Stereotipi glede poroke

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Dec. 2010 12:08

McLarnovc napisal/-a:Tole, da tip pade na kolena pred bejbo pa izvleče prstan mi je pa toooooolk patetično, da adijo. Nikoli ne bi pred nikogar padel na kolena...
Tkole, kot to opisuješ, se res neumno zdi. :P
Mogoče, če bi res bila taka silna želja in ljubezen, bi se verjetno bil pripravljen "spustit" (pun intended) na ta nivo.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Dec. 2010 12:09

škrtica ena.

js če me že kdo prosi za roko, hočem prstan obvezno!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Dec. 2010 12:11

http://www.youtube.com/watch?v=2PcGkVnJGbk

evo, med to pesmijo je bilo...prav na tem koncertu... :D :D :D :oops:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 10. Dec. 2010 12:11

Takole kot je Jochie zaprosil svojo je tudi meni zelo všeč.

Tudi jaz od svojega tipa ne pričakujem, da bi šel na kolena ali pa mi kupil prstan (ker jih itak ne nosim), ampak da bi izbral nek lep oz. poseben trenutek in me takrat zaprosil. Ne rabi bit nek pocukran dogodek, ker pomoje bi se potem še smejat začela. :D
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Dec. 2010 12:15

jaz sem pokleknil samo pred pevcem na tem posnetku...

pred nobeno drugo osebo v življenju nisem pokleknil.... :oops: :oops: :oops:

to pa je spoštovanje in občudovanje... :respekt: :D :oops:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 10. Dec. 2010 20:09

floribunda napisal/-a:škrtica ena.

js če me že kdo prosi za roko, hočem prstan obvezno!

Se strinjam!

Sicer pa fant pravi, da me je že zaprosil in ker sem rekla ne, je reku, da me ne bo nikol več :D :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Dec. 2010 20:11

tvoj pob je pameten...škoda, ker ga ne poznam oz. ker ga nisem prej poznal... :D :D :D
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 10. Dec. 2010 23:07

se mi zdi, da na začetku teme manjka kašen post :gruebel:

hm, če se že bom poročila, si predstavljam, da se bova s fantom o tem dogovorila in upam, da me ne bo noben zaprosil ker mi je to tko ... cheesy.
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 10. Dec. 2010 23:09

Meni bi bilo lepo da me zaprosi na kak zanimiv način, ampak ne s prstanom....kakšen cvet bi bil dovolj :D Pa brez klečanja....to bi mi bilo neprijetno :D
Bi se pa poročila tam do enega 25. leta, seveda pod pogojem da je pravi tip in da je vse ostalo porihtano...
The world is as you are.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 11. Dec. 2010 0:55

s0nckic4 napisal/-a:a je ta 'romantična zaprositev' in zaroka sploh del slovenske kulture? mislim da ni. moji starši so se za poroko skupaj odločili. tudi koliko poznam starejše poročene sorodnike. mlajši se pa seveda 'preserajavo' z raznimi zaročnimi prstani in podobnim.

Moja starša praznujeta letos 40 let zakona in je oče že takrat zaprosil mamo, seveda s prstanom, ga še zdaj nosi (malo ga je blo treba razširit tekom let :lol: ).
Pa sta oba izhajala iz preprostih družin, iz vasi, ne iz kakega mesta. Tako da...ja...ni to neka amerikanizacija.

awww, tenkju, purple!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 11. Dec. 2010 12:31

Dioniz napisal/-a:Če se že hočejo poročit ne vem res v čem je finta, da bi mogli mi moški obvezno zaprosit. Saj pa nismo v kameni dobi več.

Meni tudi ni najbolj jasno, zakaj se večini zdi nesprejemljivo, da ženska zaprosi. Dobimo tako tipično vlogo "Tuki čiči pa čaki, da se Princ Charming odloči, da si pripravljena, da te on zaprosi."
Ampak verjetno je pogojeno s tem, da ponavadi ženske silijo v poroko in je na moškem odločitev, kdaj je on pripravljen na to...
Because I can.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 11. Dec. 2010 13:49

Meni se poroka ne zdi nekaj tako pomembnega. Bistvo je da se dva najdeta in zato ne rabita nekega potrdila.
Ampak, če bi se odločila za to, bi mi bilo super če bi se s fantom preprosto dogovorila in imela neko skromno poroko. Ampak kolikor poznam trenutnega fanta je precej "tradicionalen" glede tega in se mu zdi da mora pač fant it na kolena.

Čeprav se pa res nebi branila česa takega http://www.youtube.com/watch?v=bQVoAWSP7k4&feature=youtube_gdata :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Dec. 2010 14:17

^^jaaa, tole je pa itak svetovno dobr! OT: video je celo nominiran za "People's Choice Awards" v kategoriji "fave viral video star". :D
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 11. Dec. 2010 14:25

jaz si pa ful ful želim točno specifično "zaroko" in poroko..

hočem prstan, walda, in to ne karnekaj :D (ne nosim zlata, torej belo zlato ali platina, zaradi mene lahko tudi srebro)..pa taki, unusual mora bit :cool:

za poroko pa hočem it nekam na toplo in se poročit na plaži, magari z dvema pričama ki bota sam x napisala :D mi je vseeno

aja in pa vse do 30 leta (ker ne mislim bit stara in zgubana nevesta-fuj)

kar pa seveda ni za pričakovat :? sploh od trenutnega fanta ne (ker on se že ne bi poročil brez prisotnosti svoje mame, pa brez cerkvene poroke - čeprav ve, da nimam nobenega zakramenta, walda ne mislim s 7-letniki hodit k verouku!? besides, zakaj bi se opredeljevala v neko vero, če ne čutim pripadnosti)

hja, mogoče sem malo stereotipne miselnosti, ampak moja starša nista poročena in se spomnim, da so me že od vrtca vsi zafrkavali :? pa mela sem 1 priimek, pa pol 2 priimka, pa pol spet 1..vglavnem karnekaj. Zato si pač želim mir glede tega.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 11. Dec. 2010 15:12

lol, tisti fant se je pa zelo potrudil

torej ***Ally*** če se hočeš poročit cerkveno ti ni treba s 7-letniki hodit k verouku, ni težko najt teh informacij na netu
pa mislim, da pri 30 tud ne boš tako zgubana, da bi si lahko rekla, da si fuj...
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov