Strah pred tresenjem rok

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

juhca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a juhca » 09. Mar. 2010 13:22

Ja, mah saj me nič ne stane, če zaupam svojo stisko. No, sama imam za seboj že veliko dela na sebi. Sem si pa za tole leto rekla, da se bom soočila in pustila za seboj en strah, ki me spremlja nekje od faxa dalje. Enkrat na faxu, ko sem bila s prijateljicami na kosilu, se mi je zgodilo, da sem postala ful šibka in so se mi ful roke tresle...nekako sem to prikrila, ampak od tedaj dalje ostaja v meni hud strah pred tresenjem rok...

Ja, to je moj problem...ker v resnici nisem nič živčna, sem vesela, polna optimizma, no tole me pa daje...samo ta strah me zadržuje, da ni v mojem lajfu vse popolno. Zaradi tega strahu se potem čudno vedem...npr ko je treba jest juho, skusam nekako prikrit in potem res izpadem čudna...Nikoli do faxa nisem imela težav, pol pa kr enkrat-res pa da je bil en stres vmes.

Vesela bom nasveta.
Uporabniški avatar
malacveka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a malacveka » 09. Mar. 2010 13:59

si se pozanimala pri svojem osebnem zdravniku glede tega problema?
juhca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a juhca » 09. Mar. 2010 15:08

Jah, že od malega se zdravim zaradi težav s ščitnico. Ampak tresenje ni problem, problem je, da me je tega sram, da se nekako tega sramujem, da ne želim, da drugi vidijo, da se mi roke tresejo...

LP
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 09. Mar. 2010 16:22

^^
Aja torej te je strah samo tega, da bi to drugi videli?

Samo na tole mi odgovori: Kaj bi se lahko zgodilo, če bi kdo videl, da se ti tresejo roke? Se ti lahko kaj groznega zgodi, če bi ljudje ugotovili, da se ti tresejo roke?
V najslabšem primeru boš polila malo juhe oz. bo kdo pomislil, da si malo pod stresom. Zakaj bi te stvari sploh prikrivala? To je popolnoma normalno, vsakemu so se že kdaj tresle roke in še kdaj se jim bodo.

Nihče ti ne more pomagat, samo ti moraš razčistit pri sebi in ko boš ugotovila, da se ti nič ne groznega ne more zgodit (in boš v to dejansko vrjela), boš rešena. Bolj boš razmišljala o tem, bolj se boš tresla.
Uporabniški avatar
amark31
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a amark31 » 09. Mar. 2010 16:52

Prej ali slej boš ugotovila, da ima večina ljudi svoje "pomankljivosti", "napakice"... in, da to ni nič takega...
Nekateri imajo... epilepsijo, sladkorno, disleksijo, šesti prst, tri testise... in iz tega ne delajo problema.

To tresenje sploh ni problem. Problem je tvoje dojemanje tega kot, da je to problem.

Nekatere 12 letnike je sram če imajo zakrivljenega malo na levo, 12 letnice pa če se jim zdi, da z sramnimi ustnicami nekaj ni v redu.
Imaš podoben problem.

Zdravilo je... relax... take it easy.

Tresenje rok lahko včasih tudi prav pride. :D

juhca napisal/-a:Jah, že od malega se zdravim zaradi težav s ščitnico. Ampak tresenje ni problem, problem je, da me je tega sram, da se nekako tega sramujem, da ne želim, da drugi vidijo, da se mi roke tresejo...

LP
:D
Uporabniški avatar
amark31
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a amark31 » 09. Mar. 2010 16:57

Prepričan sem, da veš, da ima večina ljudi svoje "pomankljivosti", "napakice"... in, da to ni nič takega...
Nekateri imajo... epilepsijo, sladkorno, disleksijo, šesti prst, tri testise... in iz tega ne delajo problema.

Kot si sama ugotovila tresenje ni problem. Problem je tvoje dojemanje tega kot, da je to problem.

12 letnike je sram če imajo zakrivljenega malo na levo, 12 letnicam pa se zdi, da z sramnimi ustnicami nekaj ni v redu.
Imaš podoben problem.

Zdravilo je... relax... take it easy.

Prepričan sem, da imaš dovolj drugih adutov, skoncentriraj se nanje... you are better than that.

Tresenje rok pa lahko včasih tudi prav pride.

juhca napisal/-a:Jah, že od malega se zdravim zaradi težav s ščitnico. Ampak tresenje ni problem, problem je, da me je tega sram, da se nekako tega sramujem, da ne želim, da drugi vidijo, da se mi roke tresejo...

LP
Uporabniški avatar
malacveka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a malacveka » 09. Mar. 2010 17:41

res se ne sekirat zarad tega. Če se ti to zgodi, se rajši mal pohecaj na svoj račun :)

Jaz sem zeloooo štorast človek...kar precej problemov imam s svojim ravnotežjem, znam bit zlo okorna, znam kšno stvar kr mal brezveze spustit iz rok, itd. In sem mela obdobje, ko mi zarad tega ni blo prijetno, tudi bala sem se,kdaj se mi bo spet kaj zgodilo. Recimo, ko sem v šoli pred množico ljudi padla, ko sem kot natakarca (ja, jz štor, sem se šla preikusit v tem) zlila več kot polovico piva na eno bogo punco....in ostale malenkosti :oops: Dokler sem sama pri sebi to obravnavala kot, da je konec sveta, ko se mi je kaj takega zgodilo, so tud ljudje opazil mojo zadrego in je blo še njim nerodno :) Posledično sem se jaz sekirala zarad tega.
Zdj se pač pohecam, zasmejim, jim povem da so take in podobne dogodivščine stalna praksa...in je to to :D

Če se ti bo spet zgodilo to tresenje rok, tistim ki bojo vidl, povej da si pač tresoči človek :D pa kaj :D
Uporabniški avatar
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a BHawk » 10. Mar. 2010 11:55

juhca napisal/-a:Ja, mah saj me nič ne stane, če zaupam svojo stisko. No, sama imam za seboj že veliko dela na sebi. Sem si pa za tole leto rekla, da se bom soočila in pustila za seboj en strah, ki me spremlja nekje od faxa dalje. Enkrat na faxu, ko sem bila s prijateljicami na kosilu, se mi je zgodilo, da sem postala ful šibka in so se mi ful roke tresle...nekako sem to prikrila, ampak od tedaj dalje ostaja v meni hud strah pred tresenjem rok...

Ja, to je moj problem...ker v resnici nisem nič živčna, sem vesela, polna optimizma, no tole me pa daje...samo ta strah me zadržuje, da ni v mojem lajfu vse popolno. Zaradi tega strahu se potem čudno vedem...npr ko je treba jest juho, skusam nekako prikrit in potem res izpadem čudna...Nikoli do faxa nisem imela težav, pol pa kr enkrat-res pa da je bil en stres vmes.

Vesela bom nasveta.

Imaš kakšne probleme s slinavko, želodčne težave, ima kdo v družini kakšne bolezni, ti šumi v ušesih, megli vid, vrtoglavica, glavoboli ali pa imaš pogosto "mehka" kolena, jemlješ kakšna zdravila, pogosto bruhaš, karkoli?

Ker si podala premalo podatkov ki bi obrazložili simptom(e).

Če želiš, lahko tudi na ZS.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 10. Mar. 2010 21:42

Jaz bi se o tem posvetovala z zdravnikom. Če gre za bolezensko stanje mislim, da se ti nima nihče kaj posmehovati, ker res nihče od nas ne ve kdaj se mu lahko zgodi še kaj hujšega. Bodi pogumna!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Mar. 2010 21:56

Če te to kaj potolaži, meni se tudi izredno pogosto roke tresejo. Pa kelnarim :D Stranke so malo živčne, da ne bo kakšna kava v naročju pristala, kadar priropotam s pladnjem, ampak hujšega pa ni. :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 11. Mar. 2010 15:27

Glej na svet s pozitivne strani: če ne drugega, bo vsaj ena bolezen po teb poimenovana :idea:

Ok, šalo na stran.
Imaš prav tist paničen strah, ki bi že lahko mejil na fobijo ali ti je zgolj nelagodno?
Domači so že opazli, da te nekaj muči? In, te sprejemajo ali po možnosti kaj ponižujejo oz. zaničujejo tvojo težavo?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
juhca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a juhca » 12. Mar. 2010 10:51

Joj, punce tile zadnji odgovori so mi kar pomagali, da sem še malo sprejela svoje nelagodje. Ja, gre za to, da jaz tega nočem sprejet...tresenja mislim..strah me je to sprejet...v smislu kaj bo potem..a me bodo še marali, ali ne...

Ja, sej v bistvu ko bom jaz to sprejela, in se tega ne bom sramovala, me bodo tudi drugi sprejeli.

Je pa res, da imamo v zlahti sorodnico, ki se ji celo življenje fuul tresejo roke...mah...

Jaz upam, da bom to sprejela in da se bom nehala obremenjevat s tem, kaj drugi mislijo..

Zaenkrat si poskusam pomagati z miselnimi vzorci, pač da se ne izogibam situacijam, skušam se čimveč družiti, pol pa da vidimo.

Vesela bom še kakega nasveta.

LP
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 13. Mar. 2010 19:20

juhca napisal/-a:v smislu kaj bo potem..a me bodo še marali, ali ne...

Trikrat počasi preberi, kar sem citirala.

Se ti že zdi smešno? Povej mi en pameten razlog, zakaj te KDORKOLi ne bi maral zaradi tresočih rok?

Enim trza obrv, drugi na debelo požirajo slino, tretji ves čas potresavajo z nogo, četrtim kleca kolenu, desetemu se vrti v glavi, peteseti prehitro mežika z očmi, stoti pohrkuje ... Pa kaj. Vsak izmed nas ima nekaj in tega se vsi zavedamo. Tudi ti najbrž ne sodiš drugih zaradi takih stvari oz. jih najbrž sploh ne opaziš. Sem skoraj 100%, da skoraj nobeden še ni opazil, da se ti tresejo roke oz. tudi v primeru, da je, se glede tega sekiraš samo ti.
juhca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a juhca » 15. Mar. 2010 18:48

Joj, hvala...saj to rabim...zdaj moram to samo še v realnost prinest...
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a foxy.lady » 17. Mar. 2010 12:32

men se tut roke tresejo včasih... pa se hecam da mi je cukr padu :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]