težave v "vsem"

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

maffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 06. Jan. 2009 7:42

Cau

Najprej vso srečo pri vsem.

Mogoče ima Miteq prav, ko pravi, da moški ne marajo punc, ki ne znajo stati na svojih nogah. Glede na to, da večina moških še pri 30 ne zna stati na svojih, je to popolnoma nepomembno za tvoj problem.

V nezavidiljivem položaju si. V tem trenutku ti priporočam pač, da čimmanj razmišljaš o tem kaj ti fant ne da. Vam, da boli ampak v položaju v katerem si, sedaj to ni pomembno. Sedaj je pomembno da se zvlečeš in narediš absolutno vse kar je treba ZASE. To pomeni, da pustiš, da ti drugi pomagajo, pa ne jih poslušat, ko so prepametni. Če vidiš možnost, da lahko pridobiš nekaj financ preko socialne službe, kar pojdi tja. Ali pa še bolje, glede na to, da ne živiš pri starših, ti nekaj pripada, brez kakega podpisa tvojih staršev. Ne obupat, tudi ko je težko. Je že res, da si v življenju sam zase. Samo potem, ko enkrat pridobiš moč in ti postane lažje in na to, da si sam redkokdaj pomisliš. Mogoče celo v resnici nisi več tako sam. Pa ne pozabi uživat v lepih momentih, ker to daje moč za naprej.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 06. Jan. 2009 12:22

miteq napisal/-a:Samo zaradi tega, ker si ti boga in je tvoje življenje sinonim za katastrofo, še ne pomeni, da ti more fant bit vedno na voljo in v oporo.

Spravi se k sebi, nehaj se pomilovat, za razmišljanje pa imaš tudi ves čas tega sveta. Torej, na delo!

Aja, pa fantu nehaj težit za pozornost. Moški ne maramo punc, ki ne znajo stati na lastnih nogah.

Ponavadi bi se strinjala z napisanim, samo v tem primeru pa mislim, da je veliko preveč ostro napisano. To kar preživlja ni tako enostavno kot butasti problemi nekaterih (ponavadi bejb), ki za vsak drek (oprostite izrazu) jokajo na forumu. Najbrž se je zelo težko vživeti v osebo, ki nikoli ni prejemala ljubezni in sprejemanja staršev, sedaj pa ji vse to nudi fant ob katerem se počuti varno. Če sem jaz prav razumela, tudi ni problem samo v fantu, ampak tudi v tem da se je zelo navezala na fantovo družino, kjer je dobila vse tisto kar ji svoja družina ni dajala.
Glede na prebrano mislim, da punca stoji na lastnih nogah že kar celo življenje, saj je morala sama skrbeti za gospodinjstvo, denar, šolanje in mislim, da ni nič narobe, če si enkrat za spremembo želi topline. :evil:
Lovekiss a je mogoče možno, da si se ti preveč navadila na pozornosti, ki ti jih je fant dajal na začetku zveze? Mogoče sedaj misli, da je preteklo že dovolj časa in da se mi ni treba več tako zelo truditi, ti pa to jemlješ nekoliko preveč osebno, ker končno čutiš, da te ima neko rad?
Kakorkoli že, če se ti slučajno ne bo izšlo, mislim, da se nima smisla vračati domov. Gotovo si lahko poiščeš sobo v stanovanju s cimri ali pa probaš dobit sobo v študentskem domu. Sploh, če imaš kake prihranke oz. delaš, mislim, da to ne bi smel bit nevem kakšen problem. Kaj pa brat? A on ti pa ne bi mogel pomagati?
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 06. Jan. 2009 13:52

Socialna ti ne bo pomagala. Vem, ker sem bila v podobni situaciji. Dokler študiraš in si mlajša od 26 let, so zate dolžni skrbeti starši. Torej, država ti ne bo pomagala, do socialne podpore in stanovanja nisi upravičena. In lahko se še nevem kako trudiš, ti ne bo uspelo. Vse kar lahko storiš je, da prek sodišča zahtevaš preživnino od staršev (če ne živiš z njimi so ti dolžni plačevati, tako kot pri ločencih). Samo postopek je dolgotrajen, poleg tega pa rabiš ogromno papirologije - moraš bit prijavljena na drugem naslovu, fajn je met kakšno pričo, da te denarno ne podpirajo, njihove izjave, izjavo fanta s katerim živiš, izpisek TRR....

Kar se pa socialnega stanovanja tiče - jih ni več. So samo neprofitna - ta pa težko dobiš, pa vseeno morš plačevat. Sam dokler si samska (brez otrok) mislim da nimaš šans.

Tko da, mislim da se je bolje vrnit k staršem kot vstrajati v zvezi, ki ne funkcionira. Verjamem, da si komaj čakala da si se "osamosvojila", vendar si na lastni koži ugotovila, da to ni igra. In da na žalost še nisi sposobna na samostojno življenje. Da pa si s fantom zato, ker ti nudi stanovanje......napaka. No saj vem, da je posredi ljubezen......hočem reči, da če zveza ne funkcionira kot si želiš ti, se je ne splača vleči naprej zaradi tega, ker nimaš kam iti.

Moj nasvet - vrni se domov (sprejeti te morajo- so dolžni po zakonu), potrpi malo, prestavi fante za dve leti, doštudiraj, najdi redno zaposlitev in končno pojdi. Zdržala si 20 let, zdrži še dve ali tri. Le tako boš slobodna. Potem pa si najdi fanta, ki ti bo odgovarjal po vseh merilih (ne samo da bo priden in dober do tebe, ter ti nudil prenočišče) in ko ti bo stopil na žulj, ga lahko mirno pošlješ v PM, ne da se sprašuješ kam naj greš, če ne boš igrala po njegovih pravilih. Biti odvisen od staršev ali odvisen od fanta je eno in isto. Moraš se ali prilagajati njim ali njemu....nič ni rožnato.

Pa srečno!
Uporabniški avatar
lovekisses
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lovekisses » 06. Jan. 2009 14:56

lorelaj
res je da me je na začetku razvajal ampak to je normalno.. sedaj pa ne tečnarim za cel njegov dan... vem da človek potrebuje svoj čas... vrjemite da ga on ima precej.. hodi v fitnes pa še potem sma se zmenila da ima 2do 3 ure za sebe... toraj če si dobro preračunate in upoštevate da hodi še v službo si lahko predstavljate koliko časa ostane za naju.. pa tudi ko je utrujen ga razumem in ga pustim na miru... atko da prosim se izogibajte takšnim komentarjem kot ga je dal miteq ker ni zadel bistva.. ne težim mu za pozornost ampak kvečjemu hočem ohranit najino ljubezen
Zadnjič spremenil lovekisses, dne 06. Jan. 2009 17:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 06. Jan. 2009 15:05

miteq napisal/-a:Samo zaradi tega, ker si ti boga in je tvoje življenje sinonim za katastrofo, še ne pomeni, da ti more fant bit vedno na voljo in v oporo.

Spravi se k sebi, nehaj se pomilovat, za razmišljanje pa imaš tudi ves čas tega sveta. Torej, na delo!

Aja, pa fantu nehaj težit za pozornost. Moški ne maramo punc, ki ne znajo stati na lastnih nogah.

To, kar je ona počela pri dvanajstih letih in potem še naprej, mnogi moški nikoli v življenju ne delajo. In to se meni zdi ravno nasprotno od ne-stanja na lastnih nogah, ker na lastnih nogah stoji že praktično celo pozno otroštvo in puberteto. Ta komentar je res brca v temo.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 06. Jan. 2009 16:31

Smešno je gledat, kako se odzivate na moje poste. Vsem sem stopil na rep. Čudovito! :D

Kakorkoli... Ali je situacija res tako kritična, kot jo opisuje avtorica teme, ne vem, tudi ostali tega ne morete vedeti, zato se raje izogibajte označevanju enih problemov na forumu za resnične, drugih pa za bedarije (lorelaj22, to leti nate). Vsaka zgodba ima namreč dve plati. Dajte si to vbit že enkrat v glavo.

Kot drugo, patetične ste, ker se počutite ogrožene, ker sem napisal, da moški ne maramo žensk, ki ne znajo stati na lastnih nogah. Potem pa se najdejo cvetke, ki pišejo, kako smo moški še bolj nesamostojni. Cvetka SSarchy, ti, ki si se najbolj počutilo ogroženo z mojim stavkom, povej mi, KJE sem v mojem postu posplošil, da večina žensk ne zna stati na svojih nogah? To se seveda nanaša na tvoj stavek, v katerem si napisala, da mnogi moški tega v celem življenju ne počnejo.

Lovekisses: Če bi rada ohranila ljubezen s partnerjem, ti svetujem, da odpreš tudi topic, ki se navezuje na takšno temo, ne pa, da pred svojim problemom opisuješ svoje življenje, kako "se je svet obrnil proti tebi" in ne-vem-kaj-še-vse. In čim ti nekdo svetuje, da se poliješ s hladno vodo, spraviš k sebi in pogledaš na svojo trenutno situacijo z drugega, bolj realnega vidika, se pa že počutiš užaljeno, ker te nekdo ne pomiluje (tako, kot to počnejo druge ženske na tem forumu). Čemu pisanje o tvoji depresiji življenja, če pa ni pomembno za nastalo situacijo? Vprašaj raje v že nešteto topicih, kako obudit ohlajajočo ljubezen.

In preden se ponovno počutiš ogroženo in užaljeno od mojega posta - ne, ne podcenjujem težav tvojega življenja, le pomiloval te ne bom. Tega boš (si že) v zadostni meri deležna od žensk tukaj.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 06. Jan. 2009 16:46

miteq napisal/-a:Lovekisses: Če bi rada ohranila ljubezen s partnerjem, ti svetujem, da odpreš tudi topic, ki se navezuje na takšno temo, ne pa, da pred svojim problemom opisuješ svoje življenje, kako "se je svet obrnil proti tebi" in ne-vem-kaj-še-vse. In čim ti nekdo svetuje, da se poliješ s hladno vodo, spraviš k sebi in pogledaš na svojo trenutno situacijo z drugega, bolj realnega vidika, se pa že počutiš užaljeno, ker te nekdo ne pomiluje (tako, kot to počnejo druge ženske na tem forumu). Čemu pisanje o tvoji depresiji življenja, če pa ni pomembno za nastalo situacijo? Vprašaj raje v že nešteto topicih, kako obudit ohlajajočo ljubezen.

Bolj realni vidik kot tako bi bil..?
Mislim, da je punca zelo vredu ocenila situacijo in vem, da ne bi vsak tu gor povedal, da starši so idioti (se opravičujem, ker nimam nobenega dovoljenja da tako označujem tvoje starše, ampak to zame niso starši).
Zaveda se, da če situacije s svojim fantom ne bo rešla, počasi ne bo imela kam it, v gnezdo, kjer ni zaželjena pa vrjetno tudi se nebi rada vrnila, za stanovanje pa nima. Torej?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 06. Jan. 2009 17:29

miteq napisal/-a:Smešno je gledat, kako se odzivate na moje poste. Vsem sem stopil na rep. Čudovito! :D

Kakorkoli... Ali je situacija res tako kritična, kot jo opisuje avtorica teme, ne vem, tudi ostali tega ne morete vedeti, zato se raje izogibajte označevanju enih problemov na forumu za resnične, drugih pa za bedarije (lorelaj22, to leti nate). Vsaka zgodba ima namreč dve plati. Dajte si to vbit že enkrat v glavo.

Kot drugo, patetične ste, ker se počutite ogrožene, ker sem napisal, da moški ne maramo žensk, ki ne znajo stati na lastnih nogah. Potem pa se najdejo cvetke, ki pišejo, kako smo moški še bolj nesamostojni. Cvetka SSarchy, ti, ki si se najbolj počutilo ogroženo z mojim stavkom, povej mi, KJE sem v mojem postu posplošil, da večina žensk ne zna stati na svojih nogah? To se seveda nanaša na tvoj stavek, v katerem si napisala, da mnogi moški tega v celem življenju ne počnejo.

Lovekisses: Če bi rada ohranila ljubezen s partnerjem, ti svetujem, da odpreš tudi topic, ki se navezuje na takšno temo, ne pa, da pred svojim problemom opisuješ svoje življenje, kako "se je svet obrnil proti tebi" in ne-vem-kaj-še-vse. In čim ti nekdo svetuje, da se poliješ s hladno vodo, spraviš k sebi in pogledaš na svojo trenutno situacijo z drugega, bolj realnega vidika, se pa že počutiš užaljeno, ker te nekdo ne pomiluje (tako, kot to počnejo druge ženske na tem forumu). Čemu pisanje o tvoji depresiji življenja, če pa ni pomembno za nastalo situacijo? Vprašaj raje v že nešteto topicih, kako obudit ohlajajočo ljubezen.

In preden se ponovno počutiš ogroženo in užaljeno od mojega posta - ne, ne podcenjujem težav tvojega življenja, le pomiloval te ne bom. Tega boš (si že) v zadostni meri deležna od žensk tukaj.

Lej, js samo komentiram tisto kar ljudje napišejo, ne razglabljam pa ali se jim to v življenju resnično dogaja ali ne. Mislim,da vsak lahko loči med pravim-resnim problemom in med "butastim" problemom. Meni se zdi veliko bolj resno to, da nekoga starši zanemarjajo in da morda nima kam iti kot pa teme tipa "Ni me poklical že dve uri, kaj je narobe" ... Pa saj ne mislim, da je karkoli narobe s takimi temami, napisala sem samo, da si za moje pojme preveč ostro odgovoril in da bi tak komentar bolj pasal v kakšno manj resno temo. S tem kar si napisal v zadnjem odstavku se v celoti strinjam in tudi mislim, da je bilo napisano na veliko bolj normalen način kot pa zgoraj. Če pa tako že prej napisal se sploh nebi vtaknila v tvoj post..
Uporabniški avatar
lovekisses
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lovekisses » 06. Jan. 2009 17:32

miteq to velja zate
ne rabiš me napadat kr ne poznaš moje situacije in sploh me ne primerjaj z vsemi ostalimi. forum je zato da se svetuje in ti mi prav nič ne svetuješ....
pravzaprav si mi vlil občutek da sem sama kriva...oprosti ampak lahko trdiš kaj hočeš jaz vem kakšno je bilo moje življenje in če si zaželim ljubezni od svojega fanta ni z tem nič narobe...
oziroma zate je ker pač misliš da sem nehvaležna užaljena in nevem kaj vse...
tako da še te enkat prosim da me nehaj primerjat z kako frklo ki nima pojma kaj je življenje ker to kar sem jaz dala skozi dvomim da jih je veliko..
in seveda te napadajo ko pa gledaš z moškega vidika.... ti misliš da si želim pozornosti 24 ur dnevno kar ni res... glej zate je realnost taka da me imaš za neko razvajeno dekle kar pa sem daleč od tega. pa mimogrede nisem v depresiji ampak si samo želim slišati mnenje drugih ljudi..

[/b]
Uporabniški avatar
lovekisses
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lovekisses » 06. Jan. 2009 17:32

...
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 06. Jan. 2009 18:34

Še kr ne razumeš.

Ne da se mi še dalje secirat mojega mnenja. Ti kr raje upoštevaj ostale komentarje, ki upravičujejo tvojo življenjsko situacijo. Bereš in upoštevaš le tisto, kar najbolj odgovarja tvoji predstavi o svetu. Moj komentar pa označiš kot neumnost, samo zaradi tega, ker ni takšen, kot bi ga rada slišala (prebrala).
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 06. Jan. 2009 19:39

miteq je pač tip, ki vse krivde prenaša na ženske, tko da itq se brezveze zard jegovih postov sekirat.
Js nism bla v taki situaciji, upam da tut ne bom, loh ti sam rečem zard tvojga fanta, da ma pač vsak kakšno obdobje, ko se mu mal obrne, sam vrjem men, nakoncu vsi pademo na realna tla. Če vrjameš v vaju, če veš da se mata rada, da je ljubezn še vedno objestransko ful močna, pol se nimaš kej bat. Mu pa predlagaj da bi ti tut šla kdaj z njim v fitnes, ali pa da gresta se kam tko mal rekreirat skupej, če pač on to v življenju rad počne.
To s starši sm pa dojela kot da ste že nekaj časa na takem položaju in mislm da bi mogel bit res čudež da bi starša začela "zdravo" razmišljat.
Samo men vrjem, da ko bosta starša v težavah oziroma ko bosta kej rabila, se bosta prvo obrnila nate ker vesta da si zanesljiva punca in mislm da bi jima tut tvoj brat obrnil hrbet ko bi kaj potrebovala.
Live your life like you want
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 06. Jan. 2009 19:57

Na nek izkrivljen in nesramen način imaš mogoče celo prou, ampak še vedno ne spremeni dejstva, da zveniš kot navadna mačistična egoistična svinja :P

Mala imaš zs, been there, done that pa še vedno hodim po svetu z nasmehom na obrazu :wink:
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 06. Jan. 2009 20:12

končno sem najšla srečno biljko v svojem življenju sedaj pa začenja počasi ovet. naj še povem da naredim vse da bi preživel z mano več časa kot nap ga prosim da greva kam.. ampak on vidi samo raćunalnik... bojim se da nisva premlada skočila v "zakon"... samo jaz nimam več povratka domov. prisiljena sem vztrajati pri tej zvezi saj nimam nič in nimam nikamor za it.

Tole sem že parkat hotela napisati. Ful se mi zdi problem, da ti dejansko nimaš kam iti. Tega se zavedata tako ti, kot tudi on...a si mogoče kdaj pomislila, da je s tabo zato, ker se mu smiliš, ker nimaš nikogar drugega? Brez zamere...jaz sem najprej na to pomislila.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 06. Jan. 2009 21:50

Jaz se pa z miteqom strinjam. Verjamem, da ima avtorica teme težko življenje, ampak vseeno je pa problem (če se za minuto postavimo v fantovo kožo in pustimo zmešane starše ob strani), če nekomu predstavljaš "edino srečno biljko v življenju". Tudi če ona nič ne reče in verbalno ne zahteva njegove 24urne pozornosti, je to še vedno ogromen pritisk na človeka.

Mogoče sem prasica, tako kot je miteq mačistična svinja, ampak ne gledat na problem samo kot pomanjkanje pozornosti z njegove strani, temveč tudi kot pomanjkanje interesa za ostalo s tvoje strani.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]