Tašča...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
^^Rajš enkrat na 14dni tistih par kvadratov travce pokosim, kot pa da morm se vsak dan ubijat za štedilnikom. Ok, razen če se res gre za nek zajeban teren al pa kak vinograd...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
^Nama je pa nekako prišlo v navado, da vsa hišna in gospodinjska opravila delava skupaj. Npr. on pomiva posodo, jaz jo brišem. Jaz obešam majice, on spodnje perilo. On posesa, jaz pomijem po tleh. On kosi, jaz grabim. On žaga drva, jaz jih zlagam. Itd. itd. Pa je v bistvu luštno, ker v takem tempu kot živimo zmanjkuje časa za druženje in tako združiva prijetno s koristnim.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
prinzessin napisal/-a:*skokica* napisal/-a:ana27 napisal/-a:Roisin napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:Pri moji bivši tašči in tastu, so hišna opravila vedno žensko delo. Tašča kuha, pere, lika, pospravlja,... tast pa sedi pred tvjem, hodi na lov (je lovec), ali pa ribarit. V treh letih ga niti enkrat nisem videla, da bi karkoli postoril po hiši. Niti krožnika ni odnesel iz mize, če je jedel.
o, jst bi znorela, da bi imela enega takega v bajti. ponavadi je žena sama kriva, da sploh pride do tega, ker ga je z leti tko navadla
Jaz se kar strinjam z Roisin-moj stric npr. še zdaj živi pri svoji mami, pospravlat, prat in kuhat sploh ne zna, pa tudi on ne nese niti krožnika z mize! mi je kar neumno it na obisk, ko mi zmeraj neki naroča naj mu kavo skuham, itd. in to z unim podtonom to-je-žensko-delo.grrr :fight: ko je enostavno razvajen-bica mu je od malega vse k riti nosla, zato pa je tk...
Mojemu bratu ni mami nikoli nič k riti nosila pa se mu tudi čisto nič ne da in vse pade od njega. Imela sva popolnoma isto vzgojo in skupaj odraščala. Jaz pa za razliko od njega hočem imeti vse pospravljeno.
Bratranec pa ima 35 let, žividoma, mama skoz doma,... ampak on je človek, ki hoče red in vse pospravi, zna kuhat, prat, likat, vse,... ampak njemu to nikoli ne bi bilo treba, nikoli mu niso tega vsiljevali,... ampak on pač takšen je in to počne.
Človek se z nekimi geni že rodi in nihče ga ne bo spremenil, če sam nima volje za to.
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
takega deda, ki ne odnese niti krožnika od mize, bi pa lahko vtopila v žlici vode...moj doma tud vse dela..kuha, pomiva posodo, jo briše, pere perilo, obeša...ok edino lika ne, ker niti ni imel likalnika, dokler nisem jaz prišla sem živet..je pa res, da tud jaz likam po potrebi.nisem kot soseda, ki si rjuhe lika ( )
-
piškotek* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2009
- Kraj: Primorska
Moja tašča tudi vse lika od rjuh, spodnjih hlač, brisač, ... Sedaj ko je vidla, da jaz sproti zložim cunje, ko jih poberem s štrika in da je ful manj likanja je še sama začela to delat.
Kar se pa fanta tiče, pa je komentirala, da sedaj več dela kot pa je prej, ko mene ni bilo pri njih.
Zadnjič je tast pokosil ob cesti in sem šla pometat in dajala travo v karjolo (samokolnica) in pol prišel mi moj pomagat. Soseda to vida in kar ni nehala zjat v naju.
Kar se pa fanta tiče, pa je komentirala, da sedaj več dela kot pa je prej, ko mene ni bilo pri njih.
Zadnjič je tast pokosil ob cesti in sem šla pometat in dajala travo v karjolo (samokolnica) in pol prišel mi moj pomagat. Soseda to vida in kar ni nehala zjat v naju.
(s)mej se
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov