strah pred varanjem

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kroglica 18
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a kroglica 18 » 25. Jan. 2013 0:30

Pozdravljene, mene pa zanima vaše mnenje, ali če mate slučajno izkušnje..torej, s fantom sva oba stara 20 let, skupaj sva že eno leto, glede zveze se ne morem pritoževati, seveda so prepirčki, ampak je še zaenkrat vse fajn. :)
torej, skupaj sva izgubila nedolžnost..problem je v meni, ker me je strah, da ga bo 1x začelo ˇmetatiˇ in bo želel poskusiti z drugimi puncami, in me bo pustil. ker če tak realno razmišljam, stara sva komaj 20 let, jaz ga mam tak rada da boli..
on mi ne daje nobenega razloga za to, jaz se zavedam da preveč premišljujem, pa da vsi pravijo da se naj ne sekiram, ker nikoli nevem, kaj če bom jaz tista, ki se ji bo zmešalo pa ga bom pustila..
zanima me še vaše mnenje, je kdo mel podobne izkušnje mogoče, pozna koga, pa ali je res mogoče ostati od 19. leta naprej skupaj, kaj mislite?
hvala za odgovore
Beya_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya_ » 25. Jan. 2013 0:59

Poznam par, ki sta skupaj od osmega razreda OŠ, sedaj sta stara 36 let in imata otroka. V celotni zvezi sta se samo 1x ''hudo'' skregala, tako da se nista en teden pogovarjala.
Če je mogoče? Je.
Ampak...
Mogla se bosta feeeejst potrudit. V zvezi je potrebno ogromno pogovarjanja, tudi odrekanja, predvsem pa moraš vedet, kaj si želiš. Seveda bi pomagalo, da bi pred tem obadva imele zveze, tako da bi vedela, kaj si želita, kaj pričakuješ ti od partnerja in kaj on od tebe. Vendar formule za uspešnost zveze ni.! Vse je odvisno, kako imata pošlihtano v glavi. Drugo kot drugo pa je zaupanje - kar se mi zdi, da ga ti v partnerja nimaš. Zaupanje je ravno to, da mu slepo verjames, da ne bo skakal čez plot in ti bo zvest. Zato ni za lase privlečeno, da najbolj boli, ko nekdo izda tvoje zaupanje. Verjemi ... been there. Drugače pa ... pogovor, pogovor, pogovor ;)
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
Uporabniški avatar
g.AI.a
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a g.AI.a » 25. Jan. 2013 1:02

Jah... Noben ti ne more garantirat, da se to ne bo zgodilo. Nikoli se ne ve. Ampak to še ne pomeni, da bi se ti morala vsak dan sekirat zaradi tega pa se spraševat, če se to bo zgodilo pa kdaj se bo to zgodilo in zakaj.. Ker je brezveze. Sama sebe boš spravljala v slabo voljo po nepotrebnem. Če bo do tega prišlo, se boš pač s tem ukvarjala takrat. Sedaj pa uživaj! :D

Drugače pa od mojega fanta brat in njegova punca sta skupaj od 1 letnika srednje šole (to je bila njegova prva punca in on njen prvi fant) sedaj sta stara 24 in sta še vedno skupaj. Tako, da možno je. :wink:
Agni333
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Agni333 » 25. Jan. 2013 2:48

Moje mnenje je, da je vse mogoče!

Edino, kar bi rada dodala: po mojih izkušnjah se zgodi, da če partnerju ne zaupaš, on to začuti, lahko da si mu tudi že povedala in to dojema kot pritisk. Slej ko prej bo prišel do točke, da je vseeno ali te prevara ali ne, ker mu ti tako ali tako ne zaupaš. Takšne so moje izkušnje, ko sem varala in bila prevarana in sem prišla do spoznanja, da če me partner prevara, me enostavno ni vreden in potemtakem si zaslužim boljšega človeka za življenjskega sopotnika.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 25. Jan. 2013 9:01

Pomisli na to, koliko žensk ali moških je danes, ta dan, ta trenutek ugotovilo / izvedelo, da so bili prevarani/-e. In bodi vesela, da nisi med njimi :) Po moje verjetnost varanja nima veze s tem, ali si ti njegova prva punca, ali šestintrideseta. Če je moški varalica, je to zaradi karakterja, ne zaradi tega, kolika punca po vrsti si. In tale tvoj kaže resen karakter, glede na to, da je še ni popihal, tako da si lahko mirna. Poleg tega, ne vem, od kje si sklepala, da te bo varal, če se te bo naveličal (ali ti njega seveda) - obstaja tudi opcija prekiniti vezo v takem primeru (tega te pa ni strah?) Meni se zdi, da tale strah pred varanjem izvira iz nečesa drugega, kot pa tvojega fanta (mogoče varanje v družini). Skratka, ne sekiraj se in uživajta!
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 25. Jan. 2013 12:13

Točno vem kako se počutiš, tudi jaz sem se v vseh zvezah do sedaj (pa še v tej zdaj se mi zdi, da je too good to be threw in da bom čez 10 let zvedla, da si je preko 100 različnih facebook računov dopisoval z nekimi tajkami, ki jih je spoznal, ko je bil na tajskem in da je celo kupil 3 od njih itd :D). Pa saj ti ne morem zamerit, če bereš tale pa še kateri drugi forum, bi šla vsaka ženska kar med nune. :D

Verjetno je problem v tem, da sta oba izgubila nedolžnost drug z drugim in se ti verjetno zdi, da bo želel sprobati še s kakšno drugo. Meni je bilo vedno lažje, če sem svojim fantom to povedala. Če je tip za kej, te bo že potolažil, da te nima kej skrbet 1x, 2x, 100x če bo treba.
kroglica 18
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a kroglica 18 » 25. Jan. 2013 13:18

hvala vam punce, resnično ste mi pomagale, pri vsakem odgovoru je nekaj vzpodbudnega, tak da mi je lažje. :)
to glede zaupanja.. saj mu zaupam, če gre sam s fanti kam ven al pa kaj, me sploh ne skrbi, mu zaupam, vem da je on takšne bolj mirne narave, pa da če bi kaj naredo, da bi mi povedal ( vsaj upam)...
problem je mogoče v tem, ker sem jaz tak prekleto nesamozavestna, pa mogoče malo bolj ljubosumne narave, ampak to samo zaradu tega, ker si ne predstavljam da bi ga izgubila.
sama sebi že grem na živce s tem razmišljanjem, pa preveč člankov berem in si delam svoje scenarije v glavi :D
glede tega, če mu naj to omenim ali ne.. ka pa jaz vem, po eni strani bi bilo dobro da bi mu to omenila, po drugi pa spet ne, mogoče mu bom s tem, ko mu bom povedala, dala za razmišljati, pa bo res začel razmišljati o tem, kak bi bilo z drugimi puncami, pa bom sama sprožila to..
enostavno nisem zadosti pametna, probam stvari pa upam da bo vredu :)
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Trouble » 25. Jan. 2013 13:25

Delaj na samozavesti, ker ti moram biti sama sebi zadostna. Ne moreš od njega pričakovati, zahtevati, da bo za vedno s tabo, ker si ti ne predstavljaš, da bi ga izgubila.
Pogovorita se o problemu (če je on "ta pravi", potem ne bo začel razmišljati o drugih..).. Poleg tega, pa lahko vedno začne razmišljati o drugih... se/ga ne moreš "obvarovati" pred tem...
Ne obremenjuj se s stvarmi, ki jih ni. Ne razmišljaj kaj bo, ko bo.. Ker mogoče sploh ne bo prišlo do take situacije + s takim razmišljanjem spodbujaš taka dejanja.. Misli imajo velik vpliv...
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 25. Jan. 2013 19:10

^ se strinjam, nujno začni delat na samozavesti.

če ti kaj pomaga, jaz poznam 2 para, ki sta skupaj od 14 leta. 1 par ima že otroka.

najbolj ironično pa bo, ko ga boš na koncu sama nogirala zaradi istega razloga :D
Vsak raj ima svojo kačo.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 18. Feb. 2013 13:47

on mi ne daje nobenega razloga za to, jaz se zavedam da preveč premišljujem, pa da vsi pravijo da se naj ne sekiram, ker nikoli nevem, kaj če bom jaz tista, ki se ji bo zmešalo pa ga bom pustila..

Glej, če ti (res) s svojim vedenjem ne daje nobenega razloga, ni nobene bojazni. Relax. :wink:
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 18. Feb. 2013 14:12

Sekiraj se takrat, ko/če bo prišel čas za to. :D Življenje že tako ali tako prinaša dovolj drugih tegob, tako da si ne nakopavaj dodatnih skrbi, če ni razloga ... Jaz sicer zelo težko verjamem v zveze, ki se začnejo tako kmalu in se po možnosti še nista "znorela" (kar je pri nekaterih dovolj že samo da spoznavajo več fantov/punc, ne pomeni nujno seksanje vsepovprek), seveda pa ni nemogoče. Kako bo v vajinem primeru je težko vedeti. To lahko vidita sama, če bosta vztrajala skupaj. Osebno pa razen svojih staršev ne poznam niti enega primera, ki bi se obnesel - torej zveza od srednješolskih/študentskih let in ne bi prej ali vmes imela še koga drugega.

Bratranec je s svojo ženo skupaj od sš in čeprav ona misli, da mu je bila in mu vedno bo edina, s katero je spal, je resnica daleč od tega. Poznam še en kup takih zvez. Nekateri so se vmes razšli, drugi so trmasto vztrajali skupaj, a vmes vseeno izkusili še drug "teren", ...

A kar je najbolj pomembno, je vedeti, da sta vidva primer zase. Tukaj ti izkušnje drugih ne morejo nič pomagati, ker sta lahko vidva povsem drugačna glede tega. :)
jurre
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a jurre » 25. Feb. 2013 18:23

To je dandanes običajno. V podjetju kjer sem bil zaposlen ni blo niti ene ženske in moškega za katerega se ni vedlo povedat, da ni mel kake afere s kako sodelavko. Starejši si, bolj očitno vidiš da je potrebno še kaj drugega izkusit in da ena taka afera in občasen seks z drugo osebo ni nič strašnega in sprejemaš take stvari kot samoumnevne očitno, če to vsi počnejo (ki si optično lahko privoščijo). Potem pa še je tukaj druga skupina ljudi, ki optično ni na nivoju prve in taki se potem zgražajo nad temi ljudmi, kaj počnejo, čeprav majo družine (ampak to je samo obrambni mehanizem pred frustracijo, ker niso zaželjeni kot drugi).
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 25. Feb. 2013 18:32

Pa dj model nehi izlivat svojih frustracij v vsako temo. Kolikokrat ti bo treba povedat, da imaš bolno in izkrivljeno predstavo o odnosu do žensk? Dokler boš s takimi idejami opletal naokrog, ne boš od nobene ničesar dobil. In prav je tako.

Avtorici teme:Poudarjam tudi jaz: delaj na samozavesti. In zavedaj se, da vsi moški niso isti. Tudi, če je splošen "trend" družbe, da se vara, sem tudi ziher, da je včasih to lih majčkeno pretirano. Uživaj v zvezi, če bi se pa slučajno (pa upam, da se nikoli ne bo) pojavil problem varanja, se boš pa s tem ukvarjala kasneje. Ne delat problemov tam, kjer jih ni :D
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 25. Feb. 2013 18:41

Ne, to ni običajno. Kdor ima nekoga rad, ne bo varal. Pa četudi so ljudje, ki cenijo zvestoba lahko danes v manjšini( jaz upam, da ni tako), so spoštovanja vredni in ljudje na mestu. Takšno je moje mnenje in zaželjenost nima nič pri tem. Vsak lahko zbira in vsak lahko zase sprejema odločitve. Če ne verjameš v monogamijo, se pač ne podaš v zvezo. Zakaj bi trpeli še drugi ljudje, zaradi nekoga, ki ima drugačen življenjski stil. Sploh pa je še veliko opcij, kot je npr. odprta veza, tako, da resnično ne razumem ljudi, ki varajo. Primitivno. Življenje bi bilo veliko manj zapleteno, če bi bili medsebojni odnosi bolj iskreni in pristni ter se ljudje ne bi toliko pretvarjali in dajali lažnih obljub.

Avtorici teme, pa nekako svetujem, da se proba otresti strahu, še posebej sedaj, ko vse deluje čisto....in uživa v teh trenutkih, ki so ji dani z njim.
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 25. Feb. 2013 21:14

Mislim, da je - žal - varanje precej ''običajno''. Dejansko poznam primer družbe 10 moških v srednjih letih, kjer je 8 od teh svojo ženo prevaralo vsaj enkrat. Nikakor ne mislim, da je to reprezentativen vzorec, je pa poveden primer.

Varanja je po mojem mnenju v družbi toliko kot ga je enostavno zato, ker je to družba neiskrenih odnosov. Možnosti, kako biti z več spolnimi partnerji je mnogo, pa tudi nemogoče jih ni doseči. Možnosti so vsaj več FF hkrati, občasni seks z neznanci (ons sistem), svinganje ali pa odprta zveza. Vse našteto je iskreno in pošteno ... zakaj se je treba varat? Zato, ker so ljudje enostavno preveč egoistični in hočejo stvari, ki ne gredo skupaj - tradicionalna družina in več spolnih partnerjev - na silo ''zlepit'' skupaj.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]