Tašča...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 01. Apr. 2009 9:51

Mladi in stari ne grejo skup. Najboljše vsak v svojem stanovanju, pa zatisnit oči pri določenih stvareh, pa ne bo problemov. Kakšna je, takšna je- konec koncev je fantova mati!
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: MS

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 06. Maj. 2009 23:19

...kaj pa če se noče fant odselit, ker imajo na gruntu dve hiši? ...in si prisiljen živeti v hiši poleg staršev, čeprav fant trdi, da imava svojo intimo?

...jaz sem se na začetku odlično razumela s taščo... zdaj, ko že teče 4. leto, odkar živim pri njih, pa so se odnosi ohladili, skorajda že zamrznili. Tast pa ostaja isti, prisrčen, ljubeč, ki ga ševedno skrbi za mene in s katerim imava vsak dan še boljše odnose. Mislim da je krivo, da sem maminega sinčka predresirala v odraslega moškega (25 let je star)...in zdaj imam namesto mame, na katero sem se lahko vedno obrnila- taščo (sicer ne tisto tipično hudobno, ampak podobno).

Celo tik pred psihiatrom sem zaradi tega, samo še pogum zbiram, da stopim do njega :cry:
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 06. Maj. 2009 23:20

...kaj pa če se noče fant odselit, ker imajo na gruntu dve hiši? ...in si prisiljen živeti v hiši poleg staršev, čeprav fant trdi, da imava svojo intimo?

...jaz sem se na začetku odlično razumela s taščo... zdaj, ko že teče 4. leto, odkar živim pri njih, pa so se odnosi ohladili, skorajda že zamrznili. Tast pa ostaja isti, prisrčen, ljubeč, ki ga ševedno skrbi za mene in s katerim imava vsak dan še boljše odnose. Mislim da je krivo, da sem maminega sinčka predresirala v odraslega moškega (25 let je star)...in zdaj imam namesto mame, na katero sem se lahko vedno obrnila- taščo (sicer ne tisto tipično hudobno, ampak podobno).

Celo tik pred psihiatrom sem zaradi tega, samo še pogum zbiram, da stopim do njega :cry:
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 06. Maj. 2009 23:20

Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 07. Maj. 2009 9:16

Ne rabiš psihiatra, cool down.
Povej najprej, kaj je sploh narobe. Se tašča vtikuje v vajin odnos? Zakaj so se odnosi ohladili? To, da si njenega sinčka "predresirala", težko verjamem, razen če je res un primer posesivne ženske...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
ashi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ashi » 07. Maj. 2009 11:16

boljše od moje tašče pa ni nobene.. takoj ko pridem tja je kava na mizi.. ful prijazna do mene.. slišiva se po telefonu obvezno vsak dan... enx jaz njo pokličem.. drugič ona mene.. ful se štekava.. predstvalja mi drugo mamo :oops:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 09. Maj. 2009 10:10

Hehehe, ko sm žleht :twisted:
Ne maram tega, da ona pere moje cote. Ok, se zgodi kdaj, da je treba malo počakat do vikenda, da bo nizka tarifa in se mal večji kup nabere, al pa me mora včasih moj spomnit na to, ampak ful pa ne maram, da mi gre pol taščica oprat cote. Še posebej ne zato, ker čez vikend, ko me ni tu, dosti pere v mojem stroju - vidim po mehčalcu, ki ga nenavadno hitro zmanjkuje. In zdaj sm jo jz zaj*****...hehe :twisted:
Po novem namreč ne uporabljam več mehčalca, ampak navadni kis namesto njega. Cote so isto mehke, za stroj je dobro, ker kis razgrajuje vodni kamen, nekaj dobrega naredim za okolje, za kožo je boljše, ker mehčalec povzroča mnoge nenavadne luske in ekceme, pa še na dnarju prišparamo. Aja, da dodam - cote nič ne smrdijo po kisu, niti malo. Je pa res, da nimajo tistega ostrga vonja od mehčalca več.
Ona si pa naj lepo sama nosi svoj mehčalec, če misli (na skrivaj) prat v mojem (novem) stroju (brez vprašanja).
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 09. Maj. 2009 11:29

^Oprosti,a ji ne moreš povedat,oz. vprašat zakaj ga jemlje?Ves čas se verjetno ne bosta šli teh igric skrivanja stvari ena pred drugo...zmenita se med sabo...
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 09. Maj. 2009 17:23

ashi napisal/-a:boljše od moje tašče pa ni nobene.. takoj ko pridem tja je kava na mizi.. ful prijazna do mene.. slišiva se po telefonu obvezno vsak dan... enx jaz njo pokličem.. drugič ona mene.. ful se štekava.. predstvalja mi drugo mamo :oops:

skor da isto :D sam da se še ne pokličeva usak dan LOL praktično res že živim tam in še včeri so mi rekl, ne hodt domou boš ju3 al te pa mi2 zapeljeva (k gremo u tunizijo in sm šla po cunce k mojmu zlo pozn zvečer):D

fotr je pa tut ful faconar, ma obadva sta zakonn!
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 09. Maj. 2009 19:35

Jaz pa nebi hotela imeti taščo za drugo mamo. Neka razdalja pa more bit.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 10. Maj. 2009 11:10

a_pikica_a napisal/-a:Jaz pa nebi hotela imeti taščo za drugo mamo. Neka razdalja pa more bit.

Se strinjam...mama je samo ena.

ASHI moja me tudi postreže in recimo 85% časa, ko sem pri njih zelo dobra..ostalih 15 % pa je...
Tašča je včasih tak dobra, da se cedi med in mleko, drugič pa te za hrbtom ogovarja. Ko bi mi vsaj v obraz rekla, da bi lahko zagovarjala svoja stališča.

Npr. teden nazaj:
Od mojega foter je nehal delat v službi, ko je bilo on leto star in je mogela mama delat. On je pustil službo, ker vrtca kao niso mogli dobit, da bo čuval otroka.... ta otrok je odrastel in ima danes 22 let...fotr mu pa še zmeraj ne dela, ker je doma NČ delat dosti lepše. Da ne pišem koliko so trpeli pomankanja, ker je delala samo mama... to tastu nikdar ne oprostim, ker so posledično trpela njegova hčerka in sin....no in ja jim zadnjič odkrito rečem, da me nihče ne bo prepričal, da fant rabi 22 let varuško in bi šel lahko foter v službo, ko je šel moj v prvi razred, ker takrat pa več ni rabil dopoldne varuške, ker je bil itak v šoli.

No in ko je bla ta debata so bili oni lepo "modro" tiho. Naslednji dan ko me ni bilo pa so mojemu govorili, da sem jih užalila. Lahko bi to meni v obraz rekli, da se bi branila s tem, da me nihče ne more prepričat da moj rabi 22 let varuško, ker niso mogli dobit vrtca.

(istega leta je moja mama prosila za vrtec...prvi odgovor negativen...po par obiskih vrtca....se čudežno najde še eno mesto.... mami pa nebi oprostila, da je takrat pustila službo...cela družina pa bi gledala kaj bomo dali v usta.)
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 10. Maj. 2009 11:40

^^ Ti se nimaš kej umešavat v njihovo familijo, zakaj so se tko odločil je njihov problem in ga bodo tudi sami rešil. Očitno jim je že vredu, da je tko. Ker če jim ne bi bilo, bi lahko kej naredil v tej smeri.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 10. Maj. 2009 13:07

Josephina napisal/-a:^^ Ti se nimaš kej umešavat v njihovo familijo, zakaj so se tko odločil je njihov problem in ga bodo tudi sami rešil. Očitno jim je že vredu, da je tko. Ker če jim ne bi bilo, bi lahko kej naredil v tej smeri.

Ko bi ti videla kako je to vplavalo na oba otroka in še vedno vpliva. Revščina na vsakega vpliva.

Ne mene to prekleto vpliva, ker moj ves denar kar zasluži, da za račune in hrano, ker njegova mama sama to ne zmore. Sama razumem, da more pomagat s svojo plača, ampak ko on njim pomaga sva midva za marsikaj prikrajšana. Če bi njegov oče finančno pomagal bi jim bilo dosta lažje preživet.

Očetu to ustreza, da je že 20 let doma in nič ne dela, ker je len.

Moti me, da ko bova enkrat imela otroke bo on s svojim denarjem pomagal njim....kaj pa jaz....bom sama skrbela za sebe in otroke? Nisem materialistka, ampak kako bo v prihodnjosti pa tudi že razmišljam.

Sem pa v prejšnem postu hotela povedat tisto kar je napisano v drugem odstavku. Da ti ne povejo v faco, ampak drugi dan tvojemu.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Maj. 2009 13:32

Meni se tudi zdi, da si šla tu krepko čez mejo. Jaz še svojim staršem ne pametujem, kako naj ravnajo z denarjem, da bi se v druge ljudi vtikala, mi pa na kraj pameti ne pade.
Kaj, če bi bila situacija obrnjena in bi tašča tebi razlagala, da je tvoj faks neperspektiven, služba premalo plačana, da bi lahko več delala,...? Verjetno bi bila takoj "monster in law", ki teži bodoči snahi.

Pa razumem tvojo dilemo glede prihodnosti, ampak takšne težave se rešuje s fantom, z njim se zmeni, kako bosta imela zrihtane finančne zadeve.
Uporabniški avatar
ashi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ashi » 10. Maj. 2009 14:14

mimikad napisal/-a:
a_pikica_a napisal/-a:Jaz pa nebi hotela imeti taščo za drugo mamo. Neka razdalja pa more bit.

Se strinjam...mama je samo ena.

ASHI moja me tudi postreže in recimo 85% časa, ko sem pri njih zelo dobra..ostalih 15 % pa je...
Tašča je včasih tak dobra, da se cedi med in mleko, drugič pa te za hrbtom ogovarja. Ko bi mi vsaj v obraz rekla, da bi lahko zagovarjala svoja stališča.

Npr. teden nazaj:
Od mojega foter je nehal delat v službi, ko je bilo on leto star in je mogela mama delat. On je pustil službo, ker vrtca kao niso mogli dobit, da bo čuval otroka.... ta otrok je odrastel in ima danes 22 let...fotr mu pa še zmeraj ne dela, ker je doma NČ delat dosti lepše. Da ne pišem koliko so trpeli pomankanja, ker je delala samo mama... to tastu nikdar ne oprostim, ker so posledično trpela njegova hčerka in sin....no in ja jim zadnjič odkrito rečem, da me nihče ne bo prepričal, da fant rabi 22 let varuško in bi šel lahko foter v službo, ko je šel moj v prvi razred, ker takrat pa več ni rabil dopoldne varuške, ker je bil itak v šoli.

No in ko je bla ta debata so bili oni lepo "modro" tiho. Naslednji dan ko me ni bilo pa so mojemu govorili, da sem jih užalila. Lahko bi to meni v obraz rekli, da se bi branila s tem, da me nihče ne more prepričat da moj rabi 22 let varuško, ker niso mogli dobit vrtca.

(istega leta je moja mama prosila za vrtec...prvi odgovor negativen...po par obiskih vrtca....se čudežno najde še eno mesto.... mami pa nebi oprostila, da je takrat pustila službo...cela družina pa bi gledala kaj bomo dali v usta.)

zakaj pa mora bit distanca? saj pa je to navsezadnje tvoja bodoča druzina. meni pa se zdi prav lepo, da se tako dobro razumeva. pa če mi ma kaj za povedat takšnega mi že pove v obraz. VSE!!! ker pač ni tak tip človeka, ki bi druge ljudi obrekoval.. pač.. meni se zdi super, da se tako dobro štekava..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov