Vmešavanje staršev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
js mam tudi kr stroge starše, sam tudi tko hudo ni, da bi se mogla protževat..
Mene pa zanima, koliko se v vaše odločitve, življenje itd nasploh vtikujejo starši?
se še kar utikujejo, ma ne na tisti nadležn način.. ok, včasih tudi na nadležn način, sam tkrt jim povem naj se malo umirijo in pol se dejansko res
Kako reagirajo, če želite odpotovati nekam v tujino ali pa greste samo na zabavo vendar v kakšen drug kraj ali za celo noč?
ko sm šla na morje s frendicami sm itak povedla in vprašala za dovoljenje (kr so mogli malo tudi oni prispevat).. za žuranje pa niti ne povem kr sm čez tedn itak v LJ in njim se še sanja ne kaj js delam (če bi vedli, me sploh nbi več spustili nazaj v LJ).. sm pa opazla, da me vedno kličejo ob poznih urah (ko se lih vn odpravljam) in ko slišijo da sm zuni me tkoj zaslišujejo, sam se vedno izgovarjam.. verjetno jim je ukloplo kr še vedno sutrajajo s klicanjem ob podobnih poznih urah
med vikendi pa me že tko nedzorujejo da mi nekako ni več za hodit vn.. v LJ nism navajena prist domu pred 4h zjutro (ponavadi pridem okoli 5- al 6h), med vikendi pa me mama kliče že ob 2h (najkasneje 3h) zjutro, da kje sm, kdaj pridem domu, da ona ne more spat če hodim okoli (vedno jim povem kam grem, čeprou je res da ji omenim sam en kraj in se nikoli ne zgodi da bi bli na istem kraju celo noč) itd meni pa ni za hodit domu že ob 2h zjutro, sam ok, dokler živim pod njihovo streho jih morem entolko ubogat.. lagala jim pa tudi ne bom, kr se nikoli ne ve kaj se mi lahko zgodi in bi sam njihovo zaupanje zgubila
Kako gledajo na vašo šolo ali fax, ali se vmešavajo, ali vam govorijo kdaj in koliko se morate učiti, težijo za snov, zvezke itd ?
nikoli nism bla pridna učenka (za razliko od sestre) in so me dosti krat preganjali oz. me je stari prsilu da sm se z njim učila ob najbolj nemogočih urah (21h zvečer ko sm mela možgane že na off)..
sam pol sm z leti ratala še kr pridna (ma niti približno ne tolko ku sestra) in so s tem preganjanjem in pripombami (da ne bom nikamr pršla če se ne bom učila, da nbom nrdila letnika itd..) malo umirili
za fax se je pa kr stari odloču tko da sm bla "prisiljena" it na tisti fax k je njemu najbolj pašu in zdej ma kr ma.. mi ne gre in vsakič ko da kako pripombo na ta račun, mu rečem da si je sam kriv, me je on spravu na ta fax, k mi nikoli ni dišau
kar dela tvoja mama res ni niti najmanj normalno, sam verjetno jo je strah da bi tudi ti končala tko ku ona (pr 20ih že noseča)..
Mene pa zanima, koliko se v vaše odločitve, življenje itd nasploh vtikujejo starši?
se še kar utikujejo, ma ne na tisti nadležn način.. ok, včasih tudi na nadležn način, sam tkrt jim povem naj se malo umirijo in pol se dejansko res
Kako reagirajo, če želite odpotovati nekam v tujino ali pa greste samo na zabavo vendar v kakšen drug kraj ali za celo noč?
ko sm šla na morje s frendicami sm itak povedla in vprašala za dovoljenje (kr so mogli malo tudi oni prispevat).. za žuranje pa niti ne povem kr sm čez tedn itak v LJ in njim se še sanja ne kaj js delam (če bi vedli, me sploh nbi več spustili nazaj v LJ).. sm pa opazla, da me vedno kličejo ob poznih urah (ko se lih vn odpravljam) in ko slišijo da sm zuni me tkoj zaslišujejo, sam se vedno izgovarjam.. verjetno jim je ukloplo kr še vedno sutrajajo s klicanjem ob podobnih poznih urah
med vikendi pa me že tko nedzorujejo da mi nekako ni več za hodit vn.. v LJ nism navajena prist domu pred 4h zjutro (ponavadi pridem okoli 5- al 6h), med vikendi pa me mama kliče že ob 2h (najkasneje 3h) zjutro, da kje sm, kdaj pridem domu, da ona ne more spat če hodim okoli (vedno jim povem kam grem, čeprou je res da ji omenim sam en kraj in se nikoli ne zgodi da bi bli na istem kraju celo noč) itd meni pa ni za hodit domu že ob 2h zjutro, sam ok, dokler živim pod njihovo streho jih morem entolko ubogat.. lagala jim pa tudi ne bom, kr se nikoli ne ve kaj se mi lahko zgodi in bi sam njihovo zaupanje zgubila
Kako gledajo na vašo šolo ali fax, ali se vmešavajo, ali vam govorijo kdaj in koliko se morate učiti, težijo za snov, zvezke itd ?
nikoli nism bla pridna učenka (za razliko od sestre) in so me dosti krat preganjali oz. me je stari prsilu da sm se z njim učila ob najbolj nemogočih urah (21h zvečer ko sm mela možgane že na off)..
sam pol sm z leti ratala še kr pridna (ma niti približno ne tolko ku sestra) in so s tem preganjanjem in pripombami (da ne bom nikamr pršla če se ne bom učila, da nbom nrdila letnika itd..) malo umirili
za fax se je pa kr stari odloču tko da sm bla "prisiljena" it na tisti fax k je njemu najbolj pašu in zdej ma kr ma.. mi ne gre in vsakič ko da kako pripombo na ta račun, mu rečem da si je sam kriv, me je on spravu na ta fax, k mi nikoli ni dišau
kar dela tvoja mama res ni niti najmanj normalno, sam verjetno jo je strah da bi tudi ti končala tko ku ona (pr 20ih že noseča)..
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
Sprintaj kar si napisala, potem pa daj mami za prebrat. Tukaj gor napiši njen odziv. Do takrat pa je brezveze sploh kaj debatirat.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Marlboro_gold napisal/-a:Mati eno uro pravi, da komaj čaka, da spizdim stran, da ji grenim življenje, da se naj kr takoj odselim itd. V isti sapi pa se že dogovarja ( brez mojega privoljenja) za kakšne moje šolske stvari itd. Nikol ne vpraša kak je blo recimo na kakšnem RDju ali pa na maturancu. Sprašuje pa kak gre sošolcem v šoli. Sošolce sprašuje kake ocene imajo, kaj je blo na testu in kolikoje bilo šusov, kolko je dobo ko je bil kir uprašan itd. Pa velik teh ludi še vidla ni. Zanima jo vsaka pof*** podrobnost v zvezi s šolo. Ko grem ven s kolegi vedno dramatizira in imam prav slabo vest ko grem ven, povem pa vedno zadnji hip, tik predno grem, da mi ni treba dolgo poslušati obtoževanj. Ko pa smo bli npr zadnjič na večerji s profesorji (pa e je zavleklo do jutra) pa ji ni blo težk me pelat ob 23 uri ( nisem jedla, ampak sm pršla sam na pijačo) v drug kraj. Ker so pač profeosrji tam in obi so bogovi, treba se jim je prilizovat itd. Fuj, jz sm pa totalno ANTI od tega, nikol se ne prilizujem pa te finte.
sm pa misnla da je moj stari edini glede takih stvari.. ista vpršaanja je postavlju tudi meni.. pa še zdej me sprašuje kko gre na faxu mojim cimram, kolko izpitou so nrdile moje sošolke itd.. bolano no..
mogoče zdej k boš šla na svoje se ne bo več tolko umešavala kr te nbo mela 24ur na dan pod kontrolo in itak fax ni več SŠ..
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Mogoče malo nesramna pripomba, ampak ti si pri 20ih očitno še vedno v srednji šoli. Ko bo tvoje šolanje bolj uspešno, ti bo mama verjetno manj težila glede domačih nalog in inštrukcij
Popolnoma nehala pa nikoli ne bo, ker smo si ljudje pač različni, eni se bolj vpletajo v življenje svojih otrok, drugi se s tem sploh ne ukvarjajo. Edina rešitev je to, da se odseliš in ji s tem onemogočiš vsakodnevni nadzor.
Popolnoma nehala pa nikoli ne bo, ker smo si ljudje pač različni, eni se bolj vpletajo v življenje svojih otrok, drugi se s tem sploh ne ukvarjajo. Edina rešitev je to, da se odseliš in ji s tem onemogočiš vsakodnevni nadzor.
-
Marlboro_gold - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 2. 2009
Pri 19 in ravnokar končujem.Ampak ok. Zato ker sem eno leto zaostala, se sama sebi ne zdim nič manj vredna, kakor ona poudarja.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^okej, nikjer nisem zasledila, da bi kakorkoli zabluzila šolo, ponavljala ali imela same slabe ocene, zatorej ne vem po čem sklepaš, da če je pri 20ih še v srednji, da ji gre slabo. lahko je namreč 3+2 ali pa maturitetni tečaj.
drugače pa, to kar dela tvoja mama absolutno ni normalno in kot zgleda se s tem vsi strinjamo. sicer nimam nobenega pametnega predloga, kako izboljšat situacijo. sicer kot praviš, se seliš, ampak mama je vseeno mama in prekinit stike z njo po moje nočeš (vsaj ne popolnoma).
me pa zanima, če si že hodila k psihiatru in je vedel za mamino stanje in nadziranje, zakaj je ni enkrat povabil zraven?
mislim, da mami nebi škodilo par strokovnih svetovanj. ker ok, rodila te je že, o sami vzgoji, roko na srce, pa nima pojma.
no ja, vseeno želim, da se zate vse dobro izteče, ter da se boš rešila tega neznosnega nadziranja (ker v najslabšem primeru ti bo težila še pri tvojih štiridesetih, in ne dvomim, da bo začela 'vzgajati' tudi tvoje otroke).
drugače pa, to kar dela tvoja mama absolutno ni normalno in kot zgleda se s tem vsi strinjamo. sicer nimam nobenega pametnega predloga, kako izboljšat situacijo. sicer kot praviš, se seliš, ampak mama je vseeno mama in prekinit stike z njo po moje nočeš (vsaj ne popolnoma).
me pa zanima, če si že hodila k psihiatru in je vedel za mamino stanje in nadziranje, zakaj je ni enkrat povabil zraven?
mislim, da mami nebi škodilo par strokovnih svetovanj. ker ok, rodila te je že, o sami vzgoji, roko na srce, pa nima pojma.
no ja, vseeno želim, da se zate vse dobro izteče, ter da se boš rešila tega neznosnega nadziranja (ker v najslabšem primeru ti bo težila še pri tvojih štiridesetih, in ne dvomim, da bo začela 'vzgajati' tudi tvoje otroke).
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
gaby_ napisal/-a:^okej, nikjer nisem zasledila, da bi kakorkoli zabluzila šolo, ponavljala ali imela same slabe ocene, zatorej ne vem po čem sklepaš, da če je pri 20ih še v srednji, da ji gre slabo. lahko je namreč 3+2 ali pa maturitetni tečaj.
V bistvu sem sklepala na podlagi starosti v kombinaciji s tem, da hodi na inštrukcije. S čimer seveda ni samo po sebi nič narobe, ampak financirajo jih verjetno starši, torej bi bilo malo iluzorno pričakovat, da bodo pač neko vsoto vsak mesec dali, potem jih pa stvar ne bo več zanimala.
In moj nasvet je bil mišljen popolnoma resno, firbčne starše načeloma najhitreje spraviš dol s svoje grbe, če jih lahko odpraviš s kratkim odgovorom, da v šoli vse laufa, posoda je pomita, zdaj greš pa v kino, ajde.
-
gaby_ napisal/-a:in ne dvomim, da bo začela 'vzgajati' tudi tvoje otroke).
Preko mojega trupla
Vse kar sem odnesla od nje je to, da imam odličev vzgled, kakšna nikoli NE BOM do svojega otroka. Vsaka stvar je za nekaj dobra ane
Kar se tiče tistega leta, ko sem zaostala- bilo je hudo upravičeno, psihično sem bla popolnoma na tleh, zarad antidepresivov sem samo spala in marsikdo mi je glede na to kar use se mi je tarkat dogajal, rekel da še dobro da sem se splloh pobrala v parih mesecih. Nikoli mi ni bilo žal da sem zaostala, ker sem potem v tem razredu spoznala najboljše prijatelje in najboljšega fanta na svetu, s katerim sem že skoraj 2 leti. Brez njega ne vem če si ne bi že kej naredla.
Ni to.. v zadnjih 6 tednih sm naredila 8 celoletnih izpitov (ogromno snovi, šolam se izredno letos), ampak vseeno ni zadovoljna.
Problem je, da nikoli ni zadovoljna. Vedno hoče še več. Največji problem je, da ona misli, da jaz to šolo zanjo delam. Vedno reče: kaj MI delaš, zakaj MI to delaš, zakaj si MI pisala tako slabo, zakaj se MI ne greš v šolo zmenit za to pa to..zakaj MI delaš sramoto, zakaj zakaj zakaj MI ... vedno ona.
Je bolestno navezana name ( sem edinka, ja, a to no opravičilo), ampak skoraj nikoli je ne skri npr za moje zdravje, čeprav sem mela nekja časa hude probleme s tem. Nope, takrat jo je skrbelo samo kak bo s testi, me silila da grem kljub visoki vročini v šolo in me ''nagovarjala'' da naj zbolim potem, ko bodo počitnice.
Nima slabega delovnega mesta, ima ok plačo, tako da ne verjamem da gre za njene osebne frustracije... doma z nji niso bili strogi, niso je nadziral v šoli, bila je povprečna oz precej dobra učenka, ni pa blestela. Odkrito povedano, sem precej bolj pametna od nje, stvar dojamem takoj, res pa je da sem zelo lena, ampak s tem ko me tako forsira dosega ravno obraten učinek. Prepričana sem, da mi bo fax, ko bom živela na svojem, kar letel brez težav, ker zdaj imam strašen odpor do šole ravno zaradi mame. V resnici pa sploh ne sovražim šole, učenja itd ( recimo obožujem branje, preberem na tone knjig), ampak sovražim misel, da misli da moram to vse delat zaradi nje in da sem stalno pod pritiskom in komando.
p.s. inštrukcije mam zastonj, je žlahtnica profesorca matematike in se midve vse zmenve, kadar se seveda mama prej ne vmeša in se že ona zmeni namesto mene....
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
moje laično mnenje: ta ženska ima tako hude probleme sama s sabo, da bi ji verjetno znal pomagat samo kakšen psihiater. sploh nočem pomislit, kaj tej ženski dela v glavi.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
Saj mi ne prepove.... samo začne se tako grozno obnašat do mene ko da sem smet, me poniževat, obkladat s kletvicami itd
če je nora, res. npr ponoč morm čist potih it na wc, ker če sliši da grem skoči u luft pa se začne pizdit zaka bedim
ble so še dost hujše scene, sam to ni za javnost
ma terorizia vse, izjemno ukazovalna je. načeloma je do prjatlov mojih fuuuul prijazna, ma odličo krinko in pol vsi pravijo kako sladko mamo mam in da naj se ne pritožujem. tisti ki pa so velikrat pri meni ( fant in prjatlca) pa jo poznajo tud u drugačni obliki. se ji zareče in pol začne že mojim prjatlom kej ukazovat. men pa nerodn, kr ful nism taka. še prosim komaj za uslugo, kaj šele da bi ukazovala. ona pa kar določkdo bo kaj. tak ko reče, tak mora bit.
al pa npr, sem šla h kolegici domov, pa živi ( brez pretiravanja) 200 m stran od mene ( ali pa še manj) pa mi začne težit da jo moram poklicat ko do tja pridem, ker je cesta vmes. ženski se sploh ne sanja ka use sem dala skos. živi z mano 20 let, pa me sploh ne pozna.
pa ko greve kam ven vedn hodi tko par korakov pred mano, da se počutim k nek otrok za njo.
ah, pa še in još je teh zgodbic vsakodnevnih
neki najhujšega je da pride v sobo mojo približno 300x na dan. skos je notr. več ko jz skor. še moje kolegice znorijo pa so sam par ur tle....
pa telefon mi dol meče in meče naprej totalno otročje stvari. ma res ni na nivoju. Aja, grozila je tud že s takimi, da se ji zdi da je dobla rano na želodcu in to sam zard mene, da esm jaz kriva ( ja sori kr ne izpolnjujem tvojih pričakovanj), da bo umrla in da bom na njenem grobu obžalovla use.
Pa še bol bolano je blo ko mi je vrgla babico naprej. Da če bi zvedla kak slabo mi gre v šoli( to je blo takrat ko sm zaostala, ko sm bla u depresiji), bi jo kap, in da bom jaz kriva ker bo babica umrla.
Takrat se mi je pa utrgalo in bi jo v tistem momentu lahko pretepla, resno.Mama gor al dol.
če je nora, res. npr ponoč morm čist potih it na wc, ker če sliši da grem skoči u luft pa se začne pizdit zaka bedim
ble so še dost hujše scene, sam to ni za javnost
ma terorizia vse, izjemno ukazovalna je. načeloma je do prjatlov mojih fuuuul prijazna, ma odličo krinko in pol vsi pravijo kako sladko mamo mam in da naj se ne pritožujem. tisti ki pa so velikrat pri meni ( fant in prjatlca) pa jo poznajo tud u drugačni obliki. se ji zareče in pol začne že mojim prjatlom kej ukazovat. men pa nerodn, kr ful nism taka. še prosim komaj za uslugo, kaj šele da bi ukazovala. ona pa kar določkdo bo kaj. tak ko reče, tak mora bit.
al pa npr, sem šla h kolegici domov, pa živi ( brez pretiravanja) 200 m stran od mene ( ali pa še manj) pa mi začne težit da jo moram poklicat ko do tja pridem, ker je cesta vmes. ženski se sploh ne sanja ka use sem dala skos. živi z mano 20 let, pa me sploh ne pozna.
pa ko greve kam ven vedn hodi tko par korakov pred mano, da se počutim k nek otrok za njo.
ah, pa še in još je teh zgodbic vsakodnevnih
neki najhujšega je da pride v sobo mojo približno 300x na dan. skos je notr. več ko jz skor. še moje kolegice znorijo pa so sam par ur tle....
pa telefon mi dol meče in meče naprej totalno otročje stvari. ma res ni na nivoju. Aja, grozila je tud že s takimi, da se ji zdi da je dobla rano na želodcu in to sam zard mene, da esm jaz kriva ( ja sori kr ne izpolnjujem tvojih pričakovanj), da bo umrla in da bom na njenem grobu obžalovla use.
Pa še bol bolano je blo ko mi je vrgla babico naprej. Da če bi zvedla kak slabo mi gre v šoli( to je blo takrat ko sm zaostala, ko sm bla u depresiji), bi jo kap, in da bom jaz kriva ker bo babica umrla.
Takrat se mi je pa utrgalo in bi jo v tistem momentu lahko pretepla, resno.Mama gor al dol.
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
resnicno tvoja mami ni normalna...
mislm da ti nobena formurasica nemore pomagat, lohka te sam tolazmo to je pa to. dejansko bo kmal oktober, gres na faks, v svoj flet in tm bos mela mir. (sam z ocetom se zmen da bo mami drzu nazaj in da mami nebo mela klucov od stanovanja). do takrat bos mogla pa zdrzat! ampak kokr si napisala da si ze prezvela mislm da bos tut ze to zdrzala.
mislm da ti nobena formurasica nemore pomagat, lohka te sam tolazmo to je pa to. dejansko bo kmal oktober, gres na faks, v svoj flet in tm bos mela mir. (sam z ocetom se zmen da bo mami drzu nazaj in da mami nebo mela klucov od stanovanja). do takrat bos mogla pa zdrzat! ampak kokr si napisala da si ze prezvela mislm da bos tut ze to zdrzala.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Res je kar je nikaragua rekla, pomojem ti ne moremo nič pomagat razen z nasveti, se mi pa zdi da tebi je v redu ker boš šla lahko na svoje med študijem, imam kolegico ki je oče ne pusti da gre od doma, pa se lahko na glavo postavi potlej bo tudi vse drugo lažje šlo, ko boš enkrat od doma, pa boš tui lahko šla na kako potovanje
Every rose has its thorn
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Marlboro_gold napisal/-a:Aja, grozila je tud že s takimi, da se ji zdi da je dobla rano na želodcu in to sam zard mene, da esm jaz kriva ( ja sori kr ne izpolnjujem tvojih pričakovanj), da bo umrla in da bom na njenem grobu obžalovla use.
Same here
Moja mati sicer ni tak kritična, je pa mela v časih srednje šole take trenutke. In bi jih mela še danes, če ne bi ugotovila, da me s tem izgublja. Zdaj pa je najbolj vesela, ko pridem domov na obisk...in najbolj žalostna, ko odhajam. Prav super je, odkar sem tudi jaz njo malo vzgojila, ne sam ona mene.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]