Strah me je biti sama, rada bi bila z njim..

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 02. Feb. 2012 17:21

Če se ti zdi to, da te je žalil, zganjal nad tabo nasilje, te varal itd. prava ljubezen potem se je tvoja slika realnosti že zdavnaj obrnila za 180 stopinj in zdj tako vedenje dojemaš kot normalno, celo kot v redu...zato ti jaz svetujem, da prebereš kakšno knjigo na to temo, mogoče tudi o odvisnosti od odnosov. Mogoče ne zdj k si še na tleh ampak čimprej pa vseeno.

Drugače pa ja, vsi/vse smo dali kaj podobnega skozi, mogoče pri 20ih, 25ih ali pa celo kasneje. Tega, da si stara že celih 25 sploh ne bom komentirala :D Predlagam pa, da se res zavestno za kar en pošten čas distanciraš od vajinih "skupnih" stvari, ne hodi v lokale kamor sta hodila skupaj, ne poslušaj pesmi, ne glej slik itd. Počni stvari, ki jih prej nisi in si jih od vedno hotla.
Moja strategija po eni taki sceni je bila čimprej ustvarit veliko novih, lepih spominov. Ker recmo ko prideš s kakšnega dopusta si čist notr in kok je blo fajn itd. potem recimo čez par let na to že skor pozabiš in se bolj spominjaš zadnjega dopusta. Pa ne mislm, da morš zdj v pol leta 4 nove fante zamenjat ampak ustvarjaj nove spomine, najdi nove hobije, pojdi potovat, druži se s prijatelji...Nikakor in pod nobenim pogojem pa ne nazaj k njemu.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 02. Feb. 2012 19:57

Stara si šele 25 let, pišeš pa, kot da si ostala sama na stara leta, pa še takrat ni nič izgubljeno. Tako kot se lahko kadarkoli zgodi konec, se lahko kadarkoli rodi tudi začetek. Vse oz. večino stvari, ki se ti dogaja v življenju (in se še ti bo) je odvisno od tebe same. Nehaj objokovati tipa, ki te ni vreden. Sem bila nekoč na podobnem kot ti, pa zdaj vidim, da je bil konec tiste zveze nekaj najboljšega, kar se mi je zgodilo oz. kar sem naredila. Če takrat ne bi naredila konca, bi bilo danes še 5x huje kot takrat, ko sem ležala na tleh kopalnice, ker se je v pijanem stanju znesel nad mano. V bistvu ne vem kje bi bila danes, ali na intenzivnem oddelku, psihiatriji ali par metrov pod zemljo.
Punca, začni se ceniti. Naredi to zase, ker je največja ljubezen, ki jo lahko gojiš do koga, do samega sebe. Vsi ostali so nadomestljivi, verjemi. :)
Držim pesti zate, da zaživiš na novo, počneš stvari, ki te veselijo, in da boš spet opazila, ko narava menja barve ter druge lepe stvari, ki nas obdajajo v življenju, pa jih ob nepravi osebi ne vidimo in ne znamo ceniti. S tem fantom ne boš nikoli imela lepe prihodnosti, ker te bo z vsakim dnem samo še manj spoštoval.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 02. Feb. 2012 20:10

Mahagonij napisal/-a:Imas Borderline Personality Disorder (najpogostejsa zenska motnja). Get help.

Samo res. Poglej si film 'fatal attraction' al pa 'the roommate' pa poskušaj biti čimbolj samokritična in opazuj obnašanje pri teh dveh ženskah in se malo primerjaj. Mahagonij ima prav, definitivno kažeš neke znake, čeprav ne moreš pa kr tak rečt da to imaš :wink: Poišči pomoč.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
ivka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a ivka » 03. Feb. 2012 11:12

Bolj te tepe in žali bolj ga maš rada. Očitno nimaš vse pošlihtan v glavi. Pa tolk fejst fantov je naokrog (samo je treba gledat, ne mižat), ti pa s takim... Res ne razumem vas dekleta, da se greste s takimi tipi ubadat. Pa ne rečt na začetku ni bil tak. Ni res. Samo nočete tega videt. Zametki za alkoholizem so že zgodaj prisotni (vsak vikend do konca, samo takrat je to še mladostniški žur). Za začetek čimvečkrat v naravo (greš na malo daljšo turco, da si konkretno spucaš glavo). Pa čas. Pa seveda ne spet gledat za takimi fanti!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Feb. 2012 13:24

Si imela mogoče v otroštvu podobne izkušnje? Nemalokrat si ženske "podzavestno" poiščejo partnerje, ob katerih vztrajajo zato, ker se ob njih kljub očitnim napakam počutijo varne (mogoče zato, ker so v takšnem odraščale itd).
To, da spremeniš svoj pogled in odideš iz kroga, prepoznaš kaj je narobe, to vzame res veliko časa. Ampak bi rekla, da se splača... če ti ne gre sami, si pa res poišči pomoč . Boljše nekaj mesecev krize in raziskovanja same sebe, kot pa celo življenje napačnih odločitev, vez, ...
The world is as you are.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 03. Feb. 2012 16:35

V bistvu vsaka ženska, ki opisuje izkušnjo s kretenskim tipom, opisuje sebe..

Meni se takšne "žrtve" nič ne smilijo. Če je človek kreten, se to zelo hitro opazi. Za nobenega tipa ne verjamem, da se najprej "zgledal ok", potem pa se je čez noč spremenil v butla.

Je pa pohvalno, da si avtorica priznava, da ima problem, ene si tega ne priznajo nikoli.

Pa še nekaj. Vaši visokoleteči "kriteriji" glede tipov mi nekako ne soupadajo s katastrofalnimi izkušnjami, ki jih berem . Verjetno bo to še en dokaz za to, da ženskih kriterijev ne gre jemati preresno.

Mislim, če ena v temi "kriteriji" našteva prijaznost, ambicioznost...v drugi temi pa pribije, da je imela psihota, ki se je fizično znašal nad njo, pol ti superiorni kriteriji ne štimajo glih.

Verjetno bo edina resnica ta, da 99% žensk tipa izbere z "iskrenjem". Ene pač iskrice doživite zgolj ob kretenih. Bad karma?
sarimari
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a sarimari » 03. Feb. 2012 17:10

Bila v podobni situaciji... Sedaj za nazaj gledam, kak sm bla nora pa neumna, da sem po vsem varanju, skrivanju, pisanju z drugimi lahko to prenašala... Najhuje je da sem hotla nazaj k njemu it... :mad: :mad: :mad: :mad:

Glavo pokonc pa ne obupat pa nazaj k njemu it!!!!

P.s. Pupika pogledi ZS
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 03. Feb. 2012 17:22

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 03. Feb. 2012 19:45

Jaz nisem prenašala udarca niti varanja več kot enkrat oz. teh dveh stvari (pri različnih dveh bivših) sploh nisem prenašala ali tolerirala, saj sem tako po enem kot drugem dejanju takoj zaključila zvezi.

Kar se tiče takojšnjega odkritja osebe - ne, NI nujno, da nekoga takoj spoznaš in ne govorite na pamet, ker ne poznate vseh ozadij. Džeki, tako kot si napisal v temi o lastnostih, ki jih ženske cenijo pri moškem, da obstajajo plejerji, ki delujejo vse prej kot to in znajo osvajati v rokavicah, tako obstajajo tudi agresivni ljudje, ki ne spadajo med tipične gostilniške nasilneže, pač pa so lahko izobraženi, nekoliko v svojem svetu, odmaknjeni in umirjeni, pa v danem trenutku pade maska, ki je nekaj let zelo dobro skrivala pravi obraz. Bivši dve leti pred tistim dogodkom ni pokazal enega znaka agresije, v bistvu je bil celo eden tistih "mirovnikov", ki je umirjal nesoglasja, ko je kazalo, da bi lahko prerasla v kaj več (ko je folk pijan, po možnosti nesrečno zaljubljen in občutljiv na vsako besedo) Kar je naredil meni, je presenetilo vse po vrsti, ne samo mene. Ampak ne bom več o tem, ker je to del preteklosti in ne bom tega dela vlačila še po forumu, saj sem samo hotela približati svojo izkušnjo avtorici teme in še kakšni punci, ki bo morda prebirala to temo. Ne rabim kvazi psihologa, ker sem bila in še vedno sem sama sebi najboljši psiholog, ko sem zaključila tisti del življenja in se niti enkrat obrnila nazaj, čeprav so bila čustva še zelo sveža tisti čas. Koliko bi jih bilo tako močnih in odločnih, ki tako prepričano govorite o vseh življenjskih situacijah? :)

Lahko zahteva nekaj časa, da odkriješ lupino in prideš do bistva, saj je razlika, ko se z nekom samo videvaš, ali greš s partnerjem živet na svoje (v podnajemniško stanovanje), da vidiš, kako se ujameta pod skupno streho. Ponavadi šele takrat vidiš, s kom si dejansko skupaj. :wink: Neke manjše minuse še lahko sprejmeš, ker pač nihče ni popoln, ampak nasilje nadaljuje še več nasilja, zato je nadvse naivno pričakovati, da se bo kdaj čudežno prenehalo. Četudi bi tvoj fant zdaj skakal za tabo in ti izkazoval vso spoštovanje, verjemi, kakor hitro bi mu oprostila, bi uvidel, da si to lahko privošči znova in znova.

Tisti, ki za vse možne situacije tako radi pametujete o človeški neumnosti, brez da bi kdaj bili v čevljih določene osebe ali se vsaj poskušali približati situaciji brez, da morate izpasti nezmotljivi v vseh življenjskih situacijah ... Zbudite se. :) Pokažite mi človeka, ki nima nikoli opravka z napačnim človekom, ker takoj ugotovi, kdo je za tistim obrazom. Tukaj imate očitno tako ali tako vsi popolno preteklost. Jaz v tisti zvezi napake sploh nisem mogla narediti, ker bivši ni izgledal kot nekdo, ki se bo nekega dne spravil name, ko mu nekaj ne bo prav. Napaka je, če s takšnim človekom vztrajaš, ker je jasno, da očitno nikoli ni imel spoštovanja do ženske in ga nikoli ne bo imel.

Avtorici teme želim samo, da psihično okreva in naredi temeljito čistko v glavi, sicer ji bo nekega dne lahko zelo žal.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 03. Feb. 2012 21:26

^ :respekt:
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 03. Feb. 2012 22:47

napiši si spisek, kjer boš napisala vse, kar te moti na njem, zakaj nista za skupaj, vsakič, ko te je prizadel, itd. Pol ga preberi vsakič, ko ga boš pogrešala. Pomaga. In vsakič boš še kej novega dopisala :)
_pupika_**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a _pupika_** » 04. Feb. 2012 8:04

hvala za spodbujajoče besede. včeraj me je klical in se hotu pobotata pa vse in nism hotla. s težavo sm se mu uprla vendar sm se. potem me je pa začel nadirati in se hvaliti da ima že celo drugo zrihtano in da če ne bom prišla do večera h sebi in se normalno pogovorila z njim da mi je lahko jasno da bo z drugo.
spet sem mu rekla naj me pusti na miru in naj me ne kliče več. še več rekla sem mu naj uživa z njo in mene naj pusti na miru.
boli me in trpim kot še nikoli ampak sem ponosna nase da sem se mu uprla in sedaj lahko samo čakam da me bolečina mine in da pridejo boljši časi
poem
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a poem » 04. Feb. 2012 8:31

bravoooooo!!!:)))..kar tako naprej:))
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 04. Feb. 2012 9:04

To je pa tista klasična fora, da ima že drugo, ker je obupan. Če jo ima res, toliko bolje zate, saj ni vreden počenega groša, glede na to, da ne more zdržati brez ženske, katere koli že pač. Čisto prav si naredila in vsak naslednji dan se boš počutila bolj močno, ker nisi podlegla čustvom. Zdaj se mu pa več sploh ne oglašaj, ker te bo samo še žalil, saj je to njegova zadnja bilka upanja, čeprav zelo zgrešena. :wink:
ivka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a ivka » 04. Feb. 2012 9:16

Bravo. Pravilna poteza. Zdaj bo verjetno še nekaj časa probaval, samo se ne smeš pustit. Naslednja faza pri takih je ponavadi da začnejo okol govor kak ga je punca kar pustila, da se je z drugimi gonila.... Če pridejo take govorice do tebe pa folku le povej, da s človekom, ki te tepe ne moreš biti v zvezi. Mogoče boš s tem kaki drugi punci prihranila trplenje s tem človekom.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov