Težko se zaljubim

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tejax
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Tejax » 12. Maj. 2009 11:33

mmmiha napisal/-a:Očitno je res težava v tem, da sem bil tako dolgo v vezi. Težava je še toliko hujša, ker stanujeva v sosednjih blokih in se zlo pogosto srečujeva. In vedno ko jo vidim izgleda zlo dobro, občasno še pošlje kakšen sms zato mislim, da želi, da sva spet skupaj.
Zato se včasih sprašujem ali je mogoče to tista ljubezen, če te nekdo vizualno izjemno pritegne (čeprav mislim, da je to delno posledica navajenosti, še iz veze), ampak mislim, da bi blo potem spet vse isto.

Pri tej novi je težava v tem, da mi razpoloženje niha; včasih se mi zdi super in me full pritegne, spet drugič pa sploh ne... zdaj pa ne vem ali je to posledica, da je nisem navajen al pač to ni to.

Kolikor sem razumela... bivša punca stanuje v sosednjem bloku, se pogosto srečujeta in občasno se še kontaktirata. Dobivaš občutek, da bi rada bila znova s teboj. A rekla bi, da "pogreta stara juha ponavadi ni dobra". Očitno še nisi prebolel bivše punce in pogosto primerjaš vse z njo. Seveda pa nova punca ni njena kopija, zato te vse, kar ji ni najbolj podobno, večkrat odvrne, te moti, ti ni všeč... To se marsikomu nehote dogaja, ki še ni prebolel bivše ljubezni.

Logično je, da te mora partner tudi vizualno privlačiti, a rekla bi, da so pomembnejše osebnostne lastnosti. Te ponavadi ostanejo bolj ali manj enake, čeprav se z leti tudi človek osebnostno spreminja. Vendar se pa vizualno skoraj vsakdo bistveno spremeni, kar je logično (na primer z leti, s staranjem in tega ne moreš preprečiti).

Če si v dvomih glede svoje sedanje punce, zakaj potem rineš v zvezo, hočeš biti z njo? Zakaj ne počakaš, da bi najprej sploh prebolel bivšo punco? Na silo ne gre nič, saj sam vidiš.
bina_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bina_ » 12. Maj. 2009 20:43

Očitno še nisi pripravljen na zvezo, če te na vsaki punci nekaj moti... malo mej premora...pa boš videl da boš čez čas spoznal punco ki ti bo oh in sploh ,pa sploh nebo rabla biti nič posebnega... ;)
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 12. Maj. 2009 21:29

Tejax napisal/-a:Kolikor sem razumela... bivša punca stanuje v sosednjem bloku, se pogosto srečujeta in občasno se še kontaktirata. Dobivaš občutek, da bi rada bila znova s teboj. A rekla bi, da "pogreta stara juha ponavadi ni dobra". Očitno še nisi prebolel bivše punce in pogosto primerjaš vse z njo. Seveda pa nova punca ni njena kopija, zato te vse, kar ji ni najbolj podobno, večkrat odvrne, te moti, ti ni všeč... To se marsikomu nehote dogaja, ki še ni prebolel bivše ljubezni.

Če si v dvomih glede svoje sedanje punce, zakaj potem rineš v zvezo, hočeš biti z njo? Zakaj ne počakaš, da bi najprej sploh prebolel bivšo punco? Na silo ne gre nič, saj sam vidiš.

Kot da bi opisovala mojega bivšega, s tem da je njegova bivša odkrito kazala in težila, da bi rada ga nazaj. Sem bila na mestu nove punce, nisem se hotla sploh zapletat, če nima razčiščeno pri sebi glede čustev do svoje bivše, mi je zatrjeval, da ima in da sta onadva opravla. No in čez čas se izkaže, da me je skušal ves čas "spremenit" v bivšo in ker jst pač nisem ona, ga je vedno več stvari motilo (zraven pa me je prepričeval, da je to vse samo v moji glavi). Na koncu je šel pač nazaj k njej. Zato bodi fer in najprej pri sebi razpucej, kako in kaj.

Sama ugotavljam, da z vsako naslednjo slabo izkušnjo še težje spustim koga blizu in se zelo redko zaljubim, enostavno si ne dovolim. Opažam, da če me že kdo pritegne, podzavestno sklenem, da me bo itak zajebou in me mine, še preden se sploh karkoli začne. Vsega tega se zavedam in se skušam zavestno opozorit in prepričat, da ne smem gledat tako črnogledo, ampak je težko :? Ubistvu nimam nekega nasveta zate, razen to, da najprej ugotovi, kaj bi rad in se šele nato zapletaj z novo punco.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 13. Maj. 2009 21:31

Sessa napisal/-a:Pri 27? :eek:

Kaj je tu nenevadnega? Drugače je stara 28.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 13. Maj. 2009 21:37

*cheRry* napisal/-a:Sej vem, da se me ne tiče, ampak vseen moram :D . Kaj pa je narobe s tem, če ji pri 27 letih bolj odgovarja bit samska? Pred neki dnevi sm prebrala komentar od Nie v temi o fantovi sestri, neki o tem, da si nej (pri 20) dobi tipa, če noče bit stara devica in celo življenje sama. Mislim halo :stupid: Pa raje sem cel lajf sama in srečna sama s sabo, kokr pa da mam tipa sam zato, da ga pač mam. Ne vem no, js Ano27 čist razumem, ker si tut sama ne predstavljam življenja z nekom (in si tut nikol nisem, že ob misli na to me kr strese). Sploh pa ne z nekom, pri katerem bi me kakšna stvar odbijala. No, vseen pa dopuščam možnost, da nekoč spoznam nekoga, zarad katerega se bo to spremenilo (mogoč ne pri 20, niti pri 27, ampak enkrat pol...).

Aja to je bil problem :eek: da je samska pri 27 oz. 28ih :roll: Mislim halo, jaz sem še malo starejša pa tudi spet samska, ker se bolje počutim srečno samska, kot pa nesrečno v dvoje.
Pa folk kje živite, da mislite, da že pri 20ih ne sme biti nihče samski. Jaz imam morje kolegic čez 30, ki so samske in to zato, ker jim tako odgovarja. Žal pa tudi nekaj takšnih, ki so pri 30 že ločene in same z otrokom. Pač tišale so z glavo v zid pri 25ih.
Res ne vidim kje vidite problem v samskosti?
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 13. Maj. 2009 21:40

Ne, da je samska. Da si sploh ne predstavlja življenja z nekom. Ever. To je čudno. Ne glede na to pri kateri starosti.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 13. Maj. 2009 21:54

Sessa napisal/-a:Ne, da je samska. Da si sploh ne predstavlja življenja z nekom. Ever. To je čudno. Ne glede na to pri kateri starosti.

Aja to. No to si jaz ga, če bi srečala pravega, a dokler ga ne si bolj predstavljam oz. želim samskega. Ker fanta ne bi imela zato, da bi ga pač imela, ampak zato, ker bi se z njim res ujela, imela fino in si želela isto.
Mi pa ni popolnom anič čudno, če si nekdo ne predstavlja življenja z nekom drugim. Ljudje smo si vedno bolj različni, in če je nekdo srečen sam in se znajde sam ali pa se težko navaja na nekaj novega mi je to povsem normalno, da si ne želi spremembe. Eni znajo živeti sami, drugi ne. Poznam pa kar nekaj ljudi, ki so samski pri 40ih, 50ih in pravijo, da jim tako odgovarja,...
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 15. Maj. 2009 19:57

Ma, sej pomojem zaljubit se je situacija.. ne toliko to, da iščeš popolnega, ker potem zmeraj najdeš tudi napake. Zmeraj.. :( Sama imam tudi dilemo ali naj se trudim zaljubit se ali naj iščem ali naj čakam, da me bo trofinlo... Samo, me že zeeeelo dolgo ni,.. ne vem no. Mislm, da je to bolj situacija, ta prava. Jaz imam tudi ideal, mora biti športnik, gre za specifičen šport, samo ne morem povedat kaj, ker nebi rada, da bi me kdo tukaj spoznal. No skratka, pred letom sem se tudi poškodovala tako, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo, polovico stvari ne morem delati več... in imam sedaj še večjo dilemo.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 15. Maj. 2009 21:33

qqq
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 17:30, skupaj popravljeno 1 krat.
mmmiha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmiha » 16. Maj. 2009 18:01

Sama imam tudi dilemo ali naj se trudim zaljubit se ali naj iščem ali naj čakam, da me bo trofinlo... Samo, me že zeeeelo dolgo ni,.. ne vem no

Ravno to je to, sam sem 1x doživel, da sem bil res čisto nor (ampak iz tega ni bilo nič). Sedaj se lahko trudim ali pa spet čakam na kaj takšnega, čeprav dvomim, da se bo ponovilo.

Poznam tudi takšne primerke, ki so zlo dolgo čakali na tisto pravo, nato pa ugotovili, da do tega ne bo prišlo in so sedaj skup s kakšno takšno, na katero prej nikoli niti pomislili ne bi, vendar potem ni bilo več dost izbire - žal ampak tako je.

Moj problem je tudi v tem, da zaključujem študij in se selim iz LJ nazaj v svoj domači kraj, kjer naj bi septembra začel s službo. To pomeni velik manj družbenega življenja in bistveno manj stikov z obstoječo družbo, posledično pa tudi bistveno manj možnosti za spoznavanje novih ljudi :cry:
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 16. Maj. 2009 18:04

~NIA~ napisal/-a:
*cheRry* napisal/-a:red neki dnevi sm prebrala komentar od Nie v temi o fantovi sestri, neki o tem, da si nej (pri 20) dobi tipa, če noče bit stara devica in celo življenje sama. Mislim halo :stupid:

nism nikjer napisala da je s tem da si samski kaj narobe. preber še enkrat moj komentar, naj si omisli tipa (kot ena izmed možnosti) in naj neha podjebavat njo in težit bratu, ki je pač tok zrel da ma punco ;) ker ona ma očitno preveč časa --> naj ga nameni čemu drugmu (kot primer mogoče tud sama partnerju). u get it? :)

drgač mi je vseen kdo je samski in kdo ne, men so pomembnejše izkušnje (da pač pri 28ih ni glih devičnik)

ampak to je druga tema, ne se zdej zapičt v to in razglabljat o tem, ker nima smisla.

Od kdaj je pa merilo za zrelost to, da imaš punco?
In kaj bi bilo narobe s 28letnim devičnikom? Rajši bi imel 28 let staro devico, kot 15 letnico, ki to ni več.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov