Ste kaj ljubosumne?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Apr. 2010 11:42

Meni se zdi pri takih zgodbah še najbolj primeren kriterij obratne situacije. Kaj bi si ta tvoj kolega mislil o tem, da bi imela punca takšnega prijatelja?
Težko je namreč takole na podlagi parih stavkov zares vedet, kakšen je odnos med kolegom in njegovo prijateljico. Že objektivna dejstva niso dovolj razjasnjena, kaj šele to, kako onadva v resnici čutita en do drugega.
Kaj recimo to pomeni, da večkrat pri njem prespi? Je to trikrat letno ali vsak teden enkrat?
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 03. Apr. 2010 12:12

jullia_ napisal/-a:Meni se zdi pri takih zgodbah še najbolj primeren kriterij obratne situacije. Kaj bi si ta tvoj kolega mislil o tem, da bi imela punca takšnega prijatelja?

On je v takšni situaciji zelo težko objektiven, zato sprašujem kaj si o tem mislite vi.

jullia_ napisal/-a:Težko je namreč takole na podlagi parih stavkov zares vedet, kakšen je odnos med kolegom in njegovo prijateljico. Že objektivna dejstva niso dovolj razjasnjena, kaj šele to, kako onadva v resnici čutita en do drugega.

To so informacije s katerimi bo operirala tudi njegova nova punca, zato dodatne informacije za vas sploh niso pomembne. Lahko pa vprašate, kaj mislite, da bo zanimalo njegovo novo punco.

jullia_ napisal/-a:Kaj recimo to pomeni, da večkrat pri njem prespi? Je to trikrat letno ali vsak teden enkrat?

Skoraj vedno kadar se vidita. To pa je povpračno enkrat na teden, včasih tudi dva- ali trikrat. Zaradi težave s transportom je bolj "ekonomično", da ona pri njem prespi.

Se opravičujem, če sem malo bolj skop z informacijami ampak hočem videt kaj in kako bi se ve/vi počutili oz. razmišljali, če bi vam partner povedal, da je v takšnem razmerju s kolegico/kolegom.

Npr. jaz osebno sem mu rekel, da meni to ne bi bilo ravno najbolj všeč, ker sem imel slabe izkušnje pri puncah z izjavami, kot so: "S svojim bivšim sva samo kolega in med nama ne bo nič kaj drugega."
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 03. Apr. 2010 12:20

Čisto na kratko: Ne bi mi bilo všeč. :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Apr. 2010 12:58

Trdonja napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Težko je namreč takole na podlagi parih stavkov zares vedet, kakšen je odnos med kolegom in njegovo prijateljico. Že objektivna dejstva niso dovolj razjasnjena, kaj šele to, kako onadva v resnici čutita en do drugega.

To so informacije s katerimi bo operirala tudi njegova nova punca, zato dodatne informacije za vas sploh niso pomembne. Lahko pa vprašate, kaj mislite, da bo zanimalo njegovo novo punco.

Točno to tudi počnem.

Sicer pa, meni se to zdi malo čudaško in težko si predstavljam, da bo tak trikotnik laufal. Drugače kot trikotnik temu težko rečem, glede na to, da ima teden 7 večerov in očitno bo on tri od njih preživel s kolegico.
Ne vem no, malo težko se vživim v kožo človeka, ki potrebuje tako ogromno časa v družbi nekega prijatelja/prijateljice (z drugimi besedami, težko si predstavljam tak platonski odnos, ko mi je bil nekdo malo bolj všeč, sem pa jaz tudi hotela ves čas z njim viset).
Pa imam tudi moške kolege, da ne bo pomote. Samo jaz se z njimi dobivam občasno na pijači ali šestih ( :) ) , ne pa večkrat tedensko.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 03. Apr. 2010 13:43

Tudi meni ne bi bila ta situacija všeč... Tip bo moral zmanjšati ta srečanja s kolegico.
Če bi jaz bila njegova nova punca bi me zanimalo:
1. Kako dolgo sta bila par?
2. Zakaj sta šla narazen?
3. Čutiš do nje več, kot prijateljstvo?
4. Bi še hodil z njo, če bi ona hotela?

Verjamem, da sta ta dva navezana, vendar bo sčasoma, če bo nova zveza uspešna vse to zbledelo. Ostalo bo res neko prijateljstvo in punca bo prespala pri njem 2x letno.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 03. Apr. 2010 13:48

tmis_ napisal/-a:Čisto na kratko: Ne bi mi bilo všeč. :)

Enako.
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 03. Apr. 2010 15:00

nixie napisal/-a:Tudi meni ne bi bila ta situacija všeč... Tip bo moral zmanjšati ta srečanja s kolegico.
Če bi jaz bila njegova nova punca bi me zanimalo:
1. Kako dolgo sta bila par?
2. Zakaj sta šla narazen?
3. Čutiš do nje več, kot prijateljstvo?
4. Bi še hodil z njo, če bi ona hotela?

1. Bila sta skupaj eno leto.
2. Ugotovila sta, da nista za skupaj.
3. Ne.
4. Sem ga že sam to vprašal in je odgovoril, da na vprašanja, ki vsebujejo "če" ne bo odgovarjal, ker nima smisla in ta isti odgovor ima namen dat tudi punci.

In ja, on se seveda zaveda, da bo moral zmanjšati stike s kolegico ampak ne zato, ker bo njegova punca tako hotela ampak zato, ker bo zdaj dosti časa posvečal svoji punci.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 03. Apr. 2010 16:09

Trdonja napisal/-a:4. Sem ga že sam to vprašal in je odgovoril, da na vprašanja, ki vsebujejo "če" ne bo odgovarjal, ker nima smisla in ta isti odgovor ima namen dat tudi punci.

Meni ta odgovor ne bi bil niti malo všeč...za moje pojme odgovor na to vprašanje bi moral biti ne!
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 03. Apr. 2010 16:30

Js nasploh ne bi toliko časa preživljala s svojim bivšim (dober prijatelj ali ne), s katerim sem bila prej v zvezi in z njim spala, če bi imela novega tipa. Velike želje po tako trdnem odnosu z žensko, s katero je v preteklosti že bil v zvezi, ne bi sprejela pri svojem tipu in tu bi za moje pojme prekoračil mejo. Seveda, tu govorimo o malo ekstremnejših situacijah, kjer bi se dobivala po 4x na teden in spala en pri drugem, kot v primeru tvojega prijatelja, ne o o tem, da bi se vsake tolko dobila na pijači.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Apr. 2010 16:41

Trdonja napisal/-a:4. Sem ga že sam to vprašal in je odgovoril, da na vprašanja, ki vsebujejo "če" ne bo odgovarjal, ker nima smisla in ta isti odgovor ima namen dat tudi punci.

Nekako imam občutek, da bo tvoj kolega punco postavil pred dejstvo, da situacija je taka, kot pač je, in da naj ona to sprejme ali gre. Malo diplomacije mu ne bi škodilo.
Uporabniški avatar
rokoko
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokoko » 03. Apr. 2010 17:35

jullia_ napisal/-a:

Nekako imam občutek, da bo tvoj kolega punco postavil pred dejstvo, da situacija je taka, kot pač je, in da naj ona to sprejme ali gre. Malo diplomacije mu ne bi škodilo.

Se strinjam.

Odgovor bi moral biti absolutno ne. Pa naj vprašanje vključuje "če" ali karkoli. Če moja punca nebi bila prepričana v mene jaz nevem če bi lahko tako živel...
Ta njegova punca se mi malo smili, se mi zdi da je zgolj igračka v tej situaciji. Ker če nima nobenega straha da bi njegova punca ga zapustila, potem tudi je nima tako rad, kot se dva morata imeti.
God tells me he can get me out of this mess, but he's pretty sure your fucked.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Apr. 2010 17:50

rokoko napisal/-a:Ker če nima nobenega straha da bi njegova punca ga zapustila, potem tudi je nima tako rad, kot se dva morata imeti.

S tem se pa ne strinjam. Strah, da boš zapuščen, je pomoje prej posledica slabih izkušenj iz preteklosti. Razen, če je v zvezi res kaj narobe.
Si pa osebno ne predstavljam, da bi se ves čas bala, da me bo fant pustil.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 03. Apr. 2010 18:44

Meni se zdi, da ta tip nekako navija za to, da se bo njegova punca prilagajala kolegici in ne obratno.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Apr. 2010 20:31

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 03. Apr. 2010 20:52

Tudi punca ostane, če je prava...poleg tega bo živela s tabo in ti rodila otroke :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov