vpliv staršev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 12. Jul. 2006 6:45

Moji so mene vedno podpiral, tud če ni blo vedno tko kot so si oni predstavljal. In še zdej jih večkrat vprašam za mnenje (že zarad njihovega veselja), ki pa ni nujno da ga bom upoštevala.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
tjaska
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tjaska » 12. Jul. 2006 10:46

Jaz sem se za vse odločila sama. Tudi če me starši na začetku niso podpirali. Ampak vedno so mi pomagali po svojih najboljših močeh.
Moji starši so super! :)
First to Know

Tres tres chic.
Uporabniški avatar
greyangel
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 9. 2005
Kraj: Six feet from the edge

Neprebrana objavaNapisal/-a greyangel » 12. Jul. 2006 11:30

Men se precej vtikajo v življenje, zato stvari na določenih področjih obdržim zase. Največji vpliv so imeli pri šoli in izobrazbi. Najbolj me pa moti ko se stalno ( še posebej mama ) vtikajo v moje ljubezensko življenje. Mama je na žive in mrtve prepričana da ve kdo je pravi zame in prav čutim da se bomo kmalu na smrt skregali. Še slabše je pa zato ker oče vedno potegne z njo-nekako ga uspe prepričati o vseh mojih prijateljih, četudi jih sam še ni srečal da so slabi in napačni zame :?
Angels fall first...
Uporabniški avatar
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 5. 2005
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ancy007 » 13. Jul. 2006 8:44

pr men se pa starši grozno vtikajo v moje življenje, predvsem mami.je zelo mal odločitev ki jih lahk sama sprejmem in s tem nosim vse posledice. če se odločim po svoje (pa se izkaže, da je prav), je mami grozno jezna ker je ne poslušam. zarad tega k se tolk vtika ji ogromn stvari ne povem, tud kej tacga k bi mogla vedt.sm pa stara 21 let tko da bi se počas že mogla sprjaznt da nism več stara 10 let. sj itak vem da mi želi sam dobr, ampk dostkrat se je izkazal da so ble njene zahteve napačne, se je bl malkrat izkazal da ma prov.
ko sm bla stara 18 ali 19 let mi sploh ni pustila da bi bla zunaj do treh, do dveh sem morala biti že doma. ene dvakrat sem prišla domov ob šestih, in me je počakala in mi zatežila, ja kaj si bodo pa sosedje mislili, da tako pozno hodim domov (velik da na mnenje drugih pa tega noče priznat).
čist na začetku k sva s tipm začela mi je grozn težila zarad tega (pač da kao nebi bla prizadeta- a nej zarad tega poj kr doma ostanem), pa še zdj mi dost teži če hočem pri njemu prespat pa sva skupej skor dve leti. tud kar se tiče službe mi je grozno zamerila ker sem se zmenila da bom delala samo poleti ne pa še v času študija (delati bi mogla čez vikende, po pravici povedano bi rada imela proste sobote in nedelje->a je to tak greh)

u glavnm zelo težko je živet s starši, k se v vse vtikajo, vse se hočjo odločt namest tebe. se mi zdi da se more vsak sam zase odločat in nosit vse posledice.

zato veliko stvari prikrivam (da mam pač ljubi mir), veliko ji ne povem (če ji pa slučajno kej povem kmal najde priložnost da mi to naprej meče).

sej mami drgač ni tko napačna, sam ni se še sprijaznila s tem, da nism več stara 10 let in da se lahko sama odločam in tud nosim posledice.
sunny_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a sunny_ » 13. Jul. 2006 11:11

ancy...ja velik staršev se težko sprijazne da otroci enkrat tud odrastejo...tak pritisk pol ko je oseba starejša vpliva na samozavest in samostojnost...nisi prepričan če se prav odločaš etc. .......... ampak vseen rajš to kot da se starši ne zanimajo zate..... :oops:
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 13. Jul. 2006 12:46

ancy007 napisal/-a:pr men se pa starši grozno vtikajo v moje življenje, predvsem mami.je zelo mal odločitev ki jih lahk sama sprejmem in s tem nosim vse posledice. če se odločim po svoje (pa se izkaže, da je prav), je mami grozno jezna ker je ne poslušam. zarad tega k se tolk vtika ji ogromn stvari ne povem, tud kej tacga k bi mogla vedt.sm pa stara 21 let tko da bi se počas že mogla sprjaznt da nism več stara 10 let. sj itak vem da mi želi sam dobr, ampk dostkrat se je izkazal da so ble njene zahteve napačne, se je bl malkrat izkazal da ma prov.
ko sm bla stara 18 ali 19 let mi sploh ni pustila da bi bla zunaj do treh, do dveh sem morala biti že doma. ene dvakrat sem prišla domov ob šestih, in me je počakala in mi zatežila, ja kaj si bodo pa sosedje mislili, da tako pozno hodim domov (velik da na mnenje drugih pa tega noče priznat).
čist na začetku k sva s tipm začela mi je grozn težila zarad tega (pač da kao nebi bla prizadeta- a nej zarad tega poj kr doma ostanem), pa še zdj mi dost teži če hočem pri njemu prespat pa sva skupej skor dve leti. tud kar se tiče službe mi je grozno zamerila ker sem se zmenila da bom delala samo poleti ne pa še v času študija (delati bi mogla čez vikende, po pravici povedano bi rada imela proste sobote in nedelje->a je to tak greh)

u glavnm zelo težko je živet s starši, k se v vse vtikajo, vse se hočjo odločt namest tebe. se mi zdi da se more vsak sam zase odločat in nosit vse posledice.

zato veliko stvari prikrivam (da mam pač ljubi mir), veliko ji ne povem (če ji pa slučajno kej povem kmal najde priložnost da mi to naprej meče).

sej mami drgač ni tko napačna, sam ni se še sprijaznila s tem, da nism več stara 10 let in da se lahko sama odločam in tud nosim posledice.

to je pa tko podobn moji mami :roll:
sam da sm jz mlajša (zdj bom stara 18). učasih se mi zdi prou nemogoče živet z njo da kr joj...
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 13. Jul. 2006 12:59

Moj fotr se vtika edino v mojo izobrazbo --> če je v šoli/faxu-u vse ok potem ga ostalo ne zanima v nasprotnem mi je pa znal zagreniti življenje (sploh še v srednji šoli) z raznimi ukinitvami žepnine, mobitela TV-ja, izhodov itd., mami je pa pravo nasprotje in se včasih počutim kot, da bi ji jest mogla bit mami in ne ona meni. Je zlo odprta oseba in pomoje je ni stvari za katero bi me ona obsojala al pa prepovedovala. Mi je pa dostkrat, ko so me kakšne stvari mučile lepo skozi pogovor povedala svoje mnenje in me neznansko pomirila :)

Itak pa vsaki starši vplivajo na svoje otroke, če ne drugače pa podzavestno. Jest to sploh opažam pri fotru, rečmo on je skoz pizdil, če sm dolgo spala tko, da še dan danes ne morem dolgo spat in velik podobnih primerov je še :?
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 13. Jul. 2006 13:20

če gledam tko, da so me oni vzgojil, potem so na nek način mel vpliv :D

sicer sem se nekako vedno odločala tako, kot je men pasalo, jih pa za stvari, o katerih vem, da vejo precej več kot jaz, še vedno (z veseljem) vprašam za nasvet (oz. se potožim :))
...just breathe...
marakeech
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a marakeech » 13. Jul. 2006 13:45

Jst mam tud kr fajn starce, kar se tega tice :) Pac, ce se hocm pogovort pa vprasam za nasvet, pac dobim nasvet. Ce ne vprasam... ne bo nobedn nc tezil. Zmer mi stojijo ob strani (tud k ga do konca userjem). In to mi ful velik pomen.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 13. Jul. 2006 14:35

moji so tut ZAKON, da se z njim pogovort, v vsem me podpirajo in tolažjo, če je treba..ne vtikajo se v moje življenje (sploh ljubezensko ne), pač zvejo tist kar jim sama povem :o
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 13. Jul. 2006 15:17

poslušam nasvete... odločam se sama
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
@ursula@
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 7. 2006
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a @ursula@ » 13. Jul. 2006 21:14

ma bl jih ne poslušam k majo bedne ideje..
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 14. Jul. 2006 8:02

Moji starši nimajo nobenega upliva na moje odločitve.Se je pač svet spremenil od kar so bili oni mladi in zato ne razumejo povsem mojih ekstremnih odločitev :D Sicer imam pa full dobro mami in me razume in podpira pri vseh stvareh, ki jih naredim. Moja mami je namreč tudi moja zelo dobra prijateljica :P
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
sunny_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a sunny_ » 15. Jul. 2006 16:44

Koliko pa se kaj pogovarjate s starši o intimnostih?. Vas je sram se pogovarjati o teh rečeh s starši-držite raje zase...ali ni problema ko pogovor steče do teh tem?
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 15. Jul. 2006 18:00

Ja s starši se je pa res težko o intimnosti pogovarjat.Saj zato imamo pa prijatelje, kajne?Starši znajo potem naprej metat, če bi jim povedal kaj zelo sočnega :eek:
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov