Tako ga pogrešam, kako ga preboleti? 2.del

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 23. Feb. 2011 22:46

kako je tebe težko brat.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 23. Feb. 2011 22:48

vrtnica: dioniz te najprej podpira, ker razume, da ti je težko; potem se pa dela norca, ker ma dost tvojga javkanja. sprašuješ kako, pa imaš na tem forumu in celo v tej temi že kopico predlogov napisanih. a si ti sploh prebrala kaj prej?

torej: pojdi med ljudi, odstrani vse spomine. pobriši jih ali pa zmeči v eni škatlo in odstrani iz svoje posesti. izbriši/blokiraj njegove poste na fb, izbriši telefonsko (še vedno jo lahko kasneje dobiš), ne ostani z njim prijateljica ker tega očitno zaenkrat nisi sposobna. zamoti se z biločim. vpiši se na kak tečaj, pojdi na vsako pasjo procesijo.. če je skos prisoten v umu in posledično ne moreš spat, športaj in se utrudi, da boš kar padla v posteljo... najhuje je prvi 14 dni potem ko dojameš, nato gre na bolje.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 23. Feb. 2011 23:46

ma ženska če tak jamraš kot, da ti je cela familija umrla no... daj idi med ljudi no! delaj nekaj kar te bo zamotlo samo ne bodi pa doma pa delaj nič, ker takrat bo res bolelo. Pa nisem napisal vstreli se, ker bi ti želel slabo pa se norčeval pa bil hinavec ampak sem ti samo hoto povedat, da nehaj tolko jamrat pa nas že začni ubogat kar ti svetujemo, ker ti hočemo pomagat! in enak efekt kot to da se vstreliš bo melo to da greš med ljudi ali pa da bilokaj začneš počet, da se boš zamotla. Zaradi obojega bo nehalo bolet.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Feb. 2011 9:24

Ne vem, zakaj si na koncu iz vseh naših dobronamernih nasvetov izluščila samo to, da ti je Dioniz napisal vstreli se, kar itak ni bilo mišljeno dobesedno. Vsak ti je lepo napisal kaj počni in česa ne, da si boš olajšala naslednjih nekaj dni, tednov ali mesecev, ker je slednje odvisno samo od tega, kaj boš naredila TI. Če se boš aktivirala in dala prednost drugim stvarem in ljudem v svojem življenju, ga ne boš prebolevala še mesece, pač pa morda še nekaj tednov, ali pa še to ne. Ko pa nenehno razmišljaš samo o njemu, verjemi, da se lahko to objokovanje spremeni v mesece, pol leta ali bognedaj še dlje. :wink: Kar hočem povedat, je samo to, da ga skenslaj z vseh socialnih mrež, telefona in kar je še tega, ker on očitno ne razmišlja toliko o tebi kot ti o njemu, zato si dopovej, da ravno zaradi tega ni vredno izgubljati čas in živce ob podoživljanju vsega lepega, ker sta šla narazen z razlogom. In btw, vsi smo dali že to čez, vendar pač toliko bolj boli, duši in ne vem kaj še vse, ko gre za prvo prebolevanje. :)
cute
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a cute » 27. Feb. 2011 21:31

Čez nekaj časa spoznaš rahlo razliko med držanjem za roke in oklepanjem duše. Spoznaš, da ljubezen ne pomeni odpiranja in da družba ne pomeni varnosti. Spoznavati začenjaš, da poljubi niso pogodbe in darila niso obljube. Priznavati začenjaš svoje poraze z dvignjeno glavo in odprtimi očmi, s pokončno držo odraslega, ne s potrtostjo otroka. Naučiš se graditi vse svoje poti danes, ker so jutrišnja tla preveč negotova za načrtovanje. Čez čas spoznaš, da te celo sonce opeče, če se mu predolgo izpostavljaš. Zato zasadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš, da ti nekdo drug prinese rože. In nauči se, da resnično lahko zdržiš … Da si resnično močan in da si resnično vreden. (Tomaž Humar)

No, eno izmed, po mojem mnenju, boljših razmišljanj za dvig samozavesti.... Ker je vse napisano preprosto tako zelo res!!!! Takoj si same kupit rožico bejbe!! Ker si jo zaslužimo ne glede na vse kar smo kdajkoli storile prav ali narobe... Vredne smo!!!! In nihče ne sme biti tako pomemben v našem življenju, da nas sesuje ko gre iz njega. Same moramo znati živeti, kvalitetno, veselo, optimistično. Same se postaviti na noge, same najti nekaj kar nas bo razveseljevalo, pa čeprav bojo to malenkosti. Ne pustite se poniževati, ne pustite da vam kdo vzame sanje, ne spreminjajte se, če vas na vas nič ne moti! Imejte se rade!!! Jaz delam na tem. Včasih deluje, da pojma nimate, včasih....se pokrijem z odejo čez glavo in jočem dokler imam solze... Nihče ni tako zelo močan da kdaj ne bi obupal za določen čas.... važno je, da se potem spet spraviš na noge...in greš po tisto prekleto rožico... samo zase!!!!! :)
Kdor se smehlja, namesto da bi besnel, je vedno močnejši.
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 28. Feb. 2011 11:22

cute napisal/-a:No, eno izmed, po mojem mnenju, boljših razmišljanj za dvig samozavesti.... Ker je vse napisano preprosto tako zelo res!!!! Takoj si same kupit rožico bejbe!! Ker si jo zaslužimo ne glede na vse kar smo kdajkoli storile prav ali narobe... Vredne smo!!!! In nihče ne sme biti tako pomemben v našem življenju, da nas sesuje ko gre iz njega. Same moramo znati živeti, kvalitetno, veselo, optimistično. Same se postaviti na noge, same najti nekaj kar nas bo razveseljevalo, pa čeprav bojo to malenkosti. Ne pustite se poniževati, ne pustite da vam kdo vzame sanje, ne spreminjajte se, če vas na vas nič ne moti! Imejte se rade!!! Jaz delam na tem. Včasih deluje, da pojma nimate, včasih....se pokrijem z odejo čez glavo in jočem dokler imam solze... Nihče ni tako zelo močan da kdaj ne bi obupal za določen čas.... važno je, da se potem spet spraviš na noge...in greš po tisto prekleto rožico... samo zase!!!!! :)

Hvala ti za tole!
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
Uporabniški avatar
Baaaby.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Baaaby. » 28. Feb. 2011 15:46

Tako, trenutno sem totalno na tleh in moram spravit to ven iz sebe, pa tudi če nihče ne prebere, ker mam občutek da so me vsi frendi že siti.
Vem da ni ne vem kaj in da se bom čez nekaj časa temu smejala ampak trenutno ni ravno smešno.

Ampak začnimo na začetku. Začelo se je novembra, neda se mi razlagat, kako je do tega prišlo, ampak pač začelo se je čisto spontano, skos sva govorila in pač sva prišla skupaj. In tako je blo tam ene 2 meseca popolno, pol se je pa on kar naenkrat spremenil. saj je blo že umes kdaj, da je biu čuden ampak sem preprosto vse spregledala. in pol je ratal on oh in sploh čuden in na koncu mi je dau 10 dni nazaj konc, ker pač to ni blo več to. Itak sem vedela, kaj bo ampak preprosto je šok, ampak sem bla hitro ureedu, pa vidla ga nisem 1 teden.

In potem, ga danes zagledam in a veste, ko dobiš tak občutek, da človeku popolnoma dol visi zate + da se ena zabita krava, ki se ne zna ne oblačt in je čudna in vedno lazi po drugih tipih, no da se ona dopisuje z njim in da se ji on nasmiha, mimo tebe pa gre, kot da te nikoli nebi poznal.
In to boli. Ker dejasnko sem mislila, da sem pozabla use skupaj pa nisem. Ker je blo tako lepo, pa vem da je trajalo samo 2 meseca, ampak danes me je s tisto žensko prav potolklo. Že prej ko sva bla še skupaj je ona kar lagala o nekih stvareh.
Saj vem, da se tako počutim, ker je bil ubistvu moj 1. in sem tak človek, ki se zelo hitro naveže, ampak ne razumem, kako se lahko človek tako spremeni.
Sploh ga ne poznam več res, pa saj vem, da se je brezveze sekirat zaradi takih bedakov, ker tega preprosto niso vredni, ampak je težko gledat človeka, ki te je enkrat objemal, potem pa je karnaenkrat vse drugače.

Evo, zdaj se pa neham smilit sama sebi in pozabim na babe ki nimajo druzga dela, kot sprvlat se na druge tipe in na njega, ki tega sploh ni vreden.

Lep dan vsem :)
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 28. Feb. 2011 16:29

meni to, da sem sama sebi na prvem mestu, ni ne vem kakšno blazno odkritje, s tem že skos živim. in se mi zdi prav, da je to ena izmed mojih konstant v lajfu, ne priplava to na površje samo takrat, ko rabim tolažbo - to je samo lepljenje črepinj skupaj, brezveze. skos je treba s tem zavedanjem živet. malenkosti so pa itak gradniki velikih stvari. :)
As your lover describes you, so you are.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 28. Feb. 2011 16:58

^^ Exactly! Tako je treba dojemat življenje oz. sebe tudi takrat, ko si z nekom v zvezi, ne samo takrat, ko vas "ljubezen življenja" zapusti. Sploh, če sam izjaviš, da nekdo ni vreden tvojega časa, je ves odgovor v tem in le še vprašanje časa je, kdaj dokončno pozabiš. Po dveh mesecih t.i. zveze ni kaj prebolevat, samo pozabit moraš. In če zdaj piše drugi bejbi, očitno z njegove strani že ni bilo to, ali pa rad leta s cveta na cvet. :wink:
nikki™
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a nikki™ » 07. Mar. 2011 11:51

"Nikogar na svetu ni, ki bi te lahko prizadel – prizadaneš lahko samo sama sebe."

...zato živi zase.
. Fall in Love with yourself - and Live happily ever after ;] .
Uporabniški avatar
brida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brida » 12. Mar. 2011 13:23

cute napisal/-a:Čez nekaj časa spoznaš rahlo razliko med držanjem za roke in oklepanjem duše. Spoznaš, da ljubezen ne pomeni odpiranja in da družba ne pomeni varnosti. Spoznavati začenjaš, da poljubi niso pogodbe in darila niso obljube. Priznavati začenjaš svoje poraze z dvignjeno glavo in odprtimi očmi, s pokončno držo odraslega, ne s potrtostjo otroka. Naučiš se graditi vse svoje poti danes, ker so jutrišnja tla preveč negotova za načrtovanje. Čez čas spoznaš, da te celo sonce opeče, če se mu predolgo izpostavljaš. Zato zasadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš, da ti nekdo drug prinese rože. In nauči se, da resnično lahko zdržiš … Da si resnično močan in da si resnično vreden. (Tomaž Humar)

No, eno izmed, po mojem mnenju, boljših razmišljanj za dvig samozavesti.... Ker je vse napisano preprosto tako zelo res!!!! Takoj si same kupit rožico bejbe!! Ker si jo zaslužimo ne glede na vse kar smo kdajkoli storile prav ali narobe... Vredne smo!!!! In nihče ne sme biti tako pomemben v našem življenju, da nas sesuje ko gre iz njega. Same moramo znati živeti, kvalitetno, veselo, optimistično. Same se postaviti na noge, same najti nekaj kar nas bo razveseljevalo, pa čeprav bojo to malenkosti. Ne pustite se poniževati, ne pustite da vam kdo vzame sanje, ne spreminjajte se, če vas na vas nič ne moti! Imejte se rade!!! Jaz delam na tem. Včasih deluje, da pojma nimate, včasih....se pokrijem z odejo čez glavo in jočem dokler imam solze... Nihče ni tako zelo močan da kdaj ne bi obupal za določen čas.... važno je, da se potem spet spraviš na noge...in greš po tisto prekleto rožico... samo zase!!!!! :)

Zelo lepo napisano. Hvala za tole :)
Uporabniški avatar
brida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brida » 12. Mar. 2011 13:34

Baaaby. napisal/-a:Tako, trenutno sem totalno na tleh in moram spravit to ven iz sebe, pa tudi če nihče ne prebere, ker mam občutek da so me vsi frendi že siti.
Vem da ni ne vem kaj in da se bom čez nekaj časa temu smejala ampak trenutno ni ravno smešno.

Ampak začnimo na začetku. Začelo se je novembra, neda se mi razlagat, kako je do tega prišlo, ampak pač začelo se je čisto spontano, skos sva govorila in pač sva prišla skupaj. In tako je blo tam ene 2 meseca popolno, pol se je pa on kar naenkrat spremenil. saj je blo že umes kdaj, da je biu čuden ampak sem preprosto vse spregledala. in pol je ratal on oh in sploh čuden in na koncu mi je dau 10 dni nazaj konc, ker pač to ni blo več to. Itak sem vedela, kaj bo ampak preprosto je šok, ampak sem bla hitro ureedu, pa vidla ga nisem 1 teden.

In potem, ga danes zagledam in a veste, ko dobiš tak občutek, da človeku popolnoma dol visi zate + da se ena zabita krava, ki se ne zna ne oblačt in je čudna in vedno lazi po drugih tipih, no da se ona dopisuje z njim in da se ji on nasmiha, mimo tebe pa gre, kot da te nikoli nebi poznal.
In to boli. Ker dejasnko sem mislila, da sem pozabla use skupaj pa nisem. Ker je blo tako lepo, pa vem da je trajalo samo 2 meseca, ampak danes me je s tisto žensko prav potolklo. Že prej ko sva bla še skupaj je ona kar lagala o nekih stvareh.
Saj vem, da se tako počutim, ker je bil ubistvu moj 1. in sem tak človek, ki se zelo hitro naveže, ampak ne razumem, kako se lahko človek tako spremeni.
Sploh ga ne poznam več res, pa saj vem, da se je brezveze sekirat zaradi takih bedakov, ker tega preprosto niso vredni, ampak je težko gledat človeka, ki te je enkrat objemal, potem pa je karnaenkrat vse drugače.

Evo, zdaj se pa neham smilit sama sebi in pozabim na babe ki nimajo druzga dela, kot sprvlat se na druge tipe in na njega, ki tega sploh ni vreden.

Lep dan vsem :)

Baaaby, te nekako razumem, se mi nekaj podobnega zgodilo...
Še ena izkušnja več v življenju, za katero sem hvaležna. Malo sem se opekla, še vedno boli, ampak bo bolje. In vem, da bo vedno več Up dnevov kot Down...
In res je, potrebno je sebe postavit na prvo mesto, zase vem, da se premalokrat...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 15. Mar. 2011 23:48

cute napisal/-a:Čez nekaj časa spoznaš rahlo razliko med držanjem za roke in oklepanjem duše. Spoznaš, da ljubezen ne pomeni odpiranja in da družba ne pomeni varnosti. Spoznavati začenjaš, da poljubi niso pogodbe in darila niso obljube. Priznavati začenjaš svoje poraze z dvignjeno glavo in odprtimi očmi, s pokončno držo odraslega, ne s potrtostjo otroka. Naučiš se graditi vse svoje poti danes, ker so jutrišnja tla preveč negotova za načrtovanje. Čez čas spoznaš, da te celo sonce opeče, če se mu predolgo izpostavljaš. Zato zasadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš, da ti nekdo drug prinese rože. In nauči se, da resnično lahko zdržiš … Da si resnično močan in da si resnično vreden. (Tomaž Humar)

Humar je napisal ezoteriko in ne vem zakaj mu ploskate. Oh ja "lepe misli" (zakaj zenske tok cenite neko neuporabno leporecje?). Ali ti je po prebranem jasno, kaj moras storiti, imas nacrt v glavi? Torej?

To, da si pises kok si vredna in kaj vse si zasluzis je bolj votle sorte samozavest. Taka, ko jo napises na forum ampak gres potem cez 15 minut jokat. Nic od tega ti ne pomaga. Ugotoviti moras od kod izvira trdna samozavest in naredit nacrt, kako do nje priti. Brez tega si kot da plavas sredi oceana in ne ves v kateri smeri je obala. Cas bo mineval in ti bos stagnirala, ciljev ne bos dosegla. Zato je izredno pomembno, da si zadas konkretne cilje in izberes konkretne metode. Transformacije osebnosti niso lahko pocetje.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 16. Mar. 2011 9:52

ma dej ta roža (tudi kot zgolj metafora) je totalen bulšit.
ker dejansko 'delati na sebi' ni samo to, da delaš stvari, ki te veselijo, se posvečaš hobijem/frendom/in kar je še teh full 'koristnih' nasvetov, ampak dejansko iščeš znotraj sebe in se ne filaš zgolj z nadomestki.
As your lover describes you, so you are.
Tamina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamina » 27. Mar. 2011 15:53

no še moja zgodba, o končani zvezi, da se malo izpovem... :(
Skupaj sva bila 3 leta in pol...končala sva 10 dni nazaj, bila je moja odločitev. Razlog: predvsem kreganje, vem da se vsak par krega, kar je seveda normalno, ampak midva sva se kregala zato, ker mi ni popolnoma nič zaupal in je bil preveč ljubosumen :( To je tudi sam priznal, da mi pač ne zaupa, da ima tako napako, in da bi se jaz, kot njegova punca morala temu prilagodit (beri: ne se družit z nobenim fantom). Sem drugače tudi zelo čustvena oseba, in res mi na kraj pameti ni nikoli prišlo da bi ga kdaj koli prevarala, niti mi ni bilo do nikogar drugega, saj sem imela rada le njega, in mu bila vedno zvesta. Vsi, ki me poznajo, tudi sami vejo kakšna sem, in da tega ne bi nikoli naredila. In glede na to, da sem sama imela čisto vest, mi je bilo počasi vsega prepiranja zaradi tega dovolj. Ker sem trenutno v Lj, on pa doma, sva se videla le za vikend, in ko se je skregal z mano, se potem ni pogovarjal z mano cel teden, ker je bil pač jezen name. Tako da se nisva doskrat ne videla, niti slišala ali pa se skos kregala :( Spomnil se je tudi kakšnih butastih kazni v smislu: zdaj se pa dva tedna ne bova videla...zdej se pa ne pogovarjam s tabo en teden, ker sem jezen nate. Pa tudi dosti drugih stvari je bilo(ne le nezaupanja), samo bo predolg post, če bi začela naštevat... Lahko povem še kak primer takega kreganja: sem šla recimo na biljard za sošolkin rd, pa je zraven povabila tudi sošolce, in je rekel, da ne bi smela it, ker so tudi fantje zraven, da ne smem se družit z drugimi fanti, da to ne zgleda, ker imam fanta. Potem npr. še kakšno kosilo s sošolci itd. Drugače pa sploh ne hodim kaj dosti ven, niti se ne družim z njimi, ti primeri so bili zelo redki, pa še to je rekel ,da prou silim v to, da sem nesramna, ker vem da je ljubosumen, pa vseeno grem.

joj kok dolg post... :? pa še to nism usega povedala sploh...sam moram rečt, da se je včasih res dobro izpovedat, da je mal lažje. Zdej mi je namreč ful hudo, ampak upam da ne bom rabila zdej par let da ga pozabm, sploh k non stop razmišljam o njemu in o tem, kaj zdej počne, čeprav vem, da ne bi smela. Pa ker je tak, da skos ven hod, pa pije ful pa tko in ma same samske kolege in je zihr že s kakšno dugo bil in me prou srce boli ko pomislm na to, čeprav vem, da sva šla zdaj vsak svojo pot in me ne bi smel brigat...samo je preveč sveže use skupi, da bi ga lahko kar tako odmisnla :( Drugače so mi pa tut kolegice že rekle, da sm nardila prav in neki dobrega zase, ker vejo kaj use slabega je že blo v najini zvezi.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov