Težave z najboljšo prijateljico

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 24. Apr. 2008 13:31

Ja odkrito ji povej kaj mislis tako kot si tudi napisala. Ne jo nadirati, na lepi nacin se skusaj z njo pogovorit. Vprasaj jo zakaj je to naredila in jo poskusaj razumeti. Ce pa ne bo zaleglo in tebo se naprej ignorirala, pa ni ocitno prava prijateljica in je mogoce res cas, da se prenehata druziti.
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 24. Apr. 2008 13:52

glej, kolegica je takšna kakršna je, če je že od samega začetka takšna, vase zaprta, resna, zategnjena, in ti ni po godu, potem to ni tvoja najboljša prijateljica, ampak samo kolegica, kot si napisala. Kar pa je velika razlika. ( prijateljice, kolagice)
Pijateljice si med sabo znajo prisluhnt in vejo kaj nekdo potrebuje, kdaj je užaljen, da nekaj ni vredu in se to trudijo tudi odpravit..Glede na to da hodiš še na gimnazijo, med odmori se ogromno dijakov usuje iz učilnic, postopajo na hodnikih in se menjo vse sorte, pristopi kdaj do znancev, jih ogovori, boste našli skkupno temo, se večkrat kaj menli, nato mogoče kdaj skupaj šli na pjačo med prostimi urami, se družli pred šolo in mogoče se tukaj splete kakšno bolj resno prijateljstvo.

Bodi v družbi ljudi, v kateri ti ugaja. Ne imej ene kolegice, samo zato da nisi "sama", in da imaš občutek da imaš tudi ti najboljšo prijateljico.

Vem da je to lahko velik problem, tudi jaz sem se večkrat soočala z podobno, prijateljsko zadevo.
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 24. Apr. 2008 14:08

Tudi prijateljice različnih interesov in karakterjev so lahko najboljše prijateljice...

shiva* - koliko si stara? No, niti ni važno, ampak glede na to, da si še v srednji šoli... Ti povem, da je pred tabo še dolgo obdobje, ko boš spoznavala veliko novih prijateljic in širila svoje kroge ljudi.

Ko sem sama vstopila v srednjo šolo, sem imela le dve kolegici pa še nekaj sošolk, s katerimi sem se družila le v času šolskega pouka. Ko pa sem izstopila iz srednje šole, se je moj krog prijateljev, ki jim zaupam razširil na številko deset, zraven tega pa pridobila še polno kolegic, ki jih izkosristim za žurersko življenje, šoping pa tudi za zaupne besede.

Priporočam ti, da ne razmišljaš o prekinitvi stika s to prijateljico, Ohrani ga, tudi taka prijateljica je potrebna za življenje. Bodi pa brez skrbi, da boš spoznala tudi kakšno tako "soulmejtiko", kakršno si želiš :) .
Uporabniški avatar
mgerdevi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mgerdevi » 24. Apr. 2008 15:54

js mama tudi eno prjatlco ki je take bol tihe narave pa tudi žurat ne hodi z mano...mam pa tudi skkupinco "žurerskih" punc ki so ravno tko dobre za se kej zaupat pa še za žure....tko da vsakih malo morš met a ne :D ...

in po moje čee si odprte narave kot si napisala ti po moje ne bo teško navezat stikov...pač počasi se vkloiš v kako grupico pa potem zmeraj pogosteje greš z njimi na pijačke pa to pa boš vidla kak hitr te bodo sprejel medse...seveda če ni kej narobe z njimi :? ....tko da go girl :D
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 24. Apr. 2008 16:22

Jst mam tud eno tako kolegico, ki sploh ni za žure ali kakšne bolj "razburljive" večerne izhode. Ampak se kljub temu dobr razumeva, ker to pomanjkljivost nadoknadi na drugih področjih. Recimo, na splošno je ful zabavna oseba, z njo se lahko do onemoglosti režim (:D), ampak pač ni za žure... kaj čem ji jaz. Je tud zaupanja vredna oseba in se lahko z njo o vsem možnih stvareh pogovorim. Se pravi, ta pasivnost za žuranje se nekako pokrije z njenimi drugimi pozitivnimi lastnostmi, ki so zame bolj pomembne.

Tko da ne vem, kaj bi ti svetovala. Premisli, ali te te stvari v tolikšni meri motijo, da bi lahko razdrla prijateljstvo. Ne nek način se mi tud zdi, da bi jo ti že zdavnaj pustila, če bi imela druge prijateljice na razpolago, ampak vztrajaš z njo, ker nimaš drugih kolegic in ti ni ravno v interesu ostati sama.
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 14. Jan. 2010 16:41

isto je bilo z menoj.
z mojo bf sva ble skupaj vsak trenutek oš.
pri nama je bilo isto, resna zadržana jaz pa ne..
v srednji šoli sem spoznala frendice res take kot sem si jih vedno želela.
z mojo bivšo bf sploh nimava več stikovin počutimmse veliko bolje kot prej. :)
LepaVida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a LepaVida » 14. Jan. 2010 16:52

ženske imamo večen problem s prijateljicami, ker preveč pričakujemo od Fantje grejo pa na en pir, pa tudi če se nič ne pogovarjajo.... nikoli nimajo takih problemov.
Zato je fino raziskovat, dokler smo še mladi in imeti več prijateljic na enkrat :)
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 18. Jan. 2010 1:05

če ti ni in se ne počutiš ok, poskušaj kaj spremeniti, pa ne v smeri te prijateljice, ker ljudi ne moreš spremeniti...
Uporabniški avatar
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ann* » 18. Jan. 2010 9:39

LepaVida napisal/-a:ženske imamo večen problem s prijateljicami, ker preveč pričakujemo od Fantje grejo pa na en pir, pa tudi če se nič ne pogovarjajo.... nikoli nimajo takih problemov.
:)

jp na žalost je to čiz res :?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov