Tako ga pogrešam, kako ga preboleti? 2.del
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Hm, dejansko razumem vsak stavek ki si ga napisala.
1. Prvo kot prvo, se moraš vprašati eno stvar: Si dejansko še želiš biti s to osebo?
Najbrž ne, ker če pomisliš...če bi bilo vse v redu in bi bila oba srečna, potem bi bila še skupaj, mar ne?
Najprej razdelaj v sebi, kaj je bilo narobe, da ne ti ne on nista bila srečna...in ko boš dojela to, boš lahko sprejela da bi se na dolgi rok uničila.
Predstavljaj si, da imaš otroka v takšni zvezi, kjer prihaja do konfliktov, ne sprejemanja drug drugega. Postavi si nekaj hipotetičnih situacij v prihodnosti, in se vprašaj kako bi to vplivalo na oba.
2. Kar se tiče tiste ženske, poglej...ob razhod ljudje prebolevajo na dva načina...prvi je ta, da se zapreš vase, bolečina pride...si res vzameš čas za premislek in da se sestaviš skupaj.
Drug način je pa, da zbrišeš vse...si takoj poiščeš neke nove igračke in kontaktiraš vse iz svoje preteklosti, samo zato da si potrdiš da si še zaželen.
In verjemi, noben način ni dober zase...pri prvem kjer greš čez obdobja samopomilovanja in traja dolgo časa, pri drugem pa nikoli ne potegneš neke črte. Pri prvemu si sam v bolečini, pri drugemu pa nikoli nisi sam.
Tista ženska mu je bila vse skozi všeč, tebi je trdil zato da je imel mir, ko je šlo pri vama vse v k. so mu možgani lepo ponudili neko novo opcijo.
Na tak način te je odrezal, in to je dobro zate...na začetku se zdi slabo..samo na dolgi rok je zate to bolje.
3. stvar, kdaj mine
Jaz osebno, sem rabil kar nekaj časa...potem pa je prišel nek dan, ko sem enostavno začutil srečo, spet sem našel notranji mir...ni bilo več prepirov, žaljivk, spet sem bil aktiven...šel sem na potovanje, šel sem v Bohinj, sral z eno mlajšo punco. Bilo je super. Spet sem bil živ.
In potem pozabiš, začneš pozabljati obraz, dogodke, detajle, spomine in pride dan, ko se boš moral dejansko prav potruditi da se boš kaj spomnil.
In, kdaj to pride...ne vem, a bo prišlo...verjemi.
In to je lepo da mu privoščiš srečo..tako je prav.
To da si zbrisala spomine, je bila napaka...lepo bi jih zapekla na dvd, naredila škatlo s spomini, in jih porinila v omaro.
Zadnja stvar, in najbolj pomembna stvar.
Nekoč se dva človeka zaljubita, včasih ta ljubezen traja, včasih pa se prekine. To ne pomeni, da tisti čas ni bilo ljubezni in ni bilo iskreno, ampak da sta enostavno začela rasti po svoje in ne skupaj.
1. Prvo kot prvo, se moraš vprašati eno stvar: Si dejansko še želiš biti s to osebo?
Najbrž ne, ker če pomisliš...če bi bilo vse v redu in bi bila oba srečna, potem bi bila še skupaj, mar ne?
Najprej razdelaj v sebi, kaj je bilo narobe, da ne ti ne on nista bila srečna...in ko boš dojela to, boš lahko sprejela da bi se na dolgi rok uničila.
Predstavljaj si, da imaš otroka v takšni zvezi, kjer prihaja do konfliktov, ne sprejemanja drug drugega. Postavi si nekaj hipotetičnih situacij v prihodnosti, in se vprašaj kako bi to vplivalo na oba.
2. Kar se tiče tiste ženske, poglej...ob razhod ljudje prebolevajo na dva načina...prvi je ta, da se zapreš vase, bolečina pride...si res vzameš čas za premislek in da se sestaviš skupaj.
Drug način je pa, da zbrišeš vse...si takoj poiščeš neke nove igračke in kontaktiraš vse iz svoje preteklosti, samo zato da si potrdiš da si še zaželen.
In verjemi, noben način ni dober zase...pri prvem kjer greš čez obdobja samopomilovanja in traja dolgo časa, pri drugem pa nikoli ne potegneš neke črte. Pri prvemu si sam v bolečini, pri drugemu pa nikoli nisi sam.
Tista ženska mu je bila vse skozi všeč, tebi je trdil zato da je imel mir, ko je šlo pri vama vse v k. so mu možgani lepo ponudili neko novo opcijo.
Na tak način te je odrezal, in to je dobro zate...na začetku se zdi slabo..samo na dolgi rok je zate to bolje.
3. stvar, kdaj mine
Jaz osebno, sem rabil kar nekaj časa...potem pa je prišel nek dan, ko sem enostavno začutil srečo, spet sem našel notranji mir...ni bilo več prepirov, žaljivk, spet sem bil aktiven...šel sem na potovanje, šel sem v Bohinj, sral z eno mlajšo punco. Bilo je super. Spet sem bil živ.
In potem pozabiš, začneš pozabljati obraz, dogodke, detajle, spomine in pride dan, ko se boš moral dejansko prav potruditi da se boš kaj spomnil.
In, kdaj to pride...ne vem, a bo prišlo...verjemi.
In to je lepo da mu privoščiš srečo..tako je prav.
To da si zbrisala spomine, je bila napaka...lepo bi jih zapekla na dvd, naredila škatlo s spomini, in jih porinila v omaro.
Zadnja stvar, in najbolj pomembna stvar.
Nekoč se dva človeka zaljubita, včasih ta ljubezen traja, včasih pa se prekine. To ne pomeni, da tisti čas ni bilo ljubezni in ni bilo iskreno, ampak da sta enostavno začela rasti po svoje in ne skupaj.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- aylar.3
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 10. 2013
ABBY: Končala sva zaradi tega, ker sva preveč različna. Pač on je pustil mene, ker je videl, da ni več smisla bit skupaj.
V najini zvezi je bilo v zadnjih dveh letih kar nekaj problemov, ki jih nisva nikakor mogla rešit, ne zaradi tega, ker jaz ne bi hotela, ampak ker on ni imel neke hude želje po tem, da se podrobno pogovoriva ter najdeva rešitev, ki bo za oba ok. Pred tem nikoli nisva imela nekih problemov, tisto kar je blio, sva pa rešila takoj. Tudi v teh dveh problematičnih letih sva imela obdobja sreče, ampak me jezi, da ni imel želje se trudit tako kot jaz. Ker vem, da bi se z malo truda vse lahko zrihtalo, samo na silo se ne da, jaz sama pa tudi ne morem/nisem zmogla rešit situacije. Očitno se me je naveličal, me ni imel dovolj rad, da bi se potrudil. Pa seveda starši so pritiskali nanj, ampak to je že druga zgodba, ki je ne bom omenjala. Stara sem 24, on pa 25 let. In daleč od tega, da vso krivdo zvračam nanj, veliko sem tudi jaz pripomogla, da je tako kot je, priznam. Pač oba trmasta, vsak je vlekel v svojo smer in rezultat je tukaj. Gremo naprej, nekako. Upam.
V najini zvezi je bilo v zadnjih dveh letih kar nekaj problemov, ki jih nisva nikakor mogla rešit, ne zaradi tega, ker jaz ne bi hotela, ampak ker on ni imel neke hude želje po tem, da se podrobno pogovoriva ter najdeva rešitev, ki bo za oba ok. Pred tem nikoli nisva imela nekih problemov, tisto kar je blio, sva pa rešila takoj. Tudi v teh dveh problematičnih letih sva imela obdobja sreče, ampak me jezi, da ni imel želje se trudit tako kot jaz. Ker vem, da bi se z malo truda vse lahko zrihtalo, samo na silo se ne da, jaz sama pa tudi ne morem/nisem zmogla rešit situacije. Očitno se me je naveličal, me ni imel dovolj rad, da bi se potrudil. Pa seveda starši so pritiskali nanj, ampak to je že druga zgodba, ki je ne bom omenjala. Stara sem 24, on pa 25 let. In daleč od tega, da vso krivdo zvračam nanj, veliko sem tudi jaz pripomogla, da je tako kot je, priznam. Pač oba trmasta, vsak je vlekel v svojo smer in rezultat je tukaj. Gremo naprej, nekako. Upam.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
aylar.3 napisal/-a:Tudi v teh dveh problematičnih letih sva imela obdobja sreče, ampak me jezi, da ni imel želje se trudit tako kot jaz. Ker vem, da bi se z malo truda vse lahko zrihtalo, samo na silo se ne da, jaz sama pa tudi ne morem/nisem zmogla rešit situacije. Očitno se me je naveličal, me ni imel dovolj rad, da bi se potrudil.
S tem si si odgovorila že sama. Zveza, kjer se trudi samo eden, ne more preživeti oz. ne gre toliko za preživetje, ker je to bolj reven izraz za nekaj tako lepega kot je ljubezen, pač pa mora nenehno napredovati. Vidva pa ne samo, da sta obstala na mrtvi točki, celo nazadovala sta, ker je on izgubil interes zate in posledično za zvezo. Seveda ima vsaka zveza padce, ampak ko stagnira in počasi gre navzdol, očitno to že ni to. Pustimo zaljubljenost, ki z leti izgine. Zanimanje za partnerja in za skupno srečo pa še vendarle more biti, sicer se je bolje raziti in si prihraniti čustvene bolečine (v tem primeru si to bila ti, on te je očitno že med zvezo prebolel).
Za tolažbo (if it helps) ... Moj bivši mi je ravno včeraj, ko sva se videla po dolgem času, priznal, da sem bila edina, ki se je trudila za zvezo in verjela vanj, ko ni več noben drug in da si bo to zapomnil za vedno, čeprav me je pred dvema letoma dokončno izgubil. Če ne prej, se bo tega zavedal, ko bo dal skozi eno ali več zvez, kjer bo on tisti, ki se bo trudil nahraniti zvezo na vse kriplje, z druge strani pa ne bo feedbacka.
- butterfly87
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 11. 2013
Aylar.3 preživljam isto tudi pri meni je minilo šele 3 mesece odkar sva končala in mam tudi občutek, da sem še kar na istem. Sicer je bilo pri nama obratno, ker sem bila jst tista, ki je končala zvezo, ampak je vseeno zelo boleče. Nisem več vidla smisla, podobno kot pri tebi sva si bila preveč različna, veliko prepirov, grdih besed, ki jih nisem mogla več prebavit in nadaljevati, kot da se ni zgodilo nič. Že samo da sem zaključila z zvezo, sem ponosna nase, ker sem se parkrat vrnila po njegovih prošnjah in sem takrat mislila, da nikol ne bom mogla it ven iz tega. Tukaj mi je pomagala družina in prijatelji, da sem le pred 3 mesci zares končala in se nehala videvat z njim. Ampak še vedno je težko in prebolevam, boleče kot sama govoriš. Tud jst sem pred kratkim zvedla, da ma že novo punco in me je ful prizadel. Ko sicer veš, da nista za skupaj, ampak je še vedno hudo in ja šok! Mogoče je tud ego, ker vem da je on šel dalje, jst se pa še vedno počutim kot kup nesreče in "procesiram" vse. Ne morem pa tud razumet, da je lahko že intimen z neko drugo, men je preprosto slabo, če samo pomislim na to. Verjetno smo ženske drugačne kar se tega tiče, ali pa tud ne, jst uglavnem sem. Hudo je tudi, ko ostane toliko spominov, kot sama praviš določena pesem na radiu, kakšen film na tv-ju, ki sva ga skupi gledala, najine slike in sem spet na začetku. In potem moram kar pozabiti, da sva nekoč obstajala kot par in nadaljevati, kot da ni bilo nič. To je res težko, ampak ni druge.
Fajn da se ukvarjaš s športom, to definitivno pomaga, Sama sem si tudi najdla različne rekreacije, se vpisala na tečaj nemščine, spoznala nove ljudi, mal začela ustvarjat doma, uglavnem veliko, samo da si zafilam dni in preusmerim razmišljanje drugam. Drugač imam pa itak občutek, da je on in razmišljanje o njem stalno nekje v ozadju mojih misli, tudi če delam kej druzga..tako pač je in ta čas more očitno it mimo. Pa upam za obe, da bo to čim prej. Pomaga tudi branje tega foruma, knjige od Sanje Rozman (zelo priporočam!), predvsem pa se naučit biti sama s sabo.
Fajn da se ukvarjaš s športom, to definitivno pomaga, Sama sem si tudi najdla različne rekreacije, se vpisala na tečaj nemščine, spoznala nove ljudi, mal začela ustvarjat doma, uglavnem veliko, samo da si zafilam dni in preusmerim razmišljanje drugam. Drugač imam pa itak občutek, da je on in razmišljanje o njem stalno nekje v ozadju mojih misli, tudi če delam kej druzga..tako pač je in ta čas more očitno it mimo. Pa upam za obe, da bo to čim prej. Pomaga tudi branje tega foruma, knjige od Sanje Rozman (zelo priporočam!), predvsem pa se naučit biti sama s sabo.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
ogabno.. sam stran od tega prasca, pa vseh podobnih. in da maš še čist prvo izkušnjo s takim kretenom je še bolj žalostno.
čim več se druži s prijateljico, uživaj v drugih stvareh da čim bolj pozabiš nanj. se bo že najdu kdo zate, glede na to da si še zelo mlada, ne skrbi glede tega
čim več se druži s prijateljico, uživaj v drugih stvareh da čim bolj pozabiš nanj. se bo že najdu kdo zate, glede na to da si še zelo mlada, ne skrbi glede tega
hej norci
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Res je, tip je prasec. AMPAK ti, ti si pa tud ultra trapasta! 7× te prevara in ti mu vsakič odpustiš? S tabo dela obupno, ti pa še kar vanj rineš in mu eseje pišeš? PA ŠE plešeš na maturancu z njim? Obup ženska, mej mal ponosa. Sej si res še mlada, sam tole je pa neumnost na višku. Mal spoštovanja do sebe nebi škodl
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Se kar strinjam z *malo*. Saj bi te tolažila, da si ti boga in je tip res prasec, ampak poznam zelo podoben primer in si tu mislim isto-adijo si. Naivna, neumna in še strokasta. Zakaj že bi morala plesati z njim? Še na vaje komaj hodiš-če že sploh in ti bogica se boš žrtvovala zanj ane. V resnici ti je to verjetno samo prilika, da ga uro in pol držiš za rokico in potem ustvarjaš še več drame. Daj začni se ceniti, ker če se še sama ne, te tudi drugi ne bodo.
The world is as you are.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Spet vse okoli njega, zrihtala, da mu bo žal. Verjetn bi te lahko tepel, pa bi ga branila in govorila, kak ni mislu tako, da ni tak.
Pleši z bratom, bratrancem, kolegom. Niso to neki napredni plesi, da se neb dalo naučit in mal zblefirat. Sama seb lažeš.
Piše ti, ker ve, da ti lahko! Da mu odpišeš, da ti ni vseen, da te sprovocira. Ti se mu pa pustiš.
Še vedno zaljubljena in še vedno zelo neumna, zmeri bolj
Očitno je vsak nasvet brez smisla. Good luck Obvladaš!!
Pleši z bratom, bratrancem, kolegom. Niso to neki napredni plesi, da se neb dalo naučit in mal zblefirat. Sama seb lažeš.
Piše ti, ker ve, da ti lahko! Da mu odpišeš, da ti ni vseen, da te sprovocira. Ti se mu pa pustiš.
Še vedno zaljubljena in še vedno zelo neumna, zmeri bolj
Očitno je vsak nasvet brez smisla. Good luck Obvladaš!!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
pa noben sorodnik, znanec ne pozna nobenega fanta, ki bi bil pripravljen plesat? pa če je še taki, da je lani plesal na svojem, bi se še spomnil korakov in se mu ne bi blo težko naučit še enkrat
piše ti pa verjetno zato, ker se je navado na tebe, 2 leti je kr dolga doba da se navadiš na človeka. nočem bit nesramna, ampak počasi se bo navado na to novo punco in ti potem ne bo več pisal
drugač pa vem kak je, ko se zaljubiš, pol pa tip okrog trosi, da si fukjena in ne vem kaj še vse v bistvu pa so oni najbolj zajebali situacijo, ampak ko se zgodbo pove prijateljem, pa se kr pojavijo neke izmišljotine in kak so oni bli kul
piše ti pa verjetno zato, ker se je navado na tebe, 2 leti je kr dolga doba da se navadiš na človeka. nočem bit nesramna, ampak počasi se bo navado na to novo punco in ti potem ne bo več pisal
drugač pa vem kak je, ko se zaljubiš, pol pa tip okrog trosi, da si fukjena in ne vem kaj še vse v bistvu pa so oni najbolj zajebali situacijo, ampak ko se zgodbo pove prijateljem, pa se kr pojavijo neke izmišljotine in kak so oni bli kul
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov