Tudi fantje jokamo, popolnoma brez sramu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 106 prispevkov
• Stran 6 od 8
•
Prejšnja
1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
Naslednja
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
kiny napisal/-a: Upam da zdj zastopš, da kšne stvari pa ne more človk oprostit in da se človk bolš počut, če takga človeka u lafju več ne vid... tko da une tvoje teorije ne držijo v vseh primerih. Pa brez zamere.
Seveda zastopim, da obstajajo ljudje, ki niso sposobni oprostiti, saj se vendar ukvarjam s tem. Nisem človek, ki bi kaj zameril, jaz ukrepam, poskrbim, da ni razlogov za zamero in da so stvari jasne. Imam kup razlogov za to, zakaj bi določenim ljudem v življenju zameril, ampak raje ukrepam, pustim intuiciji, da me zamera ob sodelovanju razuma pripelje k dobrem, k razumevanju, k resnici, ne pa da se me polasti.
Pojdi še enkrat čez to, kar sem napisal.
Praviš, da naj moje teorije v tvojem primeru ne bi veljale. Ponoviva najprej kaj moje teorije sploh so.
1.) Svraštvo vodi v trpljenje v veliki večini primerov.
2.) Kuhanje zamere slabo vpliva na naše duševno počutje, s tem pa tudi na naše zdravje.
3.) V odnosih je potrebno znati komunicirati. In ko si obe osebi dovolj prizadevata s komunikacijo odpraviti težave, jih tudi odpravita.
4.) Svet teme, zamer, bega, neobvladljive jeze, živčnosti, ponosa in temu sozvočnega sramu, maščevanja v obliki ignoriranja je morda samodestrukcija, morda pomemben del tvojih življenjskih lekcij, ali pa močan obrambni mehanizem za zaščito šibkega duha.
Sprva si napisala, da bivšega fanta sovražiš, ampak da tebe to sovraštvo ne pelje v trpljenje.
Potem se je ugotovilo, da mu sploh nočeš škodovati, kar implicira, da ga ne sovražiš zares in da si se neprimerno izrazila. Sovražiš medsebojni odnos z njim.
Tvoj bivši fant si ni prizadeval s komunikacijo odpraviti problemov in skleniti kakega kompromisa s teboj, ampak je čustveno izsiljeval in želel, da je vse po njegovo.
Povedala si, da mu ne oprostiš in da mu zameriš.
Vprašal sem te, ali želiš z zamero izsiliti opravičilo in si pripravljena v tem primeru poboljšati odnos, ali bo ta zamera po tvojem trenunem mnenju iz principa trajna.
Odgovorila si, to ni zamera iz principa ampak zamera za vse kar je naredil. Zamera je čustveno stanje oziroma vedenje, ki se ne pojavi kar tako, ampak je posledica notranjih vzgibov in človeških interpretacij določene situacije. Na podoben dogodek se lahko različne osebe različno čustveno odzovejo (nekateri z razdraženostjo, nekateri z besom, nekateri z zamero, nekateri z žalostjo, nekateri z užaljenostjo,...). Če nisi pripravljena pod nobenim pogojem odnosa izboljšati (čeravno je bil fant tisti, ki je neustrezno ravnal s teboj), gre! za zamero iz principa. Ko zameriš iz principa, to ne! pomeni, da nimaš upravičenih/smiselnih/dobrih razlogov za zamero. To pomeni le to, da ne dopuščaš drugačnih možnosti, ne dopuščaš napredovanja v tej smeri.
Ne vidim, da bi bilokakšna teorija, ki sem jo podal, na tvojem primeru izvisela. Ravno obratno, potrjuješ njeno pravilnost.
Če je tip o katerem govoriš res bil tak, potrebuje psihoterapevtsko ali psihiatrično ali psihologovo pomoč. Katero pa bi med drugim priporočal kar veliko ljudem.
Ugotovil sem tudi, da si bila za tvoje zdajšnje probleme odgovorna tudi ti. Dopuščala si, da skuša čustveno izsiljevati in manipulirati s tvojim življenjem, neprestano popuščala in se celo vdajala temu. Zavedaj se, da za svoje življenje in svoje odločitve odgovarjaš sama. Probleme si imela oz. imaš s slabo samopodobo. Kot je povedal dr. psihoterapije Milivojević: "Najpomembnejša zabloda o čustvih je, da se nam preprosto "zgodijo", in ne, da jih ustvarjamo sami, z odzivanjem na različne dražljaje." Kot sem že predvidel, tvoja zamera je posledica neprijentne situacije in tvojega šibkega duha, primanjkovalo ti je samospoštovanja.
Priporočam kakšno knjigo na temo "Kako reči NE". Zavedaj se, da sta za neprijetnosti bila soodgovorna.
Si bila kdaj jezna na svojo nesposobnost reči NE!?
Preberi članek Kako reči ne brez občutka krivde?
http://www.njena.si/zdravje/alternativa/kako_reci_ne_brez_obcutka_krivde_/menu_id_55.html
in pa Naučimo se reči ne: http://www.ezdravje.com/si/psiha/reci_ne/
lp,
Boris
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
^^
Mene zadovoljuje že samo razmišljanje o tem, ni potrebe, da bi se prijelo konkretno osebe, s katero komuniciram. Prijelo se bo tistega, ki ima podobne težave in želi zavestno narediti korak naprej v svoji čustveni zrelosti.
edit:
@kiny
Jaz se takega človeka ne bi izogibal, pozdravljal bi ga, debatiral bi pa z njim le pod pogojem, da bi bil on pripravljen malo poštimati svojo dušico. Torej takrat, ko bi videl/začutil/presodil, da se želi opravičiti zato, da bi odnos razčistil, polepšal, in ne zato, da bi lahko potem spet izsiljeval.
Mene zadovoljuje že samo razmišljanje o tem, ni potrebe, da bi se prijelo konkretno osebe, s katero komuniciram. Prijelo se bo tistega, ki ima podobne težave in želi zavestno narediti korak naprej v svoji čustveni zrelosti.
edit:
@kiny
Jaz se takega človeka ne bi izogibal, pozdravljal bi ga, debatiral bi pa z njim le pod pogojem, da bi bil on pripravljen malo poštimati svojo dušico. Torej takrat, ko bi videl/začutil/presodil, da se želi opravičiti zato, da bi odnos razčistil, polepšal, in ne zato, da bi lahko potem spet izsiljeval.
-
tjaskaaa - Debatorica
- Na forumu od: 10. 10. 2004
- Kraj: nm
sej zato pa prav boris d si treba samopodobo zrihtat..se postavt zase..mu dopovedat kar mu gre...ma dve možnosti,da se pozdravlata imata oba čisto vest,vsak živi svojo pot.se postavjo meje..to pa to ja,vsak klic,izsiljevanje,itd.gre pa po pravni poti..se pravi zgrda...če misl še zmer težit naprej,če je psiho pol na teb ni kej dost d bi se pregovarjala z njim, če je tko hudo,ga pač prjavš..k ne?
Free your mind...
- Maped100
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 8. 2008
No tako zgodba je končno dobila dober epilog, oz. takšen katerega sem spet sumil.
Z punco sva bila ta vikend na morju, ona je seveda pred tem pustila svojega drugega novega fanta
In na morju pač debate, neka čudna čustva vse skp nič, nek čudn sex. Po morju je pa šla prec nazaj k svojemu fantu. Dejansko jaz vidim da nisva za skupaj in sem se odločil, da vse skupaj gre stran od mene in jaz stran od vsega. Ni več ne stikov ne ničesar, treba se je prebolet.
Smešno pa so, vsaj meni početja, ki jih ona počne z tistim pobom. Naj jima bo lepo, naj uživata, čeprav še zmeraj pravi da neve kaj bi rada. Torej...
Hvala lepa za support. Nekje ste imeli prav nekje pa ne
Dejstvo pa da grem jaz dalje in počet tisto kar zadnjih par let nism počel in tudi dejstvo da to nisem bil jaz.
Tnx.
Z punco sva bila ta vikend na morju, ona je seveda pred tem pustila svojega drugega novega fanta
In na morju pač debate, neka čudna čustva vse skp nič, nek čudn sex. Po morju je pa šla prec nazaj k svojemu fantu. Dejansko jaz vidim da nisva za skupaj in sem se odločil, da vse skupaj gre stran od mene in jaz stran od vsega. Ni več ne stikov ne ničesar, treba se je prebolet.
Smešno pa so, vsaj meni početja, ki jih ona počne z tistim pobom. Naj jima bo lepo, naj uživata, čeprav še zmeraj pravi da neve kaj bi rada. Torej...
Dejstvo pa da grem jaz dalje in počet tisto kar zadnjih par let nism počel in tudi dejstvo da to nisem bil jaz.
Tnx.
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
Maped100 napisal/-a:No tako zgodba je končno dobila dober epilog, oz. takšen katerega sem spet sumil.
Tnx.
You're mental.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
Prvi neprebran prispevek • 106 prispevkov
• Stran 6 od 8
•
Prejšnja
1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov