Tako ga pogrešam, kako ga preboleti? 2.del

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 27. Feb. 2013 17:44

Se pridružujem mnenju wasd. Mislim, da je on tisti, ki ni pripravljen na kaj resnejšega, saj je imel cel čas silo - tako glede tega, da bi se ti morala takoj preseliti k njemu kot glede tega, da si želi kmalu najti novo punco in imeti čim prej družino. Pa saj nova zveza, še bolj pa ustvarjanje družine, ni enako kot če greš po štruco kruha v trgovino. :? Poleg tega bi lahko hitreje načrtoval otroka s tabo, ker sta bila skupaj že nekaj let in bi še malo počakal, da bi bila oba pripravljena, predvsem pa, da bi ti prebolela smrt očeta, ne pa da zdaj pod pritiskom časa išče punco, s katero bo potem čim prej začel ustvarjati družino. To se mi je že od nekdaj zdelo totalno zgrešeno razmišljanje, ker človeka, s katerim želiš imeti otroka, moraš poznati malo dalj časa kot samo leto dni, če sploh toliko.
In ne samo to - tudi če bi želel imeti s tabo otroka čim prej, bi se na tvojem mestu vprašala, ali si zares želi imeti otroka z mano, ali se mu zdim trenutno najboljša izbira, ker sva pač precej let skupaj in delujem kot prava ženska za mamo njegovega otroka.

Njemu se zdi izguba stariša kot nekaj, kar se preboli v enem mesecu in mene bi to pri partnerju zelo zmotilo, saj je partner izmed drugim tam zato, da ti stoji ob strani in te bodri. Očitno je njemu prebolevanje nasplošno (izguba kogarkoli) precej tuje, ker je tudi tebe prebolel dokaj hitro. Lahko se sicer samo pretvarja, ker želi v tebi prebuditi ljubosumje (zelo nezrelo sicer), lahko pa je dejansko čustveno "otopel", da je 3 leta zveze pozabil v tako kratkem času.

Jaz bi bila na tvojem mestu srečna, da več nisem s fantom kot je on, čeprav te razumem, da ti je zaenkrat še težko, sploh, če imata skupen hobi in družbo. A nimaš niti ene prijateljice izven te družbe? Tudi kraj hobija lahko zamenjaš, ker boš tako lažje začela na novo. :wink:
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Puella92
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Puella92 » 27. Feb. 2013 23:01

Nevem nekako se mi je porušila tista ideja da če je ljubezen se vse te ovire nekako premagajo. Očitno sem si pač napačno predstavljala in nama najina zveza ni enako pomenila. Danes sem izvedela da se že dobiva s tremi puncami, očitno mu gre kar dobro pri iskanju naslednje...Se počutim malo izigrano da mu očitno po treh letih še toliko ne pomenim da bi se malo zadržal. Očitno sem bila res edina ki mi je to da sva bila skupaj nekaj pomenilo, sploh ker sva se vsaj pomoje ujela in se imela lepo. Hja še ena izkušnja več, čeprav spet boleča.
Puella92
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Puella92 » 27. Feb. 2013 23:01

Nevem nekako se mi je porušila tista ideja da če je ljubezen se vse te ovire nekako premagajo. Očitno sem si pač napačno predstavljala in nama najina zveza ni enako pomenila. Danes sem izvedela da se že dobiva s tremi puncami, očitno mu gre kar dobro pri iskanju naslednje...Se počutim malo izigrano da mu očitno po treh letih še toliko ne pomenim da bi se malo zadržal. Očitno sem bila res edina ki mi je to da sva bila skupaj nekaj pomenilo, sploh ker sva se vsaj pomoje ujela in se imela lepo. Hja še ena izkušnja več, čeprav spet boleča.
In prav imaš, prebolevanja in izgube še ne pozna. Pa mu tudi ne privoščim, to ne privoščim nikomur. Ima super družino, nikoli niso imeli nekih večjih problemov, veliko so skupaj, se družijo hodijo eden h drugemu na kosila itd. jaz sicer tega od doma nisem bila navajena in zato mi je včasih očital da nisem "družinski" človek...
Kraj hobija pa priznam da bi bilo najbolj pametno spremeniti a bom vztrajala in bom trmasta, saj je to kraj kjer sem odraščala (letališče) in kamor sva z očetom skupaj zahajala saj je bil to tudi njegov poklic in hobij. Kakorkoli bo težko ne bom pustila da mi še to "vzame".
Pa tudi druge prijateljice imam,vendar sem žal tudi z njimi v teh treh letih malo izgubila stik in smo se manj družile. Seveda jih lahko pokličem in se dobimo, vendar je tudi meni mal neprijetno skoz "težit" nekomu, pa čeprav vem da ne gledajo na to tako. Navsezadnje mora vsak sam čez to...
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 28. Feb. 2013 10:54

Če si jih nekoliko zanemarila, ko si spoznala fanta in novo družbo, je morda res malo neprijetno in tudi iluzorno pričakovati, da te bodo stare prijateljice čakale odprtih rok. Toda vseeno ne boš izgubila nič, če poskusiš znova vzpostaviti stik z njimi. Naj vedo, da imaš še vedno tisto družbo, a si si vseeno zaželela, da se stare spet zberete skupaj in preživite več časa skupaj.

Saj veš, nihče ne mara, ko ga nekdo pokliče samo takrat, ko je zapuščen - pa ni važno ali s strani fanta ali prijateljev.

Jaz smrti koga bližnjega še nisem doživela, hvala bogu, čeprav se vsi soočimo s tem vsaj enkrat tekom življenja. Toda prebolevanje mi ni tuje. Vsak normalen človek je že kdaj koga preboleval (izvzamimo smrt), in če ta fant ne pozna narave prebolevanja, je očitno čustveno pasiven in se s tem ne sooča na enak način kot večina ljudi. Morda se samo skriva za masko hrabrosti, češ 3 leta zveze lahko pozabi že na randiju z novo punco, in te hoče z novimi puncami čim prej pozabiti, da ne bo imel časa razmišljati o preteklosti. Lahko pa je pač navaden kreten, ki mu zveza ni pomenila toliko kot tebi in morda sploh ni poanta v tem, da si želi čim prej zaživeti skupaj s punco ter načrtovati otroke, pač pa je rabil nek izgovor, da je zvezo lahko zaključil na spodoben način in ima zdaj idealno priložnost namakati še kje drugje.

Katera koli možnost je resnična, je zate zaenkrat boleče spoznanje, zato se čim bolj zamoti z novim življenjem. Zahajaj v družbo, pojdi na sprehod ali tečt ter vzami s sabo iPod, pojdi s kakšno prijateljico v kino ali žurat ipd. Si tudi zdaj vpisana na kakšen faks ali hodiš delat? Če karkoli od tega, ti verjetno tudi to vzame nekaj časa in ima dan hitro premalo ur, da bi utegnila razmišljati o njem.

Vsakič, ko te prime krč žalosti in se boš utapljala v podoživljanju lepih trenutkov, se spomni, da nista šla narazen zaradi lepih trenutkov, pač pa zaradi njegove nesolidarnosti in nepripravljenosti stati partnerki ob strani takrat, ko bi to najbolj potrebovala. Človek si te zasluži šele takrat, ko je ob tebi tudi v najtežjih trenutkih, ker oditi zna vsak - vztrajanje, ko je najtežje, pa pokaže koliko ljubezni premore do tebe. :)
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
maria231
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a maria231 » 22. Mar. 2013 7:28

........
Zadnjič spremenil maria231, dne 22. Mar. 2013 15:23, skupaj popravljeno 1 krat.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 22. Mar. 2013 9:44

Upam, da se šališ - zaradi nekega tipa se nisi vpisala na željeni faks?! No, imaš problem. Dosti večji problem, kot je to, da te je takšen bedak pač pustil! Začni delat na sebi, resno! A na medicino še lahko kako prideš? (Predvidevam, da si maturantka?)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 22. Mar. 2013 10:33

Ojoj, punca... Ojoj.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
maria231
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a maria231 » 22. Mar. 2013 12:52

Lahko, vendar najbrž šele drugo leto, s prepisom...
Vpisala sem se na faks, ki me veseli enako, vendar pa še zdaleč ni toliko perspektiven.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 22. Mar. 2013 13:48

Bodi vesela da si se ga znebila. Namesto da bi te podpiral glede faksa, se gre njemu bolj za to da bi vidva skupi igrce igrala. Wtf? :?: Imam občutek da tip ne počne nič pametnega v lajfu.
Tudi jaz ti priporočam, da začni delat na sebi. Tega kretena pa res pusti pri miru!
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 22. Mar. 2013 16:08

Nekako tako ...

Pa izbij si iz glave te primitivne ideje o ''perspektivnih'' in ''neperspektivnih'' faksih ... ti sama si ali pa nisi perspektivna!
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 22. Mar. 2013 20:38

In spet je post izbrisan... :roll:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 23. Mar. 2013 15:51

Krasno, zdaj se bo sigurno vse čisto prav rešilo in mi tu itak nimamo pojma kaj govorimo. Mogoče jo bo pa celo hotel vzet nazaj! Jej! :roll:
nememento
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 4. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a nememento » 19. Apr. 2013 14:12

...
Zadnjič spremenil nememento, dne 19. Apr. 2013 16:53, skupaj popravljeno 3 krat.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 19. Apr. 2013 16:04

^^ Kar pišeš, je po mojem mnenju nekoliko strašljivo, upam, da kaže predvsem na to, da si še nezrel.

Punca je v dani situaciji ravnala povsem pravilno in pošteno, tvojo pomoč je videla zgolj kot prijaznost sošolca, ki neko snov bolj obvlada kot ona sama in to je vse. To je povsem normalno in običajno. Ko si ji razodel svoja čustva, ti je pojasnila, da te vidi zgolj kot prijatelja, nato pa se ti je izogibala, ker ji ni bilo prijetno ob misli na to, da si ti zaljubljen vanjo, ona pa je - kot ti je tudi pojasnila - v zvezi.

Kar pišeš o tem, da si nisi prišel na jasno, kako čutiš do tega, da je v zvezi, da si ji pisal, da ti nujno potrebuješ pogovor z njo, do tega, da si jo čakal tri (3!) ure in bil presenečen in razočaran, ko je ni bilo ... no, to je po mojem bodisi zelo nezrelo ali pa bolno, upam, da zgolj prvo.

V situaciji v kakršni si, se moraš pač vesti kot to, kar dejansko si: odrasla oseba. To pomeni, da hodiš na faks, se učiš, delaš in razčistiš pri sebi da:
a) punca ni naredila nič narobe
b) so tvoja čustva tvoj problem
c) da med vama zveza ni mogoča
d) da nimaš pravice od nekoga zahtevati časa, čustev, prijateljstva in da se ne moreš in ne smeš vsiljevat ljudem, ne glede na to, kaj čutiš do njih.

Če res razmišljaš o tem, da bi pustil faks in se ne moreš zbrati, poišči strokovno pomoč, tvoja dejanja so vsekakor neprimerna, vsiljiva in za dekle zelo hitro vsaj čudna, če ne ravno strašljiva. Predvsem kar pišeš o ljubosumju je bolno(!) in če se poskusim postavit v vlogo tega dekleta mi postane kar malo slabo - daleč od tega, da bi si predstavljala prijateljstvo s teboj v njeni situaciji, dejansko se te poskusila ogniti kolikor bi bilo mogoče.
nememento
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 4. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a nememento » 19. Apr. 2013 16:35

Ne pustil, teveč vzel absolventa. Zato sm tud napisal, da "za to leto".

Dobro, vem da ne morm zahtevat časa. Ampak če napišem, da jo počakam, potem mi lahko vsaj odpiše, nej ne čakam, da ne pride? Pričakujem preveč?
In ne, nism mislil debatirat o tem, da je ona v zvezi, ampak jo vprašat par vprašanj glede tega, kaj je šlo narobe, glede odnosa nasploh.

Mogoče ljubosumje ni prava beseda, vendar težko najdem tisto ta pravo. Kot neka slaba volja, ker je kul z ostalimi, mene pa ignorira.

Ful ti hvala, si me zadost streznila. Upam, da ne zameriš preveč tegale izbrisa, ampak je po moje bolje, ga ni več.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]