Upravičeno ali pretirano ljubosumje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- meli241177
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 5. 2010
floribunda napisal/-a:ti se kr tolaži ja.
to je parazitizem, ne pa zrela zveza.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
meli241177 napisal/-a:Itak pa sem te in vse ostale, ki se zgražajo nad kvazi parazitskim parnerskim življenjem namenoma provocirala, ker ste vse tako prekleto zaplankane in se zgražate nad čisto vsakim, ki je malce drugačen. Samo to sem hotla poudarit. Kdo si ti, da boš sodila, kaj je bolezensko in kaj zdravo? Ena zakompleksana frkla, ki nima resničnega življenja in se naslaja nad težavami drugih ter tolče po vseh, da se potem počuti bolje. To si ti...
O simbiotski ali infantilni ljubezni govorimo takart, kadar tako navezana oseba pravilno ali napačno verjame, da ni sposobna samostojno preživeti brez osebe, na katero se je navezala. O zreli, odrasli ali neodvisni navezanosti pa govorimo takrat, ko oseba ve, da lahko preživi brez osebe, na katero se je navezala. Infantilna ali simbiotska navezanost je normalna v otroštvu in pri odraslih, ki so šibki ali nebogljeni, pri zdravih odraslih pa je to znak odvisnosti od odnosa ali odvisne ljubezni.
To je Milivojević.
Skynner pa pravi, da je za zdrav duševni razvoj bistveno, da otrok spozna, da sta z mamo dve ločeni osebnosti. S tem na svojem duševnem zemljevidu zariše meje med seboj in drugimi ljudmi in kasneje v življenju zna vzpostavljat zdrave partnerske odnose, v katerih sta si s partnerjm sicer blizu, nista pa spojena. V nasprotnem primeru pride do duševne motnje, ki je poznana kot odvisnost od odnosov (čeprav Skynner sam tega izraza ne uporabi, če se ne motim).
Jaz ti ne morem pomagat, če sem ti osebnostno antipatična. Dejstvo je, da večina stvari, ki jih tu pišem, ni zrasla na mojem zelniku. Lahko mi pa poiščeš strokovne vire, kjer piše, da je za zdravo zvezo bistveno, da gresta partnerja povsod skupaj, če gresta (o tem se namreč pogovarjamo, točno tako je bilo napisano), potem pa lahko debatirava naprej.
S tem, da me obkladaš z zakompleksano frklo, namreč sama sebi zbijaš kredibilnost, ker to ni noben argument.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Mah, pač še ena p***a, ki je samo pol-oseba brez tipa, Slovenija jih je polna (in meli241177 isto). Tudi, če gresta s tem tipom narazn, bo hitr najdla novo "polovico", ki pač bo kakršna bo. (btw še nism slišal kolega, da bi klobasal o polovicah, ker pač niso pol-osebe).
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- kittyCAT00
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 3. 2010
Ok, js se v določenih pogledih povsem strinjam z meli:
Midva greva skupaj koleasarit, imava skupno družbo (večinoma same pare), predvsem pa imava že malo zrelejši pogled na zvezo, za razliko od večine tu gor, ki vam ne gre v glavo, kako se ima nekdo lahko fajn s partnerjem
Sj u tem je fora, js nism u svojih komentih sploh htela povedat da skoz tičim z fantom, da nočm nikamor brez njega. Ampak enostavno imava enake poglede, uživama v družbi z drug drugim, rada preživljava skupaj čas. In ko opravima usak svoje dolžnosti si posvetima čas drug drugemu.Valda da si vzameš čas za kolege itd. greš kdaj sam/ sama na kako kavo z kolegico itd. Pol npr. imamo družinske piknike itd. pa ne tičiva skoz skupaj, usi uživamo u dobri družbi,klepetamo,se zabavamo itd. Zakaj nebi delala stvari z osebo ki jo ljubim in ob kateri se počutim prijetno..
Pa ne pozabimo kar je bila tema pogovora. Fant, ki preživlja čas z bivšo f.f. po 4 x na teden po par ur itd. ..
Midva greva skupaj koleasarit, imava skupno družbo (večinoma same pare), predvsem pa imava že malo zrelejši pogled na zvezo, za razliko od večine tu gor, ki vam ne gre v glavo, kako se ima nekdo lahko fajn s partnerjem
Sj u tem je fora, js nism u svojih komentih sploh htela povedat da skoz tičim z fantom, da nočm nikamor brez njega. Ampak enostavno imava enake poglede, uživama v družbi z drug drugim, rada preživljava skupaj čas. In ko opravima usak svoje dolžnosti si posvetima čas drug drugemu.Valda da si vzameš čas za kolege itd. greš kdaj sam/ sama na kako kavo z kolegico itd. Pol npr. imamo družinske piknike itd. pa ne tičiva skoz skupaj, usi uživamo u dobri družbi,klepetamo,se zabavamo itd. Zakaj nebi delala stvari z osebo ki jo ljubim in ob kateri se počutim prijetno..
Pa ne pozabimo kar je bila tema pogovora. Fant, ki preživlja čas z bivšo f.f. po 4 x na teden po par ur itd. ..
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ponavljam:
kittyCAT00 napisal/-a:Ok, nerečem da gre z kako kolegico na kavo tko u izi, ampak mene bi moj vedno uzeu zravn in povsod grema skup če greva..
kittyCAT00 napisal/-a:Ja ok glei, valda da raje skupaj preživljava čas se ti ne zdi? Valda da sem raje z osebo ki mi pomeni nanormalno velik in grem raje z njim na kak izlet, kosilo itd. .
jullia_ napisal/-a:Med
1. midva greva povsod skupaj, če greva in
2. midva rada preživljava prosti čas skupaj je par svetlobnih let razlike.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- kittyCAT00
- Sramežljivka
jullia_ napisal/-a:kittyCAT00 napisal/-a:... za razliko od večine tu gor, ki vam ne gre v glavo, kako se ima nekdo lahko fajn s partnerjem
...
Kje to piše? Citiraj me.
tole je meli napisala..
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
kittyCAT00 napisal/-a:predvsem pa imava že malo zrelejši pogled na zvezo, za razliko od večine tu gor, ki vam ne gre v glavo, kako se ima nekdo lahko fajn s partnerjem
mislim da gre tu za debato okoli problema, da ne razumemo, kako se lahko maš fajn samo s partnerjem.
moje mnenje je, da moraš tudi v zvezi ohranjati svojo individualnost. če nisi srečen sam, ne boš srečen niti v paru.
ne vem zakaj bi bilo tako razmišljanje otročje (predvsem glede na to, da sem dala skozi kako resno zvezo, par malo manj resnih in še kako obliko druženja med moškim in žensko)
Zadnjič spremenil floribunda, dne 04. Maj. 2010 13:27, skupaj popravljeno 1 krat.
- kittyCAT00
- Sramežljivka
*mala* napisal/-a:Ponavljam:kittyCAT00 napisal/-a:Ok, nerečem da gre z kako kolegico na kavo tko u izi, ampak mene bi moj vedno uzeu zravn in povsod grema skup če greva..kittyCAT00 napisal/-a:Ja ok glei, valda da raje skupaj preživljava čas se ti ne zdi? Valda da sem raje z osebo ki mi pomeni nanormalno velik in grem raje z njim na kak izlet, kosilo itd. .jullia_ napisal/-a:Med
1. midva greva povsod skupaj, če greva in
2. midva rada preživljava prosti čas skupaj je par svetlobnih let razlike.
Ja kaj te moti zdj?pa dj kuk si ti stara?!
1. in 2. JA RADA PREŽIVLJAVA PROSTI ČAS SKUPAJ KOLKR GA IMAVA IN POTEM SVA NAJBRŽ SKUPAJ IN ČE GREVA KAM GREVA SKUPAJ.
Zdaj pa da ti razložm kar ti očitn ni jasno. USAK MA SVOJE DNEVNE PLANE OZ. OBVEZNOSTI, MED TO SPADA DELO, FITNES ITD. V TO SPADA TUDI KAVICA PO FITNESU, NPR. KOSILO PO DELU. IN PO TEM SE VIDIVA. IN PREŽIVIVA PAR URC SKUPAJ. KAJ JE TULE TAKO NELOGIČNEGA?
- kittyCAT00
- Sramežljivka
Ja sj valda, sm že rekla da tole ni tema o tem..
in nevem zakaj skoz to ponavljaš..
držte se teme pogovora
in nevem zakaj skoz to ponavljaš..
držte se teme pogovora
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
kittyCAT00 napisal/-a:jullia_ napisal/-a:kittyCAT00 napisal/-a:... za razliko od večine tu gor, ki vam ne gre v glavo, kako se ima nekdo lahko fajn s partnerjem
...
Kje to piše? Citiraj me.
tole je meli napisala..
Ja, ampak ti se z njo strinjaš. Citiraj me.
Sicer pa nismo mi krivi, če najprej pišeš, da hodita povsod skupaj s fantom (kot si napisala na začetku), v resnici gresta pa sama v fitnes, na kosilo, kavo,...
- kittyCAT00
- Sramežljivka
jullia_ napisal/-a:kittyCAT00 napisal/-a:jullia_ napisal/-a:kittyCAT00 napisal/-a:... za razliko od večine tu gor, ki vam ne gre v glavo, kako se ima nekdo lahko fajn s partnerjem
...
Kje to piše? Citiraj me.
tole je meli napisala..
Ja, ampak ti se z njo strinjaš. Citiraj me.
Sicer pa nismo mi krivi, če najprej pišeš, da hodita povsod skupaj s fantom (kot si napisala na začetku), v resnici gresta pa sama v fitnes, na kosilo, kavo,...
Joj draga punca, pa kaj se ti poslušaš?
Tole da če greva kam greva skupaj je letelo na najin prosi čas, valda da nisva cele dneve skupaj , delo , fitnes itd.. bi blo mau freak da bi čist fucking use delala skupaj..pač prosti čas.. in ne tole ne gre za mojo napako ampak za določene osebe( tebe, itd.) ki ste narobe razumele kaj sem htela z tem povedati. Sicer sem pa tud js mau nerodno povedala..
Fora je da nemen usega je biu, da nebi odobravala da bi mi fant hodu z biušo f.f. na pijačke 4 x na teden.. Ene bi, js nebi.. usak ma svoje mnenje...
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:13, skupaj popravljeno 1 krat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^:gut:
Če ves svet misli drugače kot ti..je običajno velika verjetnost, da se ti motiš.kittyCAT00 napisal/-a:in ne tole ne gre za mojo napako ampak za določene osebe( tebe, itd.) ki ste narobe razumele kaj sem htela z tem povedati.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Sarissima