Čuden odnos dekleta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 30. Jan. 2013 17:20

sirova štručka napisal/-a:Mislim kaj ni jasno, punca te je dojemala kot nekega prijatelja. Izogibala se je pogovoru o vama, ker za njo vaju niti ni bilo, ni želela na zabavo k vam, k tebi, je bila raje s svojimi ali sama s sabo. Ti si si bolj domišljal vse skupaj, verjetno iskal znake v njenem obnašanju, besedah.. Ona pa ni znala reči, da nič ne bo in da se brezveze trudiš, hkrati ji je pa verjetno pozornost tudi godila. Še ni ugotovila, da ni pomembno, da je pozornost, da je pomembno od koga je. Ti pa mogoče si zdaj ugotovil, da če bo punci do tebe, ne bo v nedogled mencala in tudi oddaljenost in prevoz ne bosta problem.

sama ne bi mogla boljše napisati :)
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 30. Jan. 2013 18:03

Sori, ampak ne moreš pričakovat od punce da bo hodila tako okoli:

Slika

Verjetno je uživala, ko se je pogovarjala s tabo, ji je bilo fajn da je dobila še enega prijatelja, ampak ti si to potem preveč resno zagrabil, ker ti je kolega reku da je fajn punca. Fajn punca je relativna stvar ;)
Fantin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Fantin » 30. Jan. 2013 19:18

zyx napisal/-a:Sedaj me pa zanima vaše mnenje o vsem tem, ker nisem bil prej še v nobeni resni zvezi (nisem imel volje, niti zanimanja). Še vedno vsak dan razmišljam o tem in premišljujem kje sem naredil kaj narobe, kaj bi drugače storil, napisal, rekel,... Če bi sploh lahko kaj spremenil?

Se vidi, da še nisi imel punce. Sploh imaš kaj izkušenj z njimi? Koliko si star?
zyx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a zyx » 30. Jan. 2013 19:59

23 jih štejem :) Če imam izkušnje... niti ne. Mi je bilo sedaj prvič, da je sploh tako daleč prišlo z nekom. Čeprav nimam problemov v pogovorih s prijateljicami, ko pa pride do tega, da bi kje zunaj kakšno, ki mi je všeč, ogovoril pa nimam "jajc" po domače povedano.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 30. Jan. 2013 20:47

Odgovor na to je - kofetkaj.
Povabi punco na kavo, ali pa v skrajnem primeru prosi kakega kolega/kolegico če ti zrihta nekoga (če si res tako sramežljiv). Pa ne se takoj navezat na prvo ki ti jo predstavijo kolegi, saj jo boš samo prestrašil in sebi nakopal dodatno jokanje po forumih.
Po par takih srečanjih boš imel že nekaj "kilometrine" in bo lažje steklo, verjemi.
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 30. Jan. 2013 20:55

Iz prebranega se mi zdi, da ti ni dajala nobenih namigov, da bi ti bila kaj drugega kot prijateljica, ti pa si njenemu prijateljstvu pripisal popolnoma drugačen pomen, in, ko se je izkazalo, da je dotični pomen napačen, okrivil kar njo. Kar lahko narediš sedaj je da se ji opravičiš, da si jo okrivil za nekaj kar niti približno ni njena krivda, in premišliš o tem, kako ti je uspelo pripisati tak napačen pomen njenemu prijateljstvu in jo za to, kar si mu kar ti pripisal, tudi okriviti. Ker, če o tem premisliš, boš mogoče prišel do tega, da imaš določene napačne ideje o odosih, posebej o odnosih med tipi in puncami, ki jih boš lahko pričel odpravljati, da ne bo ponovno prišlo do podobnega primera s kakšno drugo punco, ki te bo dojemala drugače kot ti njo, ti pa tega ne boš ne dojel ne sprejel.
Uporabniški avatar
TajaTanita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a TajaTanita » 05. Feb. 2013 16:18

Sem prebrala celo zgodbo in iz opisanega sodeč punca ni dala enega samega znaka, ki bi tebi upravičeno dal upanje, da si lahko začneš domišljati situacijo kot da sta z eno nogo že v zvezi.
zyx napisal/-a:No potem sva si kakšen mesec pred začetkom zimskega semestra (začetek septembra) začela pisati in sem dobil občutek da mogoče pa bo kaj iz tega, ker je punca pametna in po prijateljevih besedah "ta prava".

Če je ona "ta prava" za zvezo, še ne pomeni, da si ti ta pravi zanjo.

Tudi njen odnos do mene mi je bil všeč in sem mislil da je pripravljena za kaj bolj resnega.

In še enkrat, a tokrat z drugimi besedami - samo zato, ker si ne želi biti s tabo, še ne pomeni, da ni resna.

Punca je bila cel čas samo prijazna in si je pač občasno dopisovala s tabo, to pa je tudi vse. S tem, ko se je izognila odgovoru na tvoje namigovanje, da bi bila skupaj, je naredila povsem logično potezo in že takrat bi ti moralo "klikniti", da do tebe ne čuti nič več kot samo neko željo po druženju. Če ne takrat, pa najkasneje takrat, ko si se ji ponudil dobesedno na pladnju, da prideš po njo in jo kasneje pripelješ nazaj domov z novoletnega žura, ona pa ni pokazala niti kančka interesa, da pride tja - torej ji ni do tebe.
Kateri del ti ni jasen? Če bi punca imela željo biti s tabo, bi ti to že pokazala ali povedala. Tako pa si ji bil samo nek znanec, največ kolega, s katerim je rada pokramljala, to pa je tudi največ, kar ti je bila pripravljena ponuditi. Igrala je čisto fer in ni z ničemer nakazala, da si želi karkoli več od tebe.

Ko sem že mislil da je ta prava, sem ugotovil da je imela v vsem tem času, ko sva se midva pogovarjala ona nekega fanta v kraju kjer študira in da je šla narazen z njim 1 dan!! preden je šla z mano na pijačo.

Tole si napisal približno tako doživeto, kot da je v vašem kraju odjeknila jedrska eksplozija. Ali v situaciji pri medsebojnih odnosih - približno tako si iz sebe, kot da ti je obljubljala zvezo ali bi že kaj imela, vmes pa bi bluzila še s tremi drugimi.
Ti je bila morda dolžna povedati, da ima fanta oz. da imata kakršne koli probleme v zvezi, zaradi česar sta se razšla, čez čas (kot opisuješ v nadaljevanju) pa spet postala par? Mogoče sem kaj izpustila, ali pa si mogoče ti pozabil omeniti, da sta podpisala kakšno pogodbo, kjer je s podpisom jamčila, da je samska in samo pod tem pogojem sme iti s tabo na pijačo in da te ne bo "izkoristila" z dopisovanjem?

Več kot očitno je, da še nisi imel punce ali kakršne koli izkušnje s puncami, saj vse jemlješ preveč resno. :?

Lahko razložiš zakaj si ti vse skupaj razumel kot da se punca igra s tabo? V celotni situaciji nisi bil prav nič čustveno "oškodovan". Doživel boš še marsikaj hujšega, kot na primer da boš z neko punco že v zvezi, pa boš kasneje prizadet na takšen ali drugačen način, kot pa samo nedolžno dopisovanje brez lažnih obljub o čemerkoli.

Ona je morda res zmedena in ne ve kaj hoče (pri njenem sedanjem fantu), a tebe ni vključila v to zmedo, ker si se ti sam v svoji glavi.

Sem tudi jaz že kdaj doživela podoben primer. Iz vljudnosti sem kdaj s katerim znancem ali kolegom poklepetala na fb in si je tip očitno začel domišljati, da je tudi on meni všeč (jaz sploh nisem vedela, da sem mu všeč). Ko se mi čez čas izpove, da sem mu všeč, odgovorim, da trenutno nimam želje po zvezi, avanture pa me ne zanimajo (z drugimi besedami - ne iščem resne zveze z njim). Potem pa povesi nos in se dela "francoza", ko se kje srečamo. Ja đizs no, a smo lahko še bolj otročji.

Skratka, razpisala sem se, ker mi taka napačna interpretiranja dvignejo dekl in sem na dolgo povzela to, kar so že nekateri kratko in jedrnato ubesedili pred mano. ;D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov