prej nism mogla delat kr sm bla dalj časa bolna in nisem mogla delat, delala bi z veseljm
4.delat bom začela jutr in sicer u strežbi a kaj mi to pomaga če dobim šele nasledn mesc
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Ja kok si boga no, dej pejt se ubit A tvoji starši dobivajo otroški dodatek? Če ga, vloži prošnjo, da ga sama dobivaš, ker te pač ne preživljajo. Drugač pa tipu reč, če ti lahko kj posodi, njegovim staršem, al pa tut tvoji starši bi ti lahko kj dal, sej so te po zakonu obvezani preživljat, dokler se šolaš, čeprav sta še dva otroka v družini.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
60 € je boljše kot 0.
Ta mesec boš pač tanko piskala. Po hrano boš šla na Rdeči križ, tam boš vprašala kakoje z najemnino in stroški. Najavi se na Centru za socialno delo in tam povprašaj če ti lahko prvi mesec pomagajo. Ne vem točno kako je s tem, a vem, da v nekaterih primerih ti na Centru pomagajo s stroški. Sicer pa: če ta mesec ne plačaš najemnine te ne bo nihče ven metal. Prav tako ne bo konec sveta, če ta mesec ne plačaš vseh položnic.
Delaj magari več del hkrati na začetku. Tudi tista "začasna" v smislu deljenja letakov, z delodajalci se lahko zmeniš, da te plačajo na roko. Povprašaj malo naokoli, mogoče kdo rabi koga, da mu malo spuca stanovanje. Tudi to je denar na roko.
Ne moreš rešit vsega na enkrat, osredotoči se samo na najnujnešje probleme. Najprej na to kako it čez april. Potem pa na ostalo: stanovanje, račune, dolgove. Počasi lahko vse rešiš in se spraviš na noge.
Vse se da, če se hoče.
Ta mesec boš pač tanko piskala. Po hrano boš šla na Rdeči križ, tam boš vprašala kakoje z najemnino in stroški. Najavi se na Centru za socialno delo in tam povprašaj če ti lahko prvi mesec pomagajo. Ne vem točno kako je s tem, a vem, da v nekaterih primerih ti na Centru pomagajo s stroški. Sicer pa: če ta mesec ne plačaš najemnine te ne bo nihče ven metal. Prav tako ne bo konec sveta, če ta mesec ne plačaš vseh položnic.
Delaj magari več del hkrati na začetku. Tudi tista "začasna" v smislu deljenja letakov, z delodajalci se lahko zmeniš, da te plačajo na roko. Povprašaj malo naokoli, mogoče kdo rabi koga, da mu malo spuca stanovanje. Tudi to je denar na roko.
Ne moreš rešit vsega na enkrat, osredotoči se samo na najnujnešje probleme. Najprej na to kako it čez april. Potem pa na ostalo: stanovanje, račune, dolgove. Počasi lahko vse rešiš in se spraviš na noge.
Vse se da, če se hoče.
Imaš, da me vikaš!
-
ninni_89 - Komunikatorka
tut če grem nazaj živet domov morm plačat reči za nazaj. in fant nima službe, njegovi starši pa so že u penziji in jiih ne mislm sprašvat kr majo majhne pokojnine. doma ne morjo tut če so dolžni mi pomagat. ne morjo prodat sami sebe sam za mene.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Razumem, da je trenutno vse črno ampak, če boš takoj odbila vsak predlog, ki ti ga punce tukaj dajo ne bo nič boljše ampak kvečjemu slabše.
Se pa strinjam s trapo, ki ti je navedla že vse mogoče načine.
Ok, si začela delat in boš dobila plačo naslednji mesec...vsaj plačano bo in boš imela denar. Mogoče lahko celo že vmes zaprosiš, da ti obračunajo, če delaš na napotnico - to je pač odvisno od podjetja. Jaz vem, da sem si ko je bila kriza našla tudi dve službi sploh, če res nimaš obveznosti kaj dosti na faxu. Je utrujajoče ampak nekaj časa gre, če sveda imaš motivacijo, da se izkoplješ iz tega.
Te starši prijavljajo kot vzdrževano osebo? Če te ne potem zihr lahko greš na zavod za socialno delo povprašat kaj in kako.
Glede dolgov za nazaj, zoprna zadeva ja ampak jih boš pač odplačala sčasoma.
Ok domov kao ne moreš, čeprav to je tko-tko. Če ne drugega naj ti dajo kaj hrane ali pa se res obrni na rdeči križ ali karitas.
Se pa strinjam s trapo, ki ti je navedla že vse mogoče načine.
Ok, si začela delat in boš dobila plačo naslednji mesec...vsaj plačano bo in boš imela denar. Mogoče lahko celo že vmes zaprosiš, da ti obračunajo, če delaš na napotnico - to je pač odvisno od podjetja. Jaz vem, da sem si ko je bila kriza našla tudi dve službi sploh, če res nimaš obveznosti kaj dosti na faxu. Je utrujajoče ampak nekaj časa gre, če sveda imaš motivacijo, da se izkoplješ iz tega.
Te starši prijavljajo kot vzdrževano osebo? Če te ne potem zihr lahko greš na zavod za socialno delo povprašat kaj in kako.
Glede dolgov za nazaj, zoprna zadeva ja ampak jih boš pač odplačala sčasoma.
Ok domov kao ne moreš, čeprav to je tko-tko. Če ne drugega naj ti dajo kaj hrane ali pa se res obrni na rdeči križ ali karitas.
-
ninni_89 - Komunikatorka
saj ne da mi niso ušeč nasveti, sam zame je res use črno. bom pa upoštevala to da dobim še dodatno delo, kako tako za čiščenje al kej tazga. vrjamem da se da rešit, sam uztrajna morm bit. glede tega ali sem vzdrževani član al ne pa ne vem moram prašat doma...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov