Težko se zaljubim

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmmiha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmiha » 10. Maj. 2009 0:12

Hej!

Ugotavljam, da na punci vedno začnem iskati napake in se zaradi tega očitno ne zaljubim oziroma predolgo traja, da nekoga spustim blizu, razen če gre za kakšno prijateljico. Moja zgodba je takšna: konec SŠ sem spoznal punco, ki mi je bila všeč in ona je bila takoj zato, da sva par, ampak meni ni bilo takoj do tega. Lahko bi celo rekel, da v njo nisem bil popolnoma zaljubljen vedno sem videl neke napake. Vendar sem se je s časom navadil in postala mi je izjemno všeč, vendar sem s časom ugotovil, da me motijo njene osebne lastnosti in pred meseci sva po 4letih šla narazen. Nato sem se zaljubil v eno prijateljico (že v otroštvu mi je bila simpatična, vendar se je potem preselila in za nekaj let sva izgubila stik) in res mi je bila popolna ženska, vendar mi je potem, ko sva nekajkrat bila skup dejala, da noče nič resnega. Sedaj sem spoznal novo punco, ki je osebnostno res takšna punca, ki jo lahko samo sanjaš. Tudi simpatična mi je bila in res noro me je privlačila njena osebnost. Sedaj bi rada, da postneva par, ampak jaz sem takoj našel nekaj vizualnih napakic, ki so me začele zelo motiti.

Težava je v tem, da očitno iščem popolno punco, to pa vem, da je nemogoče dobiti. Glede videza bi tako rad izjemno lepo punco (npr. moja bivša občasno dela kot fotomodel, tista punca iz otroštva je delala kot manekenka, ..,) prav tako pa izjemno punco glede osebnostnih lastnosti. Tako je tista punca iz otroštva odlična športnica in izjemno priljubljena punca in takšne je res težko dobit, ker ve, da fanta z lahkoto dobi.... in očitno me res pritegnejo le takšne.

Tako se sedaj sprašujem ali je to le moj "nezavedni" obrambni mehanizem, da ko stvari postajajo resne najdem neke napake?
In je tako najboljše, da poskusim s to novo punco in bom videl kako se bo izšlo? Sam se zavedam, da je res neumno, da zaradi par napakic v zunanjosti, ne bi bil s punco s katero se razumem najbolje od vseh (vključno s kolegi)... ampak ni pa tega, da bi me vizualno strašno privlačila .... sam pa vem, da takšno bom težko dobil, ker mi je res izjemno malo punc všeč.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 10. Maj. 2009 8:46

Če ti to res toliko pomeni...

Če si zelo lep (kdo bi vedel, po kakšnih kriterijih je ta lepota ocenjena):
Find a Downright Gorgeous Date at this Beautiful People Dating Site ==> http://www.dreammatches.com/
DreamMatches is an exclusive dating club for a select group of very hot singles.

Če samo misliš, da si zelo lep, pa morda v resnici nisi...
Beautiful People Dating - Online Connections for Attractive Singles

Še ena zanimivost...
Beautiful people - dating site?... ena ugotavlja "I think by beautiful they mean rich & vain." :D
tipika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tipika » 10. Maj. 2009 9:26

mene pa nekaj zanima... kaj pa ta punca "športnica" čuti do tebe? nevem nekak bi ti priporočila da poskusi z njo, kaj pa veš kaj se lahko zgodi. drugače pa se boš moral vzet v roke in v puncah ne iskat napak, ampak poudarit tisto kar je lepega na njih! se mi zdi da imaš sam neke komplekse zato pa pri drugih iščeš napake ;) malo poskusi, vsako punco katero spoznaš, poišči pri njej tisto kar ti je najbolj všeč pa bo mogoč boljše!
LP :)
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 10. Maj. 2009 11:00

lepota zbledi...
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 10. Maj. 2009 11:23

Pomoje boš težko našel 100%no to, kar iščeš. Oziroma, mogoče boš našel to pri 45ih. Vseeno je pa brezveze bit samski do takrat, če si lahko z nekom, ki ti je všeč na 90% a ne? ;)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 10. Maj. 2009 11:35

Joj ne vem, jst takim ljudem, kot si ti, rečem, da so plehki. Brez zamere, ampak čist res je, ker se mi zdi, da smo še vsi normalni ljudje "spustili" kriterije glede videza, če je bla oseba res osebnostno top. Pač ok, ne zdej neki ful, ampak se mi zdi, da če maš nekoga rd, tut njegova napake vzljubiš.
Ne vem, kako se lahko popravš, ker je moj bivši bil isti, šel nazaj k svoji bivši pač zato, ker je neka pevka in manekenka in kaj jst še vem. Čeprov je reku, da se z njo pač ne da pogovarjat.
Ne vem, očitno so ti to pač kriteriji in zakaj bi biu s to punco, če je možnost, da jo zamoriš s tem, k te take fore motjo? Počaki, mogoče pa dobiš enkrat Ano Kurnikovo al pa kj. Upanje umre zadnje :D
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 10. Maj. 2009 11:48

In kakšen je vizualni problem pri tej zadnji punci? Ali samo ni ena izmed najbolj obletanih punc, ali samo ni manekenka oz. fotomodel ali ima pač samo en zametek celulita na riti?

No, js ti bom tkole rekla. Svaka ti čast, če najdeš popolno punco v vizualnem in osebnostnem smislu v tvojih očeh. Sploh če imaš zlo visoke kriterije. Samo se mi zdi, d bo čez nekaj let, ko si boš mogoče prav s to punco ustvarjal skupno življenje, veliko bolj do izraza prišla osebnost, kot pa lepota (oz. najmanjše nepravilnosti v zvezi z njo). Se mi zdi, d ti bo veliko več pomenilo, da se boš z njo razumel, da ti ne bo dolgčas z njo, da ne bo zmanjkalo tem za pogovor, pa četudi sta vsak dan skup, da bo želela it s tabo npr. športat oz. kam, kamor si želiš ti (skratka, da imata skupne interese). Tiste tvoje manekenke, pa ni nujno d bodo tut čez 10 let popolnoma brez napakic (pa četudi drobnih, a zate pač nesprejemljivih). Mogoče bi moral razčistiti kakšno žensko iščeš, kaj so ti glavne prioritete.

Hm, lahko še nekaj vprašam...se mogoče ti bojiš, da tvoji prijatelji nebi bili navdušeni in polni zavidanja, ko bi jim pripeljal luštno, super punco, ki pa ni manekenka? In še, ali si mogoče le želiš, da ko se sprehajaš po mestu, vsak pogleda za tvojo punco, češ kero hudo bejbo ma in uau, ker dekolte, kera ritka...kaj bi ji delu. No, sicer ni nujno, da si tega nebi mislili tudi pri tej zadnji punci (ker verjetno mora biti glede na tvoje kriterije vizualno super z nekaj "napakami, ki jih drugi nebi nikoli opazili in jim dajali (pre)velikega pomena).

EDIT: prej sm še pozabla dodat, da vseeno ni potrebe, da bi zdej iskal ženske, ki ti vizualno niso všeč, ker je to res čist mim (se mi zdi, da jo morš ti vseen vidt kot hudo, luštno, ipd., sam kšne malekosti, k te motjo probi odmislt oz. se mal zamisl, zakaj te to tolk moti.).
Zadnjič spremenil snezinka*, dne 10. Maj. 2009 13:54, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 10. Maj. 2009 12:01

Ni vse lepo kar se sveti... Mislim, da imaš preveč idealno predstavo tvoje sanjske ženske. Postavil si si previsoka merila. Na žalost se še vedno izkazuje, da je težko uskladit lepoto in pamet v glavi. So pa redke izjeme. Jaz mislim, da je bolje, da se spustiš na realna tla in se ozreš okoli sebe. Je polno deklet, ki so lepe v duši in v telesu. Pa nimajo naziva lepotice. Včasih je prijetneje klepetat s punco, ki ima malo celulita in kakšen mozolj, kot pa s tisto, ki ima na sebi preveč mejkapa in govori samo o dietah in hujšanju.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 10. Maj. 2009 12:40

Ne razumem, zakaj ste ga takoj označile za plehkega. Saj nikjer ni napisal, da gleda samo na lepoto, ampak išče oboje lepoto in osebnost. Glede na to, kar je sam napisal, jaz ta njegov problem razumem na tak način, da ima visoka merila in pri lepoti in pri osebnosti dekleta. Oboje skupaj je pač težko dosegljivo in težko najde punco, ki bi mu ustrezala.
Da bi probaval s kolegico, ki te vizualno ne privlači najbolj, se mi zdi neumno. Če te človek privlači, potem si z njim, če te pač ne, potem si z njim samo prijatelj. Neumno se je siliti v nekaj, če že vnaprej veš, da to ni to.
To ali so tvoja merila previsoka in ali jih bi bilo potrebno znižati, veš samo ti. Jaz bi se na tvojem mestu raje vprašala, zakaj iščeš POPOLNOST, če veš, da ne obstaja? Se tako zelo ceniš, da misliš, da se te zaluži samo popolna ženska? Na drugih ljudeh iščeš svoje napake? Si z lepo in uspešno žensko višaš samozavest, ker misliš, da sam nisi dovolj sposoben? Meniš, da zrasteš, v očeh drugih, če pod roko držiš res lepo žensko, ki je poleg vsega pametna, privlačna, uspešna in najboljša prijateljica? Ko se boš zavedal svojih napak (osebnostnih in vizualnih), boš lahko začel sprejemati tudi druge in se boš mogoče zaljubil tudi v tisto luštno in simpatično punco, ki je prej sploh ne bi opazil, zato ker ni fotomodel. :) Tukaj sploh ne gre za nižanje kriterijev, ampak za to, da na vse stvari začneš gledati širše in na malo drugačen način.
mmmiha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmiha » 10. Maj. 2009 15:01

Očitno je lorelaj najbolj zadela: nikakor ne gre samo za lepoto, izjemno pomembna mi je osebnost in v tem je težava. Dobro se ujamem samo s puncami, ki so zelo inteligentne in aktivne na več področjih (šport, glasba, ..) ker sem tudi sam takšen, ampak takšnih punc je zelo malo.
Potem ko temu dodaš še to, da zelo dobro izgleda pa dobiš punce (če ne šteješ zasedenih), ki so zelo samozavestne in to tudi izkazujejo tako, da se igrajo s fanti.
Težava je res v tem, da nas je očitno veliko, ki iščemo neke ideale in zato se v sodobnem svetu tako komplicira. Tako me zanima, če se vam je vsem res zdel vaš partner v začetku najboljši in najlepših od vseh, ali je pač bil najboljši glede tistih, ki so na razpolago. (saj vedno pride kdo, ki je lepši ali kaj takšnega pa to sploh ne pomeni, da bi z njim bolj uživali)
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 10. Maj. 2009 15:02

:flower:
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 10. Maj. 2009 15:12

Sem šla dvakrat bret tvoj post, pa ne vidim, da bi naštel kakšno balzno dobro osebnostno lastnost. Še tam, ko si napisal za eno, da je bila osebnostno krasna, si napisal, da je bila priljubljena in pa športnica. Kje je tu krasna osebnostna lastnost, ne vem. Tvoj post je večjo težo dal zunanjim, telesnim lastnostim, pa če se tega zavedaš ali ne.

Sicer ne vem kakšen si ti, ampak če iščeš ideal, si prepričan, da si pa ti res tako dobra partija? Mogoče se sliši nevljudno, ampak meni se zdi vprašanje na mestu. Si prepričan, da ti si pa tako zelo popoln, da te vsaka malenkost ne punci tako zelo zmoti, da je zveza takoj obsojena na propad?
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 10. Maj. 2009 15:59

Meni se zdi, da so ta tvoja merila in zahteve, le eden od obrambnih mehanizmov pred zvezo. Očitno resne zveze še nočeš oz. se je bojiš, zato v vsaki ženski/punci vidiš in iščeš napake. Te napake ti predstavljajo dober izgovor, da punco pustiš oz. se ne vežeš. Na ta način ohraniš sebi čisto vest oz. kriviš punco in ne sebe. Punca ni OK, ima napake, ti pa ne - v to se na ta način prepričaš. Ampak dobro pa veš, da je preoblem samo v tebi.

Razmisli zakaj nočeš zveze, zakaj v vsaki punci najdeš napako, česa se bojiš, ... je kaj iz otroštva oz. preteklosti kar nosiš s sabo in ti onemogoča, da vežeš, sprostiš, ... Kako se počutiš ko dobiš občutek, da bi s to punco lahko kaj imel? Se ustrašiš? Se bojiš, da boš kasneje zavrnjen, razočaran,...?

Malo pobrskaj po spominu, po sebi in svojem umu, ... in poanaliziraj.

Good luck. :)
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 10. Maj. 2009 16:04

ah dej :? sj sama sem tud kdaj prekleto plehka, ampak vseeno :roll: v človeka se js lahko zaljubim tudi predvsem zaradi osebnosti.. pa očitno misliš, da si ti oh in sploh :)
mmmiha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmiha » 10. Maj. 2009 16:10

UG84: Osebnih lastnosti nisem pisal, da ne bi sporočilo bilo predolgo. Mislim da sem s tem vse povedal, ko sem rekel, da punce s takšno osebnostjo lahko le sanjaš. Da še obrazložim: je izjemno inteligentna, nastopa v pevski skupini, malo športa, zanima se za ogromno stvari in vse česar se loti ji izvrstno uspe, je izjemen sogovornik, hkrati pa je prijazna in delovna in ne vzvišena ter pretirano samozavestna kot večina podobnih izjemno sposobnih punc.

Tudi sam se sploh nimam za najlepšega v mestu in nisem nek player (bmw, vikend na morju, ...) vseeno pa vem, da lahko punci veliko ponudim. Bolj me zanima to ali se mi splača poskusit in ugotoviti ali se bo razvila tista prava ljubezen? Ali pa raje grem stran in poskušam s kakšno, ki mi bo vizualno izjemna, osebnostno pa bo problem (ker punce s tako dobrimi osebnostnimi lastnostmi res še nisem srečal in dvomim, da jo kmalu bom).

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov