svet se vrti le okol kolegice:/

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 25. Jan. 2009 12:52

Če praviš, da je drugače dobra oseba in se razumeta, bi ji morda morala na eleganten način pokazat, da naj pokaže nekaj posluha tudi za druge - sploh zate, če gre za pravo prijateljstvo. Vsako prijateljstvo namreč temelji na "vzajemnosti" - kar daš tudi dobiš nazaj (vsaj tako naj bi bilo, pa ni povsod). Se dogaja, da te tudi prekinja, ko kaj razlagaš?
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 25. Jan. 2009 12:54

candy. napisal/-a:Enako je pri meni pa potem pride do problemov, ker sem tudi jaz zgovorna, veliko govorim, ampak ne maram nalagati o sebi. Me pa moti, da če kdaj potrebujem njen nasvet ali karkoli, in ji povem kaj se je zgodilo oz. kaj me tare, ona pa debato takoj usmeri v svojo smer, pa začne o sebi govoriti.
Vedno stoka kako jo vse boli, kako je najbolj boga, najboljša, preživela je vse najhuje na tem svetu, ima največ izkušenj.. aha, afkors.
Ko sem se z njo pogovorila o tem (oz. poskušala) se je situacija za kratek čas izboljšala.. nekaj dni nazaj pa se je spet začelo.
In ko vidi, da se ne preveč odzivam več na njeno stokanje, postane zlobna :? Začne se grdo obnašati, ignorirati ipd.
In zato zadnje čase sploh ne govorim več o sebi ji, ker vidim, da nima pomena, ker me tako ali tako sploh ne posluša in vse obrne v svojo smer..
Pa nisem edina, ki tako meni, saj ji je že kar nekaj ljudi to reklo.

Če je primer takšen kot pri candy, potem je mogoče še najbolje odpisati takšno prijateljico, ker si ne zaslužiš nekoga, ki cel čas govori samo o sebi, za druge pa mu je vseeno in jih niti posluša ne. :wink:
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 25. Jan. 2009 14:19

Drugac je podobna tema ze odprta. Sicer gre tam za prijatelja in ne prijateljico, ampak je vse na isto foro.

http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=20166
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Jan. 2009 17:14

xbutterflyx napisal/-a:Ojlaa..
rada bi,da mi pomagate pri mojem problemu..
imam prijatlco,ki je super punca..z njo ni nikol dolgčas,zmer se
najde čas za zajebancijo pa to..
problem je le ta,da vedno govori le o sebi in o svojih problemih.
za vsako stvar vedno pomisli le nase. o mojih problemih je u najinih
pogovorih mal debate.

najprej me zanima zakaj kriviš sebe?Namreč ne vidim niti enega samega razloga, da bi bla ti tega kriva da te ona noče poslušat..

druga stvar, ki pa je je pa ta, da te najprej prašam zakaj imaš prijatelje?
Meni prijatelji predstavulajo moje bližnje ljudi, ki jim zaupam, s katerimi se sproščeno smejemo in zajebavamo, s katerimi se lahko pogovorim o čemerkoli,katerim nudim trdno ramo na katero se lahko naslonijo in enako pričakujem od njih, in od katerih tudi pričakujem da so v trenutkih, ko mi je težko, z menoj, ravno tako kot bom jaz takrat vedno z njimi...kukr se ena stvar ne ujema s pričakovanji, se bom od take osebe oddaljila...sploh pa če zgine takrat ko mi je težko....takih pa res ne potrebujem ob sebi...in enako je če noče poslušat težav, ki jim imam...Komu pa naj se zaupam če ne prijateljem?

tko, da ti svetujem da mal razmisliš sama pri sebi, kaj naj bi ti prijatelji predstavljali in dajali in se odločiš na podlagi tega.namreč iz posta lahko razberem to, da je tvoja kolegica ena navadna drama queen, za katero se morjo usi obračat, katera more bit skoz u centru pozornosti in katere za druge pravzaprav ne briga kej dost.
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 25. Jan. 2009 17:30

K da bi ta uvodni post jst napisala.. :) čist isto je s tvojo kolegico, kot mojo. U bistvu je med nama s kolegico zdej tako, da ona o men nč več ne ve kko mi je, js pa o njej vse vem. Kadar se dobim z njo, moram bit prav psihično pripravljena, da ji lahko svetujem v tej smeri, da ji nekako ubijem v glavo, kako naj problem reši, potem pa počasi preideva na neko temo , ki ni povezana s temi njenimi problemi. :wink: Ali pa ji moraš enostavno povedat, če jo sploh kaj zanima kako se ti kej počutš, kakšni so tvoji plani za naslednji mesec itd. enostavno moraš stalno napeljevat na druge teme. Počasi bo nekako dojela, da je ne moreš kar naprej poslušat. =)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 25. Jan. 2009 17:40

ce..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 25. Jan. 2009 19:24

js si ji pa ful ne upam povedat da mi gre ta njen "js, js, js, samo js in še 1x js" na živce, kr vem da bi uzela to ful slabo, se užalila in nbi več spregovorila niti ene besedice o sebi.. tega pa nočem.. sam mislim da če se gre za prijateljstvo more bit tko da, ti poslušaš mene, js tebe.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 25. Jan. 2009 19:54

Jz (sm mela) mam tud take vrste prjatlc katere furajo glavno temo po principu: jz to, jz uno, jz tisto... Eno sm že odpisala oz. bolje in po pravici rečeno je ona odpisala mene, ker je nism klicarla, da bi poslušala sam njo in njene probleme. Mam pa šeeno za katero ne vem točno al je tak tip, ki bi zahtevala pozornost sam zase al ma tak način komuniciranja z mano. Sprašujem se zato, ker opažam, da je razlika, ko komunicira z mano in z drugimi.
Mam prjatlco z OŠ s katero se trudiva obdržat stike kljub usem stvarem in mam še cimro, ki jo smatram za eno boljših prjatlci. In njiju se bom držala. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
xbutterflyx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 7. 2008
Kraj: <3

Neprebrana objavaNapisal/-a xbutterflyx » 25. Jan. 2009 20:20

ja hvala usem za nasvete ;)
bom provala nekako ji dopovedat,da ni sam ona na svetu in
da mamo tud drugi probleme..lahk še hujše kot jih ma ona..
se pa bojim pol njene reakcije:/
sam pomojm če naj bi bla prava kolegica bi mogla to razumet..
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 25. Jan. 2009 21:02

verjemi, da se take osebe ne da spremenit. če ji poveš bo mogoče mogoče par dni mal bolš, čez tedn bo pa spet ista. mam isto kolegico in je noben več ne more prebavlat-ne javlljajo se ji na tel, če koga povabim ven, me prvo uprašajo če gre ona zravn in če gre njih ni... pa še sposobna ti je 1000 eno in isto stvar povedat pa poklicat 10krat na dan, brez da bi mela karkol pametnega za povedat...
mogoč pr tvoji kolegici ni tok kritično, pa bo pomagal če ji kej rečeš, čeprav zlo dvomim...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 25. Jan. 2009 22:16

p!ka napisal/-a:Mam pa šeeno za katero ne vem točno al je tak tip, ki bi zahtevala pozornost sam zase al ma tak način komuniciranja z mano. Sprašujem se zato, ker opažam, da je razlika, ko komunicira z mano in z drugimi.

Če opaziš razliko, je mogoče prav tako razlika v tem kako se drugi poskušajo vklopiti v pogovor oz. se uveljaviti in kako se ti spopadaš s tem (če razumeš kaj hočem povedati). Poznam namreč punco, ki se do vsakega obnaša drugače - do tistih, ki so bolj tihi in ne upajo povedati kar si mislijo, je kao "boss", do tistih, ki so bolj odprti in zgovorni pa je nekako spoštljiva in jih vedno pusti do besede, čeprav je sama takšna oseba, ki rada ves čas govori. Pač pred enimi ima respect, pred drugimi pa se obnaša kot da bi bila edina na svetu. :roll:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 26. Jan. 2009 16:28

bbb
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 26. Jan. 2009 17:02

Tamala_mrha napisal/-a:
p!ka napisal/-a:Mam pa šeeno za katero ne vem točno al je tak tip, ki bi zahtevala pozornost sam zase al ma tak način komuniciranja z mano. Sprašujem se zato, ker opažam, da je razlika, ko komunicira z mano in z drugimi.

Če opaziš razliko, je mogoče prav tako razlika v tem kako se drugi poskušajo vklopiti v pogovor oz. se uveljaviti in kako se ti spopadaš s tem (če razumeš kaj hočem povedati). Poznam namreč punco, ki se do vsakega obnaša drugače - do tistih, ki so bolj tihi in ne upajo povedati kar si mislijo, je kao "boss", do tistih, ki so bolj odprti in zgovorni pa je nekako spoštljiva in jih vedno pusti do besede, čeprav je sama takšna oseba, ki rada ves čas govori. Pač pred enimi ima respect, pred drugimi pa se obnaša kot da bi bila edina na svetu. :roll:

Nekako tko,ja. Z njo mislim, da sm jo prebrala v določenih trenutkih, ampak že nasledno sekundo je z neko takšna, da ne vem zakaj je tko odreagirala, pojma nimam, če so njena dejanja/njeni nameni dejansko odkriti... Ma, ubistvu me niti ne zanima tolko kaj in kako, ker se je najina žilca oz. močna povezava strgala že dost mescou nazaj...
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 26. Jan. 2009 17:14

Vsi poznamo take...ampak js sm take ljudi dala v predalček-ZNANCI.
Dans je že teško met normalno prijatlco,ki te posluša,pomaga,se skupi zabavata itd.Tud mene so zadne čase mal razočarale,ker prav nč ne zastopjo,sam kako je blo na žurih...js pa v prazn razlagam svoje stvari.
Če ma katera podobn problem,nej pride k men na kavico :razz:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Jan. 2009 20:28

Maš prav *roxy*... Jaz sem tudi poleg takšnih oseb (ena je še posebej izstopala, je pa bila svoje čase moja najboljša prijateljica) kmalu izgubila potrpljenje, čeprav sem se sprva trudila odpraviti težavo. Ampak ko sem ugotovila, da to ni moj problem in da se ona mora potruditi za to, da obdrži najino prijateljstvo in ker se ni, sem prekinila vse stike. Nekje pač mora biti neka meja.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]