Tašča...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss M. » 24. Maj. 2009 13:41

Moja "tasca" se je na zacetku zdela kot angelcek. Ker je to moj prvi resnejsi fant, tud nisem imela izkusenj z mamami od fantov..Po moji mami sodec, ki je bla zmer prijazna in normalna do bratovih punc sm mislla, da to pac tko gre..vem, naivno.
Moj fant je edinec in njegova mami bi lahko bila njegova babica. Nuff said, to dvoje potegne za sabo ogromno.
Ne delam si laznih utvar, da bo vse uredu, ne ignoriram problemov in ce vidim, da je nekdo kljub temu, da se jst trudim bit prijazna, nesramen..bo dobu svoje. Sploh mi pa dol visi zanjo, ker imam jaz svoje zivljenje in starse, ki me imajo najrajs in jaz njih.. Njo bo pa itak kmal pobral :D (kar zgrozajte se, sam tisti filingi, ko ti nekdo hoce neki slabega sam zato, ker misli, da mu krades neki njegovega (bolno), pa se mu ne da dopovedat, da ni res...te zacnejo take misli obdajat).
Zadnjič spremenil Miss M., dne 24. Maj. 2009 15:56, skupaj popravljeno 1 krat.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 24. Maj. 2009 14:00

O lubi bog kaj vse ne vidiš...no jaz pa lahko rečem, da je moja sedanja tašča prav vredu. sicer smo pri njegovih recimo...1-2x na mesec, pa je čist dovolj. prej sem mela 2 vezi po 2 leti in prva tašča je bla..hm...mela je svoje čudne poglede no, je pa res, da sem bla res mlaaadaa :) druga tašča je pa bla koza pa pol in sem jo v 2 letih menda itka vidla samo 3-4x in je blo dovolj. frikica p apol, ki me ni poznala in je govorila in mislila o meni vse najslabše, samo zato, ker se je sin iz gorenjske preselil na štajersko :)
no sedanja tašča je pa prav vredu. po 1 letu ne opažam nikakršnih "polen" pod nogami, nikakršnih problemov...se prav fajn razumeva. pa tudi moji so sprejeli mojega super.
Uporabniški avatar
*Penelope*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Penelope* » 24. Maj. 2009 14:53

Peterca 18 ja on mora biti tudi vsak dan doma..bog ne daj, da bi se kdaj zgodilo da ne bi bilo tako..če pa se že in kam greva npr. na bazen za cel dan, zvečer vedno reče tašča joj pa cel dan sta bla skupi, zdej pa bod mal doma.. :roll:
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 24. Maj. 2009 14:59

^^To je meni najbolj butasto "bodi še malo doma" ker itak včasih staršem gre samo za princip da je zdaj otrok DOMA, ukvarjajo pa se itak ne z njim.

Kot da obstaja neka KVOTA časa ki ga moreš na dan doma preživet. Pač je bil cen dan z punco, in kaj pol? Mu je že očitno fajn.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
*Penelope*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Penelope* » 24. Maj. 2009 15:08

To je meni res bolano...
Sej sem mu povedla, da me to moti, ampak pravi da on bi šel še potem z menoj ven, ampak se noče kregat, da zato ostane raje doma..da ne bo mamica žalostna
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 24. Maj. 2009 15:20

Jaz s takim, ki se mami ne postavi po robu, sploh ne bi hotela bit, ker bi dobro vedela, da me čaka pekel od prihodnosti.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 24. Maj. 2009 15:40

ne morem verjet, kakšne tašče imate ene. mislim, morš met kr trden karakter, da preživiš taka podje*avanja. težko je tko živet, sploh če veš, da te njegova familija ne mara lih najbolj.
moja tašča je kar fajn. na začetku me je sicer motilo to, da je imela mojega tko podzavestno v krempljih (on se tega sploh ni zavedal), vedno je hotla vedet, kje je, skoz se je moral javljat domov itd. mene je to blazno motilo, ker pri nas tega ni nikoli blo in me je tud motlo, da ga kličejo 2 krat na dan, če sva na morju :evil: in na sploh so se do njega obnašali kot da je majhen otrok. neki časa so tudi vsako njegovo idejo spljuvali, češ da zakaj bi menjal to službo, pa zakaj se morva spet preselit, pa kakšen avto je kupil. nič jim ni blo več.
ampak se je zadeva umirila in je zdej super. edino moti me še to, da tašča ful zameri, če nočeva jest kosila pri njih. kr ena surla, pa da zakaj ne, pa če je dala že kuhat ... halo, pa sej če se zmeniš prej je ok, ampak ne da greva pol ure prej na sendvič, pol pa se moram tam dobesedno silit, da spravim tisto kosilo vase. zavedam se, da ni popolna, je pa dost razumljiva in nama hoče samo najboljše. dejansko mi je neki časa nazaj rekla neki v tem smislu, da ga je predala meni, da je svoj del ona že opravila, da zdaj sem na vrsti jaz :? halo??? to mi je blo malo mimo.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 25. Maj. 2009 10:14

choco.cat napisal/-a:^^To je meni najbolj butasto "bodi še malo doma" ker itak včasih staršem gre samo za princip da je zdaj otrok DOMA, ukvarjajo pa se itak ne z njim.

Kot da obstaja neka KVOTA časa ki ga moreš na dan doma preživet. Pač je bil cen dan z punco, in kaj pol? Mu je že očitno fajn.

no to sem nekaj časa tud jaz doživljla s strani mojih starih...ne bom rekla, da mi nista dovolila it kam, ali pa da bi mi nekaj branila, ampak ko sem šla recimo 3x na mesec ven, je blo to že...waooo SPET greš ven?? pa kaj niti en vikend ne moreš doma bi? pa kaj moreš skoz okol hodit? mislim HALO?!!?!? itak sem bla skoz v šoli pa na treningih,ko pa sme kam šla, pa je bil cel direndaj, zakaj me ni nikoli doma..in KO SEM BILA DOMA, sem čepela za kompom al pa pred tv-jem, al pa se zumaj sončla...stari se niso nekaj "ukvarjali" z mano takrat..ker v končn fazi-vse mi je štimalo-kaj se naj menim s starimi??? kake so zadeve v službi? to me pri tistih letih ni niti najmanj zanimalo...
gre se zgolj za princip-da si doma in da nisi s kom drugm...
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 25. Maj. 2009 16:41

^
mislim točno kot pri meni doma. stalno poslušam, da me nič ni doma, da me že komaj poznajo itd., kar mi gre resnično blazno na živce, ker to je itak moj dom in čez noč se to ravno ne spremeni.
če pa sem doma, sem pa tud itak v moji sobi in je isto kot da me ne bi blo.
dovolj je samo to, da sem doma in nikjer drugje, pa tudi če besede ne spregovorimo, samo da nisem kje drugje. mislim totalno mimo in totalno mi že najeda.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 25. Maj. 2009 21:31

Pri moji bivši tašči in tastu, so hišna opravila vedno žensko delo. Tašča kuha, pere, lika, pospravlja,... tast pa sedi pred tvjem, hodi na lov (je lovec), ali pa ribarit. V treh letih ga niti enkrat nisem videla, da bi karkoli postoril po hiši. Niti krožnika ni odnesel iz mize, če je jedel.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 26. Maj. 2009 11:25

sanjaanja napisal/-a:Pri moji bivši tašči in tastu, so hišna opravila vedno žensko delo. Tašča kuha, pere, lika, pospravlja,... tast pa sedi pred tvjem, hodi na lov (je lovec), ali pa ribarit. V treh letih ga niti enkrat nisem videla, da bi karkoli postoril po hiši. Niti krožnika ni odnesel iz mize, če je jedel.

o, jst bi znorela, da bi imela enega takega v bajti. ponavadi je žena sama kriva, da sploh pride do tega, ker ga je z leti tko navadla :)
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 26. Maj. 2009 13:32

Roisin napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:Pri moji bivši tašči in tastu, so hišna opravila vedno žensko delo. Tašča kuha, pere, lika, pospravlja,... tast pa sedi pred tvjem, hodi na lov (je lovec), ali pa ribarit. V treh letih ga niti enkrat nisem videla, da bi karkoli postoril po hiši. Niti krožnika ni odnesel iz mize, če je jedel.

o, jst bi znorela, da bi imela enega takega v bajti. ponavadi je žena sama kriva, da sploh pride do tega, ker ga je z leti tko navadla :)

Aja, a misliš ti tako. Od mojega bivšega bratu je lahko mama 10x na dan zatežila naj pospravi po mizi pa je bilo isto. Tako, da dvomim, da so mame in žene tiste, ki jih tako navadijo. Bolj problem je moška vzvišenost, da to je pač žensko delo.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 26. Maj. 2009 13:38

ana27 napisal/-a:
Roisin napisal/-a:

Aja, a misliš ti tako. Od mojega bivšega bratu je lahko mama 10x na dan zatežila naj pospravi po mizi pa je bilo isto. Tako, da dvomim, da so mame in žene tiste, ki jih tako navadijo. Bolj problem je moška vzvišenost, da to je pač žensko delo.

Ja, ampak moški nekje to idejo pobere. Seveda se pa vedno najde kakšna lenoba (moški ali ženska), ki ne bo za nič na svetu s prstom mignila.
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 26. Maj. 2009 13:44

*skokica* napisal/-a:
ana27 napisal/-a:
Roisin napisal/-a:

Jaz se kar strinjam z Roisin-moj stric npr. še zdaj živi pri svoji mami, pospravlat, prat in kuhat sploh ne zna, pa tudi on ne nese niti krožnika z mize! mi je kar neumno it na obisk, ko mi zmeraj neki naroča naj mu kavo skuham, itd. in to z unim podtonom to-je-žensko-delo.grrr :fight: ko je enostavno razvajen-bica mu je od malega vse k riti nosla, zato pa je tk...
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 26. Maj. 2009 14:12

človek se hitro navadi lagodnega življenja, moški se pa še hitreje navadijo, da imajo lepo skuhano kosilo, ko pridejo domov, pa da imajo oprano in zlikano, pomito posodo, obrisan prah. sej ne rečem, če moški na primer poskrbi za vrt in tehnične zadeve, ima lahko ženska čez gospodinjstvo, sam da bi mu pa vse k riti nosila, pa ne. tko kot lahko jst kdaj travo pokosim, lahko moj dragi kdaj skuha in posodo pomije :)
in ja, jst verjamem, da to delajo zato, ker vejo, da to LAHKO delajo, ker so se tako navadili. nekatere ženske so pa take, da jim skoz strežejo, pol pa jamrajo, da kako so same za vse.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]