Upravičeno ali pretirano ljubosumje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
No, sem se spomnila še enega predloga, kako mu argumentirati, da želiš, da preneha s takim početjem.
Glede na to, da že ve, kako stresno je zate njegovo obnašanje, klici sodelavk in prijateljic, posojanje puloverjev in obešanje po njem ga spomni, kako škodljiv je stres za zdravje.
Ti si taka kot si, in se ne moreš spremeniti. Si ljubosumna, in take prigode te vržejo iz tira, kljub temu da ga imaš rada in mu zaupaš. Ker te ima on tudi rad, sigurno noče namerno škodovati tvojemu zdravju. Ti bi se spremenila, a žal ne moreš. Torej, edina možnost, ki ostane, da ne zboliš, dobiš povečanega tlaka in te kap rukne je, da on spremeni svoje obnašanje.
Sodelavkam in prijateljicam naj pove, da njegovo drago njihovi klici preveč razburijo in ker jo ima rad in ga skrbi za njeno zdravje naj ga kličejo samo, ko je res nujno.
Če hoče pomagati punci na žuru ki jo zebe, naj skoči v taksi in gre do dežurne lekarne, kupi Lekadol Plus C in ji ga prinese. Tako bo poskrbel, da kljub mrazu ne bo zbolela In lahko ji tudi svetuje, da se v prihodnje bolje obleče (če je že tak človekoljub in je dami hotel samo pomagati)
Pijani prijateljici, ki se zaradi opitosti obeša po njem, naj najde samskega fanta v lokalu, in jo obesi nanj. Tako bo pomagal dvema osebama Če takega fanta ni, naj jo nasloni na šank in pove, da bi jo z veseljem podpiral, ampak v dobro puncinega zdravja ne sme. Ker pa mu zdravje in dobro počutje ljubljene osebe pomeni več kot biti naslonjalo za prijateljičino roko, se bo umaknil.
PS To je samo predlog, ni ga treba upoštevat hehehe
Glede na to, da že ve, kako stresno je zate njegovo obnašanje, klici sodelavk in prijateljic, posojanje puloverjev in obešanje po njem ga spomni, kako škodljiv je stres za zdravje.
Ti si taka kot si, in se ne moreš spremeniti. Si ljubosumna, in take prigode te vržejo iz tira, kljub temu da ga imaš rada in mu zaupaš. Ker te ima on tudi rad, sigurno noče namerno škodovati tvojemu zdravju. Ti bi se spremenila, a žal ne moreš. Torej, edina možnost, ki ostane, da ne zboliš, dobiš povečanega tlaka in te kap rukne je, da on spremeni svoje obnašanje.
Sodelavkam in prijateljicam naj pove, da njegovo drago njihovi klici preveč razburijo in ker jo ima rad in ga skrbi za njeno zdravje naj ga kličejo samo, ko je res nujno.
Če hoče pomagati punci na žuru ki jo zebe, naj skoči v taksi in gre do dežurne lekarne, kupi Lekadol Plus C in ji ga prinese. Tako bo poskrbel, da kljub mrazu ne bo zbolela In lahko ji tudi svetuje, da se v prihodnje bolje obleče (če je že tak človekoljub in je dami hotel samo pomagati)
Pijani prijateljici, ki se zaradi opitosti obeša po njem, naj najde samskega fanta v lokalu, in jo obesi nanj. Tako bo pomagal dvema osebama Če takega fanta ni, naj jo nasloni na šank in pove, da bi jo z veseljem podpiral, ampak v dobro puncinega zdravja ne sme. Ker pa mu zdravje in dobro počutje ljubljene osebe pomeni več kot biti naslonjalo za prijateljičino roko, se bo umaknil.
PS To je samo predlog, ni ga treba upoštevat hehehe
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
WhatToDo sem se kar našla v tvojih postih Ne meni se tudi ne zdi normalno, da se tvoj tip tako obnaša in počne take bedarije. Jaz bi se skušala z njim pogovorit in mu točno povedat kaj me moti in ga vprašala kak bi se on počutu, če bi bila situacija obratna...
- meli241177
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 5. 2010
Moj je bil tudi na začetku zveze tak. Preden sva se spoznala, je imel polno nekih prijateljic, celo 2 f** frendici in navado vsako noč ponočevat in pit pirčke v priljubljenem baru. Približno eno leto se je upiral, ni želel nehat z SMSi, klici prijateljic, pijačkami in podobnim. Meni je govoril, da nisem normalna, da ga omejujem in ne vem, kaj vse...
Nič ni pomagalo. Jokala sem, ga rotila, da boli... nič
Potem pa sem se skušala s tem čim manj obremenjevat in začela hodit sama ven, s svojo precej žurersko prijateljico in ga nisem šmirglala. Počasi je ugotovil, da mu preveč pomenim in da me noče izgubit. Počasi je pozabil na te frendice. Ven hodiva skupaj, včasih srečava kakšno, pa smo skupaj v družbi. Ko so tudi one počasi ugotovile, da misli resno z mano, da me ima rad, so odnehale s klici in povabili. Zdaj sem pomirjena in skupaj sva že 5 let, zadnji 2 leti živiva skupaj.
Torej, če sam ne bo uvidel, da mu veliko pomeniš in da mora nehat s tem, ne bo nič pomagalo. Lahko se razpočiš, pa ga ne bo premaknilo. ALi se sprijazni s tem in pojdi po svoje, ali pa ga pusti.
Nič ni pomagalo. Jokala sem, ga rotila, da boli... nič
Potem pa sem se skušala s tem čim manj obremenjevat in začela hodit sama ven, s svojo precej žurersko prijateljico in ga nisem šmirglala. Počasi je ugotovil, da mu preveč pomenim in da me noče izgubit. Počasi je pozabil na te frendice. Ven hodiva skupaj, včasih srečava kakšno, pa smo skupaj v družbi. Ko so tudi one počasi ugotovile, da misli resno z mano, da me ima rad, so odnehale s klici in povabili. Zdaj sem pomirjena in skupaj sva že 5 let, zadnji 2 leti živiva skupaj.
Torej, če sam ne bo uvidel, da mu veliko pomeniš in da mora nehat s tem, ne bo nič pomagalo. Lahko se razpočiš, pa ga ne bo premaknilo. ALi se sprijazni s tem in pojdi po svoje, ali pa ga pusti.
- kittyCAT00
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 3. 2010
No js om tkle povedla da vem kak karakter sm in vem da bi men tole tip delu adijo žiuci..
Ok, nerečem da gre z kako kolegico na kavo tko u izi, ampak mene bi moj vedno uzeu zravn in povsod grema skup če greva..
da bi pa z neko biušo f** frendico hodo nekam po 3h pa ka je fukjen mau..
js bi mu kr povedla da če misl da sm fukjena..
dj se postau mau za sebe pa mu povej svoje ne se mu pustit..
ka ma on z nekimi kolegicami na pijačke hodt ti pa jokaš doma..wtf?
nj te zram pele drgač pa sjaos..
loh da ko je uno biušo varau z tto isto delav, hodu na pijačke itd.
bi mu js dala ja..
če se noče normaln pogovorit.. enga lepega dne bi pobrala stvari pa rekla sjas.. njoy.. pa šla..
Ok, nerečem da gre z kako kolegico na kavo tko u izi, ampak mene bi moj vedno uzeu zravn in povsod grema skup če greva..
da bi pa z neko biušo f** frendico hodo nekam po 3h pa ka je fukjen mau..
js bi mu kr povedla da če misl da sm fukjena..
dj se postau mau za sebe pa mu povej svoje ne se mu pustit..
ka ma on z nekimi kolegicami na pijačke hodt ti pa jokaš doma..wtf?
nj te zram pele drgač pa sjaos..
loh da ko je uno biušo varau z tto isto delav, hodu na pijačke itd.
bi mu js dala ja..
če se noče normaln pogovorit.. enga lepega dne bi pobrala stvari pa rekla sjas.. njoy.. pa šla..
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Meni se zdi pa precej čudaško, da ene pričakujete in zahtevate, da vas tip vedno povsod vzame s seboj. V bistvu se mi pri tem poraja več vprašanj.
1. Zakaj pravzaprav ne sme it nikamor sam?
2. Kako to, da sploh hočete it povsod zraven? Mene živ bog ne bi prepričal, da bi šla s tipom, kadar gre fifo špilat s kolegi, pomoje umrem od dolgčasa.
3. Kaj se zgodi, kadar ve nimate časa it zraven? A potem tudi on ne sme it?
4. Ali tudi ve tipa povsod vlačite zraven?
1. Zakaj pravzaprav ne sme it nikamor sam?
2. Kako to, da sploh hočete it povsod zraven? Mene živ bog ne bi prepričal, da bi šla s tipom, kadar gre fifo špilat s kolegi, pomoje umrem od dolgčasa.
3. Kaj se zgodi, kadar ve nimate časa it zraven? A potem tudi on ne sme it?
4. Ali tudi ve tipa povsod vlačite zraven?
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Se strinjam. Sem isto razmišljala.
Kak je nadležno, ko so eni skoz v paru. Se zmeniš za pijačo s kolegico, pa pride skupaj s fantom, ki ga komaj poznam. Povabiš bratranca ven, pa mora jit vedno še punca zdraven, pa čeprov mora jit zato fant ob 2eh domov, ker ima ona uro. Jou... K da sta zlimana skup, se treba posvetovat s partnerjem, če gre lahko kdo od njiju dejansko sam ven. Se poskušam izogibat takih, pa mi nekak ne ratuje
Kak je nadležno, ko so eni skoz v paru. Se zmeniš za pijačo s kolegico, pa pride skupaj s fantom, ki ga komaj poznam. Povabiš bratranca ven, pa mora jit vedno še punca zdraven, pa čeprov mora jit zato fant ob 2eh domov, ker ima ona uro. Jou... K da sta zlimana skup, se treba posvetovat s partnerjem, če gre lahko kdo od njiju dejansko sam ven. Se poskušam izogibat takih, pa mi nekak ne ratuje
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- kittyCAT00
- Sramežljivka
Jaa faak valda da negrem povsod zram njega, js tud grem na koffe kdai z kom drugim AMPAK tle se gre da hodi on z biušo f.f. na drinke..
tko da nvm kira bi to odobravala+ da se še tk do nje obnaša..
nvm no..
tle se negre za zaupanje, ampak za osebo z kiro hodi na pijačke..
js tega osebno nebi dovolila..
tko da nvm kira bi to odobravala+ da se še tk do nje obnaša..
nvm no..
tle se negre za zaupanje, ampak za osebo z kiro hodi na pijačke..
js tega osebno nebi dovolila..
-
haley - Cosmopsiho
Se strinjam, da je zelo moteče, da fant in punca povsod skupaj hodita, se recimo dobim s kolegico, pa pričakujem en dober babji čvek, pa pol tist njen tip malo pokvari vse skupaj
Ok sicer ne vem o kakšnih situacijah punce tukaj točno pišejo, bi bilo pa tudi meni recimo zelo čudno, da bi se moj fant skoz dobival z nekimi ženskami, pa z njo skoraj več časa preživljal kot z mano, mene pa neb nikol želel zraven pripeljat oz. me predstavit. To pa bi mene tud čisto razpizdlo in bi tud js znorela.
Ok sicer ne vem o kakšnih situacijah punce tukaj točno pišejo, bi bilo pa tudi meni recimo zelo čudno, da bi se moj fant skoz dobival z nekimi ženskami, pa z njo skoraj več časa preživljal kot z mano, mene pa neb nikol želel zraven pripeljat oz. me predstavit. To pa bi mene tud čisto razpizdlo in bi tud js znorela.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
kittyCAT00- Čak, ampak kaj si ti fantu, da imaš pravico mu dovolt/ne dovolt izhode
A potem lahko tudi on teb reče s kom greš lahko sama ven in s kom ne?
Pa misliš, da bi te fant dejansko upošteval? Verjetno bi ti zaradi ljubega mira začel še prikrivat njune pijače. In kaj bi s tem dosegla.
To je pač ena taka stvar, da se sprijazneš ali pa se ne. Ne moreš pa zdej nekoga prisilt, da se spremeni zarad tebe. Absurd...
A potem lahko tudi on teb reče s kom greš lahko sama ven in s kom ne?
Pa misliš, da bi te fant dejansko upošteval? Verjetno bi ti zaradi ljubega mira začel še prikrivat njune pijače. In kaj bi s tem dosegla.
To je pač ena taka stvar, da se sprijazneš ali pa se ne. Ne moreš pa zdej nekoga prisilt, da se spremeni zarad tebe. Absurd...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Glej, kittyCAT00, takole si napisala:
Povsod gresta skupaj? To je spet ekstrem v drugo stran, ki ni zame nič kaj dosti boljši od triurnega kofetkanja z bivšimi fukfrendicami.
kittyCAT00 napisal/-a:Ok, nerečem da gre z kako kolegico na kavo tko u izi, ampak mene bi moj vedno uzeu zravn in povsod grema skup če greva..
Povsod gresta skupaj? To je spet ekstrem v drugo stran, ki ni zame nič kaj dosti boljši od triurnega kofetkanja z bivšimi fukfrendicami.
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Eh, js tega ne bi sprejela in bi bil deal braker. Eno je, da hodi ven s prijateljico, nekaj povsem drugega pa, da to počne z žensko s katero je enkrat spal.
Sploh pa ta tvoj tip zgleda ne razume lih najbolj, kaj se v zvezi spodobi in kaj ne.
Sploh pa ta tvoj tip zgleda ne razume lih najbolj, kaj se v zvezi spodobi in kaj ne.
- kittyCAT00
- Sramežljivka
jullia_ napisal/-a:Glej, kittyCAT00, takole si napisala:kittyCAT00 napisal/-a:Ok, nerečem da gre z kako kolegico na kavo tko u izi, ampak mene bi moj vedno uzeu zravn in povsod grema skup če greva..
Ja ok glei, valda da raje skupaj preživljava čas se ti ne zdi? Valda da sem raje z osebo ki mi pomeni nanormalno velik in grem raje z njim na kak izlet, kosilo itd.
Če greva ven greva skupaj ker se tako počutim popolno in sem povsem sproščena, ker sva oba bol partybrakera ..
Valda pa da grem tud z kakšno kolegico na čvek itd.
Po moje je logično da greš raje z punco kam oz. fantom in z njim preživljaš čas kot pa ta njen ki hodi z nekimi f.f. ..
Nevem ampak men velik pomeni preživljat čas z njim , ker nisva glih blizu doma in če delam po šihtu raje z njim preživim preostanek dneva in grem z njim kam. Valda pa da mama tud skupne kolege itd...
Vsak ma svoje obveznosti čez dan in se druži z "ostalimi" potem sma pa NAJBRŽ raje drug z drugim ..
- kittyCAT00
- Sramežljivka
MALA: Js mu nč ne dajem kakih ultimatov kam loh gre kam ne..On ma svoje obveznosti, študira itd. fitnes..
Js vem da ma svoje obveznosti in je to logično da jih opravlja js pa svoje, ko pa mama kei prostega časa pa greva skupaj kam..A NI TO LOGIČNO?
Jullia: Med midva greva povsod skupaj, če greva in midva rada preživljava prosti čas skupaj je par svetlobnih let razlike.
PROSIM?Ka ti bereš kaj pišeš?
Ja valda rada preživljava prosti čas skupaj in če greva kam greva potem skupaj ane..lol
Js vem da ma svoje obveznosti in je to logično da jih opravlja js pa svoje, ko pa mama kei prostega časa pa greva skupaj kam..A NI TO LOGIČNO?
Jullia: Med midva greva povsod skupaj, če greva in midva rada preživljava prosti čas skupaj je par svetlobnih let razlike.
PROSIM?Ka ti bereš kaj pišeš?
Ja valda rada preživljava prosti čas skupaj in če greva kam greva potem skupaj ane..lol
-
haley - Cosmopsiho
tmis_ napisal/-a:Eh, js tega ne bi sprejela in bi bil deal braker. Eno je, da hodi ven s prijateljico, nekaj povsem drugega pa, da to počne z žensko s katero je enkrat spal.
Se strinjam z napisanim.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov