Upravičeno ali pretirano ljubosumje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
kittyCAT00 napisal/-a:
Jullia: Med midva greva povsod skupaj, če greva in midva rada preživljava prosti čas skupaj je par svetlobnih let razlike.
PROSIM?Ka ti bereš kaj pišeš?
Ja valda rada preživljava prosti čas skupaj in če greva kam greva potem skupaj ane..lol
Veliko je parov, ki radi preživljajo čas skupaj, pa brez večjih dram grejo kdaj kam tudi sami. Zato pravim, da je med tistima dvema izjavama ogromna razlika. Ena priča o normalnem odnosu para, druga pa (za moje pojme) ne.
Kje je zdaj sirova štručka, da bi prilepila tisti slavni Džekijev post...
-
N0ty - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 2. 2010
Hm, zdej se pa jz sama sebi mal čudna zdim Ne vidm namreč problema v tem da gre moj tip z bivšo (pa naj bo bivša punca ali pa fukfrendica) na pijačo...
se mi le lepo zdi da sta pač ostala frenda.
Je pa tud res, da mi nobene od teh bejb ne skriva in da bi šla lahko kadarkoli skupaj z njima na pijačo... Enako je tudi z moje strani. Če se mi ima željo pridružit kjerkoli pač sem, je vedno dobrodošel. In to ne pomeni da letam z njim kamorkoli gre, samo da premakne rit iz stanovanja. Niti on za mano.
(je pa tud res, da mi moj ne skriva smsov in klicev od drugih bejb, niti nobene od njih... če bi to počel bi šla v luft. Če si nimata nč takga za povedat očitno nebi smsov brisal. In če nimata kej srkivat bi te očitno tudi kdaj z njo na pijačo vzel s sabo. )
se mi le lepo zdi da sta pač ostala frenda.
Je pa tud res, da mi nobene od teh bejb ne skriva in da bi šla lahko kadarkoli skupaj z njima na pijačo... Enako je tudi z moje strani. Če se mi ima željo pridružit kjerkoli pač sem, je vedno dobrodošel. In to ne pomeni da letam z njim kamorkoli gre, samo da premakne rit iz stanovanja. Niti on za mano.
(je pa tud res, da mi moj ne skriva smsov in klicev od drugih bejb, niti nobene od njih... če bi to počel bi šla v luft. Če si nimata nč takga za povedat očitno nebi smsov brisal. In če nimata kej srkivat bi te očitno tudi kdaj z njo na pijačo vzel s sabo. )
Fightin for a peace is like fu*king for virginity
- IceIce
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 10. 2009
Zakaj ti to pocne? Zato, ker mu to pustis! Ja, krivda je tvoja! Moski, ki te ljubi, bo moski, kakrsen hoces da je, ce bos imela postavljene dolocene standarde, ki so potrebni, da zveza laufa. Pravi moski ne bo godrnjal, ce bo vedel, kaksni so ti standardi in jih bo spostoval, da obdrzi svojo zensko. Ti bi morala ze na zacetku zveze postavit te standarde, jih jasno povedat in mu dat vedet, da igras pa teh pravilih, ali pa sploh ne. Najpomembnejsi trije standardi, ki bi mu jih morala postaviti, so:
1. Moras me spostovati.
2. Postaviti me moras pred druge (moram ti biti najpomembnejsa).
3. Vsi, vpleteni v najina zivljenja, morajo spostovati najino zvezo in mene.
Ocitno je, da on ne spostuje ne tebe, ne vajine zveze. Drugim dovoli, da ne spostujejo tebe in vajine zveze. Druge postavlja pred tebe. Ti pa mu joces in ga moledujes, namesto, da bi samozavestno stopila pred njega in mu jasno dala vedeti, da tega ne bos dovolila. Moski imajo radi samozavestne zenske, zenske, ki se znajo postaviti zase in jasno povedati svoje. Ti delujes ravno nasprotno. Z jokom ne bos nic dosegla. Ce zelis resiti zvezo, mu jasno in glasno povej, da tega ne bos prenasala. Ce bo s pocetjem vseeno nadaljeval, pa se vprasaj, ali si res zelis biti z moskim, ki te ne spostuje, in kar je se huje, drugim dovoli, da te ne spostujejo??
1. Moras me spostovati.
2. Postaviti me moras pred druge (moram ti biti najpomembnejsa).
3. Vsi, vpleteni v najina zivljenja, morajo spostovati najino zvezo in mene.
Ocitno je, da on ne spostuje ne tebe, ne vajine zveze. Drugim dovoli, da ne spostujejo tebe in vajine zveze. Druge postavlja pred tebe. Ti pa mu joces in ga moledujes, namesto, da bi samozavestno stopila pred njega in mu jasno dala vedeti, da tega ne bos dovolila. Moski imajo radi samozavestne zenske, zenske, ki se znajo postaviti zase in jasno povedati svoje. Ti delujes ravno nasprotno. Z jokom ne bos nic dosegla. Ce zelis resiti zvezo, mu jasno in glasno povej, da tega ne bos prenasala. Ce bo s pocetjem vseeno nadaljeval, pa se vprasaj, ali si res zelis biti z moskim, ki te ne spostuje, in kar je se huje, drugim dovoli, da te ne spostujejo??
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
N0ty napisal/-a:Hm, zdej se pa jz sama sebi mal čudna zdim Ne vidm namreč problema v tem da gre moj tip z bivšo (pa naj bo bivša punca ali pa fukfrendica) na pijačo...
enako
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
No ja, jaz ne bi ravno sijala od sreče če bi šel s (če bi jo seveda imel) fukfrendico na pijačo.
Se mi pa zdi čisto normalno, da par počne nekatere stvari zase, ne pa da se na človeka sploh več ne gleda kot na posameznika, ampak njiju, torej par, ker sta povsod zalepljena.
Se mi pa zdi čisto normalno, da par počne nekatere stvari zase, ne pa da se na človeka sploh več ne gleda kot na posameznika, ampak njiju, torej par, ker sta povsod zalepljena.
The world is as you are.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Mene bi isto vse opisane stvari ibr motile...da se v 4ih dneh 3x dobi s svojo bivšo FF, wtf.
Kaj narediti...ne vem. Dej mu kakšno lekcijo Sej je vse lepo in prav, sam če si se res probala večkrat pogovoriti (btw jok ni pogovor)... probi malo več začeti ven hoditi. Pa dej še ti komu cifro, da ti bo smse pošiljal.
Očitno tale tvoj veselo flirta naokol (ni nujno, da te je že fizično prevaral), pa jemlje cifre od drugih bejb. Skratka, not cool.
Če ne bo nič pomagalo, bosta pa (pomoje) slej ko prej šla narazen
Kaj narediti...ne vem. Dej mu kakšno lekcijo Sej je vse lepo in prav, sam če si se res probala večkrat pogovoriti (btw jok ni pogovor)... probi malo več začeti ven hoditi. Pa dej še ti komu cifro, da ti bo smse pošiljal.
Očitno tale tvoj veselo flirta naokol (ni nujno, da te je že fizično prevaral), pa jemlje cifre od drugih bejb. Skratka, not cool.
Če ne bo nič pomagalo, bosta pa (pomoje) slej ko prej šla narazen
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
N0ty napisal/-a:Hm, zdej se pa jz sama sebi mal čudna zdim Ne vidm namreč problema v tem da gre moj tip z bivšo (pa naj bo bivša punca ali pa fukfrendica) na pijačo...
Eno je, da gre tip z bivšo na pijačo.
Nekaj drugega pa je to, kar opisuje avtorica.
-
N0ty - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 2. 2010
tmis_ napisal/-a:N0ty napisal/-a:Hm, zdej se pa jz sama sebi mal čudna zdim Ne vidm namreč problema v tem da gre moj tip z bivšo (pa naj bo bivša punca ali pa fukfrendica) na pijačo...
Eno je, da gre tip z bivšo na pijačo.
Nekaj drugega pa je to, kar opisuje avtorica.
res je. zato sm tud dodala tisti del v oklepaju na dnu posta - da pač men moj ne skriva nič, niti bivših ne.
ta prvi del pa je napisan ker je bilo tudi nekaj komentarjev da nima tip z bivšo ff kej na pijače za hodt.
Fightin for a peace is like fu*king for virginity
- meli241177
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 5. 2010
jullia_ napisal/-a:Meni se zdi pa precej čudaško, da ene pričakujete in zahtevate, da vas tip vedno povsod vzame s seboj. V bistvu se mi pri tem poraja več vprašanj.
1. Zakaj pravzaprav ne sme it nikamor sam?
2. Kako to, da sploh hočete it povsod zraven? Mene živ bog ne bi prepričal, da bi šla s tipom, kadar gre fifo špilat s kolegi, pomoje umrem od dolgčasa.
3. Kaj se zgodi, kadar ve nimate časa it zraven? A potem tudi on ne sme it?
4. Ali tudi ve tipa povsod vlačite zraven?
Sicer ne vem, odkod si povzela, da nekatere zahtevajo(mo) oz. pričakujejo(mo), sem pa sama mnenja, da je zelo lepo, če je par rad v družbi drug z drugim. To pomeni kvečjemu to, da se partnerja ne sramuješ, da si ponosen nanj, da ga rad pokažeš še komu in da se rad družiš z njim. Verjamem, da nekatere ne prenesete preveč partnerjeve družbe, ker bi se ga sicer prehitro naveličale (in obratno). Poleg tega ne morete flirtat z drugimi, če je partner poleg. Midva greva skupaj koleasarit, imava skupno družbo (večinoma same pare), predvsem pa imava že malo zrelejši pogled na zvezo, za razliko od večine tu gor, ki vam ne gre v glavo, kako se ima nekdo lahko fajn s partnerjem
-
Stripy - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2010
- Kraj: Ljubljana
meli241177 napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Meni se zdi pa precej čudaško, da ene pričakujete in zahtevate, da vas tip vedno povsod vzame s seboj. V bistvu se mi pri tem poraja več vprašanj.
1. Zakaj pravzaprav ne sme it nikamor sam?
2. Kako to, da sploh hočete it povsod zraven? Mene živ bog ne bi prepričal, da bi šla s tipom, kadar gre fifo špilat s kolegi, pomoje umrem od dolgčasa.
3. Kaj se zgodi, kadar ve nimate časa it zraven? A potem tudi on ne sme it?
4. Ali tudi ve tipa povsod vlačite zraven?
Sicer ne vem, odkod si povzela, da nekatere zahtevajo(mo) oz. pričakujejo(mo), sem pa sama mnenja, da je zelo lepo, če je par rad v družbi drug z drugim. To pomeni kvečjemu to, da se partnerja ne sramuješ, da si ponosen nanj, da ga rad pokažeš še komu in da se rad družiš z njim. Verjamem, da nekatere ne prenesete preveč partnerjeve družbe, ker bi se ga sicer prehitro naveličale (in obratno). Poleg tega ne morete flirtat z drugimi, če je partner poleg. Midva greva skupaj koleasarit, imava skupno družbo (večinoma same pare), predvsem pa imava že malo zrelejši pogled na zvezo, za razliko od večine tu gor, ki vam ne gre v glavo, kako se ima nekdo lahko fajn s partnerjem
WTF?
Če gre tip sam ven, al pa punca sama, še ne pomen, da sta naveličana en druzga, ne pomen, da se partnerja sramuješ, še manj pa, da greš na kavo zato, da bi lohk flirtu z drugim. Čist zgrešen post za moje pojme.
To, da da gre kdaj pa kdaj kater sam ven pomen samo to, da se ne omejujeta, da znata preživet čas tud en brez druzga.
Kar pa ti opisuješ, je pa navadna pijavka.
- meli241177
- Sramežljivka
jullia_ napisal/-a:Ti si pa nepismena.
Čisto dovolj sem pismena, da sem prebrala vse bedarije, ki jih ti in podobne trosijo tu gor in vsiljujete svoje mnenje vsem po spisku
Vsakemu svoje. Če ti ne paše, kak drugi živijo, živi zase, po svoji pameti. Pa mirna bosna.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ne bluzit. Ti si naredila moj psihološki profil, nabit z nebulozami o tem, kako mi gre tip na živce in mi je v napoto pri flirtanju z drugimi. Poglej se v ogledalo in si na glas preberi ta svoj post o vsiljevanju mnenja in življenju zase, potem se pa malo zamisli.
Še raje pa odgovori na zgoraj napisana vprašanja.
In če že delaš analizo mojih postov, bi lahko prebrala tudi tistega, kjer sem specifično poudarila, da izjavi rada preživljam čas v fantovi družbi in midva greva vedno povsod skupaj nista istopomenski.
Potem pa preberi še kakšno strokovno literaturo o tem, kaj v resnici pomeni to, da se obesiš na partnerja, vse počneš skupaj z njim, se do neke mere odpoveš svoji individualni identiteti in v njem vidiš bistvo svojega obstoja, hkrati pa tudi od njega pričakuješ in zahtevaš popolno in nedeljeno pozornost, saj si vendar najpomembnejša stvar v njegovem življenju. Priporočam Milivojevića. Boš videla, da še mnogo pametnejši ljudje od mene pravijo, da to ni ljubezen, ampak bolezen (rima je nastala po naključju )
Še raje pa odgovori na zgoraj napisana vprašanja.
In če že delaš analizo mojih postov, bi lahko prebrala tudi tistega, kjer sem specifično poudarila, da izjavi rada preživljam čas v fantovi družbi in midva greva vedno povsod skupaj nista istopomenski.
Potem pa preberi še kakšno strokovno literaturo o tem, kaj v resnici pomeni to, da se obesiš na partnerja, vse počneš skupaj z njim, se do neke mere odpoveš svoji individualni identiteti in v njem vidiš bistvo svojega obstoja, hkrati pa tudi od njega pričakuješ in zahtevaš popolno in nedeljeno pozornost, saj si vendar najpomembnejša stvar v njegovem življenju. Priporočam Milivojevića. Boš videla, da še mnogo pametnejši ljudje od mene pravijo, da to ni ljubezen, ampak bolezen (rima je nastala po naključju )
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
meli241177 napisal/-a:Sicer ne vem, odkod si povzela, da nekatere zahtevajo(mo) oz. pričakujejo(mo), sem pa sama mnenja, da je zelo lepo, če je par rad v družbi drug z drugim. To pomeni kvečjemu to, da se partnerja ne sramuješ, da si ponosen nanj, da ga rad pokažeš še komu in da se rad družiš z njim. Verjamem, da nekatere ne prenesete preveč partnerjeve družbe, ker bi se ga sicer prehitro naveličale (in obratno). Poleg tega ne morete flirtat z drugimi, če je partner poleg. Midva greva skupaj koleasarit, imava skupno družbo (večinoma same pare), predvsem pa imava že malo zrelejši pogled na zvezo, za razliko od večine tu gor, ki vam ne gre v glavo, kako se ima nekdo lahko fajn s partnerjem
ti se kr tolaži ja.
to je parazitizem, ne pa zrela zveza.
- meli241177
- Sramežljivka
jullia_ napisal/-a:Ne bluzit. Ti si naredila moj psihološki profil, nabit z nebulozami o tem, kako mi gre tip na živce in mi je v napoto pri flirtanju z drugimi. Poglej se v ogledalo in si na glas preberi ta svoj post o vsiljevanju mnenja in življenju zase, potem se pa malo zamisli.
)
Naredila sem točno isto kot ti. Samo v obratni smeri. Ti se zgražaš nad drugače mislečimi tu gor (že v marsikateri temi sem prebrala tvoje nakladanje in tvoje vsiljevanje), jaz pa sem tu poudarila tisto, kar tebe tudi najbolj boli. Me pa resnično zanima, kako je pri tebi in tebi podobnih v resnici doma Tu gor lahko marsikaj nakladaš
Itak pa sem te in vse ostale, ki se zgražajo nad kvazi parazitskim parnerskim življenjem namenoma provocirala, ker ste vse tako prekleto zaplankane in se zgražate nad čisto vsakim, ki je malce drugačen. Samo to sem hotla poudarit. Kdo si ti, da boš sodila, kaj je bolezensko in kaj zdravo? Ena zakompleksana frkla, ki nima resničnega življenja in se naslaja nad težavami drugih ter tolče po vseh, da se potem počuti bolje. To si ti...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]