Strah - moj stalni spemljevalec

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 08. Apr. 2010 9:20

Alwaleed napisal/-a:Ne poročiš se z nekom, s komer lahko živiš, temveč z nekom, brez katerega nočeš.

Ta citat je pa za na steno prlimat :)
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 08. Apr. 2010 9:43

marmelada1 napisal/-a:Potem ne bom nikoli srečala pravega, če ga do zdaj nisem. Takšen strah namreč me vedno spreletava.

Nihče ne sreča "pravega" partnerja, idealnega, s katerim bi se 100% razumel in skratka lahko živel z njim brez potrebe kompromisov.

Jaz osebno bi v zvezi, kljub temu, da je slaba, tako dolgo vztrajal, dokler ne bi moje počutje v zvezi bilo slabše od počutja, kot če bi bil sam. Kdaj pa je to, pa mora vsak sam premislit pri sebi.

marmelada1, pri tebi pa imam občutek, kot da še nisi zrela za resne korake v stalni zvezi (življenje skupaj itd.). Kajti če imaš kakšne pomisleke glede izbranega partnerja in nasploh glede skupnega življenja; to ni recept za dolgo in srečno življenje.
marmelada1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a marmelada1 » 08. Apr. 2010 10:26

Veza sploh ni slaba, je kar vredu, ampak vseeno imam pomisleke kaj, če se motim in ni pravi.

Stara 31. S prvim sem šla narazen zaradi njegove neresnosti, neželje po skuonem življenju, družini, stanovanju,...
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 08. Apr. 2010 12:04

marmelada1 napisal/-a:Veza sploh ni slaba, je kar vredu, ampak vseeno imam pomisleke kaj, če se motim in ni pravi.

Pravi za kaj?

Če misliš kot "pravi" oz. "the one" potem ti priporočam, da nehaš živet v pravljici in čakat princa na belem konju, ker so že vsi poparčkani in živijo srečno življenje do konca svojih dni.

Želje o idealnem partnerju so za moje pojme utopija in niso za nič drugega koristne kot da ustvarjajo dvom in razkroj zvez.
marmelada1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a marmelada1 » 08. Apr. 2010 12:22

Trdonja napisal/-a:Želje o idealnem partnerju so za moje pojme utopija in niso za nič drugega koristne kot da ustvarjajo dvom in razkroj zvez.

Tukaj se čisto strinjam s tabo. Se pa resno začnem spraševat zakaj so nekateri tako radi v vezi. Saj je lepo, a se mi zdi, da je to bolj navada - nuja, ker preživeli bi tudi sami mar ne?

S kakšnimi problemi pa se srečujete tisti, ki s partnerjem že živite skupaj? Se pojavlja kakšen prblem?
In tisti, ki imate otroke, kako je z njihovim varstvom?
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 08. Apr. 2010 12:28

Mislim da boš mogla prvo kot prvo razmislit ali si sploh želiš te zveze. Ker če se ti zdi da je bolj nuja kot kaj drugega...

Jaz živim skupaj s fantom pa nima s tem nobenih problemov. Kvečjemu vidim prednosti. Res je da se moraš biti pripravljen prilagajati, delati kompromise itd. če sploh želiš živeti s kom. In če misliš da ti bo skupno življenje prineslo več dobrega kot slabega je bolje da se ne preselita skupaj..
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 08. Apr. 2010 12:35

Jaz imam bolj občutek, da si se ti svojega partnerja že naveličala, ker praviš, da naj bi bila zveza neka nuja dandanes in da se da preživeti tudi brez tega. :? Seveda se da, a si upam trditi, da ne na dolgi rok. Vsak po določenem času pogreša toplino, to, da nekomu ni vseeno zate in predvsem stvari, ki ti jih lahko nudi samo partner (toplino in skrb ti lahko tudi starši, prijatelji idr.). Seveda to ne pomeni, da če je nekdo že dalj časa samski in se počuti osamljenega, da zato mora po hitrem postopku eno najti (se pa žal tudi to dogaja, sploh pri tistih krepko čez 20 ali celo čez 30), ker potem to ni to.
marmelada1 napisal/-a:S kakšnimi problemi pa se srečujete tisti, ki s partnerjem že živite skupaj? Se pojavlja kakšen prblem?

Midva z mojim sicer še ne živiva skupaj, mi pa ni jasno zakaj te tako skrbijo problemi v zvezi? Ti so vedno, a če so rešljivi, potem se pač usedeta za mizo in pogovorita. Zakaj se že vnaprej ukvarjaš s tem in z varstvom otrok, ko pa še niti sama pri sebi nisi razčistila zakaj te tako skrbi, da tvoj partner ni pravi zate? Idealnega partnerja tako ali tako ni, največ kar lahko dobiš v "paketu" je oseba, ki se je pripravljena pogovoriti o problemih v zvezi, vse ostalo pa se itak zgodi že prej (ujemanje v tem in onem itd.). :wink:
marmelada1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a marmelada1 » 08. Apr. 2010 13:17

Ne, ne, ne ni mi ta veza nuja, ampak pri večini punc dobim občutek, da jim je samoumevno, da z nekom so čeprav niti niso najbolj srečne. Zato se bojim, da bo z mano isto. Ko berem tukaj na forumu ste vse nekam srečne, medtem ko poslušam tiste najbolj iskrene prijateljice, ki že živijo s fantom,... niso najbolj srečne no.
marmelada1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a marmelada1 » 08. Apr. 2010 13:19

nanamiša napisal/-a:In če misliš da ti bo skupno življenje prineslo več dobrega kot slabega je bolje da se ne preselita skupaj..

Čemu potem sploh skupno življenje?
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 08. Apr. 2010 13:21

Ah kje, nekateri pač ne pišejo tukaj gor (tudi sebe prištevam zraven) o tem, ko gre kaj narobe v zvezi. Vse zveze imajo tudi trenutke, ko nekaj ne gre tako kot želimo in zato je pač treba povedati kaj ni ok. Če je tisto "tapravo", potem se problem reši brez posebnega napora in dodatne jeze, če ne pa očitno ni želje po nadaljevanju zveze.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 08. Apr. 2010 13:22

marmelada1 napisal/-a:
nanamiša napisal/-a:In če misliš da ti bo skupno življenje prineslo več dobrega kot slabega je bolje da se ne preselita skupaj..

Čemu potem sploh skupno življenje?

Se opravičujem...narobe sem napisala :D Če misliš da ti bo prineslo več slabega kot dobrega...
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Apr. 2010 13:23

^^heh, sploh nisem dobr prebrala; no, pa vseeno:
marmelada1 napisal/-a:Čemu potem sploh skupno življenje?
Zlajnano, ampak: če je "tapravo" (razmerje), se potem takih zadev verjetno ne sprašuje temveč se enostavno naredi..
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 08. Apr. 2010 13:27, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 08. Apr. 2010 13:23

marmelada1 napisal/-a:Ne, ne, ne ni mi ta veza nuja, ampak pri večini punc dobim občutek, da jim je samoumevno, da z nekom so čeprav niti niso najbolj srečne. Zato se bojim, da bo z mano isto. Ko berem tukaj na forumu ste vse nekam srečne, medtem ko poslušam tiste najbolj iskrene prijateljice, ki že živijo s fantom,... niso najbolj srečne no.

Ne poslušaj toliko drugih ampak poskušaj bolj poslušati sebe :wink:
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 08. Apr. 2010 13:27

marmelada1 napisal/-a:Ne, ne, ne ni mi ta veza nuja, ampak pri večini punc dobim občutek, da jim je samoumevno, da z nekom so čeprav niti niso najbolj srečne. Zato se bojim, da bo z mano isto. Ko berem tukaj na forumu ste vse nekam srečne, medtem ko poslušam tiste najbolj iskrene prijateljice, ki že živijo s fantom,... niso najbolj srečne no.

Eno je, če si v zvezi resnično srečen, drugo pa če to srečo "igraš" pred drugimi, da izpadeš srečen..
marmelada1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a marmelada1 » 08. Apr. 2010 13:32

^^ Mogoče res ja. Ampak od foruma bi pričakovala, da si ljudje zaupajo probleme, ne pa oelpšavajo zadeve. Medtem ko od znanih ljudi se velikokrat sliši olepšavanje, medtem ko je v vezi marsikaj narobe in prikrivajo za javnost.

Mi še katera, ki ni več doma, zaupa kako daleč od doma se je preselila.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov