vpliv staršev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sunny_
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2006
Zanima me kolišen vpliv imajo oz. so imeli vaši starši na vaše življenjske odločitve?
Ravnate svojeglavo ali se prej posvetujete z njimi?
So vaši starši bolj tradiconalistično dominantne narave ali so bolj liberalni?
Razpište se. :runningdog:
Ravnate svojeglavo ali se prej posvetujete z njimi?
So vaši starši bolj tradiconalistično dominantne narave ali so bolj liberalni?
Razpište se. :runningdog:
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Hm ja nekega velikega vpliva nimajo vec. Imel je fotr vpliv name da sm taka kt sm..se prav fucked up..in kork se nocm zgovarjat na neke travme iz otrostva to vseen zelo, zelo vpliva.
Kar se tice pa boljsega vpliva je pa mami tle, k jo zlo spostujem in obcudujem in tud mislm da mi je dala dobro vzgojo in popotnico v lajfu.
No zdj odkar zivim na svojem majo starsi pac se tok majsi vpliv, ceprov recimo kksne stvari omenim k se se odlocam al pa potem razlozim odlocitev in jo argumentiram...vem recimo da si bo mami vzela cas pa predebatirala stvari z mano.
Kar se tice pa boljsega vpliva je pa mami tle, k jo zlo spostujem in obcudujem in tud mislm da mi je dala dobro vzgojo in popotnico v lajfu.
No zdj odkar zivim na svojem majo starsi pac se tok majsi vpliv, ceprov recimo kksne stvari omenim k se se odlocam al pa potem razlozim odlocitev in jo argumentiram...vem recimo da si bo mami vzela cas pa predebatirala stvari z mano.
-
*LittleBug* - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 6. 2006
- Kraj: Ljubljana
Ja zame ful k sm 2 leti nazaj zabluzila sm se sam zarad mami zvlekla vn jasno d je bla tle najprej moja volja sam je pa ona prpomogla k temu fulll
-
*Srček - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2006
- Kraj: Ljubljana
Jes zdj k pogledam nazaj se zavedam kok zlo liberalno vzgojo sm mela...čis use se je dal zment-od izhodov, do keša, do barvanja las in pirsov...ma use... Dokler je spričevalo štimalo (ber petke pa zdj 8-10 )
Je pa res da iz spoštovanja do njih (sploh ne vem kako sta mi ga privzgojila k se ne spomnem neki ful da bi me naučila njiju spoštovat) vedno pomembnejše stvari in odločitve povem vnaprej al pa včasih celo za mnenje povprašam...lani pr 20ih sm si dala pirs pa sm vnaprej očiju povedala pa ga vprašala kako se mu zdi...
Drugač sm si pa z očijem bližje k z mami k res razmišlava na podobn način...pa glede na to kašna afna znam bit sm njega u skor geja obrnla...ker namreč mu zadnič rečem da bi si podalšala lase in da sm strica vprašala kok to stane v Bosni in mi oči prbije: "Ja a pa si temu klovnu rekla da mora vprašat za naravne lase?"
Mene je skor kap...še zdj ne vem od kje ve da so podalški naravni pa umetni...
Je pa res da iz spoštovanja do njih (sploh ne vem kako sta mi ga privzgojila k se ne spomnem neki ful da bi me naučila njiju spoštovat) vedno pomembnejše stvari in odločitve povem vnaprej al pa včasih celo za mnenje povprašam...lani pr 20ih sm si dala pirs pa sm vnaprej očiju povedala pa ga vprašala kako se mu zdi...
Drugač sm si pa z očijem bližje k z mami k res razmišlava na podobn način...pa glede na to kašna afna znam bit sm njega u skor geja obrnla...ker namreč mu zadnič rečem da bi si podalšala lase in da sm strica vprašala kok to stane v Bosni in mi oči prbije: "Ja a pa si temu klovnu rekla da mora vprašat za naravne lase?"
Mene je skor kap...še zdj ne vem od kje ve da so podalški naravni pa umetni...
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..
-
**SiMoN@** - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
mojedva sta pa zakon in nikol nista do mene mela nevem kakšnenga vpliva pa da bi mi neki usiljevala pa težila.. vzgajala sta me tko kukr je prou in še zdej k rečem nej mi kej pomembnga pomagata odločet se mi raj pustita razvezane roke pa pravta da nečta vplivat name pol pa ut časa težim da poveda kaj bi onedva naredla. drgač pa ful nečta silt mene v nekej kr nečem
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Ne bi rekla, da sta imela/imata kakšen poseben vpliv name - pustila sta mi pač, da se odločim kaj bom naredila in kako bom naredila, seveda pa sem se in se še vedno obračam tudi na njune nasvete. Vedno je vse v smislu: naredi kakor se ti zdi, da je prav... če se opečeš, ti bo to šola za naslednjič in ne boš ponavljala istih napak.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Rečeta mi kak bo blo po njuno dobro. Ponavadi se bol ko ne pogovarjam z mamo. Na koncu vedno nardim tak ko mislim jaz. Nikol s emi še ni zgodilo, da bi neki nardila tak ko je mama rekla al pa ati, jz bi pa recimo mela nekak drugač v glavi. Velikokrat pa se sploh o odločitvah ne pogovarjam z njima. Odvisno seveda zakaj gre.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
hmmm... svetujeta mi po svojih močeh, odločm se sama... samo na srednjo šolo sm šla op njuni odločitvi..
nista mela p anikol blazno velkega vpliva name... nardim, tist kar hočm... sam vem, kaj je zame dobr pa kaj ne in če bom kej nardila narobe, bom itak sama kriva.. vse, kar nardim itak nardim zase in ne za njiju
nista mela p anikol blazno velkega vpliva name... nardim, tist kar hočm... sam vem, kaj je zame dobr pa kaj ne in če bom kej nardila narobe, bom itak sama kriva.. vse, kar nardim itak nardim zase in ne za njiju
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
moji starši nikol niso mel nekekga velikega vpliva name in na moje odločitve..vedno sem vse sprejemala sama, onadva pa sta mi pač stala ob strani..seveda sta povedala če se jima ni zdelo prov, sam potem sem sama ocenila situacijo in se sama odločila..sem se kdaj ozrla na kakšen nasvet, predvsem mami mi je znala fejst pomagat pri končanih zvezah in ljubezenskih težavah, fotr pa me je učil štrihat, žagat, brust, žeble zabijat ipd...
tud za nočne izhode se nisem rabla postavlat na glavo, ker mi jih nista omejevala in prepovedala, tud kšnih house arestov nisem mela, nobene prepovedi denarja..pač rekla sta mi, tam kjer ga bom usrala, bom že sama popravla...in pač sem kjer sem..sem mal bluzila umes, ampak mislm da sem se kar najdla in da zdej imam en cilj in vem kaj hočem dosežt...
tudi ko se skregam s tipom, kolegicami se ne vtikata v to (kot nekateri drugi starši) in pač pustita meni, da se odločim in rešim sama..pač svetujeta kej in to je to.....
tud za nočne izhode se nisem rabla postavlat na glavo, ker mi jih nista omejevala in prepovedala, tud kšnih house arestov nisem mela, nobene prepovedi denarja..pač rekla sta mi, tam kjer ga bom usrala, bom že sama popravla...in pač sem kjer sem..sem mal bluzila umes, ampak mislm da sem se kar najdla in da zdej imam en cilj in vem kaj hočem dosežt...
tudi ko se skregam s tipom, kolegicami se ne vtikata v to (kot nekateri drugi starši) in pač pustita meni, da se odločim in rešim sama..pač svetujeta kej in to je to.....
-
virginiaNOmore - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Moja mami je zelo stroga gospa. Hoče med red in disciplino, sam se da pa tud kej z njo zmen, seveda večkrat bolj naglas kot potiho. Kompromisi so povsod potrebni. Mislim, da me je vzgojila v prijetno punco, ki mogoče včasih preveč razmišlja.
Ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet. Za naju ves bo svet kot češnjev cvet.
-
bad_girl - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2004
- Kraj: Domžale
Pri meni sta imela velik vpliv ampak v smislu vodenja, usmerjanja, pomoči...nikoli mi nista dajala kakšnih ekstremnih prepovedi (valda kot 15 letna smrklja nisem smela ponočevati do 5h zjutraj, ampak do 12h je npr. šlo , ipd.) , nista bila zatežena, vse se je dalo zmenit...važno je (bilo), da v šoli štima in da ne počnem kakih pi*darij.
In tega nisem nikoli izkoriščala, vedno sem spoštovala dogovore...sej je blo tut mladostnih traparij, ampak nič zaradi česar bi morala biti v skrbeh. Tudi zdaj se vedno lahko obrnem nanju in se o vsem pogovorimo. Včasih sta glede kakih stvari mal staromodna, ampak zdaj vidim, da je kakšno staromodno pravilo dobrodošlo za mladoletnika.
Zdi se mi prav, da so starši liberalni, ampak morajo še vedno vodit otroka, ga spodbujat k dobrim stvarem in mu privzgojit spoštovanje...če bo spoštoval sebe, bo spoštoval tudi njiju in druge.
In tega nisem nikoli izkoriščala, vedno sem spoštovala dogovore...sej je blo tut mladostnih traparij, ampak nič zaradi česar bi morala biti v skrbeh. Tudi zdaj se vedno lahko obrnem nanju in se o vsem pogovorimo. Včasih sta glede kakih stvari mal staromodna, ampak zdaj vidim, da je kakšno staromodno pravilo dobrodošlo za mladoletnika.
Zdi se mi prav, da so starši liberalni, ampak morajo še vedno vodit otroka, ga spodbujat k dobrim stvarem in mu privzgojit spoštovanje...če bo spoštoval sebe, bo spoštoval tudi njiju in druge.
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Direktnega vpliva nista imela nikoli name...nekak sta me tko vzgojila, da sem vedno delala tist kar sta tudi pričakovala od mene (bolj ali manj)
Tut če kdaj slučajno nista bila prepričana, da ravnam prav sta mi pustila vse poti odprte. Morem rečt, da me res nista nikol prov omejevala...se mi zdi, da jima tut ni blo potrebno. Vedno sem bila nekako sama dost odrasla za svoja leta in s tem tut moja izbira glede odločitev
Tut če kdaj slučajno nista bila prepričana, da ravnam prav sta mi pustila vse poti odprte. Morem rečt, da me res nista nikol prov omejevala...se mi zdi, da jima tut ni blo potrebno. Vedno sem bila nekako sama dost odrasla za svoja leta in s tem tut moja izbira glede odločitev
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]