Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%
Skupaj glasov : 1006

Uporabniški avatar
SKY PRINCESS
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 14
Na forumu od: 20. 3. 2005
Kraj: MaRiBoR

Neprebrana objavaNapisal/-a SKY PRINCESS » 18. Jun. 2005 20:13

Pred mesecem dni sem končala tri mesece trajajočo zvezo z mojim fantom,ki sem ga zares ljubila,on pa mene ne,in zato sma šla narazen.Po koncu te zveze imam občutek da sem v depresiji,nonstop sem osamljena,nimam volje do ničesar,spremenil se je moj pogled na svet,odsotna sem,nemotivirana,noro hiro menjavam čustva...in kaj je čudno,nisem niti za trenutek pasivno razpoložena.V meni se dogajajo neke čudne stvari.Ne pogrešam ga več,z njim sem ostala še naprej v stikih,ne želim si ga več.Vendar sem vseeno na dnu.Fantom,ki me želijo,ne dovolim blizu,pa tudi če so res enkratni.Želim ostati sama.Kajti bojim se ponovne negativne izkušnje.Želim si iti v družbo,vendar se tam ne morem sprostiti.Imam le najboljšo prijateljico,ki mi pomaga,da preživim najhujše stiske,vendar imam občutek,da me je tudi ona že počasi sita,ko nonstop govorim o njem.Ampak resnično si ne znam pomagati.Stvari mi uhajajo iz rok.Nisem več podobna sami sebi.Po dnevi me preganjajo še samo spomini,ponoči pa ga še sanjam.Hudo...

Kako ga naj prebolim?Vsaka beseda bo dobrodošla...naj bo že enkrat konec te žalosti!
valchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 29. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a valchy » 18. Jun. 2005 20:51

Tudi jaz imam podobne izkušnje, vendar sva bila s fantom skupaj skoraj 3 leta.
Dolgo, dolgo sem rabila, da sem ga prebolela in še danes ko ga vidim me v srcu nekaj ščipne.
Vendar kar ne smeš narediti je to, da tičiš doma in samo misliš na njega. Pojdi ven v družbo, spoznavaj nove ljudi.
Saj ti ni treba takoj iti v novo zvezo, ker itak boš mislila in jih primerjala samo z bivšimi. Zabavaj se, on se sigurno še spomne ne nate.
V glavnem glavo pokonci, poletje je tu, boš videla da te veliko lepega še čaka! :)
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 810
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 18. Jun. 2005 20:55

Pusti času čas. Take stvqari ne minejo tako hitro in en mesec še zdaleč ni veliko časa za prebolevanje. Ni konec sveta in v morju je še veliko ribic, takih, ki so te vredne. Pomisli, da nekje čaka nate nekdo, ki te bo imel neskončno rad, te bo spoštoval in cenil - nikoli pa ne veš, kdaj se bo to zgodilo. Prvi pogoj za to pa je, da ne kriviš sebe in se sprijazniš s tem, kar imaš. Ne obupaj :razz:
Uporabniški avatar
mademoiselle
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 15
Na forumu od: 19. 3. 2005
Kraj: za devetimi gorami in devetimi vodami

Neprebrana objavaNapisal/-a mademoiselle » 18. Jun. 2005 21:26

pr men je pa vedno obratno. fantje0 se zaljubijo, jz pa ne - pol sm pa vedno jz tista packa katero morjo prebolet. sam ubistvu mam jz problem: nikol ne pustim fantu blizu, vedno ko se zadeva na resno obrne, najdm kšno napako... nikakor se ne morm zaljubiti! - sploh ne vem če bom kdaj res zaljubljena in nekoga resnično ljubila - sm prevelik cinik.
no sam še vedno mislim/upam da mi bo nekoč nekdo nepričakovano spodnesu tla pod nogami. in tudi zate sky princess obstaja nekdo!
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 298
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 18. Jun. 2005 21:34

smesno... ok... leto in pol je odkar sem koncala mojo 3 letno zvezo... in men vrjem, vse prej al slej spoznajo obcutke, ki jih opisujes... tud sama sem bla taka in pocasi je vse zacelo skrbeti zame... ampak nekako je slo...
bla sem cudna, sama sebi v napoto... ampak pol je nenapovedno prsu mim tipck, ki mi je bil vsec in jaz njemu. in? nisem ga pustila blizu, on pa ni pustil mene in imela sva zabavo... dokler nisem enkrat v mestu srecala bivsega... jaz pa ravno namenjena na zmenek "s prijatelejm"... in me vprsa: kam pa kam lustkana gospodicna??
in takrt mi je postalo jasno!! nisem vec cutila tistega smesnega obcutka, ko gas recas, ni mi bilo nerodno... vedela sem, da sem ga prebolela (nekaj mesecev pozneje sem ugotovila tudi da sem se zaljubila)... moj odgovor je bil: hudo uzivat zivljenje!
Cez 15 min me je videl v objemu drugega... zdi se mi, da se mu je podrl svet... ker sem ga prebolela...

ps: ja on je pustil mene...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
reimi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 71
Na forumu od: 29. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a reimi » 18. Jun. 2005 23:09

meni se tudi to trenutno dogaja. pravkar sem prišla domov iz zabave, ker se nisem mogla sprostit. tako močno ga pogrešam in boli me da ne morem opisati. upam, da bo čas naredil čimprej svoje, ker tako ne morem več naprej. jaz sem ti lahko v tolažbo le tako, da ti rečem, da nisi edina, ki to doživlja. drži se!
Uporabniški avatar
Slatka Mala
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 188
Na forumu od: 10. 5. 2005
Kraj: Göteborg,Sweden

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatka Mala » 19. Jun. 2005 0:30

mademoiselle napisal/-a:pr men je pa vedno obratno. fantje0 se zaljubijo, jz pa ne - pol sm pa vedno jz tista packa katero morjo prebolet. sam ubistvu mam jz problem: nikol ne pustim fantu blizu, vedno ko se zadeva na resno obrne, najdm kšno napako... nikakor se ne morm zaljubiti! - sploh ne vem če bom kdaj res zaljubljena in nekoga resnično ljubila - sm prevelik cinik.
no sam še vedno mislim/upam da mi bo nekoč nekdo nepričakovano spodnesu tla pod nogami. in tudi zate sky princess obstaja nekdo!


he he kako znana zgodba :ja: o boš se zaljubila brezskrbi,in to pošteno tko da merki da ne zafrkneš bo znal bit hudo kavš vidla kk je na "drugi strani"
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 350
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 19. Jun. 2005 10:30

moja zgodba je identična......in raznorazni nasveti v stilu pojdi ven, med ljudi so en sam larifari! tudi če greš ven, pa se družiš, non stop misliš na njega, si zamorjena in tudi družba se te kmalu naveliča, saj imaš v glavi samo njega! ne znam ti napisati nasveta, ki bi dejansko deloval! jst samo upam, da čas prinese svoje, ker če ne se bo tudi meni zmešalo :)
It looks like we could have made it baby...me and you!
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1072
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 19. Jun. 2005 14:29

SKY PRINCESS napisal/-a:Pred mesecem dni sem končala tri mesece trajajočo zvezo z mojim fantom,ki sem ga zares ljubila,on pa mene ne,in zato sma šla narazen!


ajoj ... men se to zdi tok malo ... jst po treh mescih še dobr zalublena nism bla, sam fajn mi je blo z njim ... dl k sm bla z njim, globlja čustva sm mela ... sam prve pou leta je bla čista zajebancija ...
škoda da si že 30dni depresivna zarad mal dalšga one-night standa ... pejt vn s kolegicami pa se ga nažuri, iskoristi poletni čas in si privošči pošteno avanturo ... predvidevam, da si še mlada, tko da bo še veliko časa, da spoznaš enega, ki bo vreden tvoje solzice (čeprou noben ni vredn da si žalostna!!)
Uporabniški avatar
bad_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 992
Na forumu od: 3. 9. 2004
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a bad_girl » 19. Jun. 2005 14:36

Mene je ex prevaral in me je res ooornk bolelo...sm mislila, da se mi bo moški spol za nadaljnih nekaj let do konca zagravžal in sem bla mnenja da ne rabm tipa sploh! In sm neki časa ful jokala in se sama seb smilila...pol sm pa po ene dveh-treh mesecih rekla sama seb "čaki mal bejba...ti jokaš in žaluješ zarad takega pezdetka ki ni vreden pol qurca"...

Pol sm se mal zamislila sama na sabo in začela hodit s prijatelji naokrog..in prek frenda sem na pijačkanjih spoznala sedanjega sončka za katerega lahko rečem, da je 100000x boljši kot bivši in vsaj še enkrat toliko bolj vreden mene in mojega srčka...in če ju primerjam z bivšim (ok grda primerjava, ali ipak) šele zdej vidim, da tisto z bivšim sploh ni bla veza kakršna bi mogla bit, da bi lahko trajala....

Tko, da čas 100% prinese svoje, vendar pa je treba najprej razumsko razčištiti zadeve...to pomeni, da se z bivšim ukvarjaš do te meje, da dojameš zakaj se je zgodilo tko kot se je, ne pa samo "nemislit nanj". Dobri argumenti so najboljše zdravilo za ranjeno srce!
_______________________________________
Strawberries cherries and an angel's kiss in spring, my summer wine is really made from all these things...
Uporabniški avatar
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 809
Na forumu od: 9. 8. 2004
Kraj: CeLjE

Neprebrana objavaNapisal/-a steLLcy » 19. Jun. 2005 15:10

tak kot je že alina povedala....za zlomljeno srce ni zdravila oz. nasveta, ki bi ti 100% pomagal....vsak da to skozi na svoj način...
po vsej verjetnosti ga boš prebolela takrat ko sploh ne boš pričakovala...
imej se rada... :wink:
Waiting in the queue oh whoopee doo
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 19. Jun. 2005 16:24

Zdi se mi, da je prebolevanje končane veze odvisno, koliko globoka je bila veza in koliko je bilo navezanosti. Jaz sem za enega potrebovala pol leta, za drugega spet dva dni. Čisto odvisno. Ugotavljam pa, da zadnje čase, ko več, ko imam negativnih izkušenj za sabo, vedno lažje mi je prekiniti eno vezo ali tudi če je prekinjena s partnerjeve strani, me ne boli tako kot me je včasih. Očitno že nisem bila dovolj zaljubljena. Treba je pustiti času čas.
Uporabniški avatar
Moonlightglow
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 48
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Žalec

Neprebrana objavaNapisal/-a Moonlightglow » 19. Jun. 2005 16:27

Hey! Sej so ti že povedali... edino zdravilo je čas. Tud jst še nisme prebolela svojega bivšega, s katerim sva bla skupaj 3 meseca in vem, da so 3 meseci lahko dovolj, da se zaljubiš in potem peklensko boli. Ampak... daj času čas, pa kolikor težko to je. Vse, ki to doživljamo, naj raje rečem vsi... bomo preživeli, moramo. Drži se!
Nekatera sanjarenja so le prividi, ki se spremenijo v prah, če se jih dotakneš. Druga se počasi oblikujejo, dokler ne postanejo resnična.
Nekatere sanje se uresničijo, ampak nikoli ne veš katere!
Uporabniški avatar
pikica83
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 136
Na forumu od: 25. 11. 2004
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a pikica83 » 19. Jun. 2005 17:35

Mislim da so tvoje izkušnje tako rekoč znane vsem, nažalost in tko kot so ti rekli, vsaka oseba prebolevva na svoj način. Tud jaz sem se tako smilila sama seb, kak teden tako jokala, bila sem samo še senca sama sebe, prebolevala sem zelo dolgo, pa še sedaj pride kak trenutek, ko sem čisto na tleh, ampak mine. Ne moremo ti povedati kako dolgo bo trajalo da ga preboliš, sama boš prišla do tega, ko ti bo dost tega da jokaš in žaluješ za nekom, ki je prizadel on pa uživa in boš ti tudi začela uživat. Ti daj samo času čas, tako kot so ti rekli in se ob vse uredilo.
Lumpyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 152
Na forumu od: 29. 7. 2004
Kraj: LJ city

Neprebrana objavaNapisal/-a Lumpyka » 19. Jun. 2005 20:02

Jst mislm da je prebolevanje čist odvisno od vsakega posameznika...

Jst sm pred enim mescem končala 3letno zvezo. Ko me je tip pustu, sm mislna d bom znorela, dobila živčni zlom, pomislna sm na samomor... čist sm bla na dnu. Jokala sm en tedn, noč in dan. Nism mogla ne jest, ne spat, ne dihat... NČ! Bla sm na konc. Po enem tednu sm sama sebe začela prepričvat, da tip ki mi je naredu to, ni vredn niti solzice več, da je največji prasec na svetu... Sevede ni blo takoj bolš, ampak vseen... Frendice so me itak skos podpirale, tko da mi je blo mal bolš... No potem smo šli pa s sošolci v Koper na eno žurko, sm se pa tm mal odklopla, probala pozabt na vse... No in potem sm po 3 tednih spet šla mal vn... takrat pozabla na probleme... in mi je ratal... Po enem mescu sm pozabla na bivšega, spoznala nekoga druzga, ki mi je zmešu glavo... in zdej je spet vse vredu! :)

Tko da, hočm ti povedat, da je vse v psihi... Če se hočš smilt sama seb, se lohka še 3 leta... če pa sama sebe prepričaš, da se da pozabt, se pa da. Vrjem!!! Res da vrjetn rabš čas, ampak se da. Ti se zdej najprej zjoki, ko bo pršu pa pravi čas, bo pa vse ql... Pa ne pozab na frednice, pejte mal skup vn, ne sam zvečer, tut popoldne (/dopoldne)... In takrat ko si s frendicam MORŠ sama sebe prpravt do tega da pozabš na probleme, pa bo bolš. :)
Svet se ne vrti zaradi ljubezni, se je pa zaradi nje vredno vrteti z njim...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov